Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte kocky, tak konecne po par tyzdnoch som tu znova.Ako sa mate ? Dufam, ze ste vsetky v poriadku a aj krpcekovia. 🙂 Chcela som sa opytat ja toho nasho drobca citim kazdy den v brusku dost intenzivne.Niak prevekedy sa taluje alebo co tam robi, ze mam pocit ze mi vyvali bok 🙂 aj vy citite vase pokladiky este stale ? mozno hlupa otazka, ale niektore dievcata babetka citia uz menej 😒
@eviiinka ahoj, no ja môjho malého tiež dosť intenzívne cítim, strašne sa prevaľuje, kope, hmýri, tlačí, trasie, proste stále nejaké pohyby a čím ďalej tým viac, vôbec to neubúda, ako sa všade píše. Aj pri dcérke som to tak mala, ale ona až tak moc nekopala. Dokonca malý je tak nízko, že ho cítim až v slabinách...
@lucka33
@eviiinka ja ho tiez citim intenzivne, tiez som si myslela, ze to bude menej, ale skor mam pocit, ze ako rastie a nabera sily, su aj jeho pohyby daleko silnejsie ako pred par tyzdnami, lebo ked sa zaprie na lavej j strane (kde ma zadocek a nohy) tak sa hybe a prevaluje cele moje brucho, ide az do sikma, je to fakt zazitok pozorovat to moje hybajuce sa brucho a hlavne citit to a ja ho dost citim aj dole pri mechuri, tam ma to aj dost boli a potom mi to vyraza do krizov.......... ale aspon viem, ze je o.k., aj ked vecer ja chcem spat a drobec nie.........
@eviiinka ja som tiez bola vyplasena, a ked som si este precitala co vsetko by to mohlo byt......... radsej nemysliet a necitat,
inak nas drobec bol od sameho zaciatku velmi pohyblivy, aj na ultrazvuku v 12.tt na daw. syndrom a pod.sa tak neskutocne hybal, ze dokor mal problem ho zmerat, stale bol otoceny kdekade inde a na ultrazvuku v 20.tt vdaka tomu, ze sa tak velmi hybal sme bol maly zmerany z kazdej strany za par minut a nebolo ho treba ani budit, ani sa prechadzat, ako ine maminy, u ktorych to trvalo dlhsie, ved si myslim, ze keby to bolo zle, tak ma na to doktor upozorni, ale sa len smiali, ze to budeme mat radosti s tak hyperaktivnym dietatom,ja sa vsak utesujem, ze hadam bude po mne, lebo ja radsej sedim, citam, kreslim, rucne prace a tak a moj mm je typicky sportovy typ......... tak ak bude po nom..... mam sa na co tesis, aspon schudnem, co som pribrala 😀 😲
joj, inak moja znama mala tiez take pohyby a hovorila, ze najviac vtedy, ked zjedla cokoladu alebo nieco velmi sladke, ze vtedy to babo nastvala a hybalo sa riadne.........
@gab no na sladké bábätká reagujú 🙂 No moja malá sa dosť mrvila, ale s týmto sa nedá ani porovnať, toto bábo je tak mocné, že až, má veľa sily. Sabinka ma dosť kopala do rebier, a aj sa narodila ako také hmýridlo, ani teraz neobsedí a s tými nožičkami kopcovala vkuse 🙂 Tento malý sa skôr tak prevaľuje a vytláča, tak uvidím, či bude tiež také šidielko. Ale natrafila som na také divoké znamenia u mojich detí, dcérka je lev a syn bude škorpión, tak to bude kombinácia 😝 😀 My sme s mužom skôr takí pokojní, domasedi a tak....
@lucka33, no ved prave, ze cakame skorpiona a to su fakt silne znamenia 😲 , neradi si davaju rozkazovat. Ja mam tiez pocit, ze je neskutoncne silny a mocny, lebo ked sa vypuci a asi sa aj vytahuje alebo co stvara- to teda boli a dost.... niekedy sa ukludni, ked polozi na brucho ruku manzel, maly citi, ze to nie je moja ruka, tak hadam to bude ten otcovsky respekt 😀 😝
baby ja som sa tak rozkašľala, kúpila som si stodal sirup, len aby pomohol 😒
tak sa mi bruško natriasa, keď kohŕňam, snáď to nevadí malinkej 😕
@kukina79 pozerám, že to s tým krčkom tiež nemáš dobré...Ale termín máš o dosť skôr ako ja, už ste za vodou...ešte tak jeden týždeň 🙂
Kočky neviete niektorá ako dlho môžem byť 2v 1 pri otvorení krčka na prst a s otvorenou vnútornou bránkou na 6 mm? Snažím sa doma polihovať ale pri rodinke sa nedá nič nerobiť...veď to poznáte...navariť, oprať, ožehliť, naučiť ...
Včera porodila jedna kočka od nás z mesta...mala termín 11.11.2011...už v pondelok spomínala, že to do konca nevydrží, ledva chodila, čo sa jej zdalo, že mimi už vypadne
ach kočky, musím sa posťažovať, dnes tá moja potvorka celý deň robí také pohyby že mám pocit že sa každých 5 minút pocikám 😒 naťahuje sa, kope a vrtí sa, asi si nevie nájsť polohu chúďatko, stále je v priečnej polohe s hlavičkou vľavo. Už by sa veru mohla otočiť dolu hlavou, veď najvyšší čas. dnes som čítala že v 37 tt sa už dieťatko považuje za donosené, takže keby sa narodila aj teraz, už by to nebol predčasný pôrod...je tu nejaká mamina v takom štádiu ako ja čo už má bábo v správnej polohe, aby mi povedala či sa jej uľavilo a že aké má pocity? 😕
@lolinkamaminka mne sa moja otočila cca pre týždňom, a potom tak začala vystrájať, ako keby bola mimo z tej novej polohy. veľmi sa jej to nepáčilo... pred tým bola tiež priečne.
baby, sesternica, ktora ma o tyždeň skor termin ako ja už porodila, a mne babka dnes povedala, že sa jej snivalo, že sa mi už narodil velky a velmi krasny chlapček, a že oči mal ako moj priatel, tak vraj aby som sa nachystala, že jej sa sny plnia!tak ževraj do tyždňa pojdem 😕
@lolinkamaminka moja malá je ešte hlavou hore 🙂 a tiež stale kope do mechura a furt čuram.Ja som maleho porodila koncom 37tt a bol ok 3120g a mal 48cm.
ja mám pocit že mi praskne brucho už to tak tlačí a zavadziaaaaaaaaa
Ahojte baby, tak ja som bola stale vnutorne presvadcena ze moje mimi sa narodi pred terminom, ale ako vas tak citam, tak zacinam verot tomu ze budem este prenasat🙂. Stale sa citim dobre, nic ma neboli az na to ked vstavam, neopucha, netvrdne mi vobec brucho, ziadne naznaky, poslickovia...a spim ako babatko az na to cikanie🙂 No som zvedava...
dobre ranko maminky 🙂 tak dnes sme vstavali uz o pol 7. ja mam pocit ze porodim tak ako mam, malinky je sice velmi hyperativny, no myslim, ze sa mu este nechce ist von...inak vy nmate poblem s oblecenim, teraz ked sa tak ochladilo, tak som zistila, ze si nemam pomaly co obliect lebo ziadnu bundu nezapnem uz 😒 tak snad nebudu velke mrazy a zvladneme to 🙂
@dominika_sk no tak to aby si sa uz pripravila 🙂
ahojte babule.. ja si strašne moc cítim malého na spodku aj vy to tak máte? a pichá ma od spodu v krčku a ešte aj tá blbá kosť ma pobolieva a cítim si kríže.. máte to aj vy tak??? 😕
@palinkova87 aj ja cítim malu dole, tlačí ma ako besná... 😒 ale vobec si netrufam odhadnuť, ci už pojdem rodiť alebo nie 😀
@dominika_sk predpokladám, že do týždňa - dvoch sa to rozbehne aj v našej téme....najmä u tých, ktoré majú termín začiatkom mesiaca 🙂
@eviiinka
@trinka Juuuj baby,my sme včera boli v Poľsku a riešila som čo na seba obliecť...vytiahla som zimnu bundu a zapla som sa do nej LTT...je pravda,že som mala mikinu hrubšiu pod ňou.Ale čo budem nosiť koncom októbra,november-mne je ľúto na mesiac kupovať nový kabát...tak neviem.
Baby mne včera bolo tak otrasne zle,som si myslela,že skončím v nemocke...hrozne zle od žalúdka mi prišlo,nevládala som ani chodiť,nohy slabé,nevedela som ležať-totálne nič-úplne ma všetko bolelo,ani na wc-ko som nedokázala prejsť,len mm mi pomáhal. Neviem či to bolo tým Poľskom,ale ani sme veľa nechodili,keď sme sa vrátili,bolo mi fajn,až večer ma chytili takéto stavy. A do toho malý mi začal robiť hrozné tlaky zospodu...no dnes sa cítim zatiaľ ok,dúfam,že to tak aj ostane... 😢
dobre ranko 🙂 Tak aj ja sa pridavam k tym,ktore maju veeeelmi akcne dieta.Mala ma tak kope do rebier,az to boly.Na ranajky som mala babovku z cokoladou a ten cukor ju asi prebral 🙂 Aj u nas sa ochladilo,no da sa to vydrzat.Ja nosim teplejsie teplaky[rifle mam len 3/4 a to by mi uz bola zima]a mam flisovu trigovicu,tak chodim v tej.Do porodu to nejak zvladnem.Keby bolo najhorsie,potiahnem muzovy teply sveter 😀 Ja mam skor problem z obuvou.Mam len jedny tenisky,do ktorych mi tecie....Tak som vytiahla prechodne kotnikove cizmicky,no strasne tazko sa mi obuvaju[brucho zavadzia]A teraz ked zacalo take uprsane pocasie...zisli by sa ,,gumaky,,
Inak,baby,normalne som zvedava ktora spusti porody....Leslee uz to ma za sebou,tak cakam,kto bude nasledovat....ja chcem!
@lolinkamaminka Ja mam tiez maleho uz dlho v spravnej polohe a kope,mrvi sa nonstop...ale to je urcite preto,ze si hlada miesto,lebo ho ma malo...ja som pokojnejsia,ked sa tak hybe,aspon o nom viem 😉
Aj ja som zvedavá teda kedy to príde...niekedy mám pocit že yb som najradšej prespala aspon týžden v kuse,, 🙂
včera som stála pred skrinou že čo si obliect a asi až po hodine som sa rozhodla... 😀
niečo ma tlačí tu iné tam... 😅
tešíms a ked to na mna príde ale niekedy si vravím že som ešte rada že je v brušku,,,každopadne sa na to teším ked mi ju daju do náručia,,,tak milé maminky a buduce maminky prajem pekný jesenný dnik

@harper
@palinkova87 vraj aj cokolada obsahuje dost magnezia, ale musi byt aspon ta s 70 percent kakaa