icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kukina79
14. okt 2011

@lenica81 ahojky, tak ako si vcera dopadla na poradni a u koho si nakoniec bola? ja som planovala prist na pol9 a dosla som o pol10 ☹ cestovala som neskutocnu 1hodinu a pol do petrzky 😠

liana141
14. okt 2011

ahojte... tak co sa tyka toho nosa tak ja som bola chora este pred letom a tiez mi v lekarni dali ten pinosol no pomohol mi mozno na pol hodky a potom som zasa nemohla dychat tak som si kupila olynth lebo mne nic ine nepomaha tak som to neprehanala 2krat do dna som si striekla a v pohode...
co sa tyka porodnice ja som si balila prave dnes veci do tasky a pre malu neberiem nic lebo pokial viem v nemocnici maju svoje veci a veci som si akurat pripravila na odchod domov ale to mi prinesu ked pojdeme domov akurat plienky , vlhcene utierky a krem na dupu som zbalila.....
no vzdy mam pocit ze nieco mi chyba 😒

ajvetka
14. okt 2011

Uz mam konecne vybraty kocik.
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3114...
Buduci tyzden ho idem kuknut nazivo, vsetko odskusat a ak bude dobry, tak ho berem 🙂

kukina79
14. okt 2011

ahojte dievcata, tak sa hlasim po vcerajsej poradni a dnesnom utz. takze to v kratkosti zhrniem...vcerajsia poradna dopadla ok, stav sa od minuleho tyzdna nezmenil, cize krcek na 1cm skrateny a makky a na 1 prst otvorena. magnezium uz nemusim brat, vsak bolo aj na case... 😅 no a dnesne sono, no troska som v rozpakoch...nas maly ma v 37+5tt len nejakych 2730g, co lekara troska udivilo a tym padom je nas maly chrustik skoro o 2 tyzdne pozadu... ☹ robil mi aj prietoky a vsetko je inac ok, cize je dost vyzivovany aj kyslika ma dost. no skonstatoval, ze to moze byt aj geneticky podmienene, tym ze ja som tiez drobna - 156cm meriam. no ma to jednu vyhodu, aspon sa bude lahsie rodit 😝 😀 ked je taky drobny. heh,ale ma doktor hned na zaciatku privital, ze v ktorom tt ste? a ja, ze 38tt a on, bud ten sveter to brusko pekne zakryva,alebo ho nemate moc velke na ten tt. no vacsina sa cuduje tomu, ze som uz skoro na konci a brusko tak na 7-8 mesiac vyzera. hm, len jedna otazka sa mi potom stale vynara v hlave...kam islo tych 14kg, co som pribrala??!! 😠 no tusim asi kde.... 😅 😀
tak idem si vas pocitat, ako sa vy mate a co noveho..

karap
14. okt 2011

@mysti jasne,ja viem.To som pribalila ,,kdyby neco,,A chcem si urobit radost[aspon obcas podvecer]a nechat malinku len tak lezkat vedla mna bez zavinovacky.....

kukina79
14. okt 2011

@trinka @tasiko aj vasi dobci su mensi?? ☹ no mne to iste dnes na utz povedali a na buduci tyzden idem znova na sono... @tasiko a teba kvoli tomu strcili do nemocnice? 😨

karap
14. okt 2011

inak baby,ja som to dnes asi trochu ,,prepiskla,,Od toho cestovania do TT sa nejak neviem dat dokopy.Strasne som unavena a oci ma az stipu,co sa mi tak chce spat.Ledva cakam,kedy uz konecne pride muz z roboty....Cesta autobusom sa Simonke vobec nepacila a uz od 11,40 co sme prisli domov mam brucho ako kamen.Na chvilku mi ,,povolilo,, no ja sprosta som zase prezliekala postele,nadvyhla som aj matrac[mame jeden spolocny a tazky cca 20kg]aby som pod nim mohla pozametat,no a brucho zase ako kamen....
No keby som mala na vsetko cakat,kym pride muz z roboty,tak sme tu po kolena v spine......

z0e
14. okt 2011

Ahojte. Dnes konecne idem balit tasku a neviem, co mam zbalit pre babatko, co prinesie manzel 😒 Ake oblecenie... dupacky, alebo pancusky, nohavice, svetrik...aaaaaaa, som jak nemozna 😖 poradte plis. Diky 😎

z0e
14. okt 2011

@stellamiapiccola Aj ja pojdem do Ruzinova a neviem ako to chodi 😒

trinka
14. okt 2011

@woman04 ja som bola vždy drobna a chuda- dlhe roky som tancovala, takže som mala najviac 45 kg, aj po porode som rychlo schudla, a musela prestať kojiť, lebo som mala už 43 kg ☹

trinka
14. okt 2011

@ajvetka jéééj peknučký...

lianka7
14. okt 2011

@trinka Ano chuducka,utlucka-mozem potvrdit 🙂 Obdivujem ako si s takou musou vahou zvladla tak skvele 1.porod 😉

lady511
14. okt 2011

@z0e Ahoj ja som zbalila niake 2svetríky,dupačky.ponožtičky,,čiapočky rukavičky teda kadečo... 😀 deku a neviem či ak fusak ale to asi nejdem tahat ved nemocku mám 10min autom..takže dufam že nezamrzne.. 🙂

lady511
14. okt 2011

@kukina79 ahoj myslíš že som mala na 36tt dobré miery(malá vážila 2522g)doki mi povedal že je všetko oki kedže aj partner je štíhli...

trinka
14. okt 2011

@lianka7 😀 😀 😀 😀 si mi naložila 😀 😀 😀 😀 zvládla, síce LTT- takže všetky zvládneme 😉

stellamiapiccola
14. okt 2011

@z0e body +dupačky dačo na vrch a daj babo do fusaku neviem aké máš vecičky ponožky , rukavičky čiapočka zober si aj daku deku keď budeš mať bábo v tom vozíku je to také milšie + pod hlavičku maj plienku to uvidíš na mieste ak sa odvážiš aj nožničky na nechty ale to som ja pri prvom brala ale som sa bála strihať teraz určite ostrihám nech sa nedoškriabe a nemusím dávať rukavičky 🙂 pančušky su náročné na oblikanie aj nohavice dupačky možno máš aj také teplejšie 😉
napíšem čo mám nachystané ja pre malú :
body + dupačka na to je taký tenší svetrík beriem aj vlnený svetrík jemnučký , rukavičky,čiapočky asi 3ks lebo aj tenučkú aj hrubšiu , ponožky a take vlnené na dupačky papučky a overal , deku, zavinovačku ktorú nepoužijem ako sa poznám , látkové plienky
pre mňa : odsávačka,vlhké vreckovky, osobné hygiena čo používam ja stále , župan,2x košela podprdy 2x, pooperačné také sieťkové nohavičky aby mi neutekala vložka, vložky tam asi dostaneš aspoň to tak bolo aj plienky pre babo tuším 5ks na deň neviem ako to je teraz, papuče a zober si aj do sprchy lebo fuj nech tam dačo nelapneš,sobášny list ak si vydatá meno pediatra a adresu nech máš + kartička poistenca a materská knižka...ak chceš mať matersku knižku na pamiatku si ju prefoť lebo ti ju zoberu 🙂tuším je to všetko no radšej maj viac a pošleš domov.

stellamiapiccola
14. okt 2011

@kukina79 moja mala je malinká som zvedavá čo povedia v utorok mám poradňu 😒

z0e
14. okt 2011

@stellamiapiccola dakujem moc za radu 😎 pripadam si taka neschopna, ale dufam, zhe sa do toho dostanem 😝

lianka7
14. okt 2011

@trinka naložila???Veď samé komplimenty som ti dala 😀 😀 😀

lenica81
14. okt 2011

@kukina79 bola... ty si prisla v briloch jedina, ze... ja som sedela ako 2ha... sme sa s doc presuvali do druhej ambulancie, kvoli tlaciarni... 😉 teraz mam ostrihane vlasy, lebo sak aj tak mi budu padat... nas tam vcera bolo jak hadov... 😅 v poradni zda sa vsetko ok... pozrela ma zospodu, popocuvala srdiecko doplerom a vzala ster... u Lipovskej som ja rodila, teda nakoniec to vyslo na nu, takze celkom som bola rada, je dost pedantna sa mi zda, lebo pri 1. tehu som chodila k drobnemu a ten furt rychlo rychlo...
a ta cesta co to... zapcha na moste, ci...

lenica81
14. okt 2011

@kukina79 ja v prvom tehu som mala tiez mensie brusko... 😉 ale krpec bol veliky... neboj, urcite je vsetko ok... a kto ti robil utz... drobny...
@ajvetka hezky... 😵
@stellamiapiccola dobre si to zhrnula... veru do sprchy bez slapiek ani za svet... 😅

evane
14. okt 2011

ahojte tehulky, uz chvilu vas citam, ale stale som sa nejak nevedela rozhybat a napisat a votret sa vam sem do zabehnutej diskusie..🙂.ale kedze cele dni len doma lezim, tak si idem trochu skratit cas a popytat sa tiez par otazok, tak dufam, ze ma medzi seba vezmete (aj ked uz takto ku koncu tehu)

tasiko
14. okt 2011

@kukina79 to mas dobre,moja mala ma 2500g a ano,kvoli tomu som v nemocke a idem sa tu zblaznit.tiez mi robia monitor a robili prietoky a zatial ok.tak neviem preco je taka krpata...? ja som mala tiez 2,5 ked som sa narodila,a priatel tiez neni nejaky macek.oni sa k tomu nevyjadria, stale len ze nezodpoveda tyzdnu a to dookola,uz mi lezu na nervy. ☹ chcem ist domov,aj tak tu nic nepriberiem ☹

boresko
14. okt 2011

dievcata, aj vy mate take strasne bolesti a tlak na lonove kosti? ja uz ani chodit poriadne nemozem 😒

kukina79
14. okt 2011

@lady511 no myslim, ze u teba je to ok ,ked mne maleho dnes namerali v 38tt 2730g a zdalo sa im to malo...citam si tak priebezne aj forum oktobroviek a tam mali kocky tiez niektore pod 3kg a bolo vsetko ok, proste nas maly bude chrustik 😉 pokial su prietoky a ostatne vsetko ok, tak zo mna uz nejak ten strach opadol a do buduceho tyzdna este moze pribrat...inac aj moj priatel je stihli, meria 176cm a jeho 2 deti z prveho manzelstva sa narodili na termin a tiez nemali ani 3kg, takze asi genetika...no a v puberte to obe dohnali a chlanisko je uz vyssi od tatka a dcera nie je moc vysoka, ale na babu ok 😉 @tasiko no ja som tiez bola krpata, ked som sa narodila a tusim si spominala, ze si tiez take male ziena, takze co chcu od nas,aspon nas tak nepotrhaju 😉 vydrz to zatial a podla mna ta pustia coskoro domov, ked je inac vsetko ok 😉

z0e
14. okt 2011

@evane Ahoj. Aj ja som sa iba pred nedavnom zaregistrovala, aj ked to tu citam dlhsie 😉

kukina79
14. okt 2011

@lenica81 heej ta s brilami co tam ako posledna dobehla som bola ja 🙂 som sa kukala, ze ci ta nespoznam, ale podla fotky co tu mas som kukala po dlhovlasich 😉 no veru mhd v ba zase zlyhalo. najprv som cakala polhodku na 96 a potom som to vzdala, tak som isla na 50tku a to bola zase mileticka ucpana...proste hruza... 😠
no Drobny je tusim starsi panko, ale toto bol mladas, ale meno som veru nevyzistila...
a v pondelok idem aj ja na krv kvoli EPI na 7:30, tak ked tam ma budes vidiet, tak ty uz vies ktora som ja tak ma kludne oslov 😉 no inac bola to sranda ako si nas tam presuvali a dr. bola chuda tiez nejaka pomotana, ale v pohode... 😀

lenica81
14. okt 2011

@evane vitaj u nas... 😉
@boresko ja bedrovy klb pre istotu... 😒

denis006
14. okt 2011

@ajvetka daj si pozor a kukni aj testy kočíkov....švagrová chcela túto značku a vraj dopadol veľmi zle v testovaní...ale možno iný model 😉

kukina79
14. okt 2011

@stellamiapiccola drzim palceky, nech sa ti dovtedy pekne vypapka, takze si naordinuj na vikend lukulske hody... 😝 🙂 podla mna sa to neda teraz az tak moc dobre pomerat a nakoniec tie nase deturence nebudu taky krpci ako nam tvrdia... 😉 a inas mas vsetko ok, len ta vaha je nizsia, ci aj prietoky su nei ok?