Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tasiko ja som lezala na antolskej cely september, kvoli skracovaniu krcka a tvrdnutiu brucha, taktiez len kazdy den monitor... v 36tt ma pustili domov, bola som uz 2x v rizikovej poradni a za vyse dva tyzdne od prepustenia ma ani raz neposlali na monitor...ci je vsetko ok (mam sa nan sama pytat???) a to mi tak casto tvrdne brucho ze len dufam, ze to nemoze nejak ovplyvnit babo
baby, prosím poraďte. Tie, ktoré ste si platili dobrovoľné nemocenské poistenie a ste už na materskej, do akého dátumu ste zaplatili alebo platíte ešte ďalej??? Ja som išla 7.10. na materskú, vraj si mám zaplatiť ešte 6 dní z októbra, nedávať žiadosť o zrušenie - že budem ďalej akoby poistená, vraj nebudem nič platiť. Mne sa to nejako nezdá. Prosím, aké máte s tým skúesnosti. ďakujem 🙂
caute baby..pozeram, ze mate tiez problemy so spanim...a ja ze som daka opacna len ja 😀 😀 tiez som mala do vcera rana tieto problemy, o stvrtej som to uz vzdala a vyliezla z postele, cely den na nohach a vecer som o desiatej odkvacla 🙂 inak vcera mi bolo riadne na figu..cely den ma bolelo brucho, chrbat, krize, vyrazalo mi to az do kolien, no poviem vam, cakala som uz len, kedy sa to rozbehne nejako pravidelne, dobalit kozmetiku osprsit a odchod.. nakoniec som vecer zjedla este jeden /treti/ buscopan, dala som si magnezko, sadla na loptu a hojda..dostala som potom straaaaaasnu chut na pivo 😅 tak som draheho o pol desiatej poslala do tesca, ze mne staci deci, len na chut, nakoniec som jeden pohar ixla naraz a druhy- jeho som vypila tiez 😎 viete jak mi dobre padlo? aj ma brucho prestalo boliet, aj som si sla hned lahnut a spala som jak v bavlnke.. dnes mi je uz celkom ok, akurat mala mi akoby naraza na panvu, doslova, ako ked hadzete loptu o zem, stlacite a zas zdvihnete...ale to uz mam par dni..
jaj a predvcerom ked som bola v poradni, doki ma pozeral a potom som poobede zas mala krvavy vytok, ale do vecera to preslo... zacinam mat pocit, akoby ma to on otvaral, tym, ze ma kontroluje, nemyslite?bo aj pred tyzdnom bolo presne to iste...
@zrzulienka ahoj ja som si platila... podmienkou na vyššiu materskú je platiť si 270dní potom už nemusíš platiť ale poistená budeš dalej... lebo ked čerpáš DNP tak platiť nemusíš... len nezabudni po materskej budeš musieť platiť alebo zrušiť poistenie....
ja som od 17. marca na PN a mala som splnených tých 270 dní tak mi doplácali aj do PN a už neplatím... za marec som zaplatila normálne celý mesiac nehovorili mi že si mám vypočítať len tých pár dní....
@stefie v pokrocilom stadiu tehotenstva sa to uz stava, dole je to velmi citlive a prekrvene a moze ti to dr. vysetrenim podrazdit...pokial nekrvacas vela a dlho, je to vysetrenim
ahojte 🙂 Ja som sa tu vcera stazovala na strasnu unavu po cestovani a nakupoch.....Vecer som odpadla este pred detmi[ledva som cakala,kym pride muz z roboty]Dnes sme vstavali o 7,30 😉 [zase sme sami,ako vzdy..]ranajky,prechadzka do potravin,pozametat,umyt riady,hodit do pracky,varit,medzitym som umyla 4 okna,obed,potom som si z detmi hodku zdriemla... 😉 Ledva som zaspala,lebo Simonka mala strasnu stikutku,potom sa natahovala jak na skripci a boxovala okolo seba.. 😖
Dcera sa este prebera v posteli a ked sa oblecie,zajdeme za dedinu na prechadzku,nazbierame sipky a jarabinu a budeme sa ,,ihruskat,, z nejakou jesennou vyzdobou.
@tasiko chúďatko úplne ťa chápem, aj ja nemocnicu strašne neznášam, psychika v prdeli... Podpíš reverz a hotovo. Keby niečo dojdeš naspať. Prietoky máš v poriadku, nie? Aj ja som pár krát z nemocky odišla na vlastnú zodpovednosť. Však už máš dobrý dátum,no načo ťa tam držia nechápem ... a tá strava no comment.
@zrzulienka ahoj ja si tiež platím a dostala som už aj Pnku za september a tie 7 dní si nemusíš rátať, aspoň ja som nerátala ale zaplatila za celý mesiac, až potom som pozastavila platbu, a vo februári si pôjdem pýtať preplatok ktorý mi pošlu na účet, 😉 aj tento rok mi prišiel preplatok z minulého roku 🙂 a po ukončení materskej si to zruším 😉 ak to bude ešte trebalo rušiť, kedže to chcú od 1.1.2012 zrušiť celkom 😠
Ahojte mamičky,,,čo takto v sobotu porábate?, 🙂 ja som dnes bola kupovat kočík tak sa z neho vytešujem troška,,som si tak vravela že kým nemám doma kočík(bol dlho objednaný a myslela som že už ani nepríde)tak nechcem ešte rodit takže ked je už doma avšetko pochystane požehlene v taške,,,už teda možem rodit,, 😀 lebo mám pocit že už nevidržím...už yb som si chcela na brušku pospat(moja oblubena poloha)ale ako to tak vidím tak budem ešte prenášat..lebo žiadne kontrakcie posličkovia nič skrátka všetko je ok...myslíte že v tomto tt by som už mala mat tvrdnutie?????? Myslíte že ta povera s umývaním okien je pravdivá???(samozrejme ešte to nebduem riskovat možno až v 40tt)len y ma zaujímalo že či to funguje
@veronika1417 Ozaj Veronika, ty kedy zacinas 36 tt? 😕 A otzaj co povies na meno Ariadna? 😕
@karap Ahojky klobuk dole pred tebou kolku energiu v sebe mas ja uz nevladzem nic, na vsetko sa musim prehovarat a este ze uz mam celkom velku dceru a trosku mi pomoze lebo inak asi by som si musela upratovacku zaobstarat 🙂) A takto poobede uz nevladzem nic len oddychujem a bud lezim abo sedim, na nic ine mi energia uz nestaci.
kocky je to ormalne ze to moje babo sa neustale hybe, vrti, natahuje a kope??? ☹ uz som z toho na nervy, cela som dokopana, bucho ma z toho boli,ci den ci noc 😒 nemozem ani v klude sediet lebo ma strasne tlaci na rebra, vzdy sa na par minut ukludni a potom zas cele hodiny neda pokoj 😢 co sa jej tam nieco nepaci? citala som ze teraz uz by sa nemalo babo tolko hybat lebo ma malo miesta, ale ta moja vystraja stale viac a viac 😖 mate to niektora podobne???
@lolinkamaminka Ahoj ja som to mala pred pár dnami to isté dokonca som 3dni oči nezažmurilan až soms a bala čo sa deje ☹ ale bola som na prietokoch mozgu aj pupočníka a všetko je ok ...doki mi povedal len že to je tým že bude mala akčná...takže ak si bola na sone a je všetko oki tak aj mala je.....ale aks a bojíš a nebola si posledne dni nikde radšej chod na pohotovostnu gynekologiu
@lolinkamaminka Aj ja som cakala, ze cim dalej sa bude babatko menej hybat, ale mne to tiez teda vobec tak nepripada 🙂 Ja sa z toho vytesujem 😉
@lolinkamaminka , nas je tiez pohyblivy, uz som mu aj dohovorila, ze ked sa mu tam v bruchu nepaci, nech pride na svet, tu ho caka postielka len pre neho, kde sa moze roztahovat len on sam a nebude tam mat obmedzeny priestor....... 😀 😀 😀, inak aj mna boli cele brucho, a hlavne dole, ako ma hlavicku, ked sa hybe, vidim vsetkych svätych, to je taka pichava bolest, ktora ma vcera normalne bez srandy, polozila na kolena..... co som bola sama prekvapena, ze juj to boli
@lolinkamaminka aj moja večne skáče a sa vrtí, a tým, že je veľka je to niekedy až bolestivé...
Neviete nahodou, ci ked pojdeme do nemocnice nesmieme mat nalakovane nechty??? Take nieco som pocula. Je to pravda?
@z0e Ahoj ja som bola na gelových nechtoch asi pred 3dnami....podla mna je to individualne podla nemocnice...dokonca som videla jednu pani ktorá mala nalakované na červeno nechty...vraj yb sa to nemalo koli tomu aby ti bolo vidno ak by ti začali pod nechtami modriet...aj to som počula že ked sa robí sekcia tak nesmu byt nalakovane ale moja kamarátka mala sekciu s nalakovanými nechtami a vpohode....
@lady511 bola som vo stvrtok na ctg-cko aj na prietokoch a vsetko je vraj ok...a teraz v utorok idem zas na vysetrenia tak sa na to spytam 😒 ale uz som z toho unavena, na jednej strane sa aj tesim ze stale o nej viem,ale uz by som brala keby sa aj na chvilku ukludnila nech si oddychnem 😝
@lolinkamaminka tak lepšie že sa hýbe veiš čítala som tu príbehy mamičiek ktorých detičky zomreli v brušku ešte na udusenie...ked sa aj napr 1 den nehýbali tak radšej nech sa hýbu...lebo osobne si neviem predstavit tu strašnu bolest..a obdivujem ženy ktoré sa s tým musia zmierit... ☹
@dianka3 Ahojky ja zacinam 36tt zajtra 🙂 cez vikendy sem nechodievam preto nepisem, manzel je doma tak sa snazime travit co najviac casu spolu a nie za Pc a NTB 😀 inak baby mna strasne uz treti den boli pupok, citala som, ze sa v tomto tyzdni ma vypucat ale ked som mrkla na moj tak sa mi to nezdalo no teraz??? 😕 mam taky pocit, ze vykukne ☹ aj Vy to tak mate? som si myslela, ze mne nevykukne, ci to kazdej? som ako dili ale ani ma nenpadlo sa nad tym zamyslat 😅
@lolinkamaminka aj nasa malinka je taka akcna 😉 cele tehu je taka, tiez som dufala, ze to uz prejde, ale nejako sa k tomu nema...
@karap ty si nedas pokoj, preboha? ja som na prechazku nebola ani nepamatam, ked niekam, len autom, uz aj prechazdka v tescu mi robi problem aj to len z parkoviska, dnu nakupit a do auta spat 😖 a ty este aj okna umyvas!!! zena dobra, setri sa uz,prosim ta...
@majoslava mlieko "uzivam" roky takto, aj malej davam, ked nechce-nevie spat, ale ked mi malinka velmi vystraja, tak veru spat neviem..a to je to, ze ma aj v noci budi kopancami a narazanim na panvu..
baby 😖 uz yas na mna prisli tie bolesti ako vcera ☹ uz normalne rozmyslam, ze kaslem na buscopan, proste si nedam, nech sa to rozbehne, co poviete?
@stefie este vydrzakaj do toho 38tt 😉
@tasiko juuj moja veru ti nezavidim tu nemocnicu, ale otravuj otravuj otravuj a oni ta este domov pustia 🙂 @kukina79 Aj moja mala je drobna, neviem kolko ma teraz, poradnu budem mat az bud tyz. , ale naposledy ked mi robili taky komplet utz, tak bola o 2tyz pozadu s velkostou.... ale ja si z toho nic nerobim, rovnako som to mala so synom, ked sa narodil mal 3020kg.... cize necakam tazsie babatko, plus ja som malinka 156cm a mm ma 170 ale ma chudak asi 65kg (volam ho tintitko) , co ho isto predbehnem kym porodim, bo ja mam teraz 63, si viete predstavit ake depky ma 😀
ja beriem tie miery na utz s rezervou... mne syna merali 3tyz pred porodom a namerali 2300g, s tym, ze je malinky a bla bla bla.... plakala som tyzden, nevedela co s tym.... narodil sa 3kilovy a uplne zdravy 🙂
@karap uplne viem ako sa citis, mm isiel na 2 tyz makat, neviem ako to tu zvladnem sama, tak dlho sme bez seba este neboli a ja uz fakt nevladzem, vcera som isla s malym spat uz o pol 9tej, dnes asi deto, som total KO, doprala som pred 2hod a nemam energy to ist vyvesit.... vcera som bola so synom kupit mu boty v jednom nakupnom centre v BA, no nikdy viac, len som za nim lietala, tam chcel ist a hentam a na vlacik a auticko a a a, ledva som sa domov dosoferovala....
@lolinkamaminka veru nie si v tom jedina, ja som tiez cela okopana v momente ako si sadnem, ze si trosku oddychnem od syna tak zacne mala v brusku vystrajat a ja nemam chvilku kludu....
No inak dnes sme ostali hladni na obed.... pekne sme papali, ale maly ma ucpany nos zase, tak mu jedno susto nesadlo a niekde sa mu to vzpriecilo ,zacalo ho naduvat a sup cely obed von.... len som ho ratovala, ale kedze som nezvladla ten smrad a pohlad, aj moj cely obed isiel kade lahsie..... proste peklo 😠
Ahojte,
vidím, že aj vy tu máte rovnaké problémy ako ja - tiež sa v noci zobudím, idem na wcko a už nie a nie zaspať, minule som bola od 5.00 hore, včera od 3.00 🙄 Už som z toho na nervy, akoby som nemohla spať celú noc vkuse, furt sa budím 🙄
@lolinkamaminka A druhý problém - malý ma tiež neskutočne kope, ja mám normálne pocit, že to dieťa ani nespáva. Len keď som vonku na prechádzke, že sa hýbem, tak vtedy je ticho, inak je vkuse aktívny, stále sa naťahuje, kope, bolí ma to, jednoducho už nevládzem... 😒 Keď má byť takýto akčný aj po narodení, tak ďakujem pekne... S dvomi maličkými deťmi a jedno živšie ako druhé 😝
@lady511 jooj aj moja naj poloha na bruchu spať a teraz len jeden alebo druhý bok môžem striedať, to je nafigu, už sa mi tak nepohodlne leží, preto asi aj tak zle spávam 😨 Ja by som to už najradšej mala za sebou, aj keď na brucho si ešte dlhšie neľahnem - budem rodiť cisárskym 😝 Ale už ma aspoň nebude nič ťahať, tlačiť, budem môcť voľne dýchať..
A akoby toho bolo málo, dnes mi malá tak strašne vrazila hlavičkou do nosa, až mi v ňom puklo. Normálne som videla hviezdičky, slzy mi hneď vyhŕkli a myslela som, že mi ho zlomila, keď tam tak ruplo. No našťastie nič, bolí ma na dotyk, ale dúfam, že sa mi to do zajtra nejak nezmení - neopuchne, neomodrie... Veď budem vyzerať ako týraná žena navyše tehotná 😝 😀

ahojte babulky.my sme uz 3tyzdne v nemocke.uz mi z toho hrabe,ale mozno nas v pondelok pustia.vraj sme uz dole hlavickou a minuly tyzden sme mali 2200g. Ak sa uz neotoci v co dufam tak asi budeme rodit s epiduralkou.viacmenej ma presvwdcili mamicky ktore tam boli.prajem vam pekny dnik.