icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominika_sk
2. nov 2011

čaute kočandy, tak som doma ctg v poriadku, prietoky mi nerobil, neviem prečo. ale som uplne zatvorena, zamknuta, a neviem čo 😖 no malemu sa teda na svet nechce 😒 chcel ma napisať na pobndelok na vyvolavačku, ale som ho ukecala, že v utorok ešte pasy a potom v stredu nemocka ☹ mńa trafi 🙄

lenka1108
2. nov 2011

ahoj baby.my sme nespali celu noc.mala je chora.furt ju dusilo aj sa mi pocikala a mala zvysenu teplotu... ide ma slahnut.chceli sme ist s mm do nemocnice za tym primarom a nemam ju kam dat.tak to skusim vybavit cez telefon. ☹

@dominika_sk som rada ze si v poriadku. aj mne chcu od pondelka vyvolavat.ale dufam ze do vtedy budem mat sekciu za sebou. vyvolavanie vraj boli.aj ked epi existuje.

joj kocky uz nech je december sa mame to vsetky za sebou...

trinka
2. nov 2011

@eviiinka ja som ešte tiež nebola... 😉

dominika_sk
2. nov 2011

@lenka1108 vela som tu o tom prečitala, niektore pisali že to bolo rychle, niektore že hrozne...mňa sere to, že vôbec ale vôbec sa neotvaram ani nič, takže cely ten proces ma ešte len čaka 😖

lenka1108
2. nov 2011

@dominika_sk moja ja som uz 2ci 3 tyzdne otvorena na 1 a pol cm a hov.o z toho.pri malej som uz rodila na 2 prsty otvorena... kazdopadne drzim palce..vsetko dobre dopadne 😉

trinka
2. nov 2011

@dominika_sk ja by som šla hned, keby mi chceli vyvolať :D, ale som rada, že si dobre dopadla. Z toho že si zatvorena si nic nerob, bratrancova žena bola na kontrole o 16:00 a ešte že je zatvorena a bla , o jednej dostala bolesti a maly sa narodil o 4tej rano... 🙂

atima
2. nov 2011

@dominika_sk ja som sa pri malom tiež neotvarala a nezabrali ani tri vyvolavačky napokon to skončilo sekciou, zajra idem na poradnu tak uvidim či to nebude mať rovnaký priebeh 😉

dominika_sk
2. nov 2011

@atima nezavidim, ale keďže si to zvladla obdivujem ! 😉

milek
2. nov 2011

@lenka1108 Neboj vyvolávanie neni také hrozné , teda aspon u mna nebolo .Pri Miške mi ráno o 8 šupli vyvolávačku a ešte o štvrtej poobede som sedela pri mm a kecali sme na chodbe lebo som mala len také krámové bolesti, o pol 7 mi prepichli vodu a o pol 8 bola Miška na svete. Keby to aj teraz išlo tak rýchlo. 🙂

lianka7
2. nov 2011

@milek Jeej,tak to aj ja by som chcela taku vyvolavacku 😀

janulkan
2. nov 2011

@dominika_sk otvaranie velmi neries 🙂 ja som bola pondelok rano na kontrole aj na CTG - tam kontrakcie velmi slabe, krcok 1cm a otvorena na spic prsta, utorok rano o 4:40 uz bol maly na svete, takze ono sa to moze spustit kedykolvek..nas porod podla dr trval necelych 9 hodin 😎

lenka1108
2. nov 2011

@milek tak to si mala super.kamaratke vyvolavali malu 10 dni. je to asi u kazdeho inak...
vraj su to silnejsie bolesti ked sa otvaras.
ja cakam na pol 10 a idem volat tomu primarovi.joj ako sa bojim co mi povie...

liat
2. nov 2011

@eviiinka tak to je naaadherne, slzicka vysla 🙂 byt mamou je take krasne

liat
2. nov 2011

@veronika1417 no mne tiez doki povedal ze ma hlavicku vacsiu, ale veru ma aj upokojil, ze je to ok, teba stale len strasia, tak sa ich treba opytat co to pre babinko znamena, lebo si chuda taka vystrasena. Neboj je to ok, a presne ako hovoria baby hlavicka nie je vacsia o 5 cm je len vacsia ako telicko. je to ok veronika

liat
2. nov 2011

@dominka757 to treba ist na matriku????

liat
2. nov 2011

@eviiinka ahoj v porodnici nahlasis meno pediatra, a ja som sa s pediatrickou dohodla ze hned ako pojdeme z porodnice pridem ku nej

liat
2. nov 2011

@lianka7 ja som mala v 5 mesiaci velke bolesti brucha, dokonca prisla po mna zachranka. bola to nepriechodnost criev, dali mi 2 glycerinove cipky v nemocke a velmi pomohlo. cipka musi pomoct

liat
2. nov 2011

davno tu nebola karap ci?

mackoxxx
2. nov 2011

@tasiko Konečne som sa dostala k PC, stále čosi pripravujeme, prenášame a snažíme sa venovať našej princezne. Zajtra už odchádzam na príjem. Takže o takomto čase ak bude voľná sála už budeme po. Posielam sľúbené foto zo zapisovania kojenia. Možno sa bude zdať, že Ťa to zdržiava, no keď to teraz čítam tak je to super (je to už 8 rokov) a viem na deň presne čo , kedy a ako urobila, jedla. Písala som si aj čo sa chcem na poradni opýtať a tak... Na boku je aj dátum (narodila sa 7.9.) tak si to môžem aj časovo porovnávať. Mám tam aj poznačené (rada od lekárky), že ak mám naliate prsníky mám najprv trocha odsať a až potom prikladať. Lepšie sa prisaje a dostane sa aj k "zadnému" mliečku. No a ja bežím sterilizovať veci do pôrodnice (cumeľ, odsávačku a fľaštičky na mliečko).

kvietok73
2. nov 2011

@lianka7 niekde som čítala, že 1 polievkovú lyžicu ľan.semienka povariť vo vriacej vode, niekde je napísané, že stačí do pohára zaliať večer 1 lyžicu vriacou vodou... vyskúšaj, ako sa Tebe bude viac pozdávať..nie je to bohviečo...ale lepšie, ako sa potom trápiť, nie??? ja skúšam ten jogurt a keď je "ťažší" deň, tak sa snažím hneď ráno, po raňajkách si dopriať semienka, aby som to mala čo najskôr za sebou :D a skús zjesť čo najviac zeleniny na raňajky...mne to fakt pomáha a cítim sa skutočne dobre....držím prsty! 🙂
@pimpa....ja som mala niečo podobné až na to, že mi začalo tvrdnúť brucho, čo už vlastne boli kontrakcie :D ale dala som si takú mierne teplú sprchu a keď som si ľahla, pokojne som zaspala...takže u mňa to bolo asi také 🙂

miriamapeter
2. nov 2011

@eviiinka ani ja som zatiaľ na pásoch nebola, ale zajtra mám poradňu tak sa na to lekára spýtam a hádam ma už pošle na ne...

lolinkamaminka
2. nov 2011

@eviiinka ak si vydata tak staci ti ist na matriku az ked sa narodi maly, resp. tvoj manzel moze ist aj sam este kym budes v nemocnici vybavit rodny list. my s priatelom este nie sme svoji tak sme museli ist na matriku urobit vyhlasenie o otcovstve, aby mohol ist on potom vybavovat rodny list bezo mna...je to tak lepsie lebo nevies kolko v nemocnici budes musiet ostat a z toho RL budes potrebovat asi sedem kopii a vybavovat vselico ine, vselijake ziadosti a potvrdenia...takze aby som to zhrnula, ak si vydata tak ti staci do porodnice sobasny list a ak nie tak to vhlasenie o otcovstve z matriky 🙂 a co sa tyka toho pediatra, u nas napriklad potrebujes uz mat dohodnuteho ked ides rodit, lebo oni budu v nemocnici pytat na neho kontakt. A mne pediatricka povedala ze treba prist s babatkom hned ako ta pustia z nemocnice, resp. na druhy den rano, na kontrolu, aby aj iny lekar ako nemocnicny zhodnotil stav babatka. a co viem tak vzdy proste musi ten tvoj doktor vidiet babo hned po prepusteni z nemocnice, nie o dva tyzdne, niektori doktori chodia aj ku mamickam domov, k inym musis prist ty. ..

kvietok73
2. nov 2011

@dominika_sk neviem, či si skúšala také veci ako napr. piť malinový čaj, relaxačnú hudbu, alebo skús niečo pre upokojenie...ja si napríklad kvapkám do aromalampy levanduľu /stačia 2 kvapky/, niekedy tea tree /pre očistenie vzduchu/ a človek tou vôňou nejako inak vníma veci, bolesť a nepohodu...riovnako som si zaobstarala Bachovu esenciu - RESCUE REMEDY, aj sa mi po tom lepšie spí...stačia 4 kvapôčky pod jazyk...stjí to síce okolo 14 eur, ale použitie je veľmi všestranné....
alebo skús robiť niečo, čo Ti je príjemné... veď teraz si už môžeš dopriať i kúpeľ, prípadne sex s partnerom..to sa vrelo odporúča 🙂 a podľa mňa sa dieťatko umúdri a pri takomto "privolávaní" príde skôr, ako po vyvolávačke... držím prsty 🙂

lolinkamaminka
2. nov 2011

no, moje dnešné CTG-čko hovorí že malá sa má dobre, našťastie som trafila dobrého doktora a ten si všimol že v piatok mám termín, takže o dva dni zas na ďalšie ctg a potom sa uvidí čo so mnou... 🙂 možno ma pošlú konečne rodiť 😀 😀 😀 😀

dena
2. nov 2011

@eviiinka v pôrodnici sa ťa už budú pýtať na meno pediatra...ja už to mám dohodnuté tak, že keď prídeme z pôrodnice, tak jej mám zavolať a ona príde na malého pozrieť k nám domov... 🙂

hankahj
2. nov 2011

Uz druhy den mam tvrde brusko a krce... Mozem to povazovat za kontrakcie? Voda mi neodtiekla a drobec sa hybe ale predsalen mam trosku obavy... Co myslite?

Dakujem

hankahj
2. nov 2011

@dominika_sk Myslim, ze u prvorodiciek je to bezna vec, že sa dlhšie otvaraju 🙂 a zas lepsie akoby ta mali v siedmom mesiaci zasivat 🙂 Urcite vsetko dobre dopadne drzkaj sa...

andrejkag
2. nov 2011

ahojte odchádzam do poradne, som strááášne zvedava čo dnes povie, pret týždňom mi vravel že možno cez víkend to bude, víkend za nami a stále nič 😠

veronika1417
2. nov 2011

@liat dakujem, mne na sone povedali ze mi vsetko vysvetlia na rizikovej ambulancii a tam ta zaba mi nic nepovedala ani len ked som sa jej oypatala ale uz to riesim cez znamosti mam toho plne zuby

harper
2. nov 2011

ahojte, tak ja mam zajtra pasy, poradnu a aj ultrazvuk, ten je ako posledny o desiatej, tak dufam ze nestravim pol dna na kramaroch. 🙂