icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominka757
16. nov 2011

ahojte maminky 🙂 ja mam sice 8 dni do terminu, ale citim sa uplne v pohode...ako keby som bola asi tak v siestom mesiaci 😀 akurat mam jediny problem 😠 strasne mi opuchli nohy a ruky...vyzeraju ako laby 🙄 uz si nic ani neobujem...do nemocnice pojdem asi v slapkach 😀 🙄

betina1984
16. nov 2011

Ahojky. Chcem sa len spýtať, hlavne báb, ktoré už porodili... Som bola na záchode a doteraz som mala výtok taký biely až trošičku žltavý, úplne bledý a teraz som mala ako keby do oranžova. Znamená to niečo? Pri prvej som mala pôrod indukovaný, vyvolávaný, takže neviem porovnať...

zlamal.i
16. nov 2011

@trinka urobila si to super 🙂

janulkan
16. nov 2011

Inak baby, latkujete alebo planujete latkovat niekto, alebo vsetky pouzivate jednorazovky? 🙂

lianka7
16. nov 2011

@janulkan Ja planujem v prvych mesiacoch urcite latkovat,resp.to kombinovat 😉

harper
16. nov 2011

@janulkan ja to budem kombinovat, teda pokial budeme musiet viazat na siroko, na spodok jednorazovka a na vrch latkova.

janulkan
16. nov 2011

@harper
@lianka7 no ked balite nasiroko, tak tam musi ist jedna latkova 🙂 mna to skor zaujimalo ci som tu jedina co ficime len na latkovych plienkach 😀 kedze napr aj u dr su nauceny na "pampersky" a latkove su skor nezvycajne 🙂

lianka7
16. nov 2011

@janulkan Preto hovorim,ze to budeme kombinovat,lebo k dr.,na navstevy ci cesty budeme davat aj jednorazovky-doma latkove.Mam ich vyse 70 😉

harper
16. nov 2011

@janulkan
@lianka7 ja ich mam tiez asi tolko, len neviem ci sa mi ich bude chciet prat a hlavne zehlit, i ked mam doma susicku 🙂

lianka7
16. nov 2011

@harper Prat je to najmenej,zehlim rada-hadam bude cas a ked nie-pozehli aj mm-take zvlada 😀

harper
16. nov 2011

@lianka7 tak ja s tym mm nechcem zatazovat, i ked plienky by tiez ozehlil, ale ma kopu svojej roboty, a plus este okolo domu. este stale nieco prerabame a tak.

milek
16. nov 2011

@janulkan Ja taktiež aspon v prvých mesiacoch , najprv jednorazovka a potom latkova plienka, kvoli nožickam.

kaia
16. nov 2011

@janulkan, my budeme pamperskovat 🙂

lianka7
16. nov 2011

@harper Moj vela roboty nema,ked pride z prace,takze ma obcas rad pri zehleni plienok vymeni 😀

hajatanufus
16. nov 2011

@janulkan ahoj ja chcem tiez latkovat aj pri prvych dvoch som latkovala resp.kombinovala a myslim ze je to lepsie 🙂 aj teraz mi dosli pampersky a mala ma aj poriadne zapalenu ritku tak jej uz budem davat len latkovky 🙂 ale musim si este dokupit nohavicky lebo tie co mam su naprd. u mensich deti kym sa nehybu je to jedno ale ked zacnu lozit treba mat fakt kvalitne gatky 🙂 a aj tak zo zaciatku budem davat ortopedicke ale len s jednou plienkou 🙂

lianka7
16. nov 2011

@hajatanufus ja mam zatial sandry,postolky,a klasicke zvnutra gumene nohavicky...porad,ake su najlepsie?

ajvetka
16. nov 2011

@sonicka07 ja som stale o jeden den dopredu 🙂 jasne, bolo to vo stvrtok

hajatanufus
16. nov 2011

@lianka7 hm tazko povedat zalezi aj od toho ako casto sa prebaluje ja mam tiez sandry ale su tam zle porobene dierky a nechcu poriadne drzat a mam aj od firmy g mini na patentky a tie su tiez nejako zle usite lebo tlacia na nozickach a jednu dokonca ani nezapneme a to su velkost L a potom mam tie take drahe bum genius jednovelkostne tak s tymi som spokojna ale su velmi drahe skusim najst na nete a poslem ti linka len nevyhoda je ze ked sa pokaka tak sa musia hned vyprat a ja mam len 5 ks a to je tak na dva dni hlavne ked mi mala kakala skoro do kazdej plienky dost dlho asi skoro do roka teraz kaka uz len dva krat denne a je to uz tuhe tak je to lepsie len mne tie gatky zacali nejak premokat neviem ci nie koli tomu ze som ich namacala vo vedre na par dni a to sa asi nesmie a tym som asi znicila tu nepremokavu vrstvu neviem doterz boli fajn 🙂 takze naozaj najlepsie je odskusat a potom pripadne dokupit ine

hajatanufus
16. nov 2011

http://www.ekoplienky.sk/uvod/vrchnenohavicky/ tu su tie nohavicky za 13 eur ja som ich kupovala aj s plienkami ale mne ich tu stat preplatil teda cast tak sa mi to oplatilo

lianka7
16. nov 2011

@hajatanufus Diky moc za rady,idem sa v tom poštúrať trošku,nech mam prehlad...ja si myslim,ako si sama pisala,ze zo zaciatku stacia aj obyc-postolky a nohavicky,ale ked sa zacne viac hybat,bude potrebne dokupit aj nieco pevnejsie 😉

hajatanufus
16. nov 2011

@lianka7 inak ak budes pouzivat latkovky len zo zaciatku tak tie nohavicky co mas ti urcite postacia 🙂

lenica81
16. nov 2011

@harper tak dnes som si ja uzila na poradni aj za teba... 😀 🙄 😅

hajatanufus
16. nov 2011

@lianka7 ano a tie bum genius alebo im podobne su dobre v tom ze su na tom take patentky s ktorymi si regulujes velkost z S az na L preto ich volaju jednovelkostne ale su aj klasicke male vacsie a este vacsie a zapinaju sa tiez bud na suchy zips alebo na patentky a su v krasnych farbach a vzoroch a deti v tom maju taky chutny zadocek 🙂

lenica81
16. nov 2011

inak ahojte baby... ja vas nestiham pri tom mojom sinterovi... 🙄 😅 tak ani neviem, ci mame nejake nove babatka, rano som citala a vyzeralo to na 2 kusky, tak hadam sikovne porodili maminky... 😵

dnesna poradna bola "super"... 🙄 dosla som cca 10 min po 8mej, sadla si ako 3tia, tak som sa tesila... ale kedze doc dosla az po 10tej, tak ma skoro slahlo... este ma poslala na UTZ, CTG a este aj EKG, takze som sa tam este motala do 1nej, este som sa aj s doc nahanala po nemocke, lebo odisla hore na oddelenie, potom niekam odbehla a ja som este nemala vsetko, tak tragedia... a aby som sa objednala na piatok na utz, lebo dnes mam termin, tak ked nic, tak mam sa opat v piatok dovalit... to si ani nechcem predstavit, lebo ma "upozornili", ze skoro nikto nebude ordinovat na poradni, lebo si beru volno... 😠 tak sa musim vyzbrojit trpezlivostou a hlavne niecim pod zub a na pitie, lebo dnes som to podcenila a uz som bola na prasky... 🙄 😔 tak neviem vobec, ci mam chciet do piatku porodit... 😀

lenica81
16. nov 2011

a mame cca 3700 g... 😨 klepne ma... tak hadam sa rychlo vypyta na svet... 😖 😀 na utz, ze zodpoveda 38+6 a ja ze nie je to malo... a ona ze vam sa ta vaha nezda... a "zdrbali" ma, ze co nerodim... 🙄 😀

hajatanufus
16. nov 2011

@lianka7 nasa rachel sedi na nocniku od 9 mesiacov davam ju tam pri kazdom prebalovani ked ma latkovku a pekne sa vypiska aj vykaka takze s latkovkami sa aj toto lepsie uci a trenuje aj ked kazde dieta je ine 🙂 ale ked ma pampers tak sa mi akosi nechce ju davat na nocnik som leniva 🙂

dena
16. nov 2011

@janulkan my budeme fičať na papierových 🙂

lenica81
16. nov 2011

@hajatanufus no o nocnikovani mi ani nehovor, my maleho aspon 5x denne davame na nocnik, vypiska a obcas aj vykaka sa, ale zas nas je uz velky, len som leniva a v lete sa nam akosi nepodarilo, kedze sme boli cele leto behali hore dole, tak nehrozil nejaky rezim... no skusime po vianociach intenzivny trening, to uz aj drobec z bruska by mohol mat nejaky rezim... 😅

lianka7
16. nov 2011

@hajatanufus tak tie bum genius su suprove,ze sa daju takto velkostne menit...super! 🙂 No uvidim,ako to budem riesit dalej,mozno sa mi latkovky osvedcia aj neskor,mozno nie... 😉
@lenica81 No ste asi na tom tak ako my,tiez mame byt vacsi,ale uz dlho mi ho nemerali...desim sa prenasania,lebo cez 4 kg ja sotva vytlacim 😅

lenica81
16. nov 2011

@janulkan my tiez jednorazovky, som lenivec a zehlenie neznasam... 😝
@lianka7 ja mam sice panvu siroku, ale ked si spomeniem na prvy porod, maly mal 3800 pri narodeni, tak ok, ale hadam sa bude lepsie rotovat a pojde to jednoduchsie... 😅