Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte maminky,čakateľky!
Konečne mam chvilku cas napisat vam,vo stvrtok sme sa vratili z porodnice,no nestihli sme si s mm poriadne este ani sadnut.Vcera nas cakalo ockovanie a navsteva nasej pediatricky,dost sa u nas zdrzala,ale vela veci mi vysvetlila,tak som spokojnejsia.Co sa tyka porodu-bol strasny...Kontrakcie mi zacali v sobotu o polnoci,do porodky sme sa vybrali o 4.30....tam mi povedali,ze som otvorena na 1 prst,ale ze hlavicka je velmi nizko a otvaranie pojde rychlo.Dali klystir,cipok na otvaranie a zacalo nekonecne cakanie...po 2 hodinach mi ustali konktrakcie,tak ma napojili na pasy,kde zistili,ze ozvy srdiecka su minimalne.Zvolali ARO,mna napojili na infuziu a chceli robit sekciu.No na poslednu chvilu srdiecko zacalo bit ako malo,tak sa cakalo dalej. Ked prisiel moj porodnik,prepichol mi plodovu vodu,dal oxytocin a cakali sme zase. Opat sa zopakoval scenar s ozvami srdiecka,manzela vypoklonkovali zo saly a mna opat pripravovali na sekciu.Nakoniec opat srdiecko naskocilo,mne dali dalsiu davku oxytocinu,ale to som uz mala bolesti na zblaznenie a otvorena som bola len na 2 prsty!!!Porodnik zacal masirovat hradzu,mne davali kyslik,lebo som mlela z posledneho,a nakoniec o 14.stej som porodila nasho anjelika...zosita som tiez ako vianocna vysivka,vsetko ma boli a este som si vytlacila aj hemoroidy ☹ Mam problem sediet,dlhsie stat...ale ten vonavy uzlik za vsetku bolest sveta stoji...
@lolinkamaminka Ahoooj
pustili nas na 7 den prisli sme domov vo stvrtok. Kojim maleho ale nemam vela mlieka ale rozbieha sa to 🙂 Mali sme zltacku tak sme boli jeden den na fototerapii..Ja som mala hrozne problemy so sebou..nemohla som ist na wc na malu..2 krat ma cievkovali a nakoniec mi zaviedli kateter a chodila som s "kabelkou". po dvoch dnoch mi to dali von a bolo lepsie, brala som aj ATB.
Anicka porodila v sobotu o 12.50 narodila sa jej dcerka Sofia mala 54 cm a 3960g teda riadna slecna. 🙂 mala zapalene ocka tak ju nepustili domov vo stvrtok, vraj mozno v piatok.
Vasa mala je taka zlata hotova modelecka ako si napisala. a ako spinkate?
@harper blahoželam k malinkej , tá je ale veliká krása.
Dnes sme boli pozrieť v meste na vianočných trhoch no strášne veľa ludí.
Ahojte, dakujem vsetkym. v piatok mi lekarka urobila ten hamiltonov hmat, vecer sa spustila hlienova zatka. v noci som bola este o 1:15 hore potom o 4 a o siestej bol budicek. bolesti nepravidelne mi zacali okolo 6. ale monitor nic neukazal. pred 9 mi zacali pravidelne bolesti vystrelovat do krizov. po vizite ma vysetrili, uz som bola na 5 cm. A hned ze ideme hore na salu. zase ctg, mensi klistir, velky by sme vraj nestihali, no a potom to uz islo, mala sa narodila o 13:55. sponntane.
@harper jeeej gratulka velikaaa... riadna babulka 😉
tak baby my sme dnes spali od pol noci do 6 rano.som totalne vyspata.asi o 4 som sa zobudila co sa robi ci maly zije a on si chrapkal a spinkal.hovorim si no nejdem ta budit sak ked budes hladny sa zobudis.a o 6 si vypytal papat.najedol sa , prebalila som ho a spinka dalej.ja uz som vyspata tak som si sla pustit telku.jooj keby kazda noc bola takato 😉
@lianka7 klobuk dolu, teda... ja by som z takeho porodu bola na psychiatrii, že zle ozvy...viem o čom hovoriš 😔
@harper gratulujeem, riadna slečna, ani perinku už nepotrebuješ 😀
inak baby, ako strašne som sa bala noci, lebo maly prespal cely deň, tak bola noc celkom v pohode. maly bol hore len trikrat, z toho raz mu priatel dal cumlik a zase spal, a tie dva razy- no stali za to 😠 prvykrat som ho rozbalila, cely komplet sa mi ošťal, aj sedačku v obyvačke, aj mňa aj seba, tak som to v noci čistila, prezliekala jeho aj seba, vrešťal jak pavian, lebo musel čakať a bol hladny a druhykrat prešťal plienku, tak som ho prezliekala zase, zase vreeskot 🙄 ale inak pohoda 😀 oblečenia ma maly sice plnu r*ť, ale ja už mu nemam čo obliecť. my prezliekame štyrikrat do dňa a kym sa nazbiera varka do pračky 😠 ...vždy som narvala plnu pračku a teraz periem polovične...to bude učet za vodu 😖
@janap24 och no ty si si teda tiez dobre vytrpela, vidis, kazda mame nieco...ja ked som prisla domov, horucka mi stupla na 39,5 a drzala ma asi dva dni...samozrejme prsnik zapaleny...den bolo lepsie a potom sa mi zapalil z druhej strany a zas to iste...ani kojit som nemohla...a tak ako som mala mlieko pre cele oddelenie, teraz mam ledva pre malu... ☹ inak spinkame podla toho ako sa napapa, nemozem povedat ze by bola nejaka umrncana, ale ked je hladna vie to dat riadne najavo, aj sa zlosti 😀 nemas nahodou na anicku nejaky kontakt? tak rada by som jej napisala ale nemam kam... 😒 a Marco je dobry? spinka? neboj to mliecko sa ti rozbehne ked to nevzdas a budes prikladat stale...
@lianka7 ahoj moja tak si si toho tiez vytrpela neboj bolest aj hemoroidy prejdu ja som si ich tiez vytlacila budem to musiet liecit 🙂 si statocna maminka ale sa cudujem preco hned nerobili tu sekciu ked nastal problem len ze zase na druhej strane ked citam prispevky bab co sli na sekciu tak prirodzeny porod je lepsi aj skor vsetko preboli prajem ti rychle zotavenie a vela zdravicka a mliecka som rada zeuz skoro vsetky mame babatka u seba 🙂
@lolinkamaminka , mne poradili viaceri, nezavisle na sebe, ze sa mlieko pusti, ked pijeme vodu s malinovym sirupom, tak zajtra nebieham do obchodu........... 🙂 😝
@dominika_sk
@trinka
@hajatanufus Veru nic moc taky porod...ked ma viezli zo saly-hovorila som sestrickam,ze tu uz viac prah tychto dveri neprekrocim 😒 Manzel to bral asi najhorsie,lebo jeho premiestnili len o dve miestnosti dalej a vsetko pocul,co sa deje...strasne plakal a ked ma k nemu po porode priviezli,plakali sme obaja.Povedal,ze to bolo to najhorsie co mohol v zivote prezit-pocut manzelku trpiet od bolesti a vediet,ze dietatko je v ohrozeni...aj dnes nam vysli slzy,ked sme spominali,co sme pred tyzdnom prezivali.
Pisete o problemoch s mlieckom-ja chvalabohu si zatial stazovat nemozem-mam ho na rozdavanie-mame ho v chladnicke,mraznicke,prsniky sa mi neskutocne plnia...len maly sa akosi nechce prisavat.Raz sa prisaje,raz ani za svet a zacne tak hystericky plakat,ze mu musim dat odsate z flasky-nechapem...Pomaly si zaciname budovat nejaky rezim 🙂
Ahojte tehulky a maminky,tak sa hlásim po dlhšom čase,už doma a o člena viacej Malá Lenka sa narodila 21.11.v deň mojich narodeninín,stihla to o 23:59 s mierami 3300g,50cm.Má krásne čierne vlásky a je strašne mrňavučká.
Pôrod bol rýchli,na príjem sme prišli 20:15-takmer bez bolestí,to len kríže trošku boleli.Potom ma vyšetrili a že už na 5cm,tak ideme rodiť.Dali klistír,chvíľu som čakala,nič sa nedialo...Tak hop na sálu,prepichnúť plodovku,vak bol moc hrubý,sám by ani nepukol,bolesti stále žiadne.Tak o 22:00pichli oxytocín,bolesti prišli do minúty,extra silné,už po polhodke som bola unavená,ale vraj to ide rýchlo a tak sme to teda na tie narodky predsa len stihli a teraz môžem už povedať,že pôrod bol super rýchli a šitie ma vôbec nebolí Pustili nás v piatok,mliečka máme dosť,tak si doma zvykáme na seba.Otecko bol pri pôrode pri mne,veľmi mi to pomohlo.Neskôr hodím aj foto,malá sa hlási na papanie Zatiaľ sa majte pekne
ahojte baby...
krasne deticky tu mame, co pozeram fotky... 😵 fakt nadhera... 😎
@harper velka gratulka k velkej malinkej... 😵 fakt klobuk dolu, ze si ju porodila prirodzene... mne stacil moj cca 4kilovy chlap... uff... hlavne vela zdravicka a mliecka prajem... a porod tiez ok...
@sny gratulujem, tak to bol pekny narodeninovy darcek... a porod v pohode, co citam... tak vela zdravicka... a nech dobre papka... 😵 a oprav si pas, tehu si zmaz... 😉
@lianka7 hlavne, ze uz je to za tebou a maly ti to vynahradi... a mm to dobre zvladol, urcite bol vystraseny, teda obaja, ale spolu ste to zvladli... taka opora za to stoji... 🙂
@dominika_sk spi cez den... a nema koliky, ked je v noci nespokojny... skus sa popytat u doc... alebo si rovno kup nejake kvapky na to... a ked sa ti v noci zobudi, tak ho skus najprv prilozit a potom prebalovat, ked uz bude mat nieco v brusku a bude kludnejsi... ale s tymi fontanami asi nic nespravis... 😅
@karap 😀 😅 😉 mozno Simonka prespi celu noc este skor...
@anicka87 my maleho budime tym, ze ho dame vedla, a to je do 10 min hore... ma rad ruch okolo seba... 😅
@karap presne to iste... cez den sum vobec nevadi... ale v noci zatial ok, 2-3x bol hore, na 2x ho musim prebalit, lebo je mu uz nepohodlne, ale potom pekne zaspi... uz sa tak nestresujem ako u prveho... fakt clovek skusenostami si to len ulahcuje, ako moze... 😅
@janulkan daj tie kvapky, netrap sa tym, chlapci to maju velmi casto a budes seba aj maleho zbytocne trapit... my davame malemu preventivne, lebo uz v porodke sa mi zdalo, ze je k veceru nepokojnejsi... ale len od piatej dokym nejdeme spat... nas ked sa chce vytlacit, tak tiez chyta amok, ale ked to splechne, tak sa uplne ze ukludni... 😀
@janap24 prikladat a prikladat... popr. odsavat po prilozeni z toho prsnika... 😉 vela pit a tiez jest, nedietovat... my sme boli pri prvom na dovolenke a vsetci tam vyvarali a tak sa mi naliali prsia a to mal moj maly pol roka... 😅 my mame skor problem sa dobre prisat, furt to musim kontrolovat a hlavne v noci, ked chcem maleho prilozit, ked lezim... 🙄 a na prispavanie na prse je dobre stlacanie prsnika...
@karap aj ja vykladam maleho na svetlo... tak hadam do stredy sa to polepsi... ale to pocko vonku mi nepomaha... spytam sa na prevazeni v stredu, ci je to ok, take zazltnutie...
@lenkalienka25 jem normalne vsetko okrem alergenov - citrusy, coko... 😠 a nafukovacich potravin... aj MAK nafukuje, tak pozor nan...
@luci66 prikladat a byt kludna... neboj, mliecko je a aj bude... cim castejsie prikladas, tym viac sa tvori... striedaj prsia... a co sa tyka zelenej stolice, moze byt zelena aj z toho, ze si ho dlhsie neprebalila, takze no stress no panic... ak sa ti zda, ze pije vela predneho mliecka, tak si trochu na zaciatku odstriekaj-odsaj a potom daj malu na prsnik... na mamila stranke najdes veeeeeeeeeeeeeela rad... 😎
tak som si popisala, mozem ist... ked inak nestiham... a teraz je doma aj mama aj mm a drobec pekne spinka... a druhy je v pohode...
co ostatne 2ho az 3torodicky... ako to beru starsi... nas dost ziarli a robi sceny... 🙄
dnes bola Anetka pozriet sestricku, zatial v pohode. uvidime, co bude ked sa vratime domov. malo by to byt v stredu, tak hadam sa podari aj tabulku zaktualizovat.
@lianka7 ahojky veru na sk je to hrozne so starostlivostou ☹ aj my mame problem sa prisat teraz tu bola por asistentka pozriet maleho a ked som jej to povedala a skontrolovala maleho a potom pozerala ze ako prikladam tak vravela ze vsetko je v poriadku ale maly ma zrasteny jazycek dole takze koli tomu sa nevie prisat a spravne sat takze musime s tym ist k dr aby mu to podstrihli a potom uz bude vsetko v poriadku tak som zvedava ze ako sa nam podari to vybavit kedze ja som doma a auto nemame tak je to trosku problem ist s takym miminkom k dr no zajtra tam zavolame a uvidime co povedia 🙂 drzte sa a tiez daj malemu skontrolovat uzdicku na jazyku ked sa nechce prisat mozno aj vy mate ten isty problem 🙂

@harper, gratulujem k malickej