Spoločné bývanie so svokrovcami na dedine
Dobrý deň, nedávno som sa prisťahovala k priateľovi- už manželovi- do jeho rodinného domu. Bývame tu spolu so svokrovcami- sú úžasní, nemôžem sa sťažovať. Áno, viem, táto situácia nikdy nie je ľahká, no my máme super vzťahy, zatiaľ :D Horné poschodie je naše, máme kuchyňu, kúpeľňu, všetko... a teraz otázka: predtým som bývala v meste, chýba mi mestský život, kaviarne, kníhkupectvá, posedenie s kamoškami, jednoduché cestovanie.. teraz bývame na dedine, kde nie je absolútne nič- rozum. ani obyčajné potraviny, ani škola, škôlka, pošta, proste nič. Cestovanie autom je pre mňa komplikované, keďže mám oooobrovký strach zo šoférovania (vodičák mám, ale nikdy som poriadne nešoférovala). Rodinu a kamarátky, bývalé kolegyne, kolegov mám cca. 200 km ďaleko. :/ Ako sa dá, podľa vás, vyrovnať so samotou? S novým životom? S pocitom, že žijem v dome, ktorý patrí niekomu inému (aj keď sme rodina). Boli ste už v podobnej situácii?
Ďakujem. 🙂
@anonym_601e10 ale áno, rozprávali, LENŽE ja som si naivne myslela, že to bude fajn. Že tu bude kľud, krásna príroda, proste ticho a pokoj. Nevedela som, že to bude také ťažké. Čo sa týka veku, ja mám 25, priateľ 32..
@anonym_autor takže nepatrí ani jeho časť tvojmu mužovi...
Kľud a krásna príroda, kde budeš pracovať, nad tým si nerozmýšľala? Ak si jedináčik, tak máš aspoň šancu, že budeš dediť ty, alebo sa budeš mať kam podieť, keby mu zašvitorilo po rokoch.
Juuj tak potom toto teda nie. Myslela som že ste tam tesne po svadbe mladí bezdetní, vtedy ešte áno, našetriť na spoločné vlastné bývanie. Naozaj by som si vážne sadla s mužom, že si nespokojná a chceš riešiť niečo vlastné. To ťa vôbec nepočúva? Neberie ohľad na to, čo chceš ty?
@anonym_3115e1 to bude ten typ chlapa co sa od maminej sukne nikdy nepohne a je jedno co chce jeho zena
@anonym_601e10 on nechce odísť, tvrdí, že tu máme všetko a bez hypotéky. On tu má aj prácu
@anonym_autor nie.To ON tam má VŠETKO.
Ty tam nemáš NIČ
A tvoj muz Vas preco nechcel zabezpecit sam ?
Juuj tak potom toto teda nie. Myslela som že ste tam tesne po svadbe mladí bezdetní, vtedy ešte áno, našetriť na spoločné vlastné bývanie. Naozaj by som si vážne sadla s mužom, že si nespokojná a chceš riešiť niečo vlastné. To ťa vôbec nepočúva? Neberie ohľad na to, čo chceš ty?
@anonym_3115e1 prečo by mal? Veď už ju dostal tam, kde ju chcel mať. On je spokojný na 200%. Má bývanie bez hypo, nemusí sa obmedzovať, má tma prácu, ženu si poistil dieťaťom a ako sa bude tralágať rza do práce a s deťmi do školy, škôlky, k lekárovi, je jej problém. Bože toto by mali vyučovať na stredných školách a nie maturita z matematiky, ktorá je vúčšine ľudí v živote na dve veci
@anonym_3115e1 to bude ten typ chlapa co sa od maminej sukne nikdy nepohne a je jedno co chce jeho zena
@anonym_601e10
@anonym_11e623
Bohužiaľ je to tak.
Takze toto bude dalsi adept za par rokov / deti, ze co mam robit...
1, vypoved si dala
2, prestahovala si sa
- k muzovi (do jeho)
- zaroven k svokrovcom
- zaroven do zapadakova
Takze nemas zazemie, pracu, si na materskej / rodicovskej s dietatom v 'cudzom' prostredi a uz ti muz povedal, ze to nechce zmenit...
... a este sa aj bojis soferovat (v nejakej prdeli sveta)...
Je to marny, je to marny, je to marny...VZDY sa najde nejaka nestastnica, ktora skoci na "nemusime brat hypoteku". Je ti jasne, ze ho odtial nikdy nedostanes, ci? Takze jedina moznost je zvyknut si. A radsej zacni soferovat. Lebo tam iz uplne skysnes.
Si mlada, ale urobila si sprostost, ktora sa bude s tebou tahat dlho. Mas stastie, ze si jedinacik, tak ked sa s igelitkou vratis do detskej nebude to take tragicke. 32 rocny neprestrihol pupocnu snuru a ty si sa uplne odstrihla od zivota … pochovala si sa za ziva v nejake hornej dolnej, kde sa vrany otacaju a bojis sa soferovat … aspon to auto a soferovanie, lebo sa zblaznis
Ahoj, v podobnej situacii som nikdy nebola. Ked sme sa vzali s manzelom, chceli sme si budovat a zit svoje - svoje sny, svoje byvanie a svoju rodinu. Takze sme sa osamostatnili. (To nastastie uz obaja predtym, nez sme sa vzali).
Predstava ze by som sa k niekomu mala stahovat (navyse na miesto kde lisky davaju dobru noc) ma nikdy v mladosti nelakala.
Ake mate plany s detmi? Si s tym ok v tomto prostredi? Stale odrezana od sveta, ak nesoferujes tak s dietatom uz toboz sa nikde sama nedostanes. A jedina spolocnost co Ti bude pri poporodnych depkach a trucujucich detoch budu svokrovci. Aby to nebolo ako rozbuska...
@anonym_601e10 ale áno, rozprávali, LENŽE ja som si naivne myslela, že to bude fajn. Že tu bude kľud, krásna príroda, proste ticho a pokoj. Nevedela som, že to bude také ťažké. Čo sa týka veku, ja mám 25, priateľ 32..
@anonym_autor a koľko sa poznáte? Predpokladám že pár rokov a priateľ je možno fajn chlap, ale našiel si ženu až teraz, lebo predtým iné mali rozum a nechceli bývať so svokrovcami a preto hľadal dlho.
@anonym_autor autorka, preco si pristupila na taketo byvanie? Co ak sa Vam vztah s manzelom pokazi o 20 rokov? On si zostane vo svojom dome. A Ty co? S igelitkou v ruke asi. Pri vsetkej ucte, dievcata, co sa nasackujete k svokrovcon, Vy nemate ziadne ambicie, ciele, sny? Staci Vam byvanie v cudzom dome, kde nikdy nebudete skutocne doma? Uspokojite sa s tym co chce chlap a vzdate sa svojej predstavy o zivote? Autorka, evidentne Ta to trapi, ak si napisala tento prispevok. Preco si do toho vobec isla? Nechapem.
Si mlada, ale urobila si sprostost, ktora sa bude s tebou tahat dlho. Mas stastie, ze si jedinacik, tak ked sa s igelitkou vratis do detskej nebude to take tragicke. 32 rocny neprestrihol pupocnu snuru a ty si sa uplne odstrihla od zivota … pochovala si sa za ziva v nejake hornej dolnej, kde sa vrany otacaju a bojis sa soferovat … aspon to auto a soferovanie, lebo sa zblaznis
@anonym_40be73 ďakujem za radu, no nemusím do "detskej", keďže mám svoj byt, síce nie v meste,ale tiež na dedine (frekventovaná dedina, plná obč.vybavenosť),u nás na Orave 😊
Ahoj, my sice byvame vo svojom ale v mini meste vybavenostou na urovni dediny, tiez sa bojim soferovat, soferujem ale aspon po meste. Musis hrat s kartami ake mas, skus sa zamerat na vyhody, urcite nejake najdes. Pises, ze je tam pekna priroda, tak mozes chodit na prechadzky, vymyslat vonkajsie aktivity pre dieta, my tu mame napr lesny klub. Dalej, dobre vztahy so svokrovcami su super, nechajte im na chvilu malu a chodte sami s muzom keby len na prechadzku, kavu… zacni pomaly soferovat, najskor po dedine v case ked je malo aut, pozom aj dalej atd. Napisala by som na fb stranku dediny, blizkeho mesta, ze hladas kamosku na materskej, ak mate blizko mesto/vacsiu dedinu zisti ci maju detske centrum, mozno ti pojdu aj spoje.. drzim palce citim sa obcas podobne, ak chces napis mozeme pokecat🙂
@anonym_autor ak si mestský typ je možné, že si nezvykneš a bude horšie. Kam budete deti a ako nosiť škôlka, škola, krúžky? Ako budu v kontakte s rovesnikmi? Úprimne ja by som v takej izolácii neprežila. Môžem ja okaslat dom, ja potrebujem okolo seba ľudí, dostupnosť možností pre deti, knižnica, zaujímavé prednášky, možnosť krúžkov aj pre dospelých,. Ak je to zapadakov, kde nič nie je, žiadny komunitný život, budeš sa cítiť strašne osamelo podľa toho čo píšeš.
@anonym_autor bola a jedine najst novych ludi okolo seba. Nic ine nepomoze. Si vezmi, ze ja som zmenila stat a som od kamosiek cca 500km. Nasli sa nove, naucila som sa viac jazdit ( ano je to nutne) a fungujem. S tymi 500km daleko sa vidim par krat za rok, ak vobec. Alebo si napiseme.
@anonym_40be73 ďakujem za radu, no nemusím do "detskej", keďže mám svoj byt, síce nie v meste,ale tiež na dedine (frekventovaná dedina, plná obč.vybavenosť),u nás na Orave 😊
@anonym_autor potom je pre mňa nepochopiteľné, prečo si u svokry. To akú prácu má v tom prdelákove tvoj muž? A prečo si vlastne dala v práci výpoveď? To nebolo dva krát rozumné
@anonym_autor ja som bola v takej situácii. V prvom rade nám svokor povedal, že ten dom nikdy nebude náš, aby sme si hľadali vlastne bývanie. Takže po roku sme aj tak odišli. Bývame teraz vo svojom, 60km od rodičov. Kamošky som si postupne našla.
Mám zvláštny pocit, že toto je vymyslené. Píšeš, že si nešťastná, ale v každej správe smajlík. Píšeš, že si predtým bývala v meste, ale byt máš na dedine na Orave. Dala si pred materskou výpoveď. To neurobí nikto, kto má rozum. A v tvojej situácii sú všetky "obľúbené" prvky:
Dom rodičov, muž nechce hypo, on má dôležitú prácu, jedinacikovia obaja - na Orave???? Nesoferujes ...a máš 25 rokov
Odkiaľ máš na byt v 25???
Niekto sa dobre zabáva...
Mám zvláštny pocit, že toto je vymyslené. Píšeš, že si nešťastná, ale v každej správe smajlík. Píšeš, že si predtým bývala v meste, ale byt máš na dedine na Orave. Dala si pred materskou výpoveď. To neurobí nikto, kto má rozum. A v tvojej situácii sú všetky "obľúbené" prvky:
Dom rodičov, muž nechce hypo, on má dôležitú prácu, jedinacikovia obaja - na Orave???? Nesoferujes ...a máš 25 rokov
Odkiaľ máš na byt v 25???
Niekto sa dobre zabáva...
@anonym_07037c Aj mne sa to tak zda. V 25 ma byt, odpoveda bez emocie, a ktora zena nazve manzela uz po svadbe "priatel"? Je to fake tema
pokiaľ Vám všetko vyhovuje, a chýba len ruch mesta, tak sadnúť do auta a oprášiť vodičské vedomosti a jazdiť za "zábavou". keď bývate so svokrovcami, určite sa nájde niekto, kto vám hodinu denne dieťa postráži a môžete trénovať, neskôr budete môcť brať aj dieťa(neviem aké je staré) na plávanie, na ihriská, a hlavne, raz skončí materská, potom budete robiť čo? kde? v dedine? v meste? skôr či neskôr budete potrebovať to auto aj vy
@anonym_autor celé zle. To si si nevedela uvedomiť pred presťahovaním, že ti bude chýbať mestský život a kamarátky, že sa sťahuješ do zapadákova a zaboha nesadneš za volant? A ešte k tomu u svokrovcov, nech sú akíkoľvek dobrí, a s chlapom, ktorý sa odtiaľ nepohne do vlastného a s ktorým si za tejto pre teba nekomfortnej situácie urobíš aj dieťa? Tu je každá rada drahá... s každým riešením bude niekto nespokojný a ja mám nutkavý pocit, že to budeš ty
Používam smajlíky= téma je vymyslená? To fakt?
Áno, vlastním byt na dedine, ale s ex sme bývali v meste.. neviem, prečo je to také zvláštne 😒 a to, odkiaľ mám na vlastný (maličký) byt na dedine, je hádam moja vec.. nie je to podstatné.
Ja som prišla pre tipy a rady od niekoho, kto už bol/ je v takejto situácii. Neviem, prečo je to problém!
Používam smajlíky= téma je vymyslená? To fakt?
Áno, vlastním byt na dedine, ale s ex sme bývali v meste.. neviem, prečo je to také zvláštne 😒 a to, odkiaľ mám na vlastný (maličký) byt na dedine, je hádam moja vec.. nie je to podstatné.
Ja som prišla pre tipy a rady od niekoho, kto už bol/ je v takejto situácii. Neviem, prečo je to problém!
@anonym_autor anonym_07037c
Tvrdí ze tam mate vsetko. Takze absolutne prehliada teba, tvoj nazor a tvoje pocity. Ale inak skvely manzel, ze. Aj svokrovci su super. Lebo drzis "hubu a krok".
@anonym_autor anonym_07037c
@anonym_autor
no preto, lebo robis jednu hlupost za druhou, vypoved si dala pred materskou v tom meste 200 km vzdialenom? na to si nikomu neodpisala, preco si to urobila - je to velmi hlupe rozhodnutie a o niecom to svedci
stahujes sa za muzom na miesto, kde nic nie je a vyplakavas, ze si mestsky typ - no aku radu cakas? prideme ta vozit do mesta na zabavky, ked mas oooooobrovsky strach z jazdenia?
bud si zvyknes a budes spokojna s tym malom, co mas, alebo sa zariadis inak
tu nejde o smajliky, ale tak chapem, mas 25, si este v podstate dieta
Autorka tvoj manžel tam má všetko čo mu k šťastiu treba. Socializáciu ma v práci, doma ma pohodu, rodičov, teba, dieťa o ktoré sa staráš. Ma tam pohodu, zazemie, oddych a jemu je tak vyborne. Ty si bola úchvatená tým tichom, pokojom a teraz precitáš do reality. Podľa mňa tam ty šťastná nebudeš. Nemáš kontakt s inými dospelými okrem rodiny, chyba ti spoločnosť. Keby si tam chodila na víkendy, bola by so stále nadšená, teraz si ale začínaš uvedomovať, že bývať tam dlhodobo ťa robí nešťastnou.
Ja som cca 20 rokov bola v dome a zdaleka nie v takom zapadakove. Potom som sa presťahovala do bytu na sídlisko odkiaľ sa pešo dá bezpečné dôjsť do centra. S častou MHD, obchodom pod nosom, pediater pre deti v 20min. pešej dostupnosti, škôl na výber niekoľko, na krúžky deti po skole od 4.rocnika samé. Teenage bez problémov úplne samostatne sa hýbu busmi. Mňa by už v živote nikto odtiaľ nedostal. Mne dom nechýba. Sídlisko blízko lesa. Za 10-15 min. A v meste všetky vymoženosti od divadla cez knižnice po muzea a športoviská. Na výlet ideš kde chceš.
Nikdy .. nikdy to neprinieslo nič dobré