Požičali by ste auto na dlhšiu trasu?
Ahojte zienky, aky mate nazor na poziciaclvanie auta? Partner manzelovej sestry si chce od nas pozicat auto na vikend na dlhsiu trasu (350 km tam a 350 km spat). Oni auto maju, ale momentalne pokazene, nestihli im ho v servise dat dokopy.
Pozicali by ste?
Vzhladom k tomu, že by ma nikdy nenapadlo od kohokolvek si auto poziciavat, ani svoje by som nepozicala. Len dvom ludom - bratovi a partnerovi.
Nechápem, co je na tom akoze sedlacke.
Pokiaľ si navzájom dôverujte tak, že v prípade problému budú niesť následky oni, tak by som požičala. Ak by som mala svoje druhé k dispozícii.
Ja nie. Ani by som to od nikoho nežiadala. Existuju požičovne aut. Neznášam aj keď môj muž šoféruje moje auto.
A tiež nechápem, čo je sedliacke na NEpozičiavaní autá. A áno napríklad ja som si šetrila peniaze, kupila auto a spravila vodičak. Presne v tom poradí ..
@anonym_654cc6 iné je požičať si auto od vlastných rodičov, musia počítať s tým, že ho čerstvý vodič niekde šuchne a nežiadali by od neho vrátenie peňazí za opravu. A iná vec je požičať ho človeku, ktorý by mal znášať následky prípadnej škody. Ak by som požičala 30-50 tisícové auto niekomu, kto mi vráti len hromadu pokrčeného plechu a povie "prepáč nemám z čoho ti to uhradiť", asi by som to tak ľahko nerozchodila
@anonym_2a22f1 cítim že si vlastným príspevkom protirečíš. Lebo aj tebe požicali auto. Sestrainje členom rodiny nie .môjho brata kóňa pes.
Ja by som svoje auto požičali, ako členovi rodiny ako tebe člen rodiny.požičal,a ak by sestra bs partnerom súrne potrebovali. Viem akú má moje auto hodnotu a aký mám so sestrou vzťah. Čiže ak by mi aj spôsobili.škodu, nenechali by to tak.
@anonym_2a22f1 cítim že si vlastným príspevkom protirečíš. Lebo aj tebe požicali auto. Sestrainje členom rodiny nie .môjho brata kóňa pes.
Ja by som svoje auto požičali, ako členovi rodiny ako tebe člen rodiny.požičal,a ak by sestra bs partnerom súrne potrebovali. Viem akú má moje auto hodnotu a aký mám so sestrou vzťah. Čiže ak by mi aj spôsobili.škodu, nenechali by to tak.
@anonym_654cc6 tvoj príspevok asi nepatrí mne.
Záleží od vzťahov, nevyhnutnosti mat auto (na jednej aj druhej strane), jeho zručnosti ale aj od samotného auta.
Je iné nepožičiať auto na výlet a iné nepožičiať na návštevu za chorým rodičom a podobne.
Je dobrý skúsený šofér? Je zodpovedný a v prípade poškodenia sa k tomu postaví ako chlap/resp. obaja aj so sestrou? Vieš sa spoľahnúť?
A ako automechanikova žena ti píšem - o aké auto ide? My máme autá dve. Jedno lacnejšie Škodovku, ktorú sme kúpili na moje učenie sa. Druhé BMW, drahšie, novšie. Keď vidím ceny opráv a hlavne skryté chyby, ktoré človek dokáže spraviť tak, že ani na to hneď nepríde.. príklad - vybehla zver, krízové brzdenie, niečo sa stalo s brzdami, auto je pojazdné, síce brzdí, ale kvôli bezpečnosti a aj kontrole stk (kde by sa na to prislo, ze nie su ok) brzdy bude treba robiť - oprava za 500e (spravi to muz, v servise by sme platili okolo 900 za toto keby nema muz vlastny servis). Toto by ti nezaplatil nikto kto mal požičané auto len na víkend. Existuje X takýchto veci, ktoré dokážeš pokaziť jednou jazdou a neprídeš na to hneď. Takze záleží aj od skúsenosti šoféra ale aj od sprostých náhod. Môj muž je skúsený šofér a aj tak mal nehodu, keď šiel vrámci skúšania pri opravovaní previesť auto mojej sestry a to len po našej ulici. Nemohol za to ale stalo sa. Stáva sa.
Takže je tu X vecí, podla ktorych by som sa riadila. My sme raz požičali auto mužovmu bratovi s priateľkou, vzadu nechali prezervatívy a pomôcku, na druhy deň sme na ňom viezli našich (veľmi konzervatívnych v tomto smere). Vieš si predstaviť ako som sa cítila, ani som nemala chut im nieco vysvetlovat... to bolo naposledy co mal naše auto.
pozicala by som mame a partnerovi... osatnym nie .. a hlavne ak mam auto v srvise, tak mam od servisu náhradné auto kym to moje opravia, takze nech idú tým !
@anonym_autor manzel rad povedal: zubna kefka, manzelka a auto sa nepoziciavaju ☺️
Ano kamoske som pozicala auto na 2mesiace ked jej manzel podpalil po rozvode.
@anonym_8d700e ty si zrejme hneď po získaní vodičáku sadol do vlastného auta.
@anonym_654cc6 presne tak 😉 hneď po získaní som si kupila auto a áno, sama som si naň zarobila
Auto je spotrebný tovar. Máme dve, tak bez problémov požičala v blízkej rodine. Nevidím dôvod nepožičať
Zalezi na tom ake mate vztahy, aky su to ludia … v ramci rodiny sme si bezne poziciavali auta … ale mali sme len crep- zlaty stred, nie Brabus a pod… Ferrari nepozicam nikomu, fabiu nemam problem, ak su to normalni ludia
Ano bežne si požičiavame autá.. aj my známym a aj keď potrebujeme iný typ auta napr na dovolenku tak si vymeníme.
My mame auto len jedno, cize to by som urcite nepozicala. V inej situacii veľmi zavisi o ake auto by islo, ci ho nepotrebujeme a v prípade problemu ci bez neho prezijeme (su ludia ktori denne cestuju autom do práce pretoze spoje proste nie su). V momentalnej situacii ale určite nie
@anonym_autor podľa toho aké máte auto a či máte ešte jedno. 😀
@anonym_654cc6 chce si ho požičať partner sestry, nie sestra manžela. A to je úplne cudzí človek. Predpokladam, že ten partner bude šofér. Ja by som sa inak bála od niekoho si požičať auto, keď vidím, akí šoféri sú na cestách. Často doplatia tí nevinní. A tým pádom by som sa aj bála auto niekomu požičať.
Požičala, ako nestihlo sa opraviť ich..tak, čo iné im ostáva len si požičať ...
Požičala, ako nestihlo sa opraviť ich..tak, čo iné im ostáva len si požičať ...
@janka54321 co ine im ostava? No napriklad ist verejnou dopravou alebo vyuzit sluzby autopozicovne 😃 alebo sestrin frajer nech si zhana auto od svojich pribuznych
@anonym_654cc6 chce si ho požičať partner sestry, nie sestra manžela. A to je úplne cudzí človek. Predpokladam, že ten partner bude šofér. Ja by som sa inak bála od niekoho si požičať auto, keď vidím, akí šoféri sú na cestách. Často doplatia tí nevinní. A tým pádom by som sa aj bála auto niekomu požičať.
@huxy mne partner mojej sestry, otec mojej netere je členom rodiny, žije s mojou sestrou 25 rokov. Pomáha našim, príde na každú brigádu, keď treba pomôcť.
Partnera švalronej autorky nepoznám ani ty . Ja by som požičala
@huxy mne partner mojej sestry, otec mojej netere je členom rodiny, žije s mojou sestrou 25 rokov. Pomáha našim, príde na každú brigádu, keď treba pomôcť.
Partnera švalronej autorky nepoznám ani ty . Ja by som požičala
@anonym_654cc6 no nepoznáme, ale ako píšem, ja by som nepožičala. A tu je to partner manželovej sestry, čiže fakt cudzí človek. Max.priateľovi, otcovi a bratovi. Čiže len najbližším. Kedysi sa aj hovorilo: žena a auto sa nepožičiava 😀
@anonym_autor
Nepozucal, vola sa to Muphyho zakon, aj ja som pozical menovany zle zavrel kufor na BMW bola burka auto bolo mesiac v oprave natieklo do elektriky a servis poradil zbavit sa auta, to sa bude stale kazit
@anonym_8ba985 Preco sedlacky? Niekto moze byt na aute zavisly z dovodu dostat sa do prace, riesit lekarov pre deti a vypadok auta kvoli oprave moze byt velky problem. Auto na totalku tiez nie je ziadna zabava.
@zuzanaete Áno, je to sedlácky názor. Lebo on píše o všeobecnom nepožičiavaní auta za všetkých okolností, ty píšeš o konkrétnom prípade, kde je niekto závislý na potrebnom aute.
@janka54321 co ine im ostava? No napriklad ist verejnou dopravou alebo vyuzit sluzby autopozicovne 😃 alebo sestrin frajer nech si zhana auto od svojich pribuznych
@sissy27 ach, veď ide len o auto...bože, požičiam a hotovo
@anonym_autor
Nepozucal, vola sa to Muphyho zakon, aj ja som pozical menovany zle zavrel kufor na BMW bola burka auto bolo mesiac v oprave natieklo do elektriky a servis poradil zbavit sa auta, to sa bude stale kazit
@anonym_727c5b ako sa na BMW, ktore ma elektricky kufor, kedze natieklo do elektrickych rozvodov da nezavriet kufor? Ja ked ho nezavriem, tak auto sa ani nezamkne..
Mame 2 auta, ja moje dennodenne nepotrebujem, lebo som este doma s detmi, ale pozicala som ho uz svagrovi aj svokrovi a aj na dlhsie cesty a pohoda. Soferovat vedia, takze nemam problem. Ked bolo nove mi ho tukol sused pred panelakom, takze toto nejak neriesim, stat sa moze kdekolvek a komukolvek😀

@anonym_autor môj muž pozícia susedovi a bratovi. Ja moje nie a nikomu