Aká bola vaša maximálna váha?
Ahojte, moja váha sa vyštverala na hodnotu 71 kg, pri výške 171cm.
V podstate som sa vypapkala.
A to nemyslím mastným a vyprážaným, ani veľkými porciami, ani za to nemôže tehotenstvo. Ale sladkosti - čokoládka, sladký koláčik, tu zákusok, tu cukrík, tu ochutené latté apd.
Začala som na sebe makať, vylúčila som sladkosti, cvičím, ale ide to pomaličky. Ale pôjde to!
Akú maximálnu váhu ste mali vy? Čo bol váš rekord? Ako sa vám to podarilo zhodiť?
Najviac som vážila pri výške 170 cm 64 kg. Schudla som na 55 kg a udržujem si váhu. Som maximálne spokojna
166cm, a najviac som mala po vyoperovaní štítnej a následnej korone, kedy som mala málo pohybu 75kg. Teraz sa mi podarilo schudnúť pár kg, ale ide to fakt pomaly.
Mam 70 pri vyske 152 cm, a nezhodila som, taka aktualne som. Ale ked tu citam, ze 52 je idealna vaha pri vyske nad 170 cm, tak zijem asi v uplne inom vesmire, lebo ked som ja pri vyske 152 mala 50-52 kil, tak som fakt bola kocka. Ked som jedneho casu mala 43, tak uz endokrinologicka dvihala prst a patrala, ci nemam anorexiu alebo nieco...🤔
Mam 70 pri vyske 152 cm, a nezhodila som, taka aktualne som. Ale ked tu citam, ze 52 je idealna vaha pri vyske nad 170 cm, tak zijem asi v uplne inom vesmire, lebo ked som ja pri vyske 152 mala 50-52 kil, tak som fakt bola kocka. Ked som jedneho casu mala 43, tak uz endokrinologicka dvihala prst a patrala, ci nemam anorexiu alebo nieco...🤔
@nevenka zle citas.
nikto nenapisal, ze je to vseobecne idealna vaha.
len tu niektore piseme, pri akej vahe sa citime najlepsie
Mala som pri 182 cm 52 -55 kg …. Potom 62 … a teraz som vyzrata - stres, hormony (nie tehotenstvo) ale cvicenim idem dole… ciel je ca 63- 64, ale zase sa rysuju pekne svaly aj ked vaha 75 stagnuje, takze neviem, ci sa tam niekedy dostanem
@nevenka ale veď keď sa niekto cíti dobre s 10kg nadváhou tak nech. Nikto tu nenapísal, že je to ideálna váha všeobecne. Píšeme tu, čo je ideálna váha pre nás aby sme sa cítili dobre. A záleží aj na pomere tuku a svalov, celkovej kompozícii tela. Dve rovnako vysoké ženy s rovnakou váhou nemusia vyzerať ani zďaleka podobne. Jedna môže byť osvalená, mať väčšie prsia a bude vyzerať jak bohyňa a ta druha nebude mať svaly, prsia a bude vyzerať ako že má miernu nadváhu. Strašne veľa faktorov do toho vstupuje. Ale my sa poznáme, poznáme svoje tela a dokážeme si povedať (ak nemáme PPP) koľko by sme asi mali vážiť aby sme sa páčili same sebe.
@anonym_autor Pri výške 165 cm som mala maximálne 60 kg a bola som tučná…Fuj, neznášam sa sa za to doteraz, že som sa vtedy tak vyžrala…
@anonym_autor ja mám 178 cm a maximálne som mala 72kg ... bolo to dosť, začala som sa cítiť nepríjemne, zhodila som, keď som začala menej a uvedomelo jesť
@anonym_fbd4cc mrzí ma, že máš starosti s váhou...
Pri takejto nadváhe, by som Ti odporučila vyhľadať pomoc odborníkov, skutočných odborníkov - nie také tie "výživové poradkyne" ala Herbalife a pod. Je pravdepodobné, že budeš potrebovať aj psychológa, lebo pri takejto nadváhe, je tam skrytý i nejaký psychický - emočný problém. Prajem veľa síl, začať a vytrvať v pozitívnej životnej zmene!
@anonym_e405c7 dakujem pekne za povzbudzujuce slova 😊 ved toto, ze zacat a vytrvat 😿 ja sa zase ani tak kazdodenne neprezieram, ani sladke nejem denne, vaha mi stoji bez zmeny uz dlho (aspon to 👍) skor ide o tie problemy psych. charakteru ako si spravne uhadla. Ze mi to je tak nejak jedno, som s tym zmierena, lepsie povedane rezignovana a nemam silu na zmenu. Je mi jedno co jem, kedy a kolko 🙁 S takym postojom je tazke co i len zacat.
Chodila som aj ku psychologicke ale tam sme riesili ine veci. Odporucila ma na psychiatricke vysetrenie, mam na papieri tazku depresiu, ocd. Zacala som brat AD, zatial nezabrali, som na PN.
Hlavne chcem verit, ze z nich este nepriberiem 🙈 Nie som ten typ co sa lutuje ale ked som to tu vsetko tak spisala, tak mi napadlo, ze som na polutovanie 😅
@anonym_autor vyžrala som na na 95kg pri 171cm, následne schudla na 57/8 lebo mi bolo zo seba zle. Teraz si tých 57/8 udržiavam.
teraz 🥺 mam 157cm a 61-62kg...tiez som tak po veceroch vyjedala sladkosti, az som si raz uvedomila, ze sa nezmestim do nohavic, tak som to razne stopla a nadavam si za to 🙄 su to cca dva tyzdne co som vylucila sladkosti...inak som mala dlllho vahu 50-54 kg a to som si myslela, ze som tucna...po druhom tehotenstve som sa zasekla na 58 a namiesto toho, aby kila isli dolu, isli hore, takze mam co robit 😃 co by som dala zato, mat postavu ako predtym, ked pozeram stare fotky nechapem, ako som si mohla mysliet, ze som tucna 🤦🏽♀️😃
167/65kg... pri prvom tehu. pomohlo porodiť dieťa.
v normálnom stave som ešte nikdy neprekročila 54 kg.
@nevenka tvoju váhu 53 kg mám pri výške 167. po 4 de´toch. pre mňa úplne OK.
178cm. A max bolo 82-ked som isla rodit. Po porode to bolo 72. Cca po roku som sa vzdy vratila na cca 65kg. Aktualne mam nejakych 67kg (dovolenka-prazdniny u rodicov 😂). Ale drzim sa tej 65-vzdy si poviem ze po 4pororoch mozem byt spokojna.
165cm a max. som vážila 63kg
@anonym_autor vyžrala som na na 95kg pri 171cm, následne schudla na 57/8 lebo mi bolo zo seba zle. Teraz si tých 57/8 udržiavam.
@anonym_d74957 fíha a to si ako zvladla?
@anonym_e405c7 dakujem pekne za povzbudzujuce slova 😊 ved toto, ze zacat a vytrvat 😿 ja sa zase ani tak kazdodenne neprezieram, ani sladke nejem denne, vaha mi stoji bez zmeny uz dlho (aspon to 👍) skor ide o tie problemy psych. charakteru ako si spravne uhadla. Ze mi to je tak nejak jedno, som s tym zmierena, lepsie povedane rezignovana a nemam silu na zmenu. Je mi jedno co jem, kedy a kolko 🙁 S takym postojom je tazke co i len zacat.
Chodila som aj ku psychologicke ale tam sme riesili ine veci. Odporucila ma na psychiatricke vysetrenie, mam na papieri tazku depresiu, ocd. Zacala som brat AD, zatial nezabrali, som na PN.
Hlavne chcem verit, ze z nich este nepriberiem 🙈 Nie som ten typ co sa lutuje ale ked som to tu vsetko tak spisala, tak mi napadlo, ze som na polutovanie 😅
@anonym_fbd4cc
Rozumiem, keď nie je psychika v poriadku, tak ani fyzické telo sa necíti dobre a naopak. Verím, že Ti AD zaberú a motivujú ťa k novému zdravšiemu životnému štýlu.
Možno, keby si sa začala viac hýbať, tak by sa Ti zlepšila nie len kondícia, váha by išla dole, ale i mozog by dostal viac endorfínu a to by ťa mohlo posunúť zo začarovaného kruhu.
Ak nemáš dosť silnú vôľu je dobré si nájsť osobného trénera, verím, že by ťa dokázal vyhecovať k činnosti a podržal ťa, ak to budeš cítiť ako nezvládnuteľné.
Len jasné, že to tiež niečo stojí a na PN príjem nie je taký vysoký, ale i jedlo niečo stojí a potom by si možno na jedle ušetrila... Nájdi aký pohyb ťa teší a pusti sa do zmeny života k lepšiemu 😉 Veľa šťastia 🍀
@anonym_autor pri vyske 174 cm mam necelych 51 kg. Najviac som mala 64 kg, a to si zo mna utahovali, ze chodim s kolesom okolo brucha... Co dnes hodnotim ako chore.
178 cm/ 112 kg. A este sa mi to nepodarilo zhodit 🤷
@anonym_fbd4cc ja výška 174 max 117kg, ale už som na 80kg vďaka KT. Takže ta chcem povzbudit, že to ide. Keby som to vedela skôr, nedôjdem na také cislo.
159cm a mala som 66kg v deň pôrodu 🤭 bežne mam 50-52
@anonym_d74957 fíha a to si ako zvladla?
@anonym_6ad842 počítanie kalórií, silový tréning a box
172cm a 92kg… zatiaľ som na 83 a cieľ mam 70 🙂
177 cm a po druhom pôrode 123 kg🙈teraz mám 88 a ešte 10 chcem dať dole
@anonym_autor najvyššia keď som šla rodiť, 173cm 74kg asi. Pripadala som som si obrovska, po roku od pôrodu mám 60kg, pre mňa ale váha nie je extra dôležitá, skôr pomer svaly-tuk- všetko ostatné.
Mam 180cm a najviac 69kg. Ideálne to je na tých 63-64kg. Počas tehotenstva som mala 77kg
Viaceré píšete váhu okolo 70kg pri výške 170cm že ste sa cítili nekonfortne...ono asi záleží aj na pomere tuku a svalov, ja som mala pri výške 173 cm medzi 68-72kg a vyzerala som skvelo, bola som chuda, žiadne bruško len prsia a zadok. (Dobre sa na to spomina). Moje maximum bolo 93 a to bola katastrofa, ide to dolu ale velmi pomaly.
@anonym_fbd4cc
Na to platí len 1, cica nežer...
@anonym_autor 167cm /57kg , mne 2-3kila spravia vela ,citim sa ťažká, kolená ma bolia ( som po niekoľkých operáciách kolien, takze nemôžem priberať ) . Najlepsie mi je ked mam od 53kg do 55kg ,ale aj 55kg je uz hraničné. Nijak sa v jedle neobmedzujem, akurát mi uz take porcie extrémne nepustí, samé od seba.
ja som pri výške 186cm išla rodiť ako 115 kilová 😖 to bol masaker, aj keď asi 10 kíl išlo dole hneď, aj som potom cca pol roka po pôrode začala chudnúť a schudla na 86kg, potom som sa opäť vyšplhala na 95 a teraz sa držím okolo 90 už cca 3 roky, ale chcela by som mať moju ideálnu váhu, čo je asi 82kg. ale aj to by som oželela, hocikoľko kíl by som mala, len sa chcem cítiť zdravo a dobre a to sa aktuálne necítim

@anonym_8082f1 kilo je vzdy iba kilo...nech sa na to pozeras z akehokolvek uhla 😀
@nyusika ja som to myslela obrazne. Je rozdiel ci je rozložené, alebo uložené na bruchu.