Ako chudnete?

13. mar 2024

Ahojte. Čo upravíte v strave ak potrebujete schudnúť? Čo na vás zaberá? Alebo akou stravou si udržujete hmotnosť? Čo je zdravá strava? Je také more informácií, že človek už ani nevie čo má jesť. Hýbať sa naviac nebudem, nemám na to čas. Chcela by som schudnúť a udržať si to stravou. Dá sa to? Čo konkrétne pomáha? Konkrétne skúsenosti, ak by sa dalo. Zdravo jesť je u mňa veľmi široký pojem. Ale určite každá žena vie čo upraviť aby kilá šli dole. Podeľte sa o svoje triky. Ďakujem a prajem krásny večer.

thereisabear
13. mar 2024

Kalorické tabuľky

vilma7
13. mar 2024

8/16...8 hodín jesť, 16 nejesť.

juliet86
13. mar 2024

pozri si jedzbystro.sk tam maju jedalnicky ich krabickovej diety. ako taka prvotna inspiracia a predstava jedalnickov ktore zostavila vyzivova porsdkyna. v cesku su super nehladu.cz

zero1
14. mar 2024

zdravá strava je dostatočne pestrá a obsahuje kvalitné suroviny. pri chudnutí často netreba meniť veľa. vyradiť nadbytočné cukry, nadbytočné tuky. často si sami neuvedomujeme akú kalorickú bombu máme na tanieri. ak by si nám sem napísala svoj bežný denný jedálniček a pitný režim, určite by ti viaceré baby poradili čo zmeniť/vyhodiť.

cecilia29
14. mar 2024

Kalorické tabuľky a normálna strava - teda nie polotovary, tona sladkosti a pochutin

chodec15
14. mar 2024

Sledovat prijem a vydaj, vela chodit peso a rychlo do kopca, vela zeleniny, ktora zazenie hlad, zaplni zaludok, ale ma malo kalorii. A k nim dostatok bielkovin.

tanyan
14. mar 2024

Znížiť sacharidy a zvýšiť bielkoviny. Ale ak to bude bez pridania pohybu, tak to bude trvať dlhšie...

lujza123
15. mar 2024

Ako si udržať váhu ? No u mňa to bolo niekoľko rokov pokus/omyl, študovania, hladania informácii a snahy porozumieť vlastnému telu.

Každe telo je iné, každý človek je iný, iná strava mu chutí a vyhovuje. Základ je rovnaký, zdravá strava v primeranom množstve a pohyb, to platí na každého. Niekomu to stačí dodržiavať len tak zľahka, no niekto kto bojuje s ochoreniami, genetikou, menopauzou už musí byt ovela disciplinovanejší.

Základ je zistiť prečo si pribrala a na tom popracovať, zmeniť.
Prečo máš problém s váhou, či je to krátkodobé napr po tehotenstve alebo “odjakživa”, co tvoja rodina ?
Hlavne ženská línia, sestry, mama, babky a tety z obidvoch strán aké majú postavy, ako sa stravujú a aké majú navyky. Tak budeš pravdepodobne vyzerať aj ty
Genetiku neoklames, nejaké predispozície zdedis a bohužiaľ k niektorym veciam sposobujucim tučnotu ta vychovajú. A to musíš zmeniť

lujza123
15. mar 2024

“Hýbať sa naviac nebudem, nemám na to čas.”

Svaly majú väčšiu spotrebu ako tuk.
V preklade to znamená ze človek ktorý aktívne športuje si môže dopriať viac jedla a občas môže aj častejšie zhrešit.
Po celodennej horskej turistike sa kludne môžeš nadžgať celou pizzou a ešte aj sladkým dezertom a nepriberies ani gram.

Zato ked nemáš ani tie 2 - 3 hodiny času za týždeň trochu sa pohnúť, tak môžeš o jedle len snívať a rátať, zapisovať kalorie už naveky.

Každému kto sa trochu viac hýbe sa chudne ovela ľahšie, rychlejsie a je ovela viac motivovaný si váhu udržať .

Tak si vyber 🤷🏼‍♀️

janula2511
9. apr 2024

Do kalorickych tabuliek treba všetku stravu zvlášť písať?