Ako prekonať problémy s prejedaním?
Prosim nejaké rady typy niekto kto ma mal podobný problém
Skúšala som veľa diét no najefektívnejšie bolo počítanie kalorii bola som posadnutá chudnutím kontrolovala som si každú kalorii schudla som na 59 kg (som vysoká 177cm)
Mala som problém so sústredením veľmi uvedomila som si že som to asi trochu prehnala a tak som sa snažila jesť zdravo bez počítania kalorii tak sa mo to ustálili na 64kg a stále som bola chudá viac menej spokojná so sebou no posledný mesiac mám dosť ťažké obdobie po psychickej stránke som na tom dosť zle prestala som cvičiť počítať kalórie jesť zdravo nič ma nebavilo pribrala som na 72 kg cítim sa veľmi zleeee veľmi chcem začať jesť zdravo no mám pocit že bez počítania kalorii mi vôbec nejde schudnúť som stále hladna neviem čo mi je vzdy som mala v tomto disciplínu čo sa jedla týka no teraz to nedokážem veľmi sa prejedať a veľmi ma to trápi neviem čo mám robiť
To už bude nejaká porucha stravovania.
Treba si odpovedať na otázku, čo u teba spôsobuje prejedanie. Čo ti chýba? Kedy sa prejedáš/nekontrolovateľne ješ? Aký pocit sa naštartuje, keď ješ? Treba sa na tento problém pozrieť komplexnejšie než len počítanie kalórii a hladovanie.
Ludia co maju normalnu vahu su nachylnejsi na to pribrat. Je to jednoduche, lebo jedlo vyvolava silne chemicke reakcie v tele a kazdy cukor zacne cyklus, ked stupa a pada a ty musis tie nerovnovahy ustat. Uz len obycajne pecivo, cestoviny zhorsuju sebakontrolu a je dost zle ze taketo drogy spolocnost propaguje akoze s vsetko s mierou. Ja by som aj vymazala vsetky ppp lebo je to cisto civilizacny problem ze mame druhy jedla ktore sposobuju problemy. A hlavne kto raz dosiahne normalnu vahu nie je iba stabilnejsi v zmysle ze ma normalne bmi ale ma proste silne reakcie a tazko sa mu odolava lebo tie mnozstva na ktore je zvyknuty su vascsie a potom to je proste ine ako u stihleho ( nie stihleho s privretymi ocami). Akoze ked ta zmetie privalova vlna vacsia tak je to zahul. Proste musis prijat v tvojom zivote fakt ze raz si nasliapla na zradny chodnicek ,,normalnej” = problematickej vahy a budes mat tazkosti s postavou. Moze sa to zlepsit ale neklast si to za vinu lebo v akych porciach ta vychovaju si nevyberas
To je ťažké poradiť keď človek nevie príčinu. Psychika ,alebo zlý jedálniček. Na priemyselné s pracovných potravinách si človek môže spôsobiť psychickú aj fyzickú závislosť. Tuky a cukry ktoré sa prírode nenachádzajú môžu v tele pôsobiť ako droga
mam. a potom grciam. psychika, umrtie. psycholog to neriesi. ani psychiater. mam cez 100kg.
Ludia co maju normalnu vahu su nachylnejsi na to pribrat. Je to jednoduche, lebo jedlo vyvolava silne chemicke reakcie v tele a kazdy cukor zacne cyklus, ked stupa a pada a ty musis tie nerovnovahy ustat. Uz len obycajne pecivo, cestoviny zhorsuju sebakontrolu a je dost zle ze taketo drogy spolocnost propaguje akoze s vsetko s mierou. Ja by som aj vymazala vsetky ppp lebo je to cisto civilizacny problem ze mame druhy jedla ktore sposobuju problemy. A hlavne kto raz dosiahne normalnu vahu nie je iba stabilnejsi v zmysle ze ma normalne bmi ale ma proste silne reakcie a tazko sa mu odolava lebo tie mnozstva na ktore je zvyknuty su vascsie a potom to je proste ine ako u stihleho ( nie stihleho s privretymi ocami). Akoze ked ta zmetie privalova vlna vacsia tak je to zahul. Proste musis prijat v tvojom zivote fakt ze raz si nasliapla na zradny chodnicek ,,normalnej” = problematickej vahy a budes mat tazkosti s postavou. Moze sa to zlepsit ale neklast si to za vinu lebo v akych porciach ta vychovaju si nevyberas
@leidin zradny chodnicek ,,normalnej” = problematickej vahy - o com tocis? Od kedy je normalna vaha problematicka?
Autorka ma problem, ale nie kvoli normalnej vahe…

No osobne si myslím, že je by si mala navštíviť odborníka ... lebo čím viac chceš, tým viac zlyhávaš ... pri diétach, je aspoň za mňa, základ chudnúť postupne, pomaly ... proste si postupne preprogramovať organizmus ... ja som schudla za 17 mesiacov 14 kg, síce pomaly, no úplne v pohode, bez trápenia sa, proste som si postupne menila stravu ... držím si váhu už dva roky ... mávam návaly žrania, no neberiem to tragicky, deň, dva sa opustím a potom bez trápenia jednoducho pokračujem v nastavenom stravovaní ... za mňa si tým už jednoducho posadnutá ... hlavu treba správne nastaviť.