icon

Ako sa stravovať po vylúčení cukru?

miska1492
17. okt 2024

Ahojte, je tu niekto, kto vylúčil cukor úplne ? Som milovník cukroviniek. Momentálne začínam 3 deň bez cukru. Chcem sa touto cestou opýtať, ako sa stravujete ? Počas dňa si dám 1 jablko alebo čerstvú šťavu aby som mala akú takú hladinu cukru.

Nikdy predtým som žiadne obmedzenia ani diéty neskúšala takže neviem ako ďalej ako si vylepšiť stravu.

´Ďakujem.

Strana
z2
radulkova
17. okt 2024

držím palce!

inak odporúčam všetkým knihu glukozova revolúcia, je to game changer, ja som bola šokovaná na každej strane co všetko spôsobujú glukózové výkyvy a ako ľahko si vieme pomôcť co sa týka zdravia aj peknej postavy

taktotedanie
17. okt 2024

@radulkova kolega s kolegynou riesili tiez tu knizku,
Kolega schudol asi 8kg, ktore pekne krasne nabral spat a kolegyna schudla 0.0 kg 🤷🏻‍♀️

radulkova
17. okt 2024

@taktotedanie mne veľmi pomohla

svetlonos
17. okt 2024

@miska1492
pozri si knihu od mačingivej. Namiesto sladkosti sa jedáva jablková štrúdľa a strúhaného jablká s hrozienkami orechmi a medom a mrkvou. Ôk, med kludne vylúč. Ale ta štrúdľa je sladká a škorica tiez pomáha udržiavať dobrú glykemiu.
Držím palce nech sa ti darí.

martinkatinka
17. okt 2024

@miska1492 mna zaujima, ze co to je, to vela sladkosti 😉 ja mam rada sladke, aj si dam, no neviem si predstavit, kolko je to vela 🙈

lenkalienka321
17. okt 2024

@miska1492 áno, vylúčila som, ale nikdy to nefungovalo dlhšie ako mesiac. A necítila som sa oveľa lepšie, stále som myslela na čokoládu🙂. V podstate, pokiaľ si vieš tie sladkosti regulovať, napr. že si dáš 1- 2 x týždenne, ideálne cez víkend, keď je príležitosť, niečo kvalitnejšie, napr. domáci brownie a pod. tak urobíš lepsie, akoby si sa mala trapit. Lebo treba si aj trošku užiť. Kľúč je v stanovení správnej miery a striedmosti vo všetkom.

ina2405
18. okt 2024

@miska1492 robíš dobre, tá tvoja pečeň je naozaj dôkazom, že cukru máš moc.

maranco
18. okt 2024

@miska1492 na sladenie do kávy/čaju používam 97% čistý prírodný extrakt zo stévie
https://dia-sladidla.heureka.sk/natusweet-extra...

nelka93
18. okt 2024

@victoriab tiež som jedla veľa cukru a od nového roku som s tým sekla a vôbec to nebol žiadny sok.

victoriab
18. okt 2024

@nelka93 obdivujem 🙂 ja som vydrzala den, stale ma bolela hlava a myslela som iba na tu horalku 😁 ja celkovo neznasam koncept, ze mi niekto nieco zakazuje, to je pre moju psychiku morda a nedavam to 🙂

evansova
18. okt 2024

@taktotedanie
Ano, a ak kolega pribral len to co schudol, tak este dopadol dobre. Ja som sa takto potacala medzi kilami hore, kilami dole. Pocas 10 rocnej hormonálnej liečby som pribrala na 89 kg ( vyska 166 cm). Horor. Ďalšiu liečbu som odmietla a zacala chudnut. Kalorie, mnozstva... 5 kil dolu, zacala som normálne jest, pribrala som 8 kil.vse. Uz som bola zufala. Zmenila som porcie, jedla som len polovicu porcie a jedla som 5 krat denne. Kila isli dole, hlad, ktory som pocitovala na zaciatku, zmizol. Takto sa stravujem doteraz, jem aj sladkosti, male mnozstvo. Uz roky vazim 58 kg a citim sa uplne skvele, konecne vo svojom tele.

luckaaaaaa__
18. okt 2024

ahoj, ja som pred pár dňami taktiež vyradila cukor, odporúčam ti prvé dni nepresilovať sa, nech si telo zvykne. Ja som po 3 dňoch išla cvičiť a odpadla som :D

miska1492
autor
18. okt 2024

@luckaaaaaa__ fakt ? cukor si vysadila úplne ? Ani ovocie si nedáš ? Ja si dám aspoň jablko alebo ovocnú šťavu

madielilly
23. okt 2024

@miska1492 cukor a sladidla uplne vylucit nevies nakolko sa v dnesnej dobe nachadzaju v kazdej potravine.A aj v tom jablku je fruktoza a to je forma cukru.Ale ak mas na mysli ze prestanej jest cukor v podobe sladkosti a maskrt tak je to v pohode.Ja tak fungujem stale uz asi 20 rokov. Ale prichystaj sa na deficit.Raz za cas ta to chyti a zjes aj celu cokoladu.Ja som schopna bez maskrt fungovat aj pol roka ale,ale potom ma chyti taky deficit,ze zjem naraz celu cokoladu a zas mam nadlho pokoj.Len musis vtedy mieru poznat

janci27
6. jan 2025

@radulkova tiez som prave docitala tuto knihy a chystam sa aplikovat tie tipy vo svojom stravovani, mnohe mi davaju zmysel a nepocula som o niektorych prvykrat, ale uz predtym, ako napr. lyzica octu s vodou pred jedlom atd. Avsak, niektore veci boli pre mna prekvapive. Knihu som zhltla za dva dni 🙂 Kedy si zacala na sebe vidiet prve zmeny, napr. na pleti, zhodenych kilach atd.?

Strana
z2