icon

Ako sa stravujú a cvičia štíhle ženy?

3. mar 2025

Ahojte vy.co ste štíhle ako sa stravujete denne.. cvičíte?

Strana
z3
mon8060
6. mar 2025

@kiki68 ja tak nejak podobne. 2 x do týždňa silový tréning a strava. Ja nejem vyprážané, sladké, cukor som vylúčila. Na tejto váhe plus mínus 1 kg som okrem tehotenstiev asi 20 rokov. Jem aj menej zemiakov a také podobné prílohy, jem veľa mäsa,zeleniny a ovocné šťavy si robím každý deň. Raz za mesiac nejaký koláč, to je môj príjem sladkého.

anjetta
6. mar 2025

Ja mám zas opačný problém. Musím si dávať veľý pozor aby som neschudla. Na poslednej poznávacej dovolenke som za týžden schudla 6 kg. Mali sme spoločné stravovanie - ranajky, obed, vecera. Ale na mna toho bolo mizerne málo. Samozrejme, mala som so sebou rezne, chlieb, nieco sladke, pasteku..... ale necakala som, ze budeme bývať v takých ,,dierach" kde si ani rohlík nekúpite. Takze po príchode domov som mala 51kg/ 168cm.
Zvycajne ranajkujem o 8,00 - polievkový tanier kaše (vlocky, celý banán, otruby, kokos.mlieko, kakao, chia, veeela malin a cucoriedok alebo sezonneho ovocia, kakao, škorica...). Na desiatu o 10,30 prazenica - to len 2 vajíčka so slaninkou a zeleninou. Obed o 12,30 aspon 2-3 taniere polievky, druhé jem až po 1,5 hodine. (stravujem sa v školskej jedálni, takže si to viete predstavit ako tie obedy obcas vyzerajú). Na olovrant nejaké ovocie, prvá vecera mozarella asi s litrom oliváča, paradajkami a bazalkou, avokádom, druhá niečo sladké (orechovník, chlieb s nutelou, rezance s tvarohom a lekvárom) a tretia vecera pred spaním 22,30 už len niečo ľahké - pohár mlieka a krajec chlebíka s maslom. Nezaspala by som s prázdnym bruchom.
My to spalovanie mame asi v rodine, segra po 2 porodoch dodnes nepribrala, maly ju doslova pocas tehotenstva vycical :D A to je o doooost viac ako ja (segedín so 7 knedlami a pod. :D ). Mamka tiez. Niekedy na dovolenke ked idem s kamoskami, tak prevracaju oci, ze risky nabalene, polka chleba... ale ja kebyze jem / zobkám tak ako ony, tak odpadávam od hladu....

anjetta
6. mar 2025

A co sa týka sportu, tak obcas túra, lezenie na umelej stene (uz som rok nebola :( ) a v zime par krat skialp. Ale zas s detmi v práci chodim denne na 20-30 min.prechádzky.

modra_kolobezka
6. mar 2025

1x do tyzdna idem na zumbu, 1x joga. Cez vikend lyze alebo turistika alebo aspon prechadzka. Jem vsetko, o strave ma fakt nebavi premyslat, ani nic preratavat. Po 40 som ale vynechala rezne kvoli vyssiemu cholesterolu. Nadvahu som nikdy nemala, nie som ani vychudnuta. S tym zivotnym stylom je to veelmi individualne, kazda sa tu stravujeme a hybeme inak, na stihlost asi univerzalny recept neexistuje

gabrielabydzo
6. mar 2025

@anjetta To je podľa mňa úplne v pohode mať 51kg pri tej výške.Zas asi nerobíš len sa doma kŕmiš.Deti zjavne žiadne a vek 25.To autorke tak pomôže že sa kŕmiš denne jak prasa na vykrme.Ja vstávam o piatej,malú treba do školy zaviesť a v práci kmitam,nesedím.Auto nemám veľa chodím ale po 45ke ide váha hore.A to sa mne každý smeje že čo ty po troch deťoch veď si jak prútik.No ja sama viem že nie.Mala som po dvoch 49kg,po tretej som pribrala na 56kg.Zjem všetko ale nie toľko ako ty.Mne chutia hlavne zákusky tým neodolam.Po 50tke sa zabrzdím😀

kiki68
6. mar 2025

@janababana ja zijem v AT, na hranici s IT, my tu mame aj rybniky, ale kupis kade tade okolo ryby ako pstruh, alebo ten lososovy pstruh, niekedy lososa zo Spar a pod. Podla toho kto ide okolo akeho obchodu. Syn dlho jedol iba ryby, ziadne ine maso. Tak sme kupovali tak nejak, ze by aspon cosi normalne zjedol

anjetta
6. mar 2025

@gabrielabydzo prasa vo vykrme? 😕Jemine, to by som v zivote nikomu nenapisala. ale clovek na soc.sieti asi straca sebakontrolu, neviem...🙄
Pisala som,ze sa stravujem v skole, pretoze doobedu par hodin ucim a poobede (od 12,00) som v skolskom klube do 17 00. 😉 A decka vediem k sportu, denne sme aspon 30min.vonku za kazdeho pocasia... Len som chcela uviest, ze su ludia,kt.maju aj opacny problem. Neviem,ci je 51kg na taku vysku dost. Je to pod hranicou BMI. Mam nizky tlak a pri takej vahe mi uz klesal pod 80/50, vynechaval cyklus a pod.

elzena2
6. mar 2025

@nynia že "počúvam svoje telo" a " nie je v tom žiadna veda" 🙂 chápem, ako to myslíš, len keď ja počúvam svoje telo, tak si pýta sladké, múčne, vyprážané. Darmo, je to v hlave. Podľa mňa ak je človek v psychickej pohode, tak aj fyzicky je v rovnováhe a nemusí si nič kompenzovať jedlom a stravuje sa prirodzene zdravo.

cimage
6. mar 2025

Nemam problem s vahou, ani som nemala. Skor som mala problem po porode pribrat. Teraz som tak akurat, len spevnujem telo cvicenim. 4-6x si zacvicim doma, podla nalady si vyberiem ci silovy trening, pilates, alebo jogu. Zaciname korculovat, bicyklovat po zime. Snazim sa stravovat zdravo, ale neprehanam to, ani nepocitam kalorie. Viem kedy a kde ubrat. Mam pevnu volu a ked si poviem, ze nebudem jest sladke, tak to dodrzim. Nemam problem ani napiect pre rodinu a nedat si.

dajanek
6. mar 2025

Aby som vyzerala tak, ze som spokojna - je to drina. Cvicim 2x silovo, 2x cardio do tyzdna a kaloricke tabulky su dobry nastroj na udrzanie kalorii v norme. Keby mozem zjem kona, vola, 4 srnky a zapijem to capuccinom. Ale este mi nieje jedno ako vyzeram - tazke sa vlastne stale musim obmedzovat.

nynia
6. mar 2025

@elzena2 zaciatky boli prirodzene tazke a musela som telu viac odopierat nemala som problem kazdy den na posedenie zjest celu cokoladu a alebo balicek chipsov a este malo mi bolo. 🤣 Ked telo nabehlo na zdravsi zivotny styl uz prestalo to tak casto a najma v takom mnozstve vyzadovat a ked teraz dostanem na nieco chut tak mu to doprajem. Doteraz nepochopim ako som tolko zvladala jest kedysi. Na sladke pri chudnuti alebo teraz zahnat chut mi dost pomohli bielkoviny (niekedy telo chutou na sladke si pyta bielkoviny tak isto niekedy hlad je len "skryty" smad) alebo ovocie hlavne ananas ten je nizkokaloricky, sladky bez rafinovaneho cukru aj syty. Pocas chudnutia ani teraz by som nepovedala, ze som vzdy v psychickej pohode skrz moju pracu.

gabrielabydzo
9. mar 2025

@anjetta No tak pardon keď je to zo zdravotných dôvodov je to iné pravdaže.Ale autorka asi nechcela čítať o desiatich chodoch za deň🙂No moja chýba mala som sa lepšie učiť,to sa mi nechcelo😃mohla som odučiť dve tri hodiny a ísť domov.Aj von by som s deťmi kľudne chodila Ja veľa chodím pešo,čize to by mi nerobilo problém.Ale vidím na našej pani učiteľke ako učí,príde na pol ôsmu a o dvanástej tam už nie je.Keď išla moja malá na operáciu tak ju nebolo možné zachytiť.

anjetta
9. mar 2025

@gabrielabydzo nerozumiem teraz... riesite moju pracu? 🙈 Ved ja koncim o 17tej kazdy den. A co je na inych skolach (u vas ) ja neriesim, je to na riaditelovi aku da prac.dobu zamestnancom. 😉

elia9
9. mar 2025

@anjetta nedá mi nezareagovať, prepáčte, že sa vám tu miešam ale nezdržím sa..človek, ktorý nepracuje v školstve nikdy naše povolanie neocení, pretože vidí len to pozlátko, ale tie hodiny práce na doma (u mňa veľakrát do neskorej noci) už nevidí nikto🙈 smutné.. veď nech si každý urobí vysokú školu a uvidíme ako im to pôjde..ja mám svoju prácu síce rada, ale priznávam, že neviem či by som sa na to ešte raz dala..

jankamartinkova
Odpoveď bola odstránená
diaszoky
12. mar 2025

@jankamartinkova ja izivam omega cecko a pijem stavu zo zeleneho jacem a plus
Zeleny jacmen prasok a glutation

Strana
z3