icon

Ako sa stravujú a cvičia štíhle ženy?

3. mar 2025

Ahojte vy.co ste štíhle ako sa stravujete denne.. cvičíte?

macatt
3. mar 2025

@negymama sú to pekné ženy, vysoké, štíhle, pekne sa obliekajú, moc takých žien nie je okolo, ale svedčí im to..
Moj povie, že je ako kostlivec, tenké ruky, nohy a to sa mu štíhle ženy páčia..
Ale mne to tak nepríde, takú majú stavbu tela že určite nevyzerajú podvýživené..

sisska96
3. mar 2025

Niekto sa musí trápiť a cvičiť držať dietu, a niekto zje hocičo necvičí a má dobrú genetiku

macatt
3. mar 2025

@beronsche veď aj mňa😁 im zasa stačí vidieť ako chutí mne a chodia so mnou jesť radi😋 kým ona prežuje druhé sústo( aj to je myslím základ jedlo nehltať) tak mne berú prázdny tanier, lebo všetko ona musí ovoňať, poprehŕňať, okomentovať kým začne..

macatt
3. mar 2025

Ísť so mnou jesť je pre nich aj povinná jazda, lebo vedia, že mi tým urobia radosť a že so mnou nie je žiadna sranda, keď som hladná.. oni rešpektujú mňa a ja ich a to je základ🫶 neriešime ďalej..
Nekomentujú prečo musím všade jesť a ja zasa prečo nejedia..

kiki68
3. mar 2025

@sisska96 toto funguje tak do 40 rokov, niekoho 50, potom uz musis nieco robit. Mame to v rodine taku stihlost. Ale keby necvicim, nevyzeram moc dobre. Ani v satach, ale nie v plavkach. Tam sa ukaze kazda chyba. Moja mama si davala chleba d mastou o 22:00, stihla je, ale… ja by som to nezjedla, ani keby mi za to niekto zaplatil 😂

lucia13022023
3. mar 2025

@macatt toto už vyzerá ako ppp.

lucia13022023
3. mar 2025

@nykkushka ahoj. Jasne... Robím ju od oka ale skúsim to napísať co najpresnejšie. Aaa robím rôzne, ovocné, orechové, čokoládové..
Univerzálny recept je - 500g vlociek, dve lyžice kokosového oleja, javorový syrup asi tak lyžica. 60g proteinu. Zamiešas a necháš pomaly piecť - sušiť.
Ak robím čokoládovú, použijem čokoládový proteín, kakao.
Ak robím orechovu, miesto kokosového oleja dávam hoc aké orechové maslo, plus tam pridám orechy
Ak robím ovocnú, dávam tam sušené ovocie, lyo maliny a bielu čokoládu na drobno, ale to pridám už k upečenej no stále teplej grsnole. Aaa proteín dávam vanilkovy.

kaca222
3. mar 2025

Momentálne už necvicim, kvôli pracovnej vyťaženosti. Základom je zdravá, kvalitná strava. Napríklad my vôbec nejeme jedlá alo guláš, segedín, krkovičku, mastné mäso, klobásy, slaninu, atď. Rezne som robila raz v živote, ešte keď som bývala u rodičov. Vôbec nevyprážame, jediné mastné jedlo, ktoré urobím tak raz za rok sú zemiakové placky.
Slovenská/česká kuchyňa je extrémne nezdravá, nám to s manželom našťastie vôbec nechutí. Pre nás je základ chudé mäso + príloha, ani omáčky moc nerobíme, keď tak len nejaký výpek alebo víno na podliatie. Smotanu vôbec nepoužívame, len niekedy sójovú do hubovej omáčky. Alternatívne bezmäsité jedlo, ale nikdy také, čo neobsahuje bielkoviny. Buchty, šúľance, cestoviny len s omáčkou, to pre nás nie je jedlo, maximálne ako svačina po obede, ale hlavné chody majú vždy vyvážené nutričné hodnoty. Chleba s maslom takisto nepovažujem za jedlo, jedine so syrom alebo šunkou, prípade nejakou cícerovou pomazánkou.
Takto sa stravujeme doma, v reštauráciách si ale často dám k masu hranolky, keď cestujeme, zastavujeme sa v KFC, to máme veľmi radi, takisto si cca raz týždenne vieme skočiť do kaviarne na cheesecake. Doma nemlsáme, len keď mám nízky tlak, tak si hodím čokoládu 😀 za mňa je základ strava a tam to chce kompletnú zmenu myslenia, ak bol niekto zvyknutý na ťažké jedlá a Slovenskú kuchyňu

denkabemommy
3. mar 2025

U mňa podľa cyklu. Celý mesiac sa stravujem úplne super, potom príde pms a idem piate cez deviate kľudne aj 3000kcal denne a potom zas normálne 😅. Cvičím 3x týždenne silovo a 1x kardio 🙂.

nykkushka
3. mar 2025

@lucia13022023 dakujem 🫶 a mozem sa este spytat teplotu a dobu pecenia? Dakujem 🫶

elia9
3. mar 2025

Neviem, či som práve štíhla, ale zapojím sa🙂kedysi som pri výške 169 CM mávala 52 až 55 kg a cítila som sa super..časom, po rokoch a pôrodoch som sa vyšplhala na 65,4 kg😑od januára som sa zaťala a cvičím 4krát týždenne (keď je naozaj v robote frmol tak minimálne 3krát týždenne) a to som kedysi necvicila vôbec...od januára som schudla 4 kilá, takže to ide pomaličky, ale verím že udržateľne...veľmi pomaličky si začínam všímať prvé zmeny k lepšiemu na postave..objavuje sa mi pás, stehná sú chudšie..čo sa týka stravy, ja mám smolu, pretože jedlo mi veľmi chutí, dokážem toho zjesť veľa keď sa neovládam..od januára sa snažím nejesť sladkosti (Max 2 kocky čokolády alebo musli tyčinky..) biele pečivo nejem, ale každé ráno zjem 1 grahamovy rohlík alebo celozrnnú buchty...obed klasika v robote v jedálni len napr. namiesto 5 knedlíkov zjem 2 a pod..večera je taká striedmejšia napr. mozzarella a zelenina bez pečiva a pitný režim nesladený čaj a voda a občasne víno s kolou..nehladujem, ale ani sa neprezieram..raz za týždeň skočím aj na pizzu alebo na niečo fakt dobré do restiky..môj skromný názor je že ak chce žena dobre vyzerať, nie je to zadarmo a niečo tomu treba obetovať..ja najviac bojujem s chuťmi, hlavne vo večerných hodinách..vtedy si uvarím čaj s medom..každej držím palce🍀

lucia13022023
3. mar 2025

@nykkushka pečiem na asi 50 stupňov a dobu pecenia neviem presne. Aj dve hodinky, nech sa poriadne suši. Ale mam taky tip, keď chceš menšie množstvo, kľudne daj aj do firtezy horkovzdusnej a bude urovena skôr, aj do 40 min 🙂

bobaas
3. mar 2025

Mám 169cm a do 56kg. Väčšina je genetika,môžem zjesť čokoľvek, ale pružnosť a sila ide s cvičením.

jesenzima
3. mar 2025

Ja jem hrozne veľa, 5-6 x za deň, veľa a necvičím vôbec .. dnes som mala napríklad na raňajky omeletu z 3 vajec, chlieb, banánový muffin, kávu a čaj, na desiatu dva banány a krekry, na obed fazuľovu polievku, pečené mäso s kapustou a knedľou, po obede som mala sendvič so zeleninou a na večeru si dám pizzu ... Pijem vodu a čaj. A áno, viem, že jem nezdravo, ale chuti mi 😀

katuskamala1
3. mar 2025

Cca do 35 r som mala max 57kg 169cm, moja postava bola chuda a jedla som vela hocicoho, ale neoblubujem mastne jedla, mam rada zeleninu i ovocie,bez peciva prezijem, vela som chodila peso. Po 35tke ci som sa kontrolovala ci nie, vaha vzdy vysla na 60kg a vyzeram omnoho zdravsie, mam prsia i zadok, stale som stihla a uz sa musim kontrolovat - vecer nejest, jem mensie porcie, mastne nic,nemam v oblube ani tazke mucne jedla, zjem to vynimocne lebo mi je z toho tazko. Pohybu uz je celkom malo, par x do tyzdna niekam idem peso alebo si doma zacvicim.

majlo1234
3. mar 2025

Pre mna ako vzdy plnostihlu je tato zema naozaj zaujimava sonda, ako to funguje u stihlych. od januara som si dala zavazok nezrat sladke, ale moja pevna vola je neexistujuca. A k tomu asi aj emocne jedenie robi neple ju

kristiii
3. mar 2025

Jem všetko, aj smažené občas, biele pečivo denne, aj niečo sladké skoro každý deň, ale teda podľa mňa nie veľké porcie (napríklad 2-3 knedle, nie 4-5, 1-2 riadky čokolády, nie celú a pod.). Pijem hlavne čistú vodu a nesladené čaje). Cvičiť som cvičila tak 3x do týždňa, ale už asi pol roka zo zdravotných dôvodov nemôžem. Na druhej strane som v práci celé dni na nohách, plus auto často vymením za prechádzku.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
lujza123
4. mar 2025

Zdravá strava a pravidelný pohyb je základ, ale najviac je genetika a metabolizmus. Niekto proste môže jesť a niekto musí mať veľmi prísny režim a neustále sa kontrolovať.
Ja už len ked porovnám svoj život, do 30 tky som mala 53 kg/168 cm bez nejakej extra námahy, ako jasne vzdy som sa hýbala a jedla zdravo, ale mohla som si dať aj sladké, aj alkohol aj niečo nezdrave
Teraz mám 40, blbne mi štítna žľaza, váha mi stále skáče medzi 60-65 kg, pohyb mám 6 x tyzdenne - striedam beh, bicykel, cvičím silovo každý deň 20 min + raz za týždeň kruhový trening, prerušovaný pôst a budem musieť rátať kalorie už asi doživotne 🤷🏼‍♀️ A som zmierenia s tým ze úplne štíhla už nikdy nebudem.

diaszoky
4. mar 2025

Moja sestra bola cely zivot buclata a zacala chudnut drasticky tak ze grcala pila vela cajov a vody telo si zapametalo dodnes je chuducka. Nieze bychrtlina ale pekne chuda. A vies ako sa stravuje???🤦‍♀️ranajky v praci chleba zemla polievka o 12 a obed doma o 15:00 cca a hocico francuzske pirohy meso plus ryza ziadna dieta. Jedno co neje je sladke to nema rada. Keby som sa ja tak stravovala ze mucne na mucne mam 80kg minimalne. Muskm brutalne driet a obmedzovat sa aby som mala aku taku vahu..takze nie kazdy kto je chudy pekne papa a poctivo cvici

beronsche
4. mar 2025

@jesenzima koľko máš rokov?

jesenzima
4. mar 2025

@beronsche 37 prečo?

beronsche
4. mar 2025

@jesenzima lebo píšeš, že ješ hrozne veľa a nezdravo. Necvicis. Tak mi napadlo, že budeš ešte mladá, s vekom to často už takto prestáva fungovať.. 😉

jesenzima
4. mar 2025

@beronsche 😀 zatiaľ to ešte funguje, keď sa to pokazí, tak uberiem ... Kým môžem, tak chcem jesť veľa a všeličo 🤭

mooonika1975
6. mar 2025

Mám x kamosiek čo nikdy necvicili , nikdy nesportovali a jedia ako drevorubac. A sú tenučké ako prútiky. Tým to teda nebude

mooonika1975
6. mar 2025

@jesenzima vy má rozdrapilo keby mám zjesť čo ty 😁😁😁😁 a ešte si stihla, to je takaaaaa nespravodlivosť

mamamasama
6. mar 2025

Stravujem sa normálne. Jem aj sladké a nezdravé.Dávam však pozor, aby som mala dostatok bielkovín. Cvičím silovo 4 krát do týždňa. Denne minimálne 10000 krokov. Jem intuitívne, som dosť svalnatá a štíhla.

basska_b
6. mar 2025

Mne to pride, ze je to skor strava ako pohyb. Ja som nemala nejake velke problemy s vahou, ale vyrazne som schudla, ked som prestala jest. Resp. aj z toho mala, co som jedla, mi deti zjedli. Po 19.00 uz nejem, nechuti mi. Na cvicenie popri deckach nemam cas

salsa26
6. mar 2025

Celý život som mohla jesť čokoľvek, závodne som plávala v detstve, takže organizmus sa tak nastavil a mala som výborne spaľovanie. No po 40 tke sa to spomalilo a váha šla nahor, preto som musela zakročiť... 5x týždenne robím cardio.. - (1x týždenne plávanie, 2x bežecký pás, 2x stepper). Chodím pešo snáď všade.. Takže denne min. 15tis krokov... Čo sa týka stravy.. Snažím sa jesť zdravo, ale niekedy zhreším.. Nedokážem si predstaviť deň bez pečiva... No jem ho ráno a z hriankovača 😃 a výlučne len večerný chlebíček.... Smaženým jedlám sa vyhýbam... Už mi je z nich ťažko.

janababana
6. mar 2025

@kiki68 prosim ta a ake ryby? Aj bezne nejake mrazene z obchodu ci chodis v BA dakam do speci predajne? Dakujem