Ako začať zdravo chudnúť 15 kg?
Ahojte chcela by som sa opýtať chcem schudnúť a chcela by som sa zdravo stravovať že keby som sa začala zdravo stravovať tak mam ísť na to postupne alebo môžem hneď na raz začať chudnúť viem že musím mať kaloricky deficit
Dobrý spánok
Pitný režim
A veľa pohybu
Už som veľa krát začala chudnúť a po 1dni som to dokašlala som jedla jedno cez druhé tak prišla som si ku vám pre rádu vopred ďakujem
Ps:mám výšku 177 a 79kg tak by som potrebovala schudnúť 15kg
Urcite postupne. 99% pokusov zo dna na den zmdnit zivotny styl vydrzi maximalne par tyzdnov a potom este nastane jojo efekt. Zacni svojim tempom dolezity je ciel aky mas nie to rychlost ako rychlo ho dosiahnes.
Choď na to postupne, žiadne bomby ... ja som tak za cca 15 mesiacov schudla zo 78 kg na 65kg (mám 180 cm) ... v podstate úplne bezbolestne, postupne som si menila stravovacie návyky, ja ľúbim tučné mäso, pečivo ... tučné mäso som postupne nahradila hydinou/rybami, pečivo tortillami ... vytipovala som si 8 cvikov, ktoré cvičím každý večer pri správach ... momentálne váhu už len udržiavam ... dôležité je ísť na to POSTUPNE, telo si zvykne, preprogramuješ ho.
Ved je tu miliarda tem. Myslis, ze ty chudnes inak ako ostatne? Najdi.
Dôležitá je príprava a zostavenie si jedálnička. Nic nie je horšie ako nevedieť ako jesť, hladovat a potom zobkat čo mi príde pod ruku. Jedlo si treba zostaviť na kvalite nie kvantite (tj.nehladovat, viď obrázok napr-jeden ham.vrz skoro celodenné menu, ešte čo sa týka kalórií tam.mozes pridať ) Prihlas sa do nejakej výzvy, kde sú zostavené jedálničky. Je dobré, obetovať dve hodinky a navariť a nakrabickovat si jedlo na 3 dní.
Najdôležitejšia je strava. Uprav si tu. Pravdepodobne skončíš po dni lebo si veľmi prísna na seba a vynechas zo stravy Pecivo, prílohy, sladké, slané, a necháš si len kura na vode.. Praktiky z roku 5... V 2025 vieme, ze toto zdravá strava nie je a nezaručí chudnite, len jojo efekt..
Úprav si jedálniček, môžeš jest všetko, ak budeš v kaloeickom deficite.
Ja radím klientkam tak, že nech si vypisu potraviny ktoré ľúbia do štyroch skupín - bielkoviny, sacharidy, tuky a vláknina. Z tých potravín nech si zostavia par jedál.
Potom to treba upraviť na tvoju výšku, váhu, vek.
Veľa ženám pomáhajú kalorické tabuľky.
Ked budeš mat poriesenu stravu, potom pridaj cvičenie. Ale strava je alfa omega
Nechapem otazke. Ak toto vsetko zacnes, vzdy bude chudnut postupne. Nikdy nezacnes hned prvy den. A hlavne sa stale nevaz.
@lennatasa ked si to neupraces v hlave nic z toho nebude, preto nevydrzis ani dva dni a hned to vzdas, nemas motivaciu ani chcenie
Ja som za cca 6mes schudla 20kg takze naozaj je to o tom chceni
@luczach vazenie kazdy den nieje vhodne
@januska12323
@nynia ďakujem vám baby tak od zajtra idem postupné na to budem pridávať viac zeleniny aj bielkoviny aby ma to zasitelo budem rada aj keď schudnem pár gramov😃
@dzulli1980 tak to gratulujem hádam si poviem aj ja na budúci rok že som schudla 15kg😃no ja to sladke musím dať pod kontrolu a prekonat lenivosť a hádam to pôjde 😃
@lennatasa tiež musím schudnúť, aspoň 7kg aby som bola spokojná... 😬 Mne to vydrzi pár dní a potom na svoje predsavzatia ohľadom stravy zabudnem, to je najhoršie..
@lennatasa úprava stravy, zavadzaj postupne viac zeleniny a ovocia. Daj si napr.maso, ale so šalátom, či zeleninou. Vyluc ako prve čipsy, sladké vody, alkohol... ono to postupne pôjde, nerob zo dňa na deň drastické zmeny, lebo to nikdy nedas/nedodrzis. Za mna začni s viac pohybom, začni plávať, 3x do týždňa, to je uplne super. Vôbec nemusíš zdvihat činky v posilke. Dôležité je sa prekonať, to je alfou a omegou. A určite sa nevaz stále, odvaz sa teraz, a potom možno o 3 mesiace a uvidis. Za mna nie je dôležité ani tak číslo na váhe (samozrejme ak nemáš 150kg), ale to ako to ako sa cítiš, uvidíš na oblečení ako schudneš. Drzim palce 👍✊
@lienka.7 ja som zacala z dna na den
Za 5.5mes som schudla 20kg, vsetko je o nastaveni hlavy
Ahoj, aj ja som začala zo dňa na deň, pri 163cm 78kg ani neviem kedy, niekedy v novembri. Myslím že druhý novembrový týždeň. Prvý mesiac bol veľmi ťažký, stále som sa cítila hladná, aj keď som jedla 5krát za deň (raňajky ovsené vločky s jablkom, desiata banán, obed kuracie prsia opecene na troske oliv.oleja, ryza, alebo brokolica, fazulky, sampinony, olovrant biely jogurt s ovocím a troskou medu, vecera uz ani neviem co, proste bolo tazke aj vymyslat), ale teraz už je to o dosť lepšie. Keď tie začiatky vydržíš a prídeš na to čo a ako pripravené ti chutí tak sa dá na to pekne nastaviť. Ja som schudla málo, iba zo 78kg mám dnes 74,2. Ale pokračujem ďalej. Fyzickú aktivitu mám slabú, necvičím. Idem len stravou. Ak chceš napíš mi súkromnú správu, môžem poradiť s nejakými receptami, môžeme si vymeniť nejaké foto jedla, čokoľvek.
Ja chudnem pomaly, aby to bolo udržateľné aj do budúcna, a stále si hľadám rôzne varianty jedál aby som nemala stále to isté a aby to bolo aspon ako tak chutné. Niekedy aj zhreším a zjem horalku 😁
uplne jednoducho vynechaj sacharidy. nie ze cukriky a kaisserku alebo normalne sacharidy, treba si nastudovat ake potraviny obshauju vysoke mnozstvo sacharidov a rapidne ich vysadiť. Ja som tak schudla 2 roky pred tehotenstvom 25 kg za cca rok . teraz po porode mam plus 20 kg takze znova zacinam.Na nete je extremne vela člankov,. na fb skupin. LC - low carb.
@lennatasa pozri si fitlavia má teraz napríklad. Ja som s nimi chudla minulý rok a teraz som sa tiež prihlásila do výzvy. Ale, mne veľmi nevyhovovalo varenie každý deň, tak som si krabickovala, tj. pondelok som si navarila na 3 dni, utorok na 3 dni...atď. Zo začiatku to je náročné, ale možno iba prvý mesiac, kým sa naučis nakupovať, kombinovať a vážiť jedlo. Ale, stojí to zato. Aj fitshaker má, ale s tým nemám skúsenosti. Cez tie rozne výzvy to máš najjednoduchšie, nakoľko máš všetko pripravené, vysvetlené. Sama to nikdy nedáš....
Ja nerozumiem ako postupne, podľa mňa treba začať naplno a hotovo. Ja som tak začala. Aj keď teda záleží od životného štýlu, ja som napr nezdravo nikdy nejedla, čiže neviem aké postupne úpravy by som mala robiť.
Používala som kalorické tabuľky a od prvého dňa som išla podľa nich na 100 percent, nič iné.
Len prosím ťa nerob už vyššie spomenuté low carb a podobne sprostosti.
@snazilka_bio_mamka no vdaka za taku medvediu radu
Urcite nie
@taktotedanie prečo nie je vhodne? Mňa to práveže motivovalo .. schudla som krásne a aj si to držím...akonáhle vidím ze váha ide trosku hore, viem sa skorigovat...
Kalorické tabuľky nič iné, a zo 2 krát týždenne aspoň cvičiť dobre kardio, pretože ten šport naštartuje telo, vyradiť somariny, a zdravsie alternatívy, hlavne záleží na množstve jedla, nepiť nič sladké, ak si to človek nenastavi v hlave, že idem teraz na to a nepokaslem to nepodarí sa to, len bude človek stále priberať viac a viac, máš dosť váhu a dá sa to pekne znížiť, žiadne také postupne ale vhupnut do toho na 100%, postupne nemá význam tak isto žiadne nápoje, diéty a podobne na tom sa nedá zit
Ahoj, to, čo popisuješ, je úplne bežné – väčšina ľudí sa snaží schudnúť a rýchlo sa „vráti“ k starým návykom. Najlepšie je začať postupne: napríklad meniť jeden alebo dva zvyky naraz, postupne pridávať viac zeleniny, bielkovín, upraviť pitný režim bez cukrov a pridať pohyb, aby si sa necítila preťažená. Ja som mala podobný cieľ a veľmi mi pomohla liečba regulácie hmotnosti na EnvyClinic v Bratislave. Veľmi mi pomohol ich individuálny plán na mieru, precízny lekársky dohľad a asi najmä ich podpore som postupne schudla 14 kíl a už vyše pol roka si váhu držím

Radšej choď na to postupne inak zase skončíš po jednom dni a to teda nie je dobrá motivácia.