icon

Aký tréningový režim zvoliť pri 11 000 krokoch denne?

16. apr 2025

Ahojte aký režim v tabuľkách mám nastaviť keď mám denne tak okolo 11 000 krokov a chodím 3 -4 krát do týždňa cvičiť? Striedam kardio a silové vďaka mám dať ten mierny?

Strana
z2
chestnut
18. apr 2025

@denkabemommy tiez mi to velmi nesedi, chodim okruh 7km v lese a to je cca 9500 krokov, na 12000 clovek musi proste fakt chodit pocas dna

denkabemommy
18. apr 2025

@chestnut však možno chodím ale neuvedomujem si to, v dni kedy chodím behávať, vtedy mám 20k+ ale proste, ak ide človek pešo úplne všade - škola, škôlka, nákup, fitko, s deťmi na ihrisko, tak sa pod 10 nezmestí ani keby čo. Mne je ale pohyb úplne prirodzený, jasné, že keby som si sadla na celé poobedie na gauč, tak tie kroky nemám, radšej idem von pokecať so susedmi. Proste žijem aktívne každý deň, lebo mi ani moja choroba nedovoľuje sa bezducho vyvaľovať 🙂.

chestnut
18. apr 2025

@denkabemommy to ano, niekedy sa to nezda obcas vecer pozriem a tiez mam 25000 ked dam do toho popri beznych veciach nejaku aktivitu

denkabemommy
18. apr 2025

@chestnut u ľudí sa vďaka autám dosť vytratil prirodzený pohyb, mne stojí auto pred barakom, využívam ho len keď potrebujem ísť niekam mimo mesto.

autor
19. apr 2025

@denkabemommy ja som z dediny takže auto musí byť 😅 autobusy nič moc a vlak do práce/ z práce

denkabemommy
19. apr 2025

@autorka chápem, vždy sa dá však zaparkovať kus ďalej a prejsť sa, no hlavne sa to týka bežných aktivít, ktoré človek zvládne bez auta a robí s autom. Ako som pisala, mimo mesto, kde žijem, chodím tiež autom. 🙂

semtexka1
21. apr 2025

Stredne aktívny

danculka25
21. apr 2025

@ada12345 to nie je pravda,ja keď robím bežné upratovanie +varenie,tak 10-12 tisíc krokov mám v pohode

ada12345
21. apr 2025

https://lekar.sk/10-tisic-krokov-denne-pre-zdra...

"Chodiť by ste mali teda aspoň hodinku denne, čo sa rovná približne 6 – 8-tisíc krokom. Potvrdzuje to aj olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth: „Pre bežného človeka by denné minimum malo byť aspoň šesťtisíc krokov. Takýto počet sa dá spraviť bez vyslovene športovej aktivity.” Dobrou správou je, že do tohto čísla si môžete započítať aj cestu do práce, „vybavovačky” v meste či venčenie psíka.

„Ak by sme k tomu pridali nejakú svižnejšiu prechádzku alebo beh, mohli by sme sa dostať na 10-tisíc krokov, čo je už veľmi slušné číslo,” vraví úspešný slovenský chodec. Sám v priemere spraví denne v priemere 20 – 30-tisíc krokov. „Sú dni, keď je ich 50-tisíc, ale to závisí hlavne od tréningu. Ak odpočítam všetky tréningy, tak sa dostávam na čísla niekde medzi 6 – 10-tisíc krokov,” dodáva."

Tak to vám dámy gratulujem a odporúčam dať sa na športovú kariéru, lebo ste lepšie ako Matej Tóth, a to len pri upratovaní a varení. (Alebo len máte pokazený krokomer ako môj syn 😉 )

danculka25
22. apr 2025

@ada12345 neviem,prečo tie posmešky ,nemáme pokazený krokomer ,toto je napr veľkonočný týždeň keď som ani nevyšla z domu .Nebýva každý v garsónke,že nemá kde krokovať

sense
22. apr 2025

@danculka25 tak vieš zato že to ona neda, tak nemôže dať nikto.

bambulka224
27. apr 2025
@denkabemommy

@chestnut u ľudí sa vďaka autám dosť vytratil prirodzený pohyb, mne stojí auto pred barakom, využívam ho len keď potrebujem ísť niekam mimo mesto.

@denkabemommy prepač, ale nie je to len o Tebe. Ja mám 47, a chodím autom. Robím s ľuďmi a mám 8000 krokov. Keď prídem vyšťavena z roboty , si sadnem na gauč, lebo nevládzem. Som človek. Potom musím niečo nachystať jesť, donútiť syna s diagnózou sa učiť. Potom sa schovťl pod perinu, vyšťavena, zničená a seriem na to, že nie som taká múdra ako Ty. Už si napísala ,čo si chcela a možno by si mala byť viac empatická a už napísať dookola to isté. My vieme teóriu. Ale život dá každému iné podmienky.

denkabemommy
27. apr 2025
@bambulka224

@denkabemommy prepač, ale nie je to len o Tebe. Ja mám 47, a chodím autom. Robím s ľuďmi a mám 8000 krokov. Keď prídem vyšťavena z roboty , si sadnem na gauč, lebo nevládzem. Som človek. Potom musím niečo nachystať jesť, donútiť syna s diagnózou sa učiť. Potom sa schovťl pod perinu, vyšťavena, zničená a seriem na to, že nie som taká múdra ako Ty. Už si napísala ,čo si chcela a možno by si mala byť viac empatická a už napísať dookola to isté. My vieme teóriu. Ale život dá každému iné podmienky.

@bambulka224 vidno že si vyšťavená, snáď sa cítiš lepšie, keď si si dala tento preslov na moju osobu ako keby som nemala nič iné na práci len seba 🙂. Každá jedna to nejako máme v živote a ja som len napísala, že ľudia prestali prirodzene chodiť. To je vedecky podložený fakt, na nikoho tým neutočím.

Strana
z2