Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012
Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...
v sobotu na obed mam mat cuketovu prilohu 😕 co to je???
@zutom78 Zuzka tu som ťa našla...úplnou náhodou! 🙂
teraz som pozerala stravu v tretom tyzdni a to co je za veceru v 19. dni (ze mrkvovy perkelt a este aj brokolica s cesnakom)? Ved to budem totalne prejedena 😀 To mam v akom mnozstve spravit? ako doteraz na obed, len dvakrat? 😨
@mirka1986 cuketová príloha je asi prekladaná cuketa. Ty máš knihu v češtine? Alebo možno inú prvú verziu slovenskej. Recept tam nemáš? A máš len tú cuketu alebo aj niečo k tomu?
@zgurkaa ani nehovor, ja som akurát v 3. týždni a tiež sa čudujem. A tuším v utorok som mala zeleninovú polievku (dosť sýtu) + faz. struky + cviklový šalát 😝 Polievky som si dala plný tanier, strukov som si uvarila len trošku a cviklový šalát som ani nejedla, nedalo sa. Dnes mám akurát ten perkelt a brokolicu, z každého si len trochu urobím, nie také množstvo ako doteraz.
@zgurkaa áno, som viac najedená, veď 2 týždne sa mi scvrkával žalúdok a teraz mám toľko toho zožrať? Mne zas muž dnes zakázal pre neho toto variť, ako prvé mal brokolicu a prehnalo ho, potom mal cesnakové cestoviny a prehnalo ho, dnes mal kur. mäso obalované v orechoch + zelerové hranolky a prehnalo ho 😅 😝 Tak že už to nebude jesť.
@zutom78 ešte nevieme, či sa budeme na 100% sťahovať. Nie, že by sa nám tu nepáčilo, ale tu nikoho nepoznáme, muž je z Trenčína a ja z Leopoldova. Všetkých známych a kamarátov máme tam. A v meste sa dá aj niekam chodiť, hlavne nám vadí, že tu nemáme kde ísť so psami a ani s malou, len po uliciach a to je o ničom. Chcelo by to hrádzu ako je v TN a tak. A ani dom sa nám nepáči, chceli by sme iný. No uvidíme, zatiaľ sme v štádiu rozmýšľania a zvažovania.
@michalka78 odkial ta mozem poznat? si mi velmi povedoma
babulky, ono je to o tom, ze sa vam tento zdravy styl dostane pod kozu a je to pre vas prirodzene.. mne sa vsetci smiali, ked som si zacala tak varit a teraz mi vsetci ujedaju.. moj ocino si tymto stravovanim znizil cukor v krvi, je diabetik... a schudol 6kg, co je teda unho zazrak... 😉
@mucilienka tak ja v to, dúfam, že sa mi to dostane pod kožu a už sa nebudem stravovať nezdravo. To by som nechcela.
@mucilienka odkiaľ si?
@emanka nedaleko TN
@mucilienka a to je? ak to nie je tajné...
@katussska24 dnes som mala to sojové mlieko a chutilo mi 😉 Najskôr som si ho urobila, vyskúšala a až potom dala na pohánkové vločky. Tuším budem už len toto sojové piť, kravské mi aj tak škodí podľa skupiny.
@mucilienka no tak to netuším! 🙂 ..lebo teba nieje velmi vidno pre tie okuliare 😉 ale kedže si z TN tak asi je možné že sa poznáme.. možno celé tvoje meno by mi niečo povedalo..napíš internú poštu ak nechceš verejne 🙂
inak baby máte môj obdiv! mne by sa zišla taká nejaká očistovacia kúra...teraz ani toho tak vela nezjem ale brucho mám ako balon! som príšerne nafúknutá!..ale ja ledva pri mojej hyperaktívnej dcére navarím pre všetkých jedno jedlo..a nie ešte tak druhé pre seba-zvlášť!..je pravda,že sa stravujem nezdravo a preto priberám.Na diety som nikdy nemala pevnú vôlu...a toto sa mi zdá také dost náročné na čas...držím vám palce!
@michalka78 var aj tvojim blizkym tak ako budes sebe, vies ako sa ti moji namotali? 😉 a netrva to vsetko viac ako 1hodinu s pripravou aj so vsetkym 😉
@emanka ty si nulka? lebo ja tiez... 😉 mne skodi aj mlieko, aj zemiaky, aj kukurica, aj obilie 😀 ale tak pomaly si zvykam.. mna velmi boleli klby, a teraz mam pocit, ze uz menej - stravujem sa takto od noveho roka - ale tak uspech nemusi prist hned, ako som hned aj nepribrala.
@mucilienka ja som A-čko a tiež skoro nič nemôžem 😒 žiadne mäso, len kur. a morč.....maslo, syry, mlieko, banány, mandarinky, pomaranče, kapustu, papriky, paradajky, zemiaky - vôbec nič z toho, tak neviem, čo budem jesť 😅 a ani postrekovanú pšenicu a z nej múku, len Bio 😝
@mucilienka a robíš si jedlo podľa jej receptov, čo sú v knihe?
@emanka ja si robim recepty podla jej knihy a kupila som si knihu aj o krvnych skupinach.. mne to uz ani nepride.. sojove mlieko mi chuti, jogurty jem aj tak - ale iba zive a holandia.. a chleba mi nechyba - pouzivam spaldovu, pohankovu, ryzovu muku a pod.
ale napr. uz som sa naucila aj sama kombinovat a robit - napr. cviklovy salat, ako chuti mne - postruhat cviklu, kyslu uhorku, strucik cesnaku a biely jogurt - vsetko spolu zmiesat a posolit, je to nenormalne dobre, aj mojim to chuti
alebo napr. tie fasirky nerobim ako p. Macingova ale nastruham zeler, posolim ho a poolejujem - dam do zapekacej misy a capnem na to masko marinovane v kari - a dam do rury na 30min. Toto chuti aj mojim malym 😀
@mucilienka jeej, super, tuším aj ja budem robiť to mäso so zelerom takto ako ty, nechce sa mi robiť tie fašírky, polepená som celá z toho 😝
Cviklový šalát si aj ja už robím inak, ten pôvodný mi vôbec nechutil. Včera som ho robila prvýkrát - nastrúhať cviklu na hrubo, trochu zeleru na tenko a jedno jablko nastrúhať k tomu. Poliať citrónom. Jednoduché a dobré. A môžu sa k tomu pridať nasekané orechy.
Musím končiť, malá je doma, idem ju povyzliekať a pod.
Ahoj zatím 🙂
@mucilienka no ja ako ja tích mojich poznám,tak by som si to jedla sama! neviem aké ingrediencie a recepty sú v tej knihe,lebo ju nepoznám,ale moje dcéry nechcú vôbec zeleninu,vločky..nič sojové...a ked čítam tie veci čo papáte...je to na nervy aby som do nich čosi dostala.
@emanka prosím ťa a ako si prišla na toto všetko čo nemôžeš! boženku a čo papáš?..uf!
@mirka1986 ja tomu nerozumiem,ved teraz mame narovnako kil a ty neoblecies 38 a ja nosim 36 ??? Asi ina stavba tela,alebo ako to napisat,aj teraz som si konecne obliekla rifle,co som sa do nich uz nevedela natrepat,este za slobodna som ich nosila a teraz uplne super su mi.
Inak tu vodu si prevaras ? Lebo ja som do teraz pila len vlaznu z vodovodu,ale vypocula som si najnovsie video macingovej na you tube a vraj to je blbost co som robila 😒 ze musi byt prevarena a taka teplejsia 😒 tak dnes som uz prevarila..mnaam dnes som si inak obed vychutnala rybka a zelerove hranolky boli skveleee,aj veceru som z chuti zjedla 😵
@emanka ja som to sojove mlieko ani nekupila,podla mojej krvnej skupiny mozem normalne,ale ja som si tie vlocky zaliala prevarenou vodou,mne to tak chuti...a pseno a podobne nemozem podla KS,tak si davam ovsene vlocky,tie mozem 🙂
@michalka78 je to v jej knihe a v mnoho ďalších. Podľa krvnej skupiny máš dané, čo ti škodí a priberáš, z čoho chudneš a čo je neutrálne. Zatiaľ jem to, čo je v 28-ičke a potom sa budem snažiť podľa krvnej skupiny.

ahojte 🙂 dnesny den mi sadol uplne najviac 🙂 cuketa mi tak chutila, ze som si musela dorabat 😀 @veverina WAW, ze 36-tku si obliekla, to ja zatial mozem len snivat, ale paradne ti to ide 😉