Chudnutie bez cvičenia
neviem sa prinútiť cvičiť, normálne v deň kedy je u nás cvičenie a viem že by som tam mala ísť mi je na grc, mám 103 kíl, stále si hovorím že aj tak je cvičenie len 20 % úspechu, nemám žiadnu motiváciu, hej chcem schudnúť, len je to strašné trápenie,
Da sa schudnut aj bez sportu, ak mas takyto priestor v obmedzeni stravy. Jednoduchsie je ale pridat pohyb, lebo vraj plati vyssi vydaj ako prijem a zacnes chudnut. Cize zvysit vydaj je lahsie, ak nevies znizit prijem.
Alofinka, inak su to vyhovorky aj to ze ti je zle ked sa u vas cvici, a to ti poviem ako niekto co toto tiez riesi,krutim sa okolo tych "blbych" 100kg hore dole. Tvoj harmonogram dna je uplne super, poobede mas cas ist aj von (tak ano ani ja v necase von nechodim, ani v dazdi, ani ked je -20, fujavica.. ale to ze je vonku par stupnov pod nulov a normalne pocasie nie je dovod neist), aj cvicit/chodit aj cokolvek robit, alebo aj domace aktivity su niekedy riadne cvicenie (odhrabat sneh, robit v zahrade...). Nemusis ist niekam cvicit, ja by som tiez nesla nikam=pohyb vies pridat aj doma. Podla toho co ja vidim: vyhovorky, motanie sa. Lebo ked som aktivna a rozbehnem sa tak nahodena pracka, navarene je do hodiny a mozem robit co chcem a to mam velky dom, cize ziadne o 16tej som doma a hned je vecer.... Mimochodom pracku nemusis zapinat denne (naozaj nie, aj v piatok-sobotu staci naraz, este aj uvidis kolko energie usetrite :D zacala som to praktizovat az toto leto, lebo mi islo na nervy denne sa zabavat s pradlom), varit tiez nemusis denne.
A ty presne vies kde je problem: ziadny pohyb, velke porcie jedla. A este sa aj nudis, motivaciu nemas, nic co by ta nastartovalo. Najdi si inu aktivitu ako kolace po veceroch, nejake hobby, zalubu a rob to za odmenu, ze hej odcvicim si doma pol hodinu a potom idem robit toto a hento🙂 Ja to tak robim:D Na fb som v skupine Vshred a tam ked vidim co tie zeny, niekdy aj 150kilove zo seba urobili, tak to je nad vsetky reci :D Ja napr. sa neviem dokopat riadne jest a ratat co zjem, pisala som si viem kde je problem, malo jem, potom nevladzem, potom zbodnem celu cokoladu miesto akehokolvek jedla. Ak ju mam doma. CO vyriesila donaska jedla, cokolady neobjednavam :D
Dole ruzove okuliare a necuduj sa ze vaha nejde dole, tu tiez sa neda radit, ak sama sa nepohnes 🙂
@panelacikova však večeru
@alofinka da sa schudnut aj iba upravou stravy,ale ked pridas pohyb, mozes viac zjest. ja napr neviem schudnut iba upravou stravy...ja musim mat pohyb....a cim viac pohybu, tym viac mozes jest...ale treba rozlysovat co jest...lebo sice sladkost nahradis medom,ale otazka je ci to je kaloricky menej....lebo zdrava strava nemusi znamenat menej kalorii....
ak mas sedave zamestnanie a ani po praci nechodis von a nehybes sa,tak to minies malo energie a tym padom mozes menej jest....
ja mam sedave zamestnanie a home office....niekedy idem do obchodu co je 30 minut peso iba pre par veci..aby som mala dovod na prechadzku....
a davaj si vela zeleniny k jedlu....zaplni zaludok a nebdues hladna....
Chces schudnut, ale nechces cvicit, nechces chodit von, nechces ratat kalorie, nechces varit osobitne, nechces menej jest.. tak to drzim palce
@alofinka večere nie je potrebné variť ak máte teplé aspoň jedno jedlo za deň. Ale to už ako komu vyhovuje.ja síce varím večer, ale muž to ma na druhý deň do práce a ja tiež. Z obedov v práci mi býva často ťažko. Inak ak chceš chudnúť musíš sa jednoducho prinútiť. Ak začneš menšími porciami, môže sa stať, že budeš cítiť hlad. Trvať to bude však len chvíľu, možno pár dní, kým si žalúdok zvykne na zmenu. Potom to bude lepšie...
@alofinka to su len vyhovorky, slaba vola, atd... Pokial TY nebubus chciet, nic na svojom zivote nezmenis a budes stale priberat. Kolko merias pri tej vahe?
No pokiaľ nebudeš mať pevnú vôľu, tak asi ťažko chudneš a to že je strava 80% neznamená že hýbať sa netreba, pretože v takomto prípade trpia kĺby a celé telo pod takou váhou.
@veronikaszabova 165
@alofinka no tak este mozes skusit to, ze si budes jedlo nakladat iba na dezertny tanierik. Tak schudla moja suseda 20kg. Ze sa nevedela vzdat vsetkych tych dobrot, tak sa rozhodla ze proste ich jest bude, no bude jest iba tolko, sa zmesti na dezertny tanierik.
@alofinka tak to mas teda dost kg na 165cm... Pridaj k zmene stravy pohyb, ked len prechadzky - rychlejsi krok... Pripadne beziaci pas, za mna to je super vec.
zacnem asi pozitivom, ze si si mozno uvedomila ze je cas s tym nieco robit, avsak pokial budes v hlave presvedcena o tom, ze len a len strava a ziadny pohyb a ze teda v strave to bude u teba asi pokulhavat, moze sa dostavit velmi rychlo jojo efekt. radsej nejakeho vyzivoveho poradcu, trenera.
@alofinka cvičenie len 20 % úspechu??? Blbost. Cvicenie je zakladom chudnutia a vobec zdraveho zivotneho stylu. Necvicit je nezdrave a pre cloveka neprirodzene. Ludia sa vzdy museli hybat ci uz pri zhanani potravy alebo pri fyzickej praci. Len za poslednych 50 rokov, odkedy vznikli sedave zamestnania, sa rozmohla obezita. Jasne, ze da sa schudnut dietou, ale len kratkodobo, len si nou poskodis zdravie. Treba sa stravovat pestro, a hlavne ziadne procesovane jedla, polotovary atd. Tak sa pekne zacni hybat, aj chodza je pohyb. Vsade kde sa da, chod peso, ale tak, aby si sa pri tom zapotila, inak to nema vyznam. Na youtube mas milion videi cvicenia na doma. Skus kazdy den 10 min. Efekt ucitis uz po mesiaci. Len pri tom treba zotrvat = NAVZDY = treba sa naucit s pravidelnym cvicenim zit. Drzim palce.
@alofinka zatiaľ si nenapísala jedinú vec, ktorú si ochotná urobiť pre to, aby si schudla - cvičiť nie, variť osobitne nie, rátať kalórie nie.... Tak sa teda so svojimi 100kg zmier. Tie sa na teba nenalepili len tak, však áno. A keď ich chceš dať dole, musíš pre to niečo urobiť. Obetovať čas, energiu,.... lebo samé od seba tie kilá nezmiznú.
Áno, dá sa chudnúť iba stravou - na tvojom mieste tým aj začnem - malé úpravy, krok po kroku - neurobiť blbosť, že začneš jesť len zeleninu, vyradíš všetky prílohy, všetko pečivo....lebo ti garantujem, že to nevydržíš dlho a o mesiac s tým prestaneš a všetko schudnuté priberieš naspäť. Naštudovať si (to nikto neurobí za teba) čo znamená príjem/výdaj energie, nainštalovať kalorické tabuľky a skúsiť si tam nahodiť všetko (VŠETKO) čo za deň zješ a zistíš, že ješ veľa - tabuľky si správne nastaviť a dodržiavať príjem. Keďže máš vysokú váhu, prvé kilá by mali ísť dole ľahko - to by mohla byť dostatočná motivácia pre teba, aby si pokračovala v chudnutí.
Čo sa týka cvičenia - áno, človek, ktorý cvičí, vyzerá inak než človek s rovnakou váhou, ktorý necvičí. Cvičenie je proste vždy plus - preto časom odporúčam pridať aj to.
Skús pozrieť skupinu tu na MK - Cesta k mojej premene - tam sú baby, ktoré schudli množstvo kg, tiež pracovali, starali sa o deti....ale schudnúť chceli a nemali na všetko milión výhovoriek....
@alofinka poznám nie jednu ženu, ktorá pribrala hlavne preto, že pohyb žiaden a varené večere na dennom poriadku.... preto sa pýtam, načo varíš? 🙂 veď si stačí dať kúsok celozrnného pečiva so zeleninou a nesladený čaj na večeru. a ak ťa chytí hlad, tak nejaký banán alebo jablko.... a čím skôr ísť spať.
@alofinka je to celkom tazko, kalorie ratat nechces, ani osobitne varit, ani pridat pohyb ale kedze to kde si teraz sa ti tiez nepaci, nic sa nezmeni pokial k tomu nezmenis postoj....treba sa zamysliet nad tym co je pre teba priorita, byt chudsia a mozno aj zdravsia zmenou zivotneho stylu alebo mat svoje pohodlie....prvy krok ku zmene je opustit svoju komfortnu zonu ale je to aj ten najtazsi...ak to nedokazes sama, skus porozmyslat nad vyzivovym koucom, ktory ta povedie a bude ta podporovat....ja mam zopar takychto klientov, ktorych treba viac motivovat, lebo samym im to ide celkom tazko, ale ked vidia na sebe tie zmeny postupne to ide lahsie 😉
inak ja by som chcela aby niekto za mna schudol :DDD co keby nejaka zienka co rada cvici si zobrala mojich par kil :D radost by som mala strasnu 🙂)) na jej pocest si vecer nedam cokoladu 😇 juj keby to takto islo....
Ako Ti už bolo naznačené vyššie, Tvoj problém je hlavne Tvoj prístup. Viem a verím,že cvičenie nie každého baví,ale zas v dnešnej dobe a pri takom výbere neverím,že by si si nevedela niečo nájsť.okrem toho sú ozaj mnohí tréneri, čo Ti spravia jedálniček na mieru,stačí ho len dodržať. A hlavne, máš malé dieťa, pri ňom musíš mať predsa toľko možností k pohybu. Ja mám deti dve, som s nimi stále vonku, robíme všetky možné aktivity (podľa sezóny) a večer mi padajú do postelí ako hrušky. Tiez doma varím 2druhy jedál (pre mňa zvlášť, a deťom a mužovi zvlášť),nie je to žiadny problém ak sa chce.len u Teba mi to príde tak,že vlastne nechceš.skor hľadáš čo najlepšiu výhovorku,prečo sa schudnúť nedá.prepac ak sa mýlim,ale tak to vidím ja.
Každopádne Ti držím palce,snáď sa v ničom nájdeš a snáď aj pochopíš,že zmenu by si mala chcieť a uskutočniť práve Ty a práve pre seba.
Pekný deň
@alofinka len a len vyhovorky, ak sa nespamatas skoncis na ovela vyssej vahe, za mna lenivost a lenivost a co, ze je zima obleciem sa a idem len tebe sa nechce, sedave zamestnanie tiez vyhovorka poznam postarky, ktore denne nachodia kilometre a teda vaha nic moc, cvicit sa da aj doma vecer, ked clovek chce vsetko sa da, bohuzial vyjedanim este nikdo neschudol, treba ratat kalorie a malicke porcie jest nijak inak to nepojde, vlastne neviem naco si pytas radu, ked na vsetko mas odpoved
@alofinka ked mas volno cez vikend, skus si vazit a zapisovat do aplikacie aku velku porciu zjes a Kolko kalorii prijmes....mne neslo chudnut kym som nezistila kolko kalorii musim prijat, urobila som si prehlad aku velku porciu mozem a krasne isla vaha dole....ked ta prepadne velky hlad, hlodaj mrkvu, salat, netreba mat doma zasoby sladkeho....treba sa na to psychicky nastavit a snazit sa a ked uvidis ze to ide, nebude ta az tak lahat prejedat sa hlupostami, lebo ked si kazdu vec nacitas do aplikacie zvazis si ci si to das alebo nie.drzim palce
no od nedele si počítam kalórie, varím si sebe kuracie,nejem večer, nejem sladké denne mám vyše 10 000 krokov, pre malú chodím do škôlky peši so sánkami a nič váha sa nepohla
ešte je asi skoro...

@alofinka a môžem sa ťa opýtať, prečo varíš, keď ty si celý deň v práci a dieťa v škôlke?