Čo sú normálne porcie pre ženu?
Baby, ktore mate zdravu vahu, nie ste enormne sportovo aktivne, prosim vas, napiste mi velkost vasich porcii. Lebo v nasej rodine sa odjakziva doslova zerie, jedno cez druhe, vsetci sme tlsti a ja vobec neviem odhadnut mnozstvo, ktore mozem zjest. Chcem schudnut. Co je normalne? Alebo najdem nieco na internete? Nejaku inspiraciu. Neviem si zapisovat kalorie, kedze netusim ako tam mam nahodit varene jedla.Dakujem.
@tiezjedna pockat, raz hovoris o 7-rocnej dcere, potom o sebe. A ako sama vidis, autorka ma z rodiny zvyk jest vela a nevie sa z tohto zacarovaneho kruhu vymotat - preto treba dat prave pri detoch pozor na to, co im ukazes ako normu.
A, ano, dat si obcas pizzu, hoci aj celu, nikoho nezabije a nikto z tej jednej nepriberie rovnako ako neschudne z jedneho salatu, len to tu mohlo vyzniet, ze zjest jednu pizzu naraz je bezny standard. A, ano, ako pise @caroline_, nie je pizza ako pizza, to je fakt.
@hopsas dakujem, konecne nejaky priklad. Ale ja si neviem predstavit, ze zjem len 1 jogurt na ranajky.
Keď si dáš doňho ovsené vločky a ovocie určite ti to bude stačiť ..ako hovorím je to zvyk .a človek sa aj lepšie cíti potom keď nie je prejedený ..ale inak v nedeľu mám deň kedy sa môže všetko, v nedeľu raňajkujem dva krajce chleba vo vajci potreté tatárskou, obedujem rezeň alebo dačo iné nezdravé, väčšinou máme aj koláč, tak si dám kľudne tri kúsky a večeriame doma robenu pizzu....😁
No mozno by práve pomohlo vysadiť to mlieko, smotanu a pečivo. Veľa tukov. Radšej si daj na večeru kúsok mozarely alebo polku odtucneneho tvarohu
No a uz sa tu hadate o pizze, tiez sa mi zda, ze nikto nikdy nema problem zjest 1 pizzu,
Ja proste neviem co je ok, lebo ked vidim mojich chudych kamaratov co zjedia, tak jedni pomaly nic a druhi celu kravu.
Pizzu mame mozno 1x za pol roka
Ale idem to skusit s tymi kalorickymi tabulkami, lebo je pravda, ze ako to dnes zapisujem, tak som uz v soku, umrem od hladu😀 a zabranilo mi to dojest po malom, hodit si do ust sunku ako som chystala nieco a tak
@som_ponorka ano, ano. Uznavam moja slabost je to mlieko a smotana, uz som nakupila tvarohy
@hopsas no vidis a ja by som toto nikdy nezjedla za 1 den😃 dakujem za rady
Ak chceš, mozem ti do správy poslať jedálniček, co som kedysi držala. Ked tak napíš správu
Keď už je reč o pizzi tak ja som nikdy nedojedla sama celú pizzu nevládzem jednoducho... .keď doma robím pizzu tak je to polovica veľkosti z donasky
@autor hlavne sa nepozeraj na to, co jedia kamarati, pretoze je x faktorov, ktore vplyvaju na to, co jeden moze a druhy nie, musis si to teda nastavit podla seba. Ak mas problem s kontrolou toho, co jes, fakt by bol najlepsi nejaky dobry odbornik, to, ze ti tu niekto posle jedalnicek, tebe osobne nijako nepomoze.
@mandzula myslis nejakeho vyzivoveho poradcu?
@chodec15 ano ano, musim si to naplanovat, lebo akonahle to nemam nachystane, ide vsetko co je chladnicke, rad za radom…popri 3 malych detoch, nestiham
Ja ked som chudla, tak som jedla veľkosť päste.. na ranajky a na veceru na na obed 2 päste, z toho 1 bola zelenina.. mala som take misky, do ktorych to pekne vyslo. Inak som neratala ani kalorie, k polievke som si dala aj pol krajca chleba.. a hlavne som jedla pomaly, min 15 minut a malou lyžičkou, male susta 🙂 v knihe francuzi nedrzia dietu je to pekne popisane
Toto bol môj dnešný obed. Je to malý tanierik. Na raňajky bud jeden krajec chleba, zelenina sunka q pohar čaju. Alebo omeletu z 2 vajec, k tomu zelenina bez pečiva. Večeru niekedy ani nejem, dnes som si dala krajec chleba , šunka, a. ešte som mala misku jahôd. To je všetko. Keby som mala jest co ty, tak to jem 3 dní. Vyprážané nejem, nevarim. Grilujeme, pečieme, alebo len tak na prírodno. Ak varím polievky, tak sa snažím bez zápražky. Pred pôrodom som vážila 55 kg, mala 170 cm. Po pôrode som musela schudnúť, nakoľko som veľa jedla, lebo som stále bola hladná a keď som sa nenajedla, bolo mi zle. Momentálne mám 56 kg. Ak by som jedla co ty, tak.mam minimálne 80 kg...skus si hodiť niečo z toho, co jes do tabuliek...parky? Tie vyluc úplne to ma viac kalórií ako celý obed🙈
@caroline_ no ved to nie je len o tom, ze schudnut,upierat si jedlo. Ak si niekto mysli, ze ak schudne a potom sa vrati k starym navykom a nepriberie, tak dovi. To ma byt udrzatelna zmena na cely zivot.
@lasona a zdrava si? Mne to zasa pride extremne malo na dospelu zenu..kaloricky to tebe kolko vychadza?
To akoby som čítala o sebe. 😀 Tiež mam asi obrovské porcie. Sviečkovu si dám aj s 4-5 knedľami, proste jem veľa. Rezne milujem. Kľudne za deň 2-3 zjem keď ich priateľ doma vysmaží. Pizzu zjem celú sama bez problémov a dám si potom aj niečo sladké. Sladké to je moja slabosť a zhoršuje sa to ako som vo vzťahu, váha už je dosť vysoká. Ale neviem sa krotiť.
No nie je to málo. Je to uplne bezna strava normálneho cloveka. Nechci vediet, ako sa stravujem ja a zijem tak 30 rokov a aj tak vypadam. Mne nikto nepovie, ze mam tolko rokov, co mam. Bezne mi tipuju o 10 menej.
@janinka007 vsak napis ako sa stravujes?
Podla mna je zbytocne pisat nejake kilokalorie,gramy atd. Radila by som sa sedliackym rozumom. 5x denne vyvazena strava, zelenina,ovocie,strukoviny,maso,ryby,mliecne vyrobky aj pecivo. Kludne si daj aj plny tanier ale nie tlacenky ale nejakeho zdraveho salatu (zeleninoveho,ovocneho).
@denithestrange1993 lenze ja nemam problem so zdravou stravou, len aj tej viem zjest vela.
Este raz pisem, ze to co som uviedla ako priklad, neznamena, ze tak jedavam denne, to som len ukazala ako velkost porcii. Milujem strukoviny, tie mame aj 3x tyzdenne, ale neviem si dat jednu zufanku..respektive neviem co je spravna porcia.
Ale tiez strukovina-ano je sice super ale zalezi ako urobenA..privarok?alebo ak?vies vela ludi si mysli ze je zdravo a v pohode.ale jednak vela a jednak robi velku chybu v priprave.a to ake porcie mas jest zistis ked si to zacnes vazit .teda mne to jedine pomohla.teraz to uz mam v oku
Ahoj, ja mám 170cm a cca 56kg, moje max bolo 65kg, vtedy som si povedala, že už sa necítim dobre a treba niečo robiť. Čo sa týka správnej porcie,čo mne pomohlo a o čo ja sa snažím je, dávať si ku každému jedlu ako prílohu (aj) zeleninu a tu si napríklad k obedu nakladam ako prvú. To je jedno, či je to surový šalát, mix zeleniny so zálievkou alebo dusená / pečená zelenina, no dávam si ju ako prvú a najviac na tanier, viac ako napríklad ryže. To sa mi celkom osvedčilo, ze keď si ten tanier zapracem týmto, menej miesta mám na ryžu :D a teda aj zelenina sa dá super dochutit, zálievky, koreniny, spôsoby prípravy.. a časom mi už začala aj viac chutiť (s tým som mala trochu problém) že teraz si už nedám krajec chleba s nátierkou len tak, ale chyba mi tam ta zelenina, tak si dám k tomu šalát, redkovku, papriku či cibuľu, taký rôzny mix toho, čo mám doma. Držím palce, nech si nájdeš to, čo tebe vyhovuje a funguje najviac 🙂
To nedáš,pokiaľ si to v hlave neupraces. Bezne ranajky... Domaci vajickovy šalát, z nizkotucnych surovín ...razna kocka z lidlu a zelenina. Na obed najmensie zlo z firsmneho obeda. Cize nieco salatoidne, akebo nieco nezahustovane mukou, bez polievky. A tu koncim. Viac nejem. Vysledky z krvi na jednotku, aj vserko ostatne, ak by chcel niekto spochybňovať moje stravovanie.

@hopsas asi by som umrela od hladu :d