Do Nového roka o 10 kilogramov menej. Pridáte sa?
Ahojte dievčatá. konečne som na správnej ceste V chudnuti. Nejem pečivo ani sladkosti. Neviem či váha ide dolu lebo nemám váhu ale cítim sa lepšie. Cvičím Jill. Pridáte sa ku mne?
@lorela ale dík za info už som kľudnejšia
@silvinecka No vidis, tak ziadnu paniku 😉
joooj tak včerajšok som prežila, a dnes to už bude hádam lepšie 🙂
raňajky: ovsena kaša s kokosom, kakao, javorovy sirup, brusnice
desiata: jablko
obed: musim dojesť kuraciu pečen, ryža
olovrant: banán
večera: cottage so zeleninou
@yakina Môžem okomentovať? Keby si chcela trošku ten jedálniček vylepšiť...
Na raňajky máš veľa sacharidov. Kokos s brusnicami ti dostatočne kašu osladí, nedávaj už javorový sirup. No a predpokladám, že brusnice sú kandizované - ak áno, sú pri redukčnej diéte absolútne nevhodné.
Na desiatu jablko - znova rýchle sacharidy. Vhodnejší by bol napr. celozrnný chlieb s tvrdým syrom a zeleninou. Ak jablko, tak s bielym jogurtom. Obed fajn, pridala by som ešte zeleninový šalát. Aj polievky môžeš. Vývary a zeleninové, bez zahusťovania múkou a tukom. Olovrant - banán len 1x do týždňa, celkovo voľ radšej menej sladké druhy ovocia a kvôli ich vyššiemu glykemickému indexu je vhodnejšie zjesť ovocie s bielkovinami (pr. akékoľvek ovocie s bielym jogurtom, alebo hrozno/jablko s kúskom nízkotučného tvrdého syra. Večera fajn.
@yakina Jáááj, a skoro by som zabudla na vynikajúci a veeeľmi vhodný pri chudnutí TVAROH 😉.
Nízkotučný s čerstvým ovocím a pár kúskov orechov/semien na doplnenie zdravých tukov je výborná voľba. Rovnako aj rôzne domáce tvarohové nátierky sú ideálne dokonca aj na olovrant či večeru. Kúsok cz chlebíka alebo 1/2 grahamového rožka a kopec zeleniny.
@lorela dakujem za komentár, určite vela ludom pomože 🙂 nesnažim sa o dokonale vyváženy jedálniček a jednoducho si dám na čo mam chuť a čo je v rámci možností dostupne, banány jem aj viac ako raz za týžden, a tu ovsenu kašu si osladim tiež ked mam chuť(a svoje dni) a viem, že ked si dám takéto sladke ranajky potom už chuť na sladke nie je taka velka 🙂 teda aspon je to taky pocit, že už som sladké mala, tak som spoko :D
Ja sa veru priznám že som závislá na sladkom... ☹ akosi to neviem obmedziť, aj ked pár dni vydržim tak potom zase začnem, takže sa to snažim aspon obmedziť v takejto podobe.
@yakina Každý si musí nájsť aj v chudnutí svoju cestu, pokiaľ nejdeš do extrémov a chudneš, pridáš pár zdravých alebo zdravších potravín, tak máš vyhrané 😉.
Dobre, tak sladké raňajky. Ale skús aspoň to ovocko nekandizované - veď to je samí biely cukor. Kúp si len sušené, nesírené, je takmer rovnako sladké 😉.
K plnotučným výrobkom - rozumiem, chuťovo sú niekde inde, no pri zhadzovaní kilogramov, resp. pre ľudí s problémovou váhou či bažiacich po zdravšom životnom štýle vhodné nie sú. Časť živočíšnych tukov je prospešné nahradiť tukmi rastlinnými. Mliečne výrobky sú preto vhodné skôr polotučné alebo pri chudnutí nízkotučné + denná dávka zdravých rastlinných tukov.
@lorela ano máš pravdu, je tam veľa cukru v tých brusniciach, veru ich obmedzím, lepšie povedané už nekupim :D
Akurát rozmýšlam, ako si myslela nahradzovať živočišne tuky rastlinnými, akože oriešky a tak?
Ja to mám v tej svojej hlavičke makovičke tak dané, že radšej plnotučné a menej ako nizkotučné a viac :D
@yakina Nie úplne odstrihnúť živočíšne tuky (to sa ani nedá), len časť 😉.
Napríklad: Dám si na obed hovädzie mäsko na olivovom oleji a troške masla, inokedy mastnú rybu (lososa), kde mám zastúpenie živočíšnych tukov až-až (pri diéte). No na olovrant v žiadnom prípade plnotučný jogurt alebo acidko, už len nízkotučný jogurt + pól jablka + škorica + 5ks vlašských orechov.
Tuky sú životne dôležité, pri diéte samozrejme takisto, len ich treba konzumovať v optimálnom množstve a zmeniť pomer v prospech tých rastlinných.
tak babi ja som včera prešla pol mesta a zas do chalupky a zas 3 hodinový peší maratón to už sa mi dlho nestalo tak keď necvičím aspoň veľa chodím od piatej som nič nejedla až na tie dva poháre červeného vínka na večeru no ale nedaj si 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte pridávam sa k vám baby. Začala som cvičiť pred 2,5 týždňom, zumba, step and body, body toning v piatky trampolinky a okrem týchto dní čo cvičím vonku dávam doma Jill. No neschudla som ani deko ale už viac vládzem 😀 😀 😀 prisámbohu aj 8 klikov spravím 😝 Takže pohyb mám každý deň, jedlo obmedzujem najväčšia porcia je obed, to jem normálne, ale večer sa snažím nežrat no niekedy je to katastrofa. Raňajky zdravé, vymedzila som pečivo a chleba, nahradila tými "doskami" chudými 😖 No ale včera som dostala onééééé a vôbec nič ma nebolí takže aspoň toto pozitívum zatial. Inak moja výška je 168 a váha 69,5!!!!!! nervy moje.
Ahojte baby. Tak dnes som už doma 🙂 raňajky: malá bagetka so syrom. Desiatu som nemala. Obed: buchty na pare asi 3 s čokoládovou polevou (pochutila som si) :D Olovrat: jogurt. Večera: Paradajková polievka. Teraz som cvičila Jill a leje zo mňa :D :P :D
ma tu dráždia milkou 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@silvinecka nedaj sa ! ja som myslela že nič a prišla svokra a že ako si schudla. oo super 😉 ale teraz varí A pečie tak ťažko je to 😀
Ja dnes rano banan,potom 35 minut orbitrek(3,5 km),obed thajska polievka s kopou zeleniny a kuskusom,vela zeleneho caju a vody,vecera tvaroh so skoricou...a rychla chodza bude 25 minut pred vecerou..drzte palce..😉
@gabinka279 super že to vidno
no kočky ja som práve dala toto
https://www.youtube.com/watch?v=XAyeZgP3UOsa leje zo mna jak z kona, dnes som viac jedla aj to citim, fuj vracia sa mi to do krku, tak mi treba 😖 ale som rada že som sa prekonala a dala to ,, dnes sa mi extrémne nechcelo
ja mám pocit, že nechudnem ale priberám ☹
@iam24 a tie parené buchty to čo ?
@silvinecka to bolo na želanie :D ale zase nezjedla som ich veľa :D :P
@iam24 😀 😀 😀 😀 😀 no na želanie ?
Ahojte tak aký ste mali víkend ? ja strava 0 bodov. Už mi pomaly končí menzes zas môžem cvičiť ani by som tomu neverila že mi to takto bude chýbať. Zajtra sa vraciam do svojho režimu A idem na 100 % . Ten koniec roka sa veľmi rýchlo približuje 😉
Dobré ranko kočky... k víkendu sa nebudem vyjadrovať :D veľa veľa akcií, plus sme boli včera s kamarátmi na pečenej husi... obžerstvo.... 😀 😀 😀
Ale dnes je pondelok, chladnička naplnená iba zdravými potravinami,takže znova naskakujem do vlaku 😉
Dievcata ja som sa cez vikend drzala a nepovolila som. A to som piekla medovniky este. Ale na vahe mam zo 70 rovnych 68 a to este menzesujem aktualne.len keby sa to aj na postave odrazilo.... Ale makala som aj cez vikend kazdy den cvicim aj ked sa mi taaaaak nechcelo...
Baby ja som raz držala diétu tu dvojtýždňovu a schudla som za 2 týždne 7 kíl. rozmýšľam že by som sa do nej pustila zase od zajtra. Kilá sa mi nevrátili. Nechce sa vám.do toho aspoň na týždeň ?
@gabinka279 Ahoj, rada sa pridám, aká je tá dvojtýždňová diéta?
@lienockalenka kukni na Google zaujímavá týždňova dieta. prvé 2 3 dní sú horšie ale potom už V pohode

@worker_falcon nespomínaj Horalky mňam 😝 😝 😝