Kedy ste sa najviac prejedli?
Stáva sa vám často, že sa jednoducho strašne prejete? Ale nemám na mysli, že zjete príliž veľkú porciu obeda, ale že si trebárs dáte večer celý kebab a ešte k tomu balík čipsov a čokoládu alebo čo bol váš taký najväčší prehrešok, kedy ste to naozaj prehnali? Alebo jete iba vtedy, keď cítite hlad a o nič viac? Zaujíma ma, čo je normálne a čo už nie.
Ja si pamatam raz ked som bola na husich hodoch. Dala som si predjedlo, hlavne jedlo, dezert a k tomu vinko. No hotovo. Ledvaj som sa pohla. Odvtedy si davam sakra pozor.
Prezieram sa pravidelne.😁 Skoro denne. Jem 5 cez 9, vacsie mnozstva. Chvakabohu drzim si 54 kil ani neviem ako.
Keďže ja všeobecne jem malo, mám veľmi malý apetít tak mi stačí polka kebabu a mám pocit že sa po🤮.. takže ja sa ľahko prejem, napríklad mi je zle keď si dám plný tanier polievky a niekto ešte očakáva že si dám aj cele druhé..
Naposledy mi bolo zle včera, keď sme cestovali z dovolenky, tak som si dala praclík, za tým osie hniezdo a smoothie a už som nedokázala zjesť nič do nasledujúceho dňa..
@stanulienkat stastna zena😊
Vzdy, ked idem k nasim na navstevu a maju segedin.. alebo kolozvarsku.. alebo svieckovu.. alebo hocico ine 😀 tam sa volajak neviem kontrolovat 😀
No ja som raz este na ZS zjedla u starej mamy 9 parenych buchiet. To mi uz veru bolo aj nevolno, odvtedy som to uz nikdy takto neprehnala.
Ja som tiež chudunká, nemám ani 50kg, ale trápi ma emocionálne prejedanie, preto sa pýtam, lebo možno to občas urobia všetci, chcem len proste vedieť, čo je normálne. Ale zjesť tanier nezdravého jedla pre mňa ešte nie je psychický problém, ani celú pizzu, ale niekedy pokombinujem strašne veľa jedál, ktoré sú veľmi nezdravé, ako že napríklad zjem to, čo som písala.
ja pred mesiacom na grilovacke. Najprv masko, potom doniesli syr, potom klobasky do toho vino (teple) ....😵💫🤢🤮 v noci som obijimala misu
Ja vždy, keď ideme k mojej krstnej, napecie aspoň 5 druhov koláčov, urobí obložené chlebíčky, polievka a kuracie rezne veľké ako slonie ucho a musíš všetko zjesť, lebo nedá pokoj a keď toto zjem na obed, tak najskôr až na druhý deň raňajky ak vôbec... A to už naučila aspoň, ze zemiaky nemám rada, tak ma nenúti jest... Ale keby si videla co naloží na obed krát nemu, tak to by sme my 5 jedli na obed 2 dní a on chudák ledva fuci, ale musí zjest
Nepamatam presne co to vsetko bolo, ale zakoncila to pizza a o 1.30 v noci ma to zobudilo a chcelo sa ist pozriet ako mame vymalovane wecko 😂
Odvtedy nezeriem na noc.
Keď sa nevieš ovládať daj si aspoň časový rozostup tak budeš vedieť či len "mám chuť" alebo sa "nevojde" a len ochutnám na zahnanie chuti. Napríklad celý kebab je okej ale balík čipsov sa ti určite hneď nevojde. Daj si do misky pár a zjedz o polhodinu.
Na oslave 70tky 18.4.2022. zjedla som na posedenie 5 alebo 6 rezňov, šaláty, koláče,... A furt som bola hladná. Muž na mňa pozeral, či mi hrabe, ja nezvyknem veľa jesť a už vôbec nie sladké.
O týždeň na to som zistila, že som tehotná.
A ešte keď sme spolu chodili, zjedla som polkilovy kebab a ako dezert plný tanier prívarku. Povedal mi, že toľko isto nezjem, tak som sa musela hecnúť, nech mám pravdu. Bolo chvíľu pred polnocou, spala som ako dudek potom 😂
Inak sa neprejedam. Je to o sebaovládani. A hlavne nemusím veľa sladké, ja som mäsová.
Prave som zjedla na posedenie 500 ml zmrzliny. Pocita sa to? 🙈
ziadne prejedanie, ani emocionalne jedenie, nie je v poriadku.. ak vies, ze tvoje jedenie je emocionalne, tak nepotrebujes vediet, kolko a coho je este ok.. pri emocionalnom jedeni nie je ok ani jedno jablko.. ak by si to vsetko, co si opisala, zjedla preto, lebo mas proste na to chut a nebolo by ti potom zle, tak je to uplne ok.. ty si ries, preco potrebujes emocionalne jest a nie, kolko a coho este mozes, aby to bolo ok..
Ja sa neprejedám, keď som plná nedokážem zjesť ani o sústo viac, lebo mi je ťažko... niekedy, napr. počas PMS mám chuť jesť piate cez deviate, ale ovládnem sa, viem že by mi bolo potom proste zle 😅 ale inak súhlasím s tým, čo je vyššie, tu nemá zmysel sa porovnávať, emcionálne prejedanie sa je problém a to, že to tak majú aj ďalší ľudia to nezlepší, ak sa cítiš zle, treba to riešiť
Nedokazem sa prejest. Vypijem pohar vody a som plna. Zjem polievku,som plna, druhe jedlo jem s odstupom cca 3 hodin. A stale nechapem,ako moze niekto na obed zjest polievku,druhe,za tym sprasi este kolac a kavu🙈Ja som jedina v praci co to nerobim a mam paradoxne najvacsie brucho😁
Keď ma muž prvýkrát priviedol k svojim rodičom. Oni perfektne varia a keď sa to skombinuje s tým, že keď som nervózna, napchávam sa... pri ďalších návštevách bolo potom ťažké vysvetliť im, že problém nie je v tom, že mi v ten deň nechutí, ale že ozaj nedokážem zjesť takú porciu. 🙂
Neviem presne ako casto, ale obcas sa mi to stane, ze dostanem taku chut, ale nie casto.
Ja by som v pohode dala 5 reznov, ale cokoladovu tycinku zjem polku a tlaci sa mi von 😁 v zivote som nezjedla celu cokoladu ci pol kila zmrzliny, chipsy tak zopar na chut. Ale fazulova ci slepacia polievka aj 3 taniere.
Emocionalne prejedanie trapilo aj mna.. proste to bol obranny mechanizmus na vysoko stresove situacie. Ale citila som sa lepsie len kym som nedojedla. Potom prisli samozrejme vycitky. Zistila som, ze najviac sa mi dari to kontrolovat, ked na seba nie som prilis prisna, teda kazdy den si dam nejaku malu sladkost, lebo u mna to prejedanie bolo hlavne o sladkom. Ked mam kazdy den nejaku malickost, tak ma to potom az tak netaha a viem sa dost dobre kontrolovat. Este je dolezite naucit sa iny sposob ako riesit stresove situacie. S tym vie pomoct psycholog.
Ked som mala bulimiu tak každý deň aj 6x ... 🙂

Chvála bohu viem sa ovládať