Koľko jedia štíhle a útle ženy?
Ahojte zamýšľam sa nad otázkou koľko jedia také tie štíhle utle žienky? Niekedy mi to. Príde tak ze asi jedia veľmi málo...
@hiro Ved kym z toho nepriberas, tak nemusis sa ani krotit 😃 To aj ja mam ten problem, ze nepravidelne jem, vacsinou iba ked mam hlad a to su potom ine porcie 🙈
To ani mne vobec nechutilo a hlavne som nevladala jest ked som mala covid. To bolo prvy a asi aj jediny krat co som schudla cez Vianoce 😃👍 Fuu, tyzden bez jedla a v pohode? To je celkom dobre 🙂 Ja som tak bola nejakych 5- 6 dni po vytiahnuti zuba, aby mi tam nic nevoslo. A v pohode. Na zuby som trochu hypochonder. Ale mozno na nejaky 3 den som aspon postruhane jablko zjedla na druhej strane zubov.
@barju Ze by si bola na velkej? Akoze podla mna kilo hore dole je sumafuk.
@larinka552 Este si to tiez kedy tedy po troske uzivam, kolegovia nechapu ze keby tolko zjedli tak ich musia nosit. Ale posledne roky co mam po 40r to fakt na sebe citim ked sa tak napcham, uz to nie je ako zamladi :D No co, starneme...
@barju Netuším, ale môj muž napríklad je stále chudý a môže zjesť aj koňa. Skúšal aj každý večer zjesť obrovskú porciu zmrzliny o 22:00 počas jedného mesiaca a nič, ani gram nepribral. Proste genetika, aj jeho otec bol chudý jak trieska.
@kristiii ja som to pochopila. On to uviedol ako realny priklad tych drevorubacskych porcii. Lebo v kontexte tu zaznelo, ze stihle zeny zeru ako drevorubaci, zozrali by aj kona a slona. A jedia vacsie porcie ako ich chlapi 😄 Tak dal priklad dvojkilovy obed a prazenicu z 10 vajec s 10 rohlikmi, ci toho skutocne zjedia az tolko 🙂
@hiro kolegyne moje tiez tak 😃 Ale tak u zien je to predsa ine 🙂 Po 40- tke to citis? 😃 To su zle spravy 🙁
@larinka552 lenže ani normálny chlap nezje bežne 10 vajec s desiatimi rožkami a nechodí sa zo zábavy doslova prežierať a následne gúľať domov. Toto proste nie je normálne a už vôbec nie zdravé stravovanie. Ale teda tiež som mala takú kolegyňu, čo ešte po druhých v robote obedy dojedala a sladkého čo v priebehu dňa pojedla...by som tiež neverila, keby na vlastné oči nevidím. A ani 50 kíl s topánkami. Ale teda mala zdravotné problémy, len jej nevedeli prísť na to, čo jej je.
@kristiii tak nikto nepise, ze to je zdrave. Iba niektore zienky spominali, ze zjedia viac ako ich chlap, jedia za troch a ked pred nich postavia hrocha, tak zjedia aj toho. Pod tym si asi kazdy predstavi nieco ine. Cize to co sa tu pise je nakoniec velmi relativne 🙂
@hiro asi sme sa nepochopili. Ty si svoj spôsob stravovania, ktorý tebe vyhovuje (aj keď teda ako sám píšeš vekom už ani až tak nevyhovuje) preniesol kvázi na spomínané chudé ženy, resp. ich mužov, s ktorými sa porovnali. Ale to, že ty si extrém, neznamená, že u ľudí s normálnymi ľudskými žalúdkami, by sa toto neodzrkadlilo časom na zdraví. Áno, som si istá, že ženy by pri takom stravovaní pribrali, len za akú cenu. A asi by to nebolo ani úplne pekné pribratie, na to treba ísť trochu inou cestou.
@larinka552 tak ja takých pár poznám, ako som aj jednu spomenula, takže ja im verím. Aj keď sama medzi ne nepatrím.
Viete čo vy vy vy...vyžly! Všetko to čo zjete ide na mňa!!!
@simsalabim Ako píšeš je to zvláštne, pri chudych ľuďoch sa akosi berie do úvahy genetika a individuálny metabolizmus, no pri tučných je to už len ich lenivosť a obzerstvo a jasná rovnica príjem výdaj 😂 Keď náhodou spomenieš hypotyreozu alebo obezitu ako následok hladovania či nutricne nevyvazenej jednostranej stravy zloženej na 90% z lacných polysacharidov v detskom veku, tunajšia fitness inkvizícia ťa označí za heretika a virtuálne upáli 😂
@katka700 lenže ani u väčšiny chudych ľudí nie je štíhlosť výsledkom genetiky, väčšina štíhlych žien si dáva pozor na to, čo zje, neprežiera sa, cvičia..no proste niečo pre to robia. Lenže také sa ti tu "chváliť" nebudú. Rovnako ako sa ti sem neprídu vo veľkom chváliť ženy s nadváhou, ktoré zjedia viac než je im treba. Čo sa týka genetiky, je to skôr o postave, čiže kde máš predispozíciu napríklad na ukladanie tukov (ja napríklad žiaľ na bruchu, čiže aj keď zámerne stravou priberiem, musím sakra makať, aby som nevypadala ako nafúknutý pavúk). Plus teda samozrejme stravovacie návyky z rodiny, ktoré si často nesieme aj do dospelosti. Čím ale nepopieram, že neexistujú prípady rýchleho či pomalého metabolizmu alebo nejaké choroby, ktoré zapríčinia príliš nízku alebo vysokú váhu, ale väčšina prípadov to nebude.
@h2 Tiež som dlho myslela .Áno v mladosti to funguje. Ale po 40ke to už tak nefunguje. A za každou štíhlou ženou ičo poznám v mojom okolí je buď veľká dávka odriekanie aj keď im chutí za troch.,alebo hyperaktivne ženy čo sa nezastavia sekundu a majú to v génoch .Ale mám kolegynu čo je útlulinká ako dievčatko a stále tvrdí,že nevie pribrať,ale sleduje čo je koľko je a zje ako vrabec. Aj keď sladké normálne zje.
@kristiii mimo temu, ale co robis ohladne toho brucha? Lebo mne sa tiez ked uz, tak najviac toho uklada okolo pasa.. Aj ako tehotna som pribrala vlastne len tam 😅. Lenze mam diastazu, takze tam nejak brusaky robit nemozem. Ci robis nieco ine, aby radsej boli svaly? Mne je jedno, nech aj tuk, len nech to ide radsej do prs, noh a ruk, len nie do brucha 😅😅.
Minule nam vo firme v ramci dna zdravia merali aj tuk a tak, vyslo mi, ze predsa daky mam, ale..asi je len na tom bruchu, to mam neforemne, hoci som inak stihla.
@siska53 no, jediné, čo mne pomohlo, bolo pravidelné cvičenie a tomu prispôsobená strava. Ale nie cviky zamerané vyslovene na brucho, ale na celé telo. Cvičila aj stravovala som sa nejakú podľa jednej stránky, ktorá už žiaľ nefunguje a vtedy som pár kíl pribrala s tým, že na zadku a na nohách mi centimetre pribudli a na bruchu ubudli. Potom som si postavu už len udržiavala. Neskôr však prišli u mňa zas problémy s kolenom, ramenom..a tak som musela cvičenie obmedziť a pomaly to šlo do kytek. Teraz som si skúsila kúpiť stepper, lebo cvičenie ako také mi chýba, uvidím, či bude časom badať nejaké výsledky. Ale brucho cítim, že sa popri nohách celkom zapája, tak by to mohlo byť fajn.
@kristiii No neviem, či vačšina, ale napr. moja mama v živote nikdy necvičila, nikdy si nedávala pozor, čo zje a koľko toho zje, každú nedeľu vypeká koláče, ktorá aj sama poje vo vačších množstvách, kludne aj večer o 10 a nepriberie ani mak. A to má 76 rokov a ledva 50 kg. Celkom ma štve, že má lepšiu postavu ako ja so sestrou. 😀
@janickacrazy ale veď som písala, že aj ja poznám také ženy (aj chlapov), ale úprimne, keď sa rozhliadneme okolo seba, koľko štíhlych ľudí dnes chodí po Slovensku? A z toho mála, koľkí sú štíhli preto, že športujú, neprejedajú sa, prípadne stačí, ak majú manuálnu prácu..a koľkí z nich majú proste "šťastie"..keby to hodnotím ako ty, podľa mojej mamy, tiež nikdy necvicila, zato nachodí aj vo svojom veku denne kilometre a je síce všetko, ale striedmo, cca ako ja.
@renusik tak ja mám 58 kíl a moja kamoska má 100...keď ideme spolu na obed zje oveľa väčšie porcie ako ja...a keď nemá veľké porcie tak je hladná...na porovnanie ja raňajkujem jeden rožok, ona dva, môj obed je napríklad tri knedle omáčka kúsok mäsa.ona obeduje polievku, päť knedli k omáčke a masu. Ona večeria neskoro v noci ja po siedmej večer nejem ...a na večeru väčšinou len ovocie alebo zeleninu...
@kristiii no podľa mňa je ich dosť a určite všetci nie sú športovci a nedávajú si pozor na stravu, mamu som dala ako príklad, ale poznám veľa takých ľudí
No niekto vydrete, niekto spalovanie. Ja teda bezne na olovrant zozeriem v robote alebo aj po veceri celu milku a cele chipsy. Tipujem, ze po 40tke sa uz budem musiet trochu obmedzovat.

@hiro celé telo počas celého dňa ničnerobenia spotrebuje cca 2000 kilo kalórií z čoho si mozog zoberie 20%. Priemerná, mierne aktívna žena vo veku od 26 do 50 rokov musí prijať asi 2 000 kalórií denne, aby si udržala svoju váhu a 1 500 kalórií denne, aby schudla 0,45 kg hmotnosti týždenne. Ženy, ktoré sú aktívne a chodia približne 5 kilometrov denne, by mali na udržanie hmotnosti denne prijať viac kalórií, približne 2 200. Môj priemerny denný príjem za posledný týždeň činí 2900 kcal. Mám sedaciu prácu za počítačom a jediný pohyb ktorý som mala bolo autom a 3 krát na 7poschodie peso,lebo nám menia výťahy. Nepribrala som,ale schudla celé kilo. Prosím vysvetliť prečo ta rovnica u mňa nefunguje.