Koľko, za akú dobu a ako ste schudli?
Zakladám túto tému, pre podporu tých, ktorí chcú schudnúť, alebo chudnú, a aj pre tých, ktorí už schudli. Prosím napíšte svoje skúsenosti ako sa Vám podarilo schudnúť, čo ste robili, či už strava alebo cvičenie a za akú dlhú dobu sa Vám to podarilo. Tak asi začnem ja. Po rokoch neúspechoch a zlyhaniach som sa vypracovala na 93.6 kg to už to bolo tak na "zabijačkový preukaz". Viete ja patrím k tým, ktorí pri stresoch priberajú...a tých mám neúrekom. Od januára tohto roku som si povedala dosť a začala som. Vynechala som komplet múku a chleba, sladkosti a zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny, mäso a ryby, začala som piť veľa tekutín. Posledný týždeň som začala aj cvičit po 30m každý deň, nič extra ale také light cardio z youtube. Do dnešného dňa sa mi podarilo schudnúť na 87,3 kg. Nie je to jednoduché, ale Vaše skúsenosti budú určite motivovať aj mňa a aj ostatných. Prosím podeĺte sa o ne. 🙂
@timea7 Ja som naštastie ešte jojoefekt nezažila možno len raz ale to som po prvom pôrode schudla dosť a mala som aj problémy zdravotné a potom som sa zmobilizovala a pribrala som viac som mala cca 60kg no ale som potom zase otehotnela a po tomto pôrode poslednom som mala 80kg. Teraz mám 72kg čo sa mi už podarilo dať dole pomaly. No a môže byť že to bola chyba vtedy po tom prvom pôrode že som tak rýchlo nechcene schudla som nemala čas sa ani najesť som to pravdupovediac nestíhala a takto sa to odzrkadlilo neskôr. A od vtedy idú kilá horšie dole no. Môže byť že to chce čas na to chudnutie a vydržať aj keď nejdu kilá dole na spravnej strave len ja som nedočkavá a som to chcela vyriešiť vynechaním večere. Ale skúsim teda pravidelene jesť dlhšiu dobu a uvidím no. Ono keď som držala 5x denne stravu nestúpala váha ale ani neklesala. No a tak to je.
@salome_01 jasné, chápem, ale od tvojho prvého príspevku som bola presvedčená, že si prijíma málo potravy v strachu, aby kg išli dolu. Nesmieš spanikáriť, keď začneš jesť päť krát denne, dostatočné množstvo potravy pre tvoj organizmus, keď bude váha stagnovať, dokonca môže stúpnuť. Organizmus sa musí preladiť. A nezabúdaj, že podstatnejšie ako kg sú cm, tak sa pomeraj. Číslo na váhe vidíš iba ty, ale ubúdajúce cm aj ostatní. Netvrdím, že kg nie, ale 60 kg vážiaca žena nemusí automaticky vyzerať lepšie pri tej istej výške ako 70 kg. Nech sa ti darí. 🙂
kocky ste sa do mna pustili 🙂 ja som to nemyslela zle, ale ja vacsinu bab co poznam tak ked presli na pravidelnu stravu tak im to pomohlo. 🙂
Kočky obnovujem túto tému, takže podarilo sa mi schudnúť, ale som otehotnela... 🙂 🙂 V čo som ani nedúfala, po 13 rokoch!!!!!! Mám krásnu dcérku, ktorú milujem z celého srdca ❤. Chcela by som už pokračovať v chudnutí, predsa je to už 7 mesiacov po pôrode, chcela by som sa dať dokopy... dosť som pribrala. 😢 Ako sa vám darí pri chudnuti? Pridáte sa? Poprípade keď sa vám podarilo schudnúť - ako sa Vám to podarilo?
Ahojte chcem sa poradiť važila som 93kg za mesiac som zhodila 6 kg teraz vážim 87 ale neviem prečo na mňa nie je vidieť zmena môže to byť tým že som dosť pri sebe alebo sa to prejavy až neskôr keď schudnem viac ? Za každú radu budem vdačná😊

@salome_01 neprijímala si málo? Inak niekedy telu trvá tri štyri týždne, kým zaregistruje, že to s ním myslíme dobre 😎 😎 😎 😎 Aj si počítala a vážila? Priznám sa, že mne by sa to nechcelo, ale poznám ženu, ktorá podľa tejto stránky schudla z podstatne väčšej nadváhy a hmotnosť si roky drží. Boli sme s ňou aj na dovolenke, ona hovorila, že vážiť stačí len spočiatku, potom to už človek má v oku, len sem-tam preváži, aby to skontrolovala. Mala za sebou asi všetky diéty sveta....no vždy nastal jojo efekt, najdlhšie jej váha vydržala po Dukanovej , ale po čase aj po nej bola tam, kde pred ňou ...