Kto má úplne zaručenú vec na chudnutie?
ako schudnut
Dobrý večer kuknite stránku medilifezv.sk určite ochotne pomôžu. Pekný večer
Skus 28 dnovy detox od A.Macingovej . Kniha sa vola najedzte sa do stihloty .Moja mama ma zdravotne problemy cize cvicit nemoze a robila tento detox 3x po sebe a dala dole 30kg bez cvicenia. Mala vahu 120 kg a nemohla nijako schudnut skusala aj mliecnu daku 13 dnovu co schudla aj mala naspat .Tu schudla a vahu si drzi len je tam vela varenia ale inak schudnut schudnes dost cim vyssia vaha tym to ide lepsie 😉 mne to poradila kozmeticka ze ta strasne schudla a mame to vadilo ako vyzera tak som sa jej spytala a ona ze jej to zakaznicky a ze vsetky dobre pochudli.Tak vyskusaj nedas za to nic ona ma aj FB stranku 😉
zaručený recept na chudnutie? no podľa mňa zhodiť je ľahšie ako to potom udržať...
ahojte, potrebujem pomoc, radu. Potrebujem schudnúť dosť veľa, ale nejde to. Moja váha len rastie, neklesa a to môžem byť celý deň len o vode. Aby ste si nemysleli, nejem BIELU múku, žiaden fast food, chipsy, čokoláda, všetko len z kukuričnej múky, denne vypijem aj 3l vody, užívam ráno CHIA semiačka, cvičím, veľa ovocia, zeleniny, malé porcie, snažím sa väčšinou 5x denne, po 18tej nič a NEJDE TO. Ide to hore už len vtedy, keď si dám kukuričnu placku! Som zúfala, lebo potrebujem schudnúť 30 kil a viac. Áno, liečím sa na štítnu, ale doktorka povedala, že to nie je tým a ani liekmi. Hormóny nadobličiek mám v poriadku.
Užívam však lieky na srdce, tlak - môže to byť nimi? Vo vedľajších účnikoch nič také nie je. Priberám aj zo vzduchu. Už som zúfala aj s priateľom, lebo sme skúšali všetko. Smeje sa, že jem ako vrabček. Poraďte, pomôžte :(
@nitusiak ja by som zacala tou kukuricnou plackou - a vobec kukuricnou mukou. je strasne kaloricka ☹ + 3l je minimum, ale to len tak na okraj. a inak neviem, ja mam ten isty problem. ked vidim co ini zjedia, tak ja vobec tak nejem ☹
@alexa933 Macingova 🙂 zlata zena, stretla som ju osobne, drzala som tu dietu - teda skor detox niekolkokrat a vzdy iba malo kilo - max 5. plus nie kazdy je stavany nato jest to iste dookola. ale komu funguje zavidim
@monicka14 dakujem ale tieto instatne nechcem vobec.
@nitusiak No možno bude práve problém v tom, že "zješ ako vrabček" - telo sa "prepne" na núdzový režim a začne si odkladať aj z toho mála. Ty musíš jesť hlavne vyvážene a zdravo. Nie, že zješ ráno jogurt (nebodaj nízkotučnú sr.čku) s chia semiačkami, na obed skoro nič, a večer po 18. už vôbec nič - to nie je cesta - to je záhuba.😉
@silvinkabb a niesi moc chuda ze vacsinou tolko schudnu chudsie kocky? Ja som to skusila tiez jest a dala som z 56 len 3.5 kg ale to bolo 3 roky do zadu co som to skusila😉 Uz mam povodnu vahu ze ja som dost na 🍕 a cokoladky 😂 Mama ta nepribrala nic spat.
@alexa933 no ani nie, mam 96 kg, najviac som sa dostala na 88, ale inym, nie Macingovou. ale viem co myslis 🙂
@nitusiak a inak ano, predtym vystrihali aj mna. ze telo si mysli, ze nedostane tak si uklada. skusala si kaloricke tabulky? mne to velmi pomohlo. som bola prekvapena, ze som si myslela, ze nejem vela tuku napr a houby,...
@silvinkabb prepač nič v zlom ale ja neverim že clovek nemože schudnuť ked sa normalne stravuje.Ja jem vsetko ale v malych davkach a vždy schdnem .Tie kila normalne zo mna padaju vtedy.A chleba jem tiež.Ved snad nezješ cely chleba za den .
@babulka82 pozri. ja nemam dovod klamat. ved by som sla proti sebe. aj ja sa tomu cudujem, aj som rozbehla lekarov. ale komu sa chce chodit po lekaroch. nezjem, ale jem ho takmer denne. a citala som o tom vela, ze sa z toho pribera. a ja mam uz aj vela rokov. po 30 zial vsetko ide pomalsie.
@silvinkabb fakt? ja som si myslela, že práve tie su super, keďže sú "bezlepkové" a naivne som si myslela, že sú zdravé ako kukuričná múka :D nuž, ďakujem..dobré vedieť
@nitusiak skús pozrieť stránku Mirka Veselého www.chudnutie-ako.sk Pozorne si ju pozri, máš tam veci o glykemickom indexe, o tom koľko by si mala prijať kalórií a prečo nie je dobré jesť málo, z čoho má byť denné jedlo zložené a velǎ iného. Začni výpočtom BMI. Majú tam aj fórum a sú tam kalorické tabuľky. Ak chceš naozaj schudnúť a udržať si na stálo optimálnu váhu, musíš vedieť niektoré veci a naozaj je to tam podrobne a hlavne zrozumiteľne preberané a hlavne sú to skúsenosti viacerých ľudí. 😉
@zankagalvankova Žiadna zaručená diéta nefunguje stále a pokiaľ urobíte štandardné chyby, tak svojemu telu ublížite a neschudnete už vôbec (minimálne roky, kým sa telo nedá opäť dokopy).
Štandardné chyby:
1. nejedenie - spomalíte si metabolizmus - po pár dňoch priberiete aj z "vody"
2. jedenie iba ovocia - keď zjete viac ako 0,5 kg ovocia, tak sa cukor v ňom (fruktóza) začne viac premiňať (metabolizovať) na glukózu (jednoduchý cukor) a keď ho neminiete (napr. keď nešportujete viac ako obyčajne), tak sa uloží v tele a premení na tuk
3. jedenie iba jednej potraviny - zameriate sa napr. na bielkoviny (jete len jogurty, maso, tvaroh) - zničíte si obličky nadmerným množstvom bielkovín
4. necvičenie - netvoríte si svaly, svaly potrebujú viacej cukru na funkciu, nie tuk v bruchu, pri necvičení sa metabolizmus dokonca spomaľuje - t.j. budete na tom horšie aj pri rovnakom množstve jedla ako pred rokom, lebo necvičením sa Vám svaly strácajú a Vaše telo nepotrebuje toľko zjedeného jedla ako napr. pred rokom
5. netrpezlivosť - ani chodiť a rozprávať ste sa nenaučili za deň, prečo chce každý schudnúť do 14 dní?
6. jedenie nízkotučných potravín
Čo by ste mali robiť:
1. zaradiť pomaly hocijakú formu pohybu - nie rýchlo a veľa - to nemá význam, lebo Vaše telo to nezvládne a začnete byť veľmi unavená, atď. - vymeniť auto-mest.dopravu za chôdzu, výťah nepouźívať, kľude viac sexu 😀 - zvýšite si metabolizmus
2. postupne začať budovať svaly - nájdite si nejakú kamarátku na sparing cvičenie vo fitku, doma, prípadne si zapnite čo i len krátke video (5min) na youtube a pomaly začnite (aj teraz, keď dočítate túto správu - to, že sedíte a čitate modrého koňa žiaľ nezvýši metabolizmus)
3. začať KONTROLOVANE jesť - každé 3,5-4 h by Vaše telo malo cítiť hlad - ak je to menej, dávate mu menej jedla, ak viac, prejedáte sa. Ak hlad necítite, tak sa logicky prejedáte.
4. vyhodiť sladkosti - teraz, nie o 10 min 🙂
5. ak máte chuť na sladké - chýba Vám chróm (kúpený v lekárni nepomáha - ten lacný anorganický je akurát na drahý moč, buď drahší organický chróm alebo najlepšie priamo z potravín
6. nejesť po 19h (aj keď idete spať o polnoci, aj keď ste nejedli celý deň) - Vaše telo to nemá ko minút - SKORO VŠETKO ukladá do tuku
7. a teraz trochu prirodzených trikov: piť veľa vody (zvyšuje metabolizmus, keď pijete málo, naopak - priberáte viac), piť zelený čaj (niekde som čítala, že cca pol litra zeleného čaju zvýši metabolizmus až o 400 kJ) - ale kvalitný sypaný, žiaden sáčkový, jesť pikantné (ak môžete kvôli zdraviu a neuškodí Vám to zdravotne) - napr. čili zvyšujú metabolizmus viac ako zelený čaj, jesť kurkumu - tiež zvyšuje metabolizmus - ale samotná kurkuma sa nevstrebe do tela - musíte ju zamiešať s kvalitným olejom (napr. olivový, ľanový, tekvicový, konopný - je to prenášať piperínu z korenia), pridať trochu čierneho korenia (pôsobí ako katalyzátor - výrazne zvyčuje vstrebateľnosť kurkumy), piť citrónovú šťavu na ráno (úplne Vám rozbehne metabolizmus) - vycediť si citrón do studenej vody (nie teplý čaj - tam zabijete úplne všetko dobré, čo v ňom bolo)
8. samozrejme nevyprážať doma, osobne doma iba pečiem, dusím a varím a snažím sa bez tuku alebo málo tuku, cukor doma nepoužívam - iba med
9. keď stojíte a umývate riad (napríklad - alebo robíte hocijakú dom.prácu, alebo si čistíte zuby), zvýhajte nohy mierne do strán, stiahnite zadok a cvičte - robte to zakaždým pri umývaní riadu a zubov a za mesiac uvidíte ten výsledok 🙂
Žiadne tabletky, koktejly si nekupujte. Držte sa zdravého rozumu, vyhoďte sladké (všetko) a ostatné potraviny s mierou, ale pravidelne jesť a viac sa hýbať a pomaly sa začať kontrolovať. Myslite na to, že aby ste si vypestovali nejaký zvyk (cvičenie, pravid.jedenie), potrebujete 3 týždne, aby si Váš mozog zvykol na zmenu a nechcel starý systém 🙂
Pri oboch deťoch som dosť pribrala - okolo 20 kg navyše (mala som rizikové a zakázali mi hýbať sa a rozjedla som sa), po oboch deťoch som to zhodila práve vďaka týmto zásadám.
@hannna14 no napíšem to tak, nie si prvá ani posledná, ktorá si podobnými prípravkami privyrába/zarába, a samozrejme, že si to musí tak trocha propagovať. Bohužiaľ zaručene účinné neškodné tabletky nevymysleli, a najmä to číslo 20 kg je rozhodne veľmi nadnesené, iba ak by si išla z hmotnosti 120kg.
A to si len tak trocha zabudla podotknúť, že ak si fakt aj schudla, tak v tom môže mať prsty najmä to stravovanie a cvičenie. Lebo to je základom zaručeného chudnutia, a nie tabletky.
Neseď na zadku a začni poriadne makať 🙂 Uprav stravu a na začiatok si môžeš dať nejakú výzvu na cvičenie. Schudol som 3 kg za 21 dní.
miro vesely vam moze z jeho stranky chudnutako posielat dennodenne jedalnicek a tak vas sprevadzat chudnutim
je to podla mna velmi dobra pomoc
citam tu, ze radite pri chudnuti jest ovocie, tak to sa ma zaradit k sladkostiam, cize nejest ho a ani sladku zeleninu, vid mrkvu a tak....vyradit sladkosti aj ovocie na tom uplnom zaciatk, najma fakt obezni ludia maju zacinat takto a samozrejme postupne aj sporty, ale nie vsetko je pri obezite vhodne, kvoli tomu, aby ste si neznicili klby a kosti, aj to je na jeho stranke, trosku postudovat nie je na skodu
a hlavne nakupit si domov taku stravu potom, aby ste mohli budovat ten jedalnicek podla toho
a prisposobit si aj vydaj
jedine zmenou zivotneho stylu schudnete zdravo a dlhodobo, bez problemov s natiahnutou pokozkou, alebo pokazenym traviacim traktom
@nitusiak tak ja detto ako ty, okrem tej kukuricnej muky. Nejem sladke, biele pecivo, ovocie, zelenina, cvicim, pijem vela a nic ☹ tiez sa liecim na st.zlazu a myslim, ze je to tym. Teda aspon u mna. Skusila som na 2 mes lieky vynechat a kila sli dole, no po kontrole na endokrinologii som si ich musela nasadit znovu a vahu mam spat. Tiez mi dr povedala, ze to liekmi nie je, ale ked som to skusila bez nich, slo to, tak neviem...........
Som uz zufala, lebo nemam ziadnu motivaciu, ked nic nezabera a fakt priberam uz len z toho, ze dycham!!! Tak viem, ako sa citis ☹

@silvinkabb
Alebo skús proteínovú diétu, kolegyňa nemohla schudnúť a tvrdila, že nikdy neschudne. Jedla výrobky gouté a napokon schudla. Samozrejme, nejedla to dlhodobo.