icon

Má každý pocit, že dnes už každý cvičí?

3. sep 2024

Ahojte,nemáte pocit že dnes už ako keby každý cvičil ? Ako jasné že je to dobre ,ale nechápem v poslednej dobe stále vidím ženy ktoré sú buď chudé alebo vyšportované,žeby fakt začal nejaký trend ? Či už kúpalisko či bežné dni,normalne ženy také vyšportované a vyfintene ako keby neviem čo až niekedy pozerám a sa cítim ako keby som mala zlú postavu ( ale mám priemernú ,trošku stehná atď..ale okolie mi vraví ze mám akurát dobrú postavu ) necvicim vôbec,ale fakt už je to niečo ako si žena získa chlapa ? Lebo ešte keď som nemala priateľa ,chodila som na vysokú,som komunikatívna,ale aj tak som mala pocit ze skôr si získa chlapca moja kamarátka ,ktorá nemá ani strednú,nič dokopy nevie ale dobre vyzerá,fakt už vzhlad znamená tak veľa v dnešnej dobe ? Veď normálna žena a rozumná možno ani nemá niekedy šancou pred mužom ,keď 80% radšej ide za nejakou štíhlou,to isté keď som bola slobodná,priemerné vyzerajúce dievča napr.sama na kúpalisku,kopu mužov a ani jeden sa neprihovori ,všetko pozeralo po ženách čo hrali volejbal atď...,čím to podľa vás je ,že sa tak doba zmenila a vidíme úplne iné hodnoty ako by sme mali ?

katka700
3. sep 2024

Za prvé: Ľudské telo je stavané na fyzickú aktivitu. Stále viac ľudí pracuje hlavou a to sedenie za počítačom sa odráža na zdraví. Kto to pochopí snaží sa hýbať. Nemusíš sa nútiť do fitka keď ťa to nebaví, môžeš behať, chodiť na prechádzky, plávať, tancovať, robiť na záhrade.
Za druhé: Rozumne fyzicky aktívny ľudia majú vyššiu šancu ze ich civilizačné choroby dostihnu neskôr.
Za tretie: To že má dakto kilá navyše (a tým nemyslím obezitu) neznamená že voľný čas trávi v mekaci. Nemôže byť každý štíhly ale môže spraviť dačo pre to aby bol silnejší a zdravší (aj s tými extra 5 kilami).

medda_beda
3. sep 2024

Ak so sebou nie si spokojná tak so sebou niečo rob.
Cvičíme lebo nás to baví, lebo sa cítime zdravšie, silnejšie.Mne to dalo dokopy všetko čo som zanedbala a vďaka tomu môžem robiť čo ma baví.A nie nepredstavuj si nás ako dokonalé ženy, tak isto mám celulitídu, strie.
Vždy sa nájde krajšia, inteligentnejšia žena.
A to, že sa muži pozerajú, aj ženy sa pozerajú a nemusí to nič znamenať.Jasné, že sa radšej pozrie chlap na ženu ktorá sa o seba stará ako na obéznu kôpku nešťastia tlačiaciu do seba ďalší langoš.
Veď už len to vypovedá o človeku aký život vedie aký je jeho zdravotný stav.Ak niekto športuje, chodí na turistiku tak si asi nebude hľadať partnera čo ešte aj do obchodu na 2 metre naštartuje auto.

blanblan
3. sep 2024

@mamickalisticka aj ja som introvert, no a? Kľudne sa zober a choď, nemôžeš sa tak zaoberať tým kto si čo pomyslí, už si mohla byť tá na ktorú sa pozrú a povedia si "wow, takto by som aj ja chcela vyzerať/behať/cvičiť..."

mandzula
3. sep 2024

Ved to je super, nie? Konecne ludia so sebou nieco robia. Dufam, ze po mode "plnotucnych" prichadza trend starania sa o svoje telesne schranky, pretoze dom, byt (ktore pravidelne udrziavame) mozeme vymenit kedykolvek, no telo mame na cely zivot len jedno. Ja cvicim uz roky, pauzu mam len cez leto a uz citim, ze ohybnost sa straca, chrbat pobolieva.

gaborka28
3. sep 2024

ja naopak, nemam pocit, ze by to bol trend. na rovinu napisem, ze ja som nikdy necvicila, proste nebavi ma to. som priestorovo vyraznejsia 😀 pokial som sa "nutila" cvicit kvoli muzovi, kvoli tomu, ze okolie riesilo moju vahu, nikdy som to nevydrzala dlhsie ako tyzden. v urcitom case som sa citila neskutocne unavena, "naliata" - proste zle a bolel ma chrbat. zacvicila som si, ten pocit sa neda opisat. odvtedy cvicim vylucne kvoli sebe - lebo mam narocnu pracu a ked pridem domov a zacvicim si, je to obrovska psychohygiena. citim na sebe, ze chodim spokojnejsia a pokojnejsia a hlavne teda viac vitalna, ako ked som sa na gauci s chipsami v ruke cudovala, preco kazdy cvici 😀 akurat ze to nedavam na socialne siete, takze to nevyzera ako trend.

dominikamacakova
3. sep 2024

Ja necvičím a som chudá

lucia13022023
3. sep 2024

A teda autorka, z tvojho príspevku srsi taka nespokojnosť. Veľa ľudí čo poznám, cvičí pre seba, pre zdravie a ta postava je grátis. Áno, sú ľudia čo makajú hlavne kvôli nej, ale po čase zistia aké zdravotné benefity to prináša. Milujem cvičenie, neviem bez neho byt, cvičila som aj v tehotenstve, a nie kvôli postave. Muža som si našla keď som vyzerala najhoršie za celý život, chodila som pit, fajčila som, jedine nad čím som rozmýšľala bolo ako vyjdem na týždeň aby som mohla cez víkend ísť piť a zabávať sa. A postava bola hrozna. Nebola som tučná, ale taka skinny fat. A aj tak som si ho našla a získala. On mi vždy vravel, že vo mne videl niečo viac. A aj bolo. Čiže nie je to len o postave, ale o tom co vyzarujes. Podľa mňa vyzarujes závisť, nespokojnosť, negativitu. Z toho co si písala. Ideš po kúpalisku a pozeráš sa na mužov s tým, že prečo sa nepozerajú na teba ale na iné ženy. Už len tento mindset je zlý. Skus zmeniť zmýšľanie. Bude ti lepšie.

brrunetkaa
3. sep 2024

Ja mám zase opačný pocit. Zastavila som sa cez víkend na hodinu pri Liptovskej Mare a teda tolko až nezdravo tučných ľudí som teda už dlho nevidela….najhorsie, že už aj malé deti

petronela1985
3. sep 2024

Moja bývalá vedúca, toho času už na dôchodku, vždy hovorila, že chlap môže byť pekný, pokiaľ nemá charizmu, môže ísť akurát tak do r**i. Ale k veci, keď je žena vyšportovaná, tak to znamená, že sa o seba stará a že jej na sebe záleží. Seba láska ide ruka v ruke so sebavedomím. A keď žena dobre vyzerá, je atraktívna a má pre okolie správne vyžarovanie a správnu dávku sebavedomia, neexistuje, že ju nejaký chlap neuprednostní.

petronela1985
3. sep 2024

@gaborka28 presne, ono treba nájsť tú správnu motiváciu kvôli sebe samej. Ja napríklad som sa roky nútila do cvikov s vlastnou váhou, kvôli sebadisciplíne to šlo, kilá dole išli, výsledky pekné. A potom som šla náhodou na jednu hodinu power jógy a som si povedala, že toto ma aj reálne baví. Každý boží deň by som ju cvičila, tak ale teraz som na rizikovom. Aj keď po nej nie sú také výsledky ale robilo mi to cvičenie radosť.

peknyvladko
3. sep 2024

Nam je ukradnute vase vzdelanie, my chceme ZADKY

mandzula
3. sep 2024

@peknyvladko neviem, ci si pekny, no inteligentny zrejme nebudes.

maminkadeticiek
3. sep 2024

Preboha a to su co za obmedzene uvahy?To je snad zle cvicit?Je to hlavne ZDRAVE!Clovek sa ma hybat,nebudem sa rozpisovat o vsetkych frontoch na ktorych z cvicenia zbieras benefity.Ak necvicis tak kracaj,behaj,staraj sa o zahradku,je to alternativa,ale hyb sa.Nie je divne hybat sa a starat sa o svoje telo.Hanba je nerobit nic,zazerat po tych co cvicia a hanbit sa vyzliect pred chlapom ci na kupku,plazi.Btw,mozno ta to prekvapi,ale aj zeny ktore cvicia su normalne,rozumne a inteligentne,nielen tie,ktore si chlapi kvoli postave "nevsimaju".

dominikamacakova
3. sep 2024

@peknyvladko 😅😅😅

blanblan
3. sep 2024

@lakebabe no veď to že to nikto nevedel lebo nebolo až toľko možností to šíriť ďalej ako dnes. Ak je viac dopytu bude aj viac fitiek, tak rozdiel v podstate nevidno

lakebabe
3. sep 2024

@blanblan jasne vtedy boli len staršie fitka , nič ako teraz, Golem, ale stačilo to. Ale nikto to tak neriešil ako teraz na sociálnych sieťach

barborachors
3. sep 2024

Ja odkedy som schudla na detskú veľkosť, tak chlapi slintaju jak psi. Viem nepoteší. Ale taka je realita. Ja osobne nepoznam chlapa co by chcel babu pri tele a to poznam hodne chlapov… okrem toho kto by chcel zrat v tomto teple. Teraz jem este menej ako vrabec na mojom bruchu mozes mrkve struhat.
Dôležité vsak je aj to ako sa ty citis vo vlastnom tele. Lebo ak zle tak aj do okolia to budes vyžarovať. Ja osobne momentalne nesportujem lebo v tomto teple by som sa asi povracala max vecer bike alebo prechádzka. Ale nejem skoro vobec a postava sa získava v kuchyni. Takze tak.

laurita285
3. sep 2024

Trochu si to blbo poňala ale každý a vždy si radšej vyberie niekoho, kto súco vyzerá ako niekoho, kto vyzerá blbo :D tak to jednoducho je.
A často si muži aj tupane vyberajú aby s nimi mohli kyvať.

panonia
3. sep 2024

Aj vzdelaní ľudia športujú, vedia plno vecí a vyzerajú dobre. Niekto tu tuším závidí...

petracandle
3. sep 2024

Súhlasím a jedným, že veľmi mladé baby sú dnes buď obézne alebo vyslovene vyšportované (to myslím v dobrom). Nič medzitým.
Ale to, že športujeme je to najdôležitejšie pre naše zdravie. O estetike nehovoriac. Vždy to tak bolo

avicii18
3. sep 2024

Čo z toho keď je žena chudá, vyšportovaná, keď mi nevonia? 🙂

peknyvladko
3. sep 2024

@mandzula ak sudis ludi podla jedneho komentara, tak ani ty zrejme nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku

mandzula
3. sep 2024

@peknyvladko a na zaklade coho ineho tu ma clovek sudit? Len podla toho, co dotycny napise. A uznaj, ze takyto styl prezentacie na prevazne zenskom fore o tebe nic pekne nehovori.

peknyvladko
3. sep 2024

@mandzula mam pre teba novinku, diskutovat sa da aj bez toho aby si niekoho sudila

mandzula
3. sep 2024

@peknyvladko ja ta nesudim, len som na teba vyjadrila svoj nazor, a ten je okrem uz napisaneho taky, ze za diskusiu vlastne ani nestojis.

stanulienkat
3. sep 2024

Ano, vzhlad bol dolezity od pociatku sveta. To nie je novinka.

janno31
3. sep 2024

@mamickalisticka vôbec sa nemáš za čo hanbiť. Tiež som to mal takto keď som začínal s behaním v zime 22/23. Zásadne len po tme aby ma nikto nevidel a keď náhodou niekto išiel oproti tak zastať a ísť chôdzou lebo mi to bolo trápne. A to ešte v tom období som prestaval fajčiť takže kondička totálne v p..ale tieto pocity sú úplne zbytočné a odveci. To máš len ty v hlave že si ťa všímajú. Začni aspoň takými drobnosťami ako keď stretneš bežca a beží oproti sa iba pozdrav on sa ti odzravi. Tieto pocity sa vytratia spolu s prvými milnikmi napríklad keď prvý krát odbehnes jeden kilometer bez prestávky. A práveže teraz si všímam že reakcie random ľudí sú ale vždy len pozitívne v zmysle vau rešpekt a tak. A to väčšinou tričko dole a rúbať do kopca koľko pustí telo na doraz. Negatívnych 0,00. Takže zakusnúť sa do toho a už za polroka to budeš vnímať úplne inak ako teraz 🙂

lucyluska
3. sep 2024

Dobré že športujú. Chodím, vybavujem lekárov a sama vidím aká je to bieda v zdravotníctve.
Pri nadváhe môžu začať kolená odchádzať, artritida, injekcie do kolien, neskôr výmena bedrového kĺbu.
Krcna chrbtica, narastajúce migrény, hrb na chrbte od stiahnutých svalov, tukový hrb.
Po 40tke upadá svalová hmota, ktorá sa ťažšie naberá.
To sú len také tie prípady čo ma napadli.

peknyvladko
4. sep 2024

@mandzula tak preco so mnou potom diskutujes? 🤔

nyusika
4. sep 2024

@jesenzima čo je plytké na tom, keď sa chlap prihovorí žene preto, lebo sa mu páči ?
Veď nie všetky poriadne ženy musia byť škaredé. Aj pekná môže byť múdra...