Má niekto skúsenosti s liekmi Mounjaro a Ozempic?
Ahojte, je tu niekto, kto užíva liek pod dohľadom lekára? Pýtam sa preto, lebo moja doktorka pri IVF vidí, že mám dobrú svalovú hmotu. Pri prvom IVF som však pribrala a odvtedy si tú váhu držím. Medzitým som absolvovala už 4 IVF cykly, no nedarí sa mi schudnúť, hoci pravidelne športujem. Má niekto podobnú skúsenosť?
Schudni s tým ,ak sa ti podri ale planuj tehotenstvo o pár mesiacov
To dufam, že vieš,ked sa na to pýtaš
Schudni s tým ,ak sa ti podri ale planuj tehotenstvo o pár mesiacov
To dufam, že vieš,ked sa na to pýtaš
@anonym_25e302 áno 3 mesiace od injekcie ako aj 5 to najmenej si myslím už
Hľadám ľudí čo to berú ne, že môj dojem, alebo asi suseda asi kôň ….. chcem konkrétne takže ak to neberiem dik nepíš
Hľadám ľudí čo to berú ne, že môj dojem, alebo asi suseda asi kôň ….. chcem konkrétne takže ak to neberiem dik nepíš
@lienka191 a čo konkrétne chceš počuť? v tvojom prípade ak chceš schudnť rob viac kardia beh, bajk....neschudneš tak že si zachováš svalovú hmotu....Ozempik a podobné kraviny fungujú na báze že pôsobia v mozgu na receptory pocitu hladu a smädu....keďže ty športuješ, zníž kalorický príjem a schudneš aj bez Ozempiku , stačí miesto silového tréningu dať kardio a menej jesť....Ozempik je liek a ako každý liek má aj negatívne nežiaduce účinky....vždy teraba zvážiť či prínos je vyšší ako potencionáne riziko....taký Ibalgin ti vie späsobiť krvácanie v čreve, ale neberieš ho dlhodobo a na dennej báze.....
@anonym_25e302 áno 3 mesiace od injekcie ako aj 5 to najmenej si myslím už
@lienka191 pozri sa,ked ti to lekár odporúča, skús
Len rataj s dobou pokiaľ schudnes, mesiace po inj
A ked po ďalšom ivf priberiete zas aby to nebol kolobeh 🫣
@lienka191 len asi veľa ľudí nemá skúsenosť,ozempic a rieši ivf, takže konkretne tvoju situáciu zodpovie len lekár
Ak chceš dosiahnuť kalorický deficit tak na to ti tieto injekcie pomôžu. Len potom pozor aby si neprišla zbytočne o svaly, počas väčšieho deficitu prichádzaš automaticky aj o svaly.
Tu je aj ten dôvod jojo efektu. Veľa ľudí schudlo napr za polroka 30-50kg a bohužiaľ veľa z toho boli aj svaly. Injekcie prestali používať a chuť do jedla sa vrátila. Začali jesť tak ako v minulosti a výsledok bol, že boli väčší než pred touto kúrou. Nakoľko ak prišli o 3-10kg svalov, zrazu mohli zjesť denne o 200-300kcal menej aby si vôbec udržali pôvodnú váhu na ktorej začali.
Videla som to na cca 500 pacientoch... resp. väčšinu, ktorú som stretla po liečbe v BA, tak boli naspäť vo svojej pôvodnej váhe alebo ešte väčšej.
Čím ťa ale nechcem odradiť, skús a uvidíš. Možno ťa bude potom motivovať ten pocit, keď si bola štíhlejšia a zvládneš to aj bez injekcií potom do budúcna.
@lienka191užívať prakticky nový preparát, ktorý neslúži na ,,schudnem pár kíl " nie je to liečba na pár mesiacov. Je tam dlhý nábeh zvyšovania dávky kvôli vedľajším účinkom a rovnako dlhé znižovanie pokial ukončíš liečbu. Sedliacky rozum, by ti mal povedať že to nieje vhodné keď chceš byť potom tehotná, videla si nejaké štúdie keď žena po niekoľkých mesiacoch otehotnela ? Či to malo vplyv na tehotenstvo?
Keď ti váha stojí a nevieš ako ďalej treba vyhľadať odborníka. Robíš niečo zle. Vyšetriť štítnu žľazu, hormonálny profil.
Žiaľ robí sa tymto preparátom veľký marketing, len netreba zabúdať, že maju slúžiť ako podpora liečby MORBIDNEJ obezity, kde benefity prevladaju nad možnými závažnými vedľajšími účinkami a rovnako treba dodržiavať stravovaci a pohybový režim.
@amel Aký problem máte ? To tak bežne komunikujete, alebo fičite vy na niečom ? Ako si dovolujete takto komunikovať a hovoriť, že si mám dať heroin. Prosím pre pokoj viac tu nezavadzať. Pekne som položila otázku ľudom tým, čo to berú, Váš názor je premena bezpredmetnými.
@lienka191 je tu xy tem o tom, ano je to tak ako pise, vela ludi si mysli, ze si popichaju injekcie a schudnu a vybavene. NIe je to tak. Mounjaro sa musi dokonca brat dlhodobo, cize po schudnuti sa dava dlhooo dlho udrziavacia davka. Nepises vahu/vysku/bmi.. nie zo srandy sa tieto lieky este pred 2rokmi riesili pre ludi s bmi 35+ a vaznymi problemami, kde je na mieste riesit znizenie hmotnosti aj s rizikom nejakeho jojo efektu. CHces objektivne, bez odcudzovania poradit: napis geminimu, vysvetli ti raz dva z dostupnych dat ako to funguje s cim ratat.
A len cvicenie na vahu nestaci, to je proste realita, treba zmenit stravu. Ak ani to nepomaha, ale clovek nema problem s obzerstvom, tak nemusi pomoct ani zazracna injekcia. ja som so saxendou neschudla nic, len svaly mi odisli viditelne. Vaha sa im za pol roka pohla o asi 2kila a slaba ako mucha som bola. Ale ta funguje trosku na inom sposobe, cudujem sa, ze diabetologicka sama nenavrhla nieco ine.
@lienka191 ja to beriem.. za pol roka som schudla 33 kg.
V tomto pripade odporúčam zmiešať oba preparáty naraz (je to k veci?)😁
P.S.Za pravdu sa kazdy hnevá a najhoršie,ked nema kusok sebareflexie.
Napísala som slušne,len asi si to niekto vzal velmi osobne,lebo vie,že je to pravda.
@lienka191
Prave som citala Dubajske noviny a tam schvalili ten najnovsi "odtucnovaci" liek Wegovy co je uz tabletka
@lienka191 nie je to dobrý nápad. Takéto lieky sú na dlhodobé užívanie. Ty chceš byť tehotná z tohto dôvodu je to riskantné. Možno sa ti nedarí schudnúť pretože máš problém so štítnou žľazou, alebo robíš nejakú chybu pri chudnutí. Skús si dať vyšetriť štítnu žľazu a všetko zodpovedne prekonzultuj s lekárom. Hlavne povedz, že chceš mať dieťa a aké lieky chceš brať. Nech ti lekár odporučí čo máš robiť. Je nezodpovedné sa o takýchto veciach rozhodovať na základe toho čo ti tu na koňovi poradia.
@lienka191 nie je to dobrý nápad. Takéto lieky sú na dlhodobé užívanie. Ty chceš byť tehotná z tohto dôvodu je to riskantné. Možno sa ti nedarí schudnúť pretože máš problém so štítnou žľazou, alebo robíš nejakú chybu pri chudnutí. Skús si dať vyšetriť štítnu žľazu a všetko zodpovedne prekonzultuj s lekárom. Hlavne povedz, že chceš mať dieťa a aké lieky chceš brať. Nech ti lekár odporučí čo máš robiť. Je nezodpovedné sa o takýchto veciach rozhodovať na základe toho čo ti tu na koňovi poradia.
@anonym_26cbd3 beriem lieky na štítnu plus na cukor

@lienka191 polovica ľudí okolo mna nekontrolvanym sposobom v krátkych intervaloch medzi s jojo efektom. Neblazni