icon

Manžel mi nedovolí jesť sladkosti

6. máj 2025

Baby, vždy som bola stihlucka, no tehotenstvom plus komplikáciami po pôrode som pribrala 30kg 🙈 už sa mi podarilo schudnúť 10 ale niekde som sa zasekla a nejde to, nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…proste som guľa a manželovi to strasne vadí (keby som vyzerala takto za slobodna si so mnou nikdy nezačne). Najnovšie keď sme v obchode a chcem si kúpiť nejakú sladkosť/kolac tak mi to vyhadzuje z košíka že nech sa na seba pozriem. No cítim sa vtedy dosť blbo. Normálne sa bojím že sa mu o chvíľu zhnusim, no neviem sa dokopat do ničoho. Kde zobrať pevnú vôľu a schudnúť?

sova7
8. máj 2025
@maya_hi

No, trošku má asi pravdu. Nerozchádza sa s tebou, nehovorí ti že ťa nechce lebo si tučná, len ťa upozornil aby si nežrala hlúposti keď máš nadváhu. Mala by si to zmeniť. Ale nie kvôli nemu. Kvôli SEBE. Nadváha nie je len o konfekčnej veľkosti. Je to o cievach, o žlcníku, pankrease, kĺboch... Ničíš si tak telo. Chceš o chvíľu skončiť na operačnom stole? Alebo s cukrovkou? O tom to celé je. Nie, nemusíš byť štíhlučká a to že nebudeš ako pred svadbou musí tvoj muž stráviť. Ale to, že na seba kašleš to by vadilo aj každej žene ak by mala vedľa seba niekoho, kto sa napcháva sladkosťami, nechce sa mu hýbať, má nadváhu a tvári sa, že je všetko v poriadku a má "ho milovať takého aký je". Nuž a ako to urobiť? Napríklad sa prihlás do Fitshakera. Práve začala nová výzva. Vyjde ťa to necelých 10 eur mesačne (aj viac dáš za sladkosti 😏) a nájdeš tam kopec jedálničkov, rád ako začať a hlavne ako vydržať. Na FB nájdeš komunitu žien, ktoré s tým bojujú rovnako ako ty. Ale je to naozaj len na tebe.

https://fitshaker.sk/

@maya_hi upozorniť niekoho sa dá aj slusnejsim spôsobom

elzena2
8. máj 2025

Vy čo tu píšete, že má BMI cez 30, je obezna a pod..Veď neviete, koľko meria, ani akú mala váhu na začiatku. Ak mala 169 cm a na začiatku 50kg (to je pre mňa štíhla), tak by to znamenalo, že sa vykŕmila na 80kg a schudla na 70kg (to už by sa mohla cítiť ako guľa), tak ma BMI v norme: 24,5. Ona nemá 20 kg nadváhu (20 kg nad normálnu zdravú váhu), ale 20 kg viac ako v stave štíhlosti. Možno má 5 kg viac, ako je zdravé, len opticky sa jej to a manželovi nepáči, keď boli zvyknutí na iné.

januska2
8. máj 2025

Myslim si ze obaja mate byt spokojný a robit kompromisi. Aj moj mi povie narovinu ze uz ny som mala ubrať a ma pravdu taktiež mu poviem keď niečo sa nepáči mne. To ze som jeho žena neznamená ze sa o srbs nebudem starat lebo je to môj muž a musi ma milovať. Není to tak vždy treba robiť tak aby sme boli obaja spokojný a aby nikdy nemá dôvod ani 1 z nas hľadať niečo niekde inde takže určite veľa komunikovať a snazit sa .( teda pokiaľ niejde o zdravotny problém to ke o niečom inom ) Moj nazor

lucopeda
8. máj 2025

Ani sa necudujem ze sa ti nedari schudnut, resp ze nemas motivaciu. Keby ze mi muz vyhadzuje na oci pozri sa na seba ako vyzeras. Tam treba zacat.

quaxi
8. máj 2025
@elzena2

Vy čo tu píšete, že má BMI cez 30, je obezna a pod..Veď neviete, koľko meria, ani akú mala váhu na začiatku. Ak mala 169 cm a na začiatku 50kg (to je pre mňa štíhla), tak by to znamenalo, že sa vykŕmila na 80kg a schudla na 70kg (to už by sa mohla cítiť ako guľa), tak ma BMI v norme: 24,5. Ona nemá 20 kg nadváhu (20 kg nad normálnu zdravú váhu), ale 20 kg viac ako v stave štíhlosti. Možno má 5 kg viac, ako je zdravé, len opticky sa jej to a manželovi nepáči, keď boli zvyknutí na iné.

@elzena2 presne tak, píše že na začiatku bola štíhlučká takže to bolo možno bmi okolo 19, ak má oproti tomu 20kg naviac tak ešte nemusí byť ani len v pásme nadváhy a na obezitu to vôbec nebude. Mimochodom zdravotné riziká sú štatisticky najnižšie pri bmi 25-27, takže oháňať sa tým že má chudnúť pre zdravie je úplne mimo keďže bmi nad 27 asi nedosiahla.

romi0310
8. máj 2025
@nyusika

@romi0310 normálne...tie s nadváhou sú pobúrené, lebo sa ich to dotklo.
Tie, ktorym záleží na zdraví a vzhľade napísali, že plus dvadsať kíl je veľa a že by si tým mohla niečo spraviť.
Komentár manžela nekomentujem, nevieme, čo tomu predchádzalo a v akej súvislosti to bolo povedané.

@nyusika tu nejde o pobureni. Ja sama nemam nadvahu, ale s muzom da teda tajkto doma nerozprávame. Mne nepride normálne sa rozprávať s partnerom nadradene a s neuctou. Napriklad: to vo zeries, preco si da tak vyzrala, pozri sa, ako vyzeráš, hnusi sa mi atd....toto ti pride normálne? Lebo mne nie. A aj keby schudla, tak zrejm sa rozpravaju takto medzi sebou bezne aj v inych témach. Stratit uctu k partnerovi a opovrhovat nim je začiatok konca. Takze ano, je v poriadku ze nie si spokojny s tym, ako partner po case vyzera ale rozchádzat sa s nim a urazat ho?:D to vztahy a manzelstvo je založené na vzhlade? Vsak ked nirco pokulhava, snazim sa to vyriesit citlivo a nie takýmto stylom. Ale neprekvapuje ma to, lebo aj tu v debatach vidno , kto ma ake vztahy. Ked nejskej zene príď normálne sa s partnerom bavit ako s kamosom v krcme je jasne, ze doma sa castuju este horšími poznámkami

esther100
8. máj 2025

Ešte stále sa to tu rozoberá?? No mňa by zaujímalo nejaké vyjadrenie od autorky.. Či jej manžel pomáha s deťmi a v domácnosti, či sa jaj na začiatku aj snažil nejako dohovoriť, alebo je na ňu hneď hnusný...

rozkvet1
8. máj 2025

FAKE téma, autorka sa ani neunúva reagovať

pralinka25
8. máj 2025
@rozkvet1

FAKE téma, autorka sa ani neunúva reagovať

@rozkvet1 samozrejme ze ano. uz sme to tu viac krat spomenuli. ale tak ide si to tu svojim zivotom 😀

denkabemommy
8. máj 2025
@sova7

@denkabemommy lenivá? A čo tak hormony pôrod tehotenstvo. To by chcelo skôr vyšetrenie prečo sa jej nedarí schudnúť a či tam nie je aj zdravotný problém. A chlap by mal reagovať inak. Je hádam normalne že žena po deťoch aj priberie vekom tiež môžu nastať v postave zmeny. Porodila mu dieťa tak hádam trochu úcty a pochopenia by to chcelo. To si bral a žil s postavou a výzorom alebo ženou? A žena určite nie je len vyzor. On keď oplesatie priberie povie mu žena plesinu by som si nezobrala rob s tým niečo?

@sova7 ty čo skáčeš 😂 však ona sama napísala, že sa jej nechce 🤦‍♀️ čítaj s porozumením. A nie, žena nemusí po tehotenstve, ani po pôrode pribrať, prečo by mala? V zaujme ženy by malo byť držať svoje telo zdravé, so zdravou váhou -nie postava fitnessky zdravá nemusí byť, hlavne ak chce ísť žena svojim deťom nejakým vzorom a príkladom by nemala vyzerať ako hroch - áno, netýka sa to zdravotných dôvodov, tie autorka nespomína, aj keď tie sú tiež občas len zástierka lenivosti 🫠

ava987
8. máj 2025

Necitam komentare ale ja osobne si najradsej dam nejaku sladkost s manzelom 🤩 nie je nad to, vecer si doniest nejaku mnamku do postele ked ulozime deti a spolocne si mlaskat 😄 obaja sme aktivni, cvicime, zaroven si vieme uzivat papanie

gerrwie_girl
8. máj 2025

Prečo by to mal byť debil ako podaktorí píšu? Treba trosku sebakritiky a napíšem to ako to je je mi uprdele kto sa urazi. Aj moj drahy pribral a fakt ze veľa. Ma sedavu prácu, doma sedi tiež. Musím ho doslova nútiť chodiť von a trosku športovať a ano,nie som nadšená ked sa napchava mekacom alebo sladkosťami. Nezakazujem mu to, ale často sa preto pohádame. A vadí mi to hneď z 2 dovodov: po prvé. Nie je to príťažlivé, hlavne ak si začal chodiť s niekym kto vyzeral úplne inak. Po druhe: zdravotné dôvody. Ja osobne sa obávam aby nemal cukrovku alebo problémy so srdcom. U mňa nenájdeš polutovanie, prepac. Ešte si aj napísala, že sa ti nechce cvičiť ani držať diéty. Cize vlastne nechceš pre seba urobiť nič, ale ocakavas polutovanie. Aj ja som pribrala. Tiež som mala vždy stihlu postavu. Ale uz mam svoj vek a ide to dolu vodou s váhou. Jasne ze sa mi nechce cvičiť. Ale robím to ked mam voľnú chvíľku. Lebo sa mi to samej nepáči ako vyzeram a chcem na sebe zapracovať. Aspoň tomu daj šancu a skus to. Ked uz nie pre muža, tak pre seba predsa.

cimage
8. máj 2025

20kg je dost, ked si predstavim moju 6rocnu, ktora ma okolo 20kg a mala by som ju cely den pricapenu na sebe, tak by som to nedala. Tvoj muz ma pravdu, len to dava nepekne von. Takto sa spravat nema. Si jeho zena, porodila si mu dieta, staras sa o nich, predpokladam. Ma mat k tebe uctu aj keby si mala 150kg. Hlavne, ked vie, ze ta to trapi. Mal by ta podporit. Da sa aj taktne povedat, ze nemala by si si sladkosti/blbosti kupovat. Namiesto sladkosti si kup zdravsiu variantu, jogurt, ovocie. Mozno by bolo dobre zbehnut aj dr, ci neide o zdravotny problem, napr stitna zlaza robi problemy s vahou. Hlavne by si nemala dietovat, treba zmenit zivotny styl. Dietou nikdy dlhodobo neschudnes. To ti povie kazdy trener, odbornik na zdravu stravu, atd.

mizoko
8. máj 2025
@lenka.25

Tak ja zas tvojho muža chápem . To že máme deti , ešte neznamená , že z nás môžu ostať kysne . treba pochopiť , že ho proste taká pribratá nepriťahuješ . Jasné , že by mohol byť taktnejši , ale aj ty by si mala na sebe sakra popracovať

@lenka.25 ja by som sa skôr autorky opýtala ako sa manžel zapája do domacnosti a starostlivosti o deti. Lebo ak robí všetko sama tak sa nedivím že jej už neostáva energia a dobíja ju sladkosťami. Takže tá kysna môže byť aj z takýchto dôvodov. Ale na muža sa tu nikto nepýta že.

kaca222
8. máj 2025

Mne by tiež vadilo, keby manžel pribral 20kg a nič s tým nerobil. Zo strany tvojho muža mi nepríde v poriadku poznámka “pozri sa ako vyzeráš”. Motivovali by sme sa navzájom pozitívne a snažili sa teda presvedčiť druhého, že naozaj nie je vhodné kupovať si sladkosti, navrhli zdravšiu alternatívu a snažili sa schudnúť spoločnými silami a aktivitami.

mizoko
8. máj 2025
@denkabemommy

@sova7 ty čo skáčeš 😂 však ona sama napísala, že sa jej nechce 🤦‍♀️ čítaj s porozumením. A nie, žena nemusí po tehotenstve, ani po pôrode pribrať, prečo by mala? V zaujme ženy by malo byť držať svoje telo zdravé, so zdravou váhou -nie postava fitnessky zdravá nemusí byť, hlavne ak chce ísť žena svojim deťom nejakým vzorom a príkladom by nemala vyzerať ako hroch - áno, netýka sa to zdravotných dôvodov, tie autorka nespomína, aj keď tie sú tiež občas len zástierka lenivosti 🫠

@denkabemommy ja som počas tehotenstva pribrala 25 kg a bolo to zo zdravotných dôvodov a k tomu ja som mala veľmi aktívnu prácu a zrazu som kvôli tomu aby som neprišla o dieťatko musela výrazne ubrať. Nevyzierala som sa a aj tak som takto pribrala. A po pôrode začali ďalšie veľké problémy zdravotné ktoré sa ťahajú roky. Schudnúť sa mi podarilo 15 kg ale tých 10 nejde dole ani za nič. A to mám opäť veľmi aktívnu prácu (10 hodín denne som na nohách a nachodím kilometre,je to práca v teréne) nevyzieram sa a napriek tomu váha stojí dokonca občas ide hore. Takže niektoré ženy sa môžu snažiť akokoľvek a tá váha dole nepôjde. Takže takéto zavádzanie že každá dokáže schudnúť je sprostosť. A áno,bola som aj za nutričnou poradkyňou a nechápala ako je to možné že váha jednoducho ostala stáť. A dodržiavala som všetko tak ako som mala. Moje telo sa jednoducho rozhodlo že 58-60 kg je preňho ideálne a nepustí. A biť sa nasilu s vlastným telom - to sa nedá vyhrať. Len si ublížis.

mischy00
8. máj 2025

Autorka záhadne nereaguje....opíše jednu situáciu a tu ženy ju idú hneď ľutovať, ako ju má muž milovať aj s kilami. Lebo keby schudla, už ju nemôže milovať, ozaj vtipné. Ja by som o ženách s nadváhou mohla knihu napísať, keďže roky cvičím a pohybujem sa aj medzi ženami, čo sa rozhodli so sebou niečo robiť. A to sú aj ženy, že ozaj obezne.. .ale prestali drístat sebe a svojmu okoliu, ze to majú z choroby, z tehotenstva a podobne, normálne povedia, áno, kaslala som na seba ale už stačilo. Tak sa tu vždy len pousmejem nad ženami, čo si lebedia so svojimi kilami a tvária sa, že to tak má byť. Raz asi urobím videá s tými ženami, nech povedia svoj príbeh. Pre mňa sú to ženy, čo majú gule priznať si zlyhanie a makať na sebe. Mate vidieť tu iskru v oku, keď im poviem po pár mesiacoch ako krásne schudli 🙂🙂, iné ženy. Ziadna, žiadna v živote nepovedala ze jej je ľúto za jej nadváhou....záhada, nie?

lenka.25
8. máj 2025
@mizoko

@lenka.25 ja by som sa skôr autorky opýtala ako sa manžel zapája do domacnosti a starostlivosti o deti. Lebo ak robí všetko sama tak sa nedivím že jej už neostáva energia a dobíja ju sladkosťami. Takže tá kysna môže byť aj z takýchto dôvodov. Ale na muža sa tu nikto nepýta že.

@mizoko môže byť, ale potom zlý vyber partnera . To už by bolo zas na inú debatu . Ale stojím si za tým ,že to , ze porodime dieťa , neznamená , že našich mužov budeme priťahovať keď ostaneme veľké ako skrine .

lesiiaoldi
8. máj 2025
@mizoko

@denkabemommy ja som počas tehotenstva pribrala 25 kg a bolo to zo zdravotných dôvodov a k tomu ja som mala veľmi aktívnu prácu a zrazu som kvôli tomu aby som neprišla o dieťatko musela výrazne ubrať. Nevyzierala som sa a aj tak som takto pribrala. A po pôrode začali ďalšie veľké problémy zdravotné ktoré sa ťahajú roky. Schudnúť sa mi podarilo 15 kg ale tých 10 nejde dole ani za nič. A to mám opäť veľmi aktívnu prácu (10 hodín denne som na nohách a nachodím kilometre,je to práca v teréne) nevyzieram sa a napriek tomu váha stojí dokonca občas ide hore. Takže niektoré ženy sa môžu snažiť akokoľvek a tá váha dole nepôjde. Takže takéto zavádzanie že každá dokáže schudnúť je sprostosť. A áno,bola som aj za nutričnou poradkyňou a nechápala ako je to možné že váha jednoducho ostala stáť. A dodržiavala som všetko tak ako som mala. Moje telo sa jednoducho rozhodlo že 58-60 kg je preňho ideálne a nepustí. A biť sa nasilu s vlastným telom - to sa nedá vyhrať. Len si ublížis.

@mizoko 58 sa to zdá veľa? Ja som veľmi bojovala, aby som mala 58kg, nikdy som nevyzerala lepšie.. Ja som totiž pribrala zámerne na 58kg

lesiiaoldi
8. máj 2025

Inak podľa mňa toto je naozaj iba sranda lebo autorka ani raz nereagovala 😂 Ale na diskusiu fajn téma😄

mizoko
8. máj 2025
@lenka.25

@mizoko môže byť, ale potom zlý vyber partnera . To už by bolo zas na inú debatu . Ale stojím si za tým ,že to , ze porodime dieťa , neznamená , že našich mužov budeme priťahovať keď ostaneme veľké ako skrine .

@lenka.25 a muži by si mali uvedomiť ako veľmi sa ženské telo zmení po tehotenstve a pôrode. Jednoducho už nebude také ako predtým. Áno,máme sa o seba starať kvôli sebe samým ale nemôžme po sebe chcieť byť úplne rovnaké ako keď sme deti nemali. Treba mať reálne predstavy. Ja mám 152 CM a vynosila som rovnako veľké dieťa ako väčšina žien ktoré sú vyššie. No lenže tým že som nižšia sa mi viac na tiahla koža na bruchu a mám voľnejšie bruško a vyššia žena to tak mať nebude pokiaľ extrémne nepribraka. To je len príklad,neber ho doslovne. Takže nebudeme už nikdy rovnaké. Ale starať sa o seba treba

mizoko
8. máj 2025
@lesiiaoldi

@mizoko 58 sa to zdá veľa? Ja som veľmi bojovala, aby som mala 58kg, nikdy som nevyzerala lepšie.. Ja som totiž pribrala zámerne na 58kg

@lesiiaoldi ja mám 152 CM. Moja ideálna váha je 45 a to nie som vtedy vychrtla. Ale 50 je tiež ok. Takže áno,na moju výšku je to vela

lesiiaoldi
8. máj 2025
@mizoko

@lesiiaoldi ja mám 152 CM. Moja ideálna váha je 45 a to nie som vtedy vychrtla. Ale 50 je tiež ok. Takže áno,na moju výšku je to vela

@mizoko aha no to áno. Ja mám 170

lenka.25
8. máj 2025
@mizoko

@lenka.25 a muži by si mali uvedomiť ako veľmi sa ženské telo zmení po tehotenstve a pôrode. Jednoducho už nebude také ako predtým. Áno,máme sa o seba starať kvôli sebe samým ale nemôžme po sebe chcieť byť úplne rovnaké ako keď sme deti nemali. Treba mať reálne predstavy. Ja mám 152 CM a vynosila som rovnako veľké dieťa ako väčšina žien ktoré sú vyššie. No lenže tým že som nižšia sa mi viac na tiahla koža na bruchu a mám voľnejšie bruško a vyššia žena to tak mať nebude pokiaľ extrémne nepribraka. To je len príklad,neber ho doslovne. Takže nebudeme už nikdy rovnaké. Ale starať sa o seba treba

@mizoko ja mám dve deti , mne to naozaj vysvetľovať nemusíš . Ale porovnávať natiahnutí kožu, alebo strie na bruchu , je za mna úplne niečo iné ako 20kil +

juliet86
8. máj 2025

mne ostalo 10 kil (pribrala som 20kil dvakrat) prvykrat ostalo 5 druhykrat 5 a neviem sa pohnut. ale zas stale kojim 2rocnu nespim pri nej bohvie ako cize verim ze to schudnem ked dokojim a zacnem spat. a manzel je nastastie trpezlivy. co sa zdravia tyka chodievam trenovat behat nepijem alkohol nefajcim za detmi zvladam behat aj ich nosit a dvihat cize zdravie si nicim len tym nespankom sladkym to kompenzujem a sem tam jej mam srutky na cipsy a podobne

nikusiak9
8. máj 2025

tvoje telo tvoj zivot. aj moj manzel pribral ale sak je co chcr nevyberam mu z kosika veci. aj taj neschudne kym sam nebude chciet a neprepne si to tak v hlave

mizoko
8. máj 2025
@lenka.25

@mizoko ja mám dve deti , mne to naozaj vysvetľovať nemusíš . Ale porovnávať natiahnutí kožu, alebo strie na bruchu , je za mna úplne niečo iné ako 20kil +

@lenka.25 ty si to nepochopila. Ja som písala že naše telo už nikdy nebude také ako pred deťmi a to si aj muzi musia uvedomiť. A nemôžu po žene chcieť aby bola úplne rovnaká ako pred tehu. Neriešila som teraz pribratost po tehotenstve ale to,že aj keď ostane žena štíhla tak napriek tomu sa telo zmenilo a muži si to musia uvedomiť. Budem zlá,ale im vekom tiež telo ochabné a gule idú smerom dole 🤣😅 to na odľahčenie 😉😁🫶🏼

mischy00
8. máj 2025
@mizoko

@mizoko môžeš donekonečna vysvetľovať, že tehotenstvo...áno, da sa to použiť ako argument a veľa žien ho aj používa. Alebo možno len povedať, ok, už sa mi nechce myslieť na každé kilo, mam iné priority a podobne. Naozaj prestanme obhajovat nadváhu a obezitu ( nepíšem o tebe) a priznajme si, že sa nám nechce na sebe pracovať, lebo veď načo?
Ja vždy poviem jedno, najskor schudni, kúp si na seba oblecenie o ktorom si už ani nesnivala a potom hovor, že chcem byť zasa tá pribrata guľka naspäť. Nie naopak, som pribrata a idem dávať rady, ako to je ôk.
Telo sa mení, áno....ale nemusí z toho byť iný človek.

mizoko
8. máj 2025
@mischy00

@mizoko môžeš donekonečna vysvetľovať, že tehotenstvo...áno, da sa to použiť ako argument a veľa žien ho aj používa. Alebo možno len povedať, ok, už sa mi nechce myslieť na každé kilo, mam iné priority a podobne. Naozaj prestanme obhajovat nadváhu a obezitu ( nepíšem o tebe) a priznajme si, že sa nám nechce na sebe pracovať, lebo veď načo?
Ja vždy poviem jedno, najskor schudni, kúp si na seba oblecenie o ktorom si už ani nesnivala a potom hovor, že chcem byť zasa tá pribrata guľka naspäť. Nie naopak, som pribrata a idem dávať rady, ako to je ôk.
Telo sa mení, áno....ale nemusí z toho byť iný človek.

@mischy00 a ďalšia čo nepochopila že píšem o tom,že muzi po ženách po tehu chcú aby boli na vlas rovnaké ako pred tehu a to proste nejde. Veď čítajte ženy poriadne. Áno,mať veľkú nadváhu je problém. Niekto schudne rýchlejšie a niekto pomalšie. Niekomu ale pár kg nadváhy ostane. Ale telo aj keď schudnes už nebude také ako predtým. joj ženy. Neobhajujem vyžieranie sa a nadváhu. Sama som to riešila s odborníkom. Jem zdravo,mám naozaj veľa pohybu aj spánku ako tak. A predsa to už nejde dole. Môjmu telu je tak dobre. Nie som obézna ale tie kilecka navyše je vidno. Nenosím už veľkosť 158 alebo XS ale s. Už naozaj neviem ako lepšie to vysvetliť. Muži majú nereálne predstavy.

lenka.25
8. máj 2025
@mizoko

@lenka.25 ty si to nepochopila. Ja som písala že naše telo už nikdy nebude také ako pred deťmi a to si aj muzi musia uvedomiť. A nemôžu po žene chcieť aby bola úplne rovnaká ako pred tehu. Neriešila som teraz pribratost po tehotenstve ale to,že aj keď ostane žena štíhla tak napriek tomu sa telo zmenilo a muži si to musia uvedomiť. Budem zlá,ale im vekom tiež telo ochabné a gule idú smerom dole 🤣😅 to na odľahčenie 😉😁🫶🏼

@mizoko jasne že som ta pochopila . Ale ty asi nechápeš , ze gule dole idu vekom . Ale to , že sa z jeho ženy za 9 mesiacov stane prasiatko a nič s tým nerobí a ešte si kolace nakladá do košíka , tak ja úplne chápem , že mu to vadi .