Nestranný názor na moju postavu: Je zmena potrebná?
Pekny den, bola by som rada za nestranny nazor na moju postavu. Mam 169 cm a 65 kg, 32 rokov. Po porode mi brucho islo relativne pekne dole, ale stale to nie je ako pred a neviem, ci vobec niekedy bude 🫤, boky som mala vzdy sirsie, je to genetikou a viem, ze ich velkost viem ako tak ovplyvnit stravou, ale vela clovek nespravi, vzdy boli aj budu sirsie. Snazim sa cvicit, vzdy ked mi zvysi troska casu popri dietati a domacnosti, nie je to vsak nejako velmi pravidelne. Vo vseobecnosti som ale aktivny tip cloveka, vela prechadzok, dlho neobsedim na jednom mieste a stravujem sa vyvazene. Ja osobne sa aj citim celkom fajn vo svojom tele, stale mam vsak od porodu taky pocit, ze esteticky neposobim tak dobre, ako predtym a to mam iba o 2 kg viacej, ako pred porodom....Manzel mi tvrdi, ze som mimo a moja postava je uplne v poriadku, ale ja stale vaham, ci nezacat s nejakou dietou, aj ked vobec neviem, ci to vobec zmeni moje zmyslanie, aj ked schudnem niekolko kg. Viem, ze je to iba na mne a na tom, co vyhovuje mne a ci sa citim vo svojom tele dobre, ale ja uz ani sama neviem, ci mam iba zbytocne vela casu sa aktualne zaoberat mojou postavou alebo by mi zmena fakt prospela. Ako vnimate vy moju postavu? Dakujem za uprimnost!

V pohode,si štíhla keď tak spevniť môžeš.Ale super🙂
@lienka.7 Ooh ked ja neznasam byt vo vode 🫣 viem som asi divna, ale ja ani v lete nevyhladavam vodu, more...ja idem radsej do chladu alebo do hor 😅. Viem, ze by mi plavanie velmi prospelo aj k drzaniu tela, len sa neviem prinutit uzivat si tu vodu 🫤 nechapem ani preco...
@ivkav5 chudučké sú modelky, zas neprehanaj...
Máš naozaj krásnu postavu,veľa žien by za toto vraždilo🙂
Ja tvoju postavu vnimam ako beznu zensku postavu s vyraznejsimi bokmi tzv.ušami a k tomu typicky plochsim zadkom, casta kombinacia.
Nie si ani tucna, ani chuda, za mna normalna zdrava postava.
Mozes spevnovat, cvicit ked ta to bavi, je to deviza do buducna, do chrbtice.
Drzim palce.
@babulkomale pre mňa je aj toto chudučká žena 🙂
Nepreháňam a nevidím dôvod prečo by sme všetci museli mať rovnaké názory. Toto je môj, ja ti neberiem tvoj. Pre mňa sú modelky vychrtlé anorektičky a nie chudučké. Nechápem čo sa tu niekto furt naváža do iných komentov…
@ivkav5 nenavazam, nechapala som ako to myslis.
Mne hovorili chuducka, ked som mala 47 kil pri185 cm a nie, ziadna anorexia, len telo vyrastlo a este nestihlo v 14 rokoch aj adekvatne pribrat.
Takze chuducky je podla mna niekto, kto by mal trochu pribrat a to nie je tento pripad.
Vyzeráš dobre,, veľmi dobre...
Po 2 detocha 32 rokoch je toto super. Ja mam o 10 kg po pôrodoch viac a naucila som sa s tym zit 😊
@judit47 Poziadala som ludi o nestranny nazor, nie o pozornost. Ak by som o to stala, tak by som tento prispevok nedala anonymne 🤷 ...
Ak chceš niečo upraviť na strave, vo väčšine diét a odporúčaní je obmedziť živočíšne tuky. Napr. ja som prestala používať maslo, miesto toho na chlieb olivový olej, a tiež jesť bravčové mäso (má najviac tuku), a samozrejme nejesť sladkosti a stužené tuky. Sladkosti sa snažím nahrádzať horkou čokoládou 70% (nejaký kúsok, nie celú). Mne osobne to pomohlo a schudla som nejaké 2 kg. Samozrejme na 100% to nedodržujem, ale niekedy aj malé zmeny môžu urobiť rozdiel. Cvičenie nikdy nie je na škodu. Samozrejme netreba ísť do extrémov. Držím palce, aby si bola spokojná aj ty.
mas peknu sumernu postavu. Co znizuje kvalitu vizualu je velke brucho - co ty nemas.
Vyrovnať sa a vypnúť hruď. Inak OK 🙂
pozri, ak sa bavíme o tom, či si spevnená, nie nie si. zadok bruško stehna určite nie, ak sa bavíme o tom, či máš dobrú postavu, tak to určite áno. ak chceš spevniet (a potom to už bude ale moc dokonale ! 🙂 ) tak určite pridat kardio, posilku na stehná, cviky na chrbat, čim zapájaš aj brucho, beh, za mna - odporučam všetkymi 10 - thajsky box. z toho napr ja som total spevnela.
strava - žiadne biele pečivo, biela múka, biely cukor. toto je tajomstvo čim bruško ide dole, namiesto pečiva som sa naučila napr ja jest celozrnne tortilly, čierne celozrnne chlebiky z obchodu (Take tmave vakuovo balene kocky). robim si doma majonezu, natierky, do ranajok som pridala musli kaše, jogurtove kaše, smoothie. večere šalaty s maskom, tuniak... 🙂 ale to všetko samozrejme musis chciet, je to ista zmena, ale potom to je už životny štyl 🙂
Čo by som ja dala za také ploché brucho... Ale zase z bokov som schudla a spevnela. Len u mňa to z bruška ide pomaly ale isto. Podotýkam že nemam žiadnu diétu, len si dávam pozor na jedenie blbostí.
Skús kombináciu kardio a silový tréning. Keď naberies viac svalovej hmoty,zvysiš si bazalny metabolizmus a budeš spaľovať viac aj pasívne, navyše sa ti spevnia svaly... Neboj keď budeš mať raz za týždeň silový tréning, nebudeš mať postavu ako kulturistka 😀
Toto je dobra postava tak pre 40+ rocne zeny. Ty si este mlada potrebujes vyzerat lepsie hlavne ta spodna cast. Ano pisu ti tu ze vyzeras super atd atd ale to urcite pisu vacsie buchty od teba co by chceli vyzerat ako ty.
Podla mna ok, chce to ale spevnit, na zadku a zadnej casti stehien vidno trochu faldiky. Pas ok aj body
Ja by som diety na tvojom mieste nedrzala, podla mna mas pekne tvarovanu postavu a boky su momentalne in ;) jedine co by som ja robila na tvojom mieste je vela vela drepov.
@lienka.7 ja plavam v zimnom obdobi 2x tyzdenne 50min a v lete takmer denne (povedzme 5-6x tyzdenne) a nohy mam ako valce 🙈 Cizmy si kupujem na siroke lytka 🤷♀️ Ziadne formovanie noh sa u mna nekona (tento rezim mam cca 10 rokov).
Autorka - podla mna mas fajn postavu 👍
Pokial si uplne zdrava a nemas ziadne problemy, tak sa skus zamerat prioritne na silu a nie na estetiku. Pekna postava pride casom, ale cvicit treba stale, cely zivot. Postava je podla mna ok, boky zavidim. 👍
@ivkav5 chuducka????🙄🙄 Ty si odkial?
Autorka-mas normalnu postavu. Skoro plnostihla. Na tvoj vek mozes aj trochu schudnut a vytvarovat postavu-boky, zadok. Cudujem sa, ze ti tu pisu, aka si stihlucka a super postavu. Nie nemas. Ale nemas ani zlu postavu. Taka bezna zena.
@stanulienkat z marsu 🙄
Každy ma iný pohľad na vec a tak to je hádam pri všetkom..to aby človek na koňovi nemohol vyjadriť vlastný názor lebo trafené husy hneď gagajú…
@ivkav5 nazor mozes vyjadrit, avsak nevychadzaj z reality. To je taky nazor, akoze cernochom moze byt aj beloch. Ak mas nad 80 kil, tak samozrejme ostatnych vnimas ako chuduckych.
Každý sme iný a každý máme iné nároky na seba a okolie. Čiže úplne všetci sa tu nikdy (na ničom) nezhodneme, ale mali by sme sa rešpektovať.
@stanulienkat ja z reality nevychádzam, pre mňa je toto realita 🙂 ešte raz hovorim, ja sa tiež nestotožňujem s tvojim alebo s x ďalšími názormi v akejkoľvek diskusii, ale nikdy by som si nedovolila niekoho presviedčať o inom názore..každy sme tu od toho, aby sme vyjadrili ten svoj..🙋🏼♀️

@maminkadeticiek 👍 dakujem pekne za tipy. Ak sa mozem spytat, mam pocit ze mas skusenosti. 😁Vypady a drepy ako take mi robia velky problem kvoli clenkom (mala som ich obe zlomene, dost vazne a napriek rehabilitacii, uz nie su take ohybne), takze vypad ani drep napriek snahe neviem spravit vobec normalne a spravne, proste neviem ist dostatocne dole lebo ma to boli v clenkoch 🫤. Vies poradit nieco rovnako ucinne? Dakujem za radu!