icon

Neustále priberám

2. júl 2025

Ahojte. Viete mi prosím poradiť? Riadim sa kaloricky tabuľkami. Môj bazalky metabolizmus je 1600kcal. Som 14 mesiacov po porode a ja neustále priberam. Ja nerozumiem prečo. Sladké nejem, pecivo, tučné syry ani maso. Bola som na vysetreni štítnej je OK. brali mi aj krv ohľadom hormónov mam to OK. Denne nabeham s kocikom cez 10 000 krokov. Mam veľkú nadváhu a už som proste zúfalá. 😢 začali sme spolu s mužom mesiac salatovat on schudol 6kg a ja 4 pribrala.
Aby ste mali predstavu co jedávam napíšem co som vcera:
Rano: ovsené vločky tvaroh a maliny,
Desiata: light mozarella a rajčiny
Obed: ryza a kuracie kúsky pecene len v trúbenie
Olovrant: bud zas mozarella alebo nejaký kúsok ovocia
Vecera: zeleninový šalát bud si dám balkánsky syr alebo mozarellu alebo ak mi zostane z toho kuracieho
A takto skoro každý deň. Tak ja neviem kde robím chybu. Keď som jedla viac priberala som teraz keď menej to iste. Prosím poraďte

Strana
z3
autor
2. júl 2025

Ešte dodám ze nepijem žiadne sladené vody. Kávu nesladim. Vypijem 2x po 120ml s trochou mlieka.

aaadkaaa
2. júl 2025

Vazis si vsetko presne?

autor
2. júl 2025
@aaadkaaa

Vazis si vsetko presne?

@aaadkaaa ano a nahadzujem do tabuliek

zuzubb007
2. júl 2025

Vážiš si? Tam môže byť problém, a čistú vodu aspoň dva litre a viac denne

autor
2. júl 2025
@zuzubb007

Vážiš si? Tam môže byť problém, a čistú vodu aspoň dva litre a viac denne

@zuzubb007 áno používam normálnu kuchynskú digi váhu a vypijem 3l vody

zic
2. júl 2025

Je to divne, ze pri takom jedle nie len ze nechudnes, ale priberas... Od pohladu vsetko jedlo je dost tukove. Ale proste ak dobre navazis, tak aj keby si jedla bocik od rana do vecera a neprekrocila kalorie, tak nemozes priberat...
Napis sem aj vahy toho jedla, co si napisala...

domka222
2. júl 2025

Po dieťati nedojedáš?

zuzubb007
2. júl 2025

Tak začať cvičiť kardio a výsledky prídu, pretože pohyb 10000 krokov to nespalis nič, treba zamakať minimálne pol hodinu denne

autor
2. júl 2025
@zic

Je to divne, ze pri takom jedle nie len ze nechudnes, ale priberas... Od pohladu vsetko jedlo je dost tukove. Ale proste ak dobre navazis, tak aj keby si jedla bocik od rana do vecera a neprekrocila kalorie, tak nemozes priberat...
Napis sem aj vahy toho jedla, co si napisala...

@zic a co je z toho tukové? Mozarellu len light kupujem a maso robím bez oleja len v trúbe tak neviem

zuzudrnda
2. júl 2025

Z osobnej skúsenosti, vylúčiť sacharidy v jedle, zrniny - aj ryžu. Menej mliečne. Bielkoviny z mäsa a prevažne zelenina. Zabralo naplno v kombinácii s cvičenim.

autor
2. júl 2025
@domka222

Po dieťati nedojedáš?

@domka222 nie nedojedam. Bojujeme s kuskami tak ma všetko také polomixnute tak to by som ani za svet 😅

zic
2. júl 2025

tvaroh, syr... ale to je jedno v zasade... ak spravne navazis, je to jedno (a "zdrave")...

autor
2. júl 2025
@zuzubb007

Tak začať cvičiť kardio a výsledky prídu, pretože pohyb 10000 krokov to nespalis nič, treba zamakať minimálne pol hodinu denne

@zuzubb007 kardio je co? Keď som skúšala beh taky mierny išli mi odísť kolená

autor
2. júl 2025
@zic

tvaroh, syr... ale to je jedno v zasade... ak spravne navazis, je to jedno (a "zdrave")...

@zic aj keď light a tvarohu len nizko tučné?

zic
2. júl 2025

Napis sem aj vahy tych jedal co jedavas... niekde musi byt skryta zrada...

zuzubb007
2. júl 2025

Aerobic, jumping, čokoľvek kde máš pocit, že odpadneš po 5 tich minútach cvičenia, proste total potenie a pulz nad 130

anjelicek26
2. júl 2025

Tak jedine fakt, ze toho zjes vela, ale to uz by ti appka vypisala, ze je problem...

zic
2. júl 2025

Nie, odtucnene nie... tak hladajme dalej

autor
2. júl 2025

Raňajky 100g tvarohu nizkotucneho 1 polievkovú lyžičku vlociek a za hrsť ovocia. Ryžu si dávam 100g a 150g mäsa a ten salat co si robievam tak to je len kopa zeleniny 150g mäsa a aby som to nemala suché tak si zmiešam 2 lyžice skyru jeden cesnak a trocha citrónovej šťavy. Mozarellu na olovrant zjem celu tu gulicku a ovocie tiež bud jeden banan alebo jablko.

anjelicek26
2. júl 2025

Oblicky mas v poriadku, nezadrzujes vodu, cukrovka? Pijes dost.. skus si pomerat par krat, tie merace su lacne. Viem o par zenach, co sa im to po porode rozhodilo.

autor
2. júl 2025
@anjelicek26

Oblicky mas v poriadku, nezadrzujes vodu, cukrovka? Pijes dost.. skus si pomerat par krat, tie merace su lacne. Viem o par zenach, co sa im to po porode rozhodilo.

@anjelicek26 cukrovku nemám merala som si cukor som mala dobrý aj v tehu aj po. Obličky neviem. Vypijem denne 3l vody

rejka7
2. júl 2025

Asi nejaký problém zdravotný, srdce máš v poriadku? Obličky? Helena Ružičková, česká herečka extrémna obézna na konci života schudla a tvrdila, že bola " zatopená" nie prežratá Tak neviem, pri tom, čo ješ je to fakt divné.

balerina2025
2. júl 2025

nezadrziavas vodu v tele?

zic
2. júl 2025

Este ma napadlo, ci napriklad ryzu / maso apod vazis na surovo alebo varene... Lebo ak ma pamat neklame, mala by si vazit uvarene (100g surovej ryze a uvarenej asi bude inac vazit)... Opravte ma ak sa mylim... to by mohol byt ten rozdiel...
Ale aj tak 4kg za mesiac je brutal, to by si nemala ako nabrat...
Ked som to nahodil do tabuliek to co jedavas, tak mi to vyslo mierne pod tvoj deklarovany bazal 1600 kcal...

autor
2. júl 2025
@balerina2025

nezadrziavas vodu v tele?

@rejka7
@balerina2025 tak môžem zadržiavať neviem ci áno ale ako ju teda dostať von ?

autor
2. júl 2025
@zic

Este ma napadlo, ci napriklad ryzu / maso apod vazis na surovo alebo varene... Lebo ak ma pamat neklame, mala by si vazit uvarene (100g surovej ryze a uvarenej asi bude inac vazit)... Opravte ma ak sa mylim... to by mohol byt ten rozdiel...
Ale aj tak 4kg za mesiac je brutal, to by si nemala ako nabrat...
Ked som to nahodil do tabuliek to co jedavas, tak mi to vyslo mierne pod tvoj deklarovany bazal 1600 kcal...

@zic vážim uvarenú robím ju len v ryzovare a neberiem si na tanier na váhe 😬 ja neviem obehala som aj dr a neviem teda. Len už menej keby jem tak nevládzem behať okolo malej už teraz ledva žijem co cítim ze som hladna

autor
2. júl 2025

Pohyb mala tých 10 000 krokov chôdze tak neviem ci to je malo ci mam viac driapat? Lebo doma necvicim ani nechodím do fitka iba s kocikom stradujem 2x denne

zic
2. júl 2025

tie kroky su nic... to nerataj ani... to budes mat taky bonus... chudne sa "v kuchyni"... musis dojst na to, v com je pes zakopany...

julia_romeo
2. júl 2025

light vyrobky a ovsene vlocky su uplne nevhodne. Light vyrobky sice obsahuju menej tuku, o to viac sacharodov. A co sa tyka ovsenych vlociek - to je peklo samo o sebe (aj sacharidove)...

A problem moze byt aj to, ze malo jes. Pretoze ak malo jes, telo uklada zasoby do tukov.. POdla toho co si napisala si myslim, ze tvoja strava nie je vyvazena a toto moze byt dovod...

dora281
2. júl 2025

Ja by som začal tým , že vynechám desiatu a olovrant , skús , možno pomôže ....

Strana
z3