icon

Neustále priberám

2. júl 2025

Ahojte. Viete mi prosím poradiť? Riadim sa kaloricky tabuľkami. Môj bazalky metabolizmus je 1600kcal. Som 14 mesiacov po porode a ja neustále priberam. Ja nerozumiem prečo. Sladké nejem, pecivo, tučné syry ani maso. Bola som na vysetreni štítnej je OK. brali mi aj krv ohľadom hormónov mam to OK. Denne nabeham s kocikom cez 10 000 krokov. Mam veľkú nadváhu a už som proste zúfalá. 😢 začali sme spolu s mužom mesiac salatovat on schudol 6kg a ja 4 pribrala.
Aby ste mali predstavu co jedávam napíšem co som vcera:
Rano: ovsené vločky tvaroh a maliny,
Desiata: light mozarella a rajčiny
Obed: ryza a kuracie kúsky pecene len v trúbenie
Olovrant: bud zas mozarella alebo nejaký kúsok ovocia
Vecera: zeleninový šalát bud si dám balkánsky syr alebo mozarellu alebo ak mi zostane z toho kuracieho
A takto skoro každý deň. Tak ja neviem kde robím chybu. Keď som jedla viac priberala som teraz keď menej to iste. Prosím poraďte

sense
2. júl 2025

Keď máš bazal 1600 kcal, aký máš vyratany príjem na chudnutie? Aký režim aktivity máš zvolený? Bazal ti vypočítali tabulky? Koľko prijmes tekutín? Ako si na Tom zo spánkom?kojis? Ako dlho si vážia úplne všetko presne? Nie hodnoty kus, lyžica,porcia atdAk priberas miesto chudnutia nie si v deficite.

alchemilkazltozelena
2. júl 2025

Kojis?

balerina2025
2. júl 2025

ja mam ten isty problem. a hlavne teraz v teple.

earlgrey
2. júl 2025

Velmi veľa syrov ješ...hoci je to light aj tak to obsahuje veľa tuku...ja som mala vypočítaný denný príjem 1800 kalórii (trénerom vo fitku) a ani z ďaleka sa mi tam nezmestilo toľko jedla, čo si napísala ty...🤷‍♀️
Musíš dávať pozor nie len na kalórie ale aj na makronutrienty - tuk, cukor, sacharidy a bielkoviny...

majamat
2. júl 2025

niekde bude pes zakopany. skusila som nahodit co si pisala do KT a vychadza mi okolo 1400kcal a dokonca na moj prijem aj bielkoviny 115%, cize sacharidov a tukov pomerne malo.
tym, ze ams nadvahu. moze sa ti aj voda zadrziavat, nei ej vhodne sa vazit pre ms a ani tesne po ( ta az o 2dni ).

mna by zaujimalo, ako jedavas inokedy. napisala si jeden den, co sotatne. staci ze jeden den zlyhas a uz ti to zabrani chudnutiu. zial aj s tymto bojujem. nechudnem lebo par dni vydrzim, potom neodolam a dobehnem.

lucia13022023
2. júl 2025

Stravu máš v pohode. Vôbec tam nemáš veľa tukov, ja by som povedala, že ešte málo 😅 otázne je, či takto ješ každý deň. Nemáš kt? Hod sem fotku piatich dní.

eliska13
2. júl 2025

Zrátaj si koľko kalórií má kaša s ovocím a tvarohom.Pri chudnutí sú kaše nevhodné.

majamat
2. júl 2025

terza cez leto sa tekutiny mozu aj vela zadrziavat, ja osobne sa nevazim ani hned rano. rano vypijem kavu, nenajem sa, vypijem vodu, idem parkrat na malu, niekedy dam este druhu kavu aj dalsie pohare vody a idelane je, ak idem aj na velkua potom je najlepsi cas odvazit sa ( nie hned po velkej, plne crevo tiez zadrziava vodu.)

inak mas malo vlakniny, moze sa ti toho vela drzat v creve, co sposobuje preplnenie traviacich organov a aj zadrziavanie vody. travenie bielkovin je mimoriadne narocne oproti inym zlozkam. cize moze travenie prebiehat pomalsie a pri nedostatku vlakniny obsah creva odchadza pomalsie. inak je dobre kombinovat aj s rastlinnymi bielkovinami.

dalsia vec, travenie miliecnych bielkovin ci laktozy moze byt tiez narocnejsie, mas tam vlea liecnych produktov. starnutim nemusime toto dobre tolerovat, ale tak nemusi to byt uplne tvoj pripad.

dalsia vec, ktorky meras cim?
nie ej pravda, ez kroky su nic. medzi sedenim a krokovanim su nejake spotrebovane kalorie, dokonca to bdue aj 3-ciferne cislo. zavisi od rychlosti chodze a aj dlzky. pisala si ze 2x. cize teoreticky po 5tis. ktorkov. a ak to robis ozaj denne, potom to mas par stoviek kcal spalenych navyse. ja osobne mam bazal 1460kcal a krokomer mi ukazuje na 10tis krokov spotrebu asi 450kcal. samozrejme mnohe tieto udaje su nadhondotene, ale povedzme, ez tych 300 by to byt mohlo. cize ak by sme aj tebe ratali apson tych 300 + bezne cinnosti, tak ti vychadza ze mozes zjest 200kcal.

neviem ako mas KT nadstavene, na aku kaloricku hondotu a aky rezim.

januska12323
2. júl 2025

Podľa mňa ješ málo a zadržiavaš vodu. Tabuľky ti ukážu na koľko percent si všetko splnila, neverím, že máš dobre nastavené. Alebo potom už len zdravotný problém.

kkorrelka
2. júl 2025

Skús bezsacharidovú stravu, koľko vydržíš. Sachridy sú aj zemiaky, cestoviny, chlieb, ryža... Neskôr nízkosacharidovú stravu. Môžeš mať inzulínovú rezistenciu. Snaž sa hýbať, menej sedieť, nemusíš športovať, ale chodiť pešo...,prejsť sa po byte, v práci...

majamat
2. júl 2025
@eliska13

Zrátaj si koľko kalórií má kaša s ovocím a tvarohom.Pri chudnutí sú kaše nevhodné.

@eliska13 aj pri chudnuti treba jest sacharidy, 1PL vlociek je minimum, navyse vlocky maju vela vlakniny, su zdraviu prospesne a obsahuju rpave pomale sacharidy, ktore nesposobuju kolisanie glykemie.
tie vlocky s tvarohom a malinami maju len 177kcal a z toho 15g bielkovin a skoro 7g vlakniny. kludne by mohla zjest aj dvojnasobnu porciu a bolo by to este ok.

cukroska
2. júl 2025

Je to hlavne o strave.

trnavacka
2. júl 2025

V prvom rade zmeň raňajky.
Ráno dostan do seba 500 kcal. Minimum sacharidov, snaž sa vždy dostať pod 15g. Využiješ ranný kortizol a nevyleti ti inzulín.
Tým pádom ide metabolizmus a bielkoviny potláčajú pocit hladu. Dostatok vody k tomu - doobeda 1 liter čistej vody a druhé jedlo bude až obed.
Raňajky - 3 vajcia, k tomu lan, sezam, namočené chia, orechy akékoľvek, sunka a veľa zeleniny.
Akebo cottage , vajce, vločky, pár kvapiek flow drops a urobiť placky
Cottage na slabo so zeleninou.

To sladké a ovocie si nechaj na poobedie.

sabinka022
2. júl 2025

Napis,aky mas nastaveny deficit. Napisala si len svoj BM. Inak vseobecne vobec nejes vela tukov,skor malo. A ziadne blbosti typu nejest sacharidy ani neskusaj...

catherinah
2. júl 2025

Daj screen kalorickych tabuliek.

3petka
2. júl 2025

zrejme treba nasadiť nejaký iný pohyb. Čo sa kolien týka pri behu, treba ti nájsť určite nejaké extra mäkké botasky na behanie a začať pomaličky, kolená si zvyknú.
Viem podľa seba, trpela som na strašné bolesti kolien zmenila som obuv a super. Všetko musí zosilnieť, nehovoriac o tom že musia niesť nadváhu. Poprípade doma rob na začiatok strečing aby ti zosilneli šľachy.

zic
2. júl 2025

Inac este diabolska myslienka... skontroluj, ci vaha dobre vazi (vybite baterky a pod) 🙂

iwesska
2. júl 2025

Tie kroky su na udrzanie bezneho zdravia,na chudnutie potrebujes min.15 000, ale takej sviznej chodze. Ja robim nordic walking a za 1h spalim vyse 800 kcal,pricom pri beznej sviznej prechadzke je to len vyse 400 kcal.

aaadkaaa
2. júl 2025

Ako mas nastavene tabulky? Aky mas prijem?

vroni
2. júl 2025

No, beh, kolená a vysoká nadváha je zvlášť blbá kombinácia. To rozhodne nie. Pokúsila by som sa zaradiť plávanie a niečo na ohybnosť - ideálne cvičenie o stenu, aby tie kolená boli namáhané minimálne.
Zo stravy by som skúsila na 30 dní (fakt len na 30 dní a nie naveky) vylúčiť cukry, obilniny a mliečne výrobky. Potom ich pomaličky a postupne skúsiť zaraďovať, telo sa ozve, ak mu niečo bude vadiť. Prestať sa pchať umelymi sajrajtmi ako "light" verzie ľubovoľných produktov. A ku každému jedlu pridaj zeleninu. Veľa zeleniny. Nie kúsok uhorky či jednu paradajku. Ideálne šalátovú zeleninu. Po jedle máš byť najedená (nie prejedená). Jaj, a nezacni skúšať koniny typu Smoothie či drinky na chudnutie. Evidentne sa ti podarilo "vyzrať sa hladovkou" (vôbec to nie je neobvyklé, ale teraz musis vlastne telo presvedčiť, že nemusí všetko ukladať).

zuzanka.zuzu
2. júl 2025

ja nepapám 5x denne, ale iba 2x 🤷 ešte aj to je možnosť ... skús sa normálne bez stresu a bez váženia na obed najesť zeleniny koľko do seba nacpeš 😀 a 1 porciu mäsa čo bežne ješ (ryžu úplne vynechaj!!). a okrem toho buď len raňajky alebo len večeru (napr.jogurt, vločky, ovocie - ale jen jedno z toho 🙈 nie kombináciu 😁)

mdse
2. júl 2025

Jem podobne ako Ty, ale na raňajky vždy len bielkoviny a jem oveľa, oveľa viac tukov (v mäsa, oliv.oleji, syroch) a s váhou stojím...neviem kde je zrada. Skús pred obedom misku zeleniny pred tým mäsom s ryžou, ráno sacharidy nejedz. Zaznelo tu, že máš možno inzul.rezistenciu, vtedy sa naozaj horšie chudne a drží sa aj viac vody v tele. Tukov sa neboj, ani mäsa.

domak2
2. júl 2025

Ja som teraz za dva mesiace schudla 2 kila, ide ma poraziť. Tiez mam vyššiu váhu. A to nejem ani tu ryžu, ani chlieb, cestoviny... teda za tie dva mesiace som si dala 3x sushi. Jedine co mi ešte napadlo, je vyradiť tie syry, asi ich môj metabolizmus miluje a využije do poslednej kalórie 😅

zuzudrnda
2. júl 2025
@domak2

Ja som teraz za dva mesiace schudla 2 kila, ide ma poraziť. Tiez mam vyššiu váhu. A to nejem ani tu ryžu, ani chlieb, cestoviny... teda za tie dva mesiace som si dala 3x sushi. Jedine co mi ešte napadlo, je vyradiť tie syry, asi ich môj metabolizmus miluje a využije do poslednej kalórie 😅

@domak2 tu .a napadlo, že spánok. Kedy chodíte spat a či dostatočne dlho, či máte stres.

domak2
2. júl 2025
@zuzudrnda

@domak2 tu .a napadlo, že spánok. Kedy chodíte spat a či dostatočne dlho, či máte stres.

@zuzudrnda ja spim dosť si myslím, tých 7-8 hodín, no a stres kto nemá? Len niekto kvôli tomu chudne, niekto priberá. Len je to fakt veľmi demotivacne.

zuzudrnda
2. júl 2025
@domak2

@zuzudrnda ja spim dosť si myslím, tých 7-8 hodín, no a stres kto nemá? Len niekto kvôli tomu chudne, niekto priberá. Len je to fakt veľmi demotivacne.

@domak2 uplne rozumiem. Som na tom podobne a mne lekarka povedala, ze prave ten spanok a pohyb moze byt u mna klucom, kedze vaha stoji a kaloricky deficit mam.

domkakvet
2. júl 2025

Ja tu vidim toho hned viac, kde robis chybu, prva je, ze je toho moc, druha ze je to sice dietne, teda medzi dietne sa zaraduje aj tvaroh, ale realne vobec dietny nie je a dalsia, ze ti chyba cukor, ked ho nemas telo si uklada, cize v malom mnozstve aj ten treba.

zuzanaam
2. júl 2025

vyhoď tak na mesiac všetko mliečne, zaraď aspoň obdeň strukoviny, vajíčka, ryby, krevety, quinou, pohánku, pšeno, batáty, avokádo, olivový olej. Zaraď viac zeleniny, aspoň pol kila denne. Ovocie ako dezert, najmä bobuľové, dyňu, granátové jablko. Banány by som tiež načas vynechala.... a uvidíš.

majoranka24
2. júl 2025

Ked si das na ranajky ovsene vlocky s tvarohom, musis na desiatu hned jest mozarellu? Nevydrzis doobeda? Mam pocit, ze asi nonstop jes. Stiahni to aspon na 4 jedla denne.

mdse
2. júl 2025
@domkakvet

Ja tu vidim toho hned viac, kde robis chybu, prva je, ze je toho moc, druha ze je to sice dietne, teda medzi dietne sa zaraduje aj tvaroh, ale realne vobec dietny nie je a dalsia, ze ti chyba cukor, ked ho nemas telo si uklada, cize v malom mnozstve aj ten treba.

@domkakvet vločky, ryža a ovocie, mliečny cukor v mozzarelle a tvarohu je málo cukru?