Priberanie v druhom trimestri

1. júl 2022

Cítim sa hrozne. Mám 179 cm a pred tehotenstvom som vážila 64 kíl. Od začiatku tehotenstva som pribrala už 8 kíl a to denno denne športujem. Stravujem sa zdravo, no jem keď som hladná. Pred tehotenstvom som držala prerušovaný pôst, no v tehotenstve nechcem ohroziť dieťatko, takže jem raňajky, aj desiatu. Mohla som pribrať toľko len kvôli jednej porcii zdravého jedla na deň a desiate? Momentálne som ešte len v 17tt.
Na raňajky mám vločky s jogurtom a ovocím, desiata hrsť orieškov, obed väčšinou šalát a kuracie mäso, pečivo, alebo ryža s kuracinou,resp. krémová polievka, olovrant vynechám a na večeru skyr, alebo vajíčka,alebo tvaroh, tuniak, cottage. Priznám sa, že už jem s obedom, niekedy aj k večeri kúsok pečiva s olivovým olejom. Ako spomaliť to priberanie? Toto tempo ma desí.

autor
1. júl 2022

Pijem len čistú vodu, občas ak sa necítim dobre tak si dám pepsi max. Kávu pijem bez mlieka a cukru, nesnackujem.

oli2782
1. júl 2022

Mohla si pribrať z toho, že tvoje telo nebolo zvyknuté na taký príjem. Mala si x príjem a y výdaj. Čo ti sedelo na chudnutie alebo udržanie váhy. Ak si zväčšila príjem a výdaj nie, tak je normalné , že priberieš

autor
1. júl 2022

@oli2782 je pravda, že už nebehávam, ale volím miesto behu rýchlu chôdzu, ale inak cvičím rovnako ako predtým.Také malé zmeny a toľko kíl na viac? Je leto a ja sa nemôžem pozrieť do zrkadla. Jasné, že mi nevadí bruško, ale ja tie kilá vidim nalepené na stehnách, bokoch a pažiach. :(

deti95060810
1. júl 2022

môže sa stať že na konci tehu budeš chudnúť... mne sa to stalo a podľa lekárky úplne OK...
inak ťa chápem - váženie na poradňách v tehu bol môj des....

autor
1. júl 2022

@deti95060810 naozaj? Strašne sa bojím, že ak to pôjde týmto tempom tak budem rodiť s 20 kilovou nadváhou. :(

oli2782
1. júl 2022

Ono môžu ťa chytiť ešte aj nevoľnosti a nebudeš vedieť jesť 😅 Užívaj si to i keď to nie je 2x príjemné,
no zas ber to tak, že to nie je tvojou lenivostou 😊 Proste už budeš mama a nejaké zmeny s tým chodia 😊

alureb
1. júl 2022

Výsledky zo štítnej žľazy sú ôk?

autor
1. júl 2022

@alureb výsledky z krvi úplne ok... Nemôže to byť aj tým kolísaním hormónov?

lu_si_lusi
1. júl 2022

Ahoj, ja som tiež 19.tyzden a už som pribrala 7 kg ... Od začiatku tehotenstva,... Tiež sa mi to zdá dosť, je pravda že mám oveľa menej pohybu ako som na PN , stále bývam hladná tak papám niekedy zdravšie a niekedy si telo vypýta nezdravé ..

nika0204
1. júl 2022

Pozri si tehotna, kazdy pribera inak, teraz sa nemozes kvoli tomu obmedzovat..myslim ze prijem mas akurat mozno aj malo..mala by si prijat 2300 kalorii na den..niektore zeny priberu viac niektore menej..bezne zeny priberu aj 20kg ved nebojnsa to zhodis potom po tehotenstve🙂 hlavne teraz nezacni drzat diety alebo vela cvicit aby si neuskodila babatku. Inak presne baby ktore cvicia unich sa to mozw stat ale bsetko pojde dole po poride ucidis🙂)) mozes aj zadrziavat vodu. Ja zacitam ochvilku 32tt a pribrala som zatial 13kg a predpokladam ze konecne cislo bude 20.tiez vela prve nesiace som sa velmi trapila..isla som z vahy 68 pri vyske 174..namne vidno takisto boky zadok..ale co uz zhodim ked sa maly narodi🙂)

ke_tty
1. júl 2022

Ahoj, ja si myslim, že toto je veľmi individuálne u každej ženy. Ja som bola tiež zvyknutá na iný životný štýl (každý deň buď beh,bicykel,silový tréning alebo aj viacfázovo). Nikdy som nemala modelkovskú postavu (pri mojich 158 cm), ale skôr vyšportovanú, svalnatú. Tehotenstvo som začínala s váhou 52,3kg. Aktuálne som v 19tt a moja váha je 53,1kg, čiže by možno niekto povedal, že som takmer nič nepribrala. Opak je však pravdou. Vidím, že postúpme strácam svalovú hmotu a pribúda tuk (a ten je predsa len ľahší než sval). Čo sa týka stravovania, tak som trošku poľavila zo svojho životného štýlu, doprajem si viac sladké/slané, ale nikdy to neboli striktné diety/obmedzovanie, skôr štýl stravovania, ktorý mi vyhovuje najviac. Netreba však zabúdať aj na zadržiavanie vody v tele, ktorá vie spôsobiť šarapatu. Hlavne si nič nevyčítaj, poznám ženy, ktoré pribrali počas tehu cez 20 kg a teraz majú lepšiu postavu než kedykoľvek predtým☺️

bessdonna
2. júl 2022

ahoj.tiez som 179 vysoka a mala som 59 pred planovanim tehu.z femibionu a ostatnych vitaminov som pribrala na 64 a az vtedy som otehotnela.v 10tt mam uz 66.podla mna chude baby viac priberu,lebo potrebuju tuk. to co pises je brutalne zdrave stravovanie.urcite nepapaj menej.ak beries vitaminy,skor to bude z nich.

sykoroka_dizajn
2. júl 2022

Nerob si starosti s nestresuj sa. Ja som takisto ako ty pred tehu profi sport a prerušovaný pôst presne a. V tehu som jedla zdravo aj minimum sladkosti a sportovala denno denne… aj činky-vzpieranie, prechádzky, túry, ešte v 8mesici som mala zevraj tehličky (alebo pozostatok) a v druhom trimestri som na váhe dosť pribrala razom tiež som bola okolo 20tt a už 8-9kg,aj keď prvoradé bolo dietatko, stresovala som sa že koľko ešte do konca priberiem a nakoniec som v 3.trimestri už pribrala len 3kg. Dohromady som pribrala asi 12-13kg, a aj tak neviem či to nebola z toho aj zadržaná voda, lebo z pôrodnice som išla strašne chudá, ešte chudsia ako pred tehotenstvom čo mi opadli svaly aj to minimum tuku a vody čo som tehotenstvom nabrala. Vyzerala som hrozne ako z koncentraku…ale našťastie po 600nedeli mám všetko spat a vyzerám rovnako ako pred tehu.. aj svaly sa vrátili hoci necvicim denno denne - iba sa rozbieham a keď je chvíľu čas popri malom vytiahnem cinku a veľa chodím s kočíkom.

sykoroka_dizajn
2. júl 2022

@ke_tty hej presne ta voda… len opuchnuté členky urobia pomaly 2-3kg… ja teraz viem že som sa stresovala zbytočne. Ale tak aspoň ma to hnalo stále byt v pohybe a fit, čo je isto dobre aj pre porod (budes vladat aj keby to trvá dlhšie) a aj pre dietatko (už v brušku mu trenujes zdravý kardiovaskularny systém)

mercy13
2. júl 2022

Dnes presne pred rokom som rodila svojho synčeka s 22 kilami navyše... Teraz po roku, nemám na sebe ani gram z toho, som štihla ako pred tehotenstvom 😉 takže nerob paniku 🙂 s prvorodenou som išla rodiť s +14kg

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre