icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

pondelnicka
18. júl 2011

@lubica2000 ja mám update cukor a má pachuť, aspoň mne sa zdá... 😒 Ale pomaličky míňam. Kúpila som od nich aj iný xylitolový, ten by mal byť prírodný a vraj je dobrý aj na zuby, keďže som u zubárky ako doma, tak uvidíme, či zaberie.... 😀 Ale ešte som ho nenačala, musím minúť ten prvý... No aj múku mám, skúšala som pár krát piecť, sláva to nebola, ale je to tým, že to mení normálnu múku, takže je to iné cesto... Ale nevzdávam to, posledné žemličky boli fajn... Asi to chce trocha zručnosti a skúseností, takže za chvíľu bude zo mňa macher.... 😎

teri3
18. júl 2011

@pondelnicka prosím Ťa, mohla by si mi napísať, aké má zloženie ten update cukor a ten xylitolový? Zajtra sa chystám do predajne 😉

mamisqva
18. júl 2011

Ahojte baby ja som mrtva...Teraz som sa zastavila rano dzemovala a zavarala marhule a este aj uhorky co som zas obrala a od tretej som bola v salone 3 hlavy som poludstila ako vravia zakaznicky potom kupala malu a uz spinka tak 😎 .Takto treba na mna ani jest som nemala kedy ale co to som uchmatla.R-rozok sunka zeleninka O-karfik s varlatom a zemiaky O-jogurt V-dojiždak karfik uz len samotny.Len som tusim malo pila 😖

mamisqva
18. júl 2011

@gebeente77 To je sikulko moje deti zacali tiez az okolo roka chodit tak Nelka aebude asi ina ale stale spekuluje kde sa postavi jednym okom sam stale na nej ved to poznas 🙂

mamisqva
18. júl 2011

@happysmile Ahij ake sviecky robkas?A to doma?Som rozmyslala ci nie s tych medovych platov to tusim vonia.

lubica2000
18. júl 2011

@pondelnicka mňa zarazilo, že múka je vyrobená zo sóje,/tak to bolo na obale/a mieša sa s normálnou múkou.
Dnes som si zarobila takúto zmes a budem skúšať piecť. Ale pomer som dala 1:3,nie 1:1, Ľahko pridám.
Keď bol môj 14-ročný ,malý varila som z bezlepkovej múky, to bola iná sranda. Tak uvidím ako sa mi bude dariť.
Cukor si tiež zbudujem. Dlhodobo používame trstinový, zatiaľ som nič vhodnejšie nenašla.Mama má domácu pekáreň,vyskúšam upiecť chleba a dám vedieť.U nás sa dosť varí, tak musím vymýšľať aby to bolo pre všetkých.

teri3
18. júl 2011

@kaja73 to závisí aj od toho, ako je tá múka zomletá, lebo Norbi píše, že aj celozrnnú alebo kukuričnú múku keď zomelieš najemno, tak sa z nej rýchlo uvoľňuje energia...takže U3, prípadne U2 - pred treťou s nejakou šunkou, syrom by sa dalo...

inak baby dobrá varianta U2 je knäckebrot - ale nemám tie origošky, tie sa mi zdajú veľmi tvrdé, ale mám rada tie lidlové a billácke - aj so sézamom aj bez 😉

@mamisqva 😀 😀 😀 ja že či dobre čííítam, že s varlatom hahaháááá

mamisqva
18. júl 2011

@elina313 Tak malemu sa schody pacia mamina ma steper 🙂 .Ked sme pri tom vyroci my sme spolu 17rokov,a stale sa rypkame jeden druheho ze by sme mali uz odsedene.....Ale presne deticky mame krasne 🙂 🙂 🙂

happysmile
18. júl 2011

@mamisqva ja vyrabam z palmoveho vosku. je to tiez prirodny vosk bez pridania chemie 🙂 ved kukni moju stranku www.royalcandles.eu mam tam skoro vsetko co robim 😀

pondelnicka
18. júl 2011

@teri3 ten prvý cukor mám už dlhšie, ale bez krabičky, takže zloženie netuším. Len viem, že bol ZERO - teda bezkalorický... No a ten xylitolový má zloženie: xylitol (99%), neotam - to ani netuším, čo je... 😒 Na krabičke má 1=4, čiže jedna lyžička tohto nahradí 4 normálneho cukru....

mamisqva
18. júl 2011

@emily_666 Iste bez obmedzovania to nepojde ja viem a preto sme tu 🙂 😉 Ja stale hovorim ze ja som s takeho ceste co nemaju problem pribrat.Moja susedka ma len lutuje ze co sa ja natrapim len aby som zhodila,keby vies co ona poje aj vecer ked pride s prace ,ja by som uz mala tonu.A ona chudunka jak lan,Co uz.....

elina313
autor
18. júl 2011

@pondelnicka ešte ho aj ochutnaj a povedz nám ako chutí prosím 🙂

mamisqva
18. júl 2011

@tiffanka a co pekne robkas????pochval sa nam. 🙂

lubica2000
18. júl 2011

@dida84 ahoj, dnes mi kámoška poradila super recept. Do kápie natlač trojuholníky nízkotučného syra obaleného v šunke. Do panvice trochu olivového oleja, poopekať z každej strany, málinko osoliť, alebo aj nesoliť.
Kto má rád môže dať podusiť aj cibuľu. Keď syr trošku vytečie odstaviť a papať. Na raňajky s chlebom , na večeru len so zeleninkou. Dala mi to okoštovať, je to super. Syr sa myslím na večeru môže 😕 .

elina313
autor
18. júl 2011

@happysmile a prečo tak ďaleko ? ja že niečo vyskúšam ... ☹ sviečky a ja .... to milujem 🙂 som závisláčka na sviečkach... väčšinou však z Ikea

elina313
autor
18. júl 2011

@lubica2000 😝 😝 😝 😝 😝 to musí byť mňamka 🙂

pondelnicka
18. júl 2011

@lubica2000 hmm, je zo sóje, ale nejak upravenej... Myslím, že keď máš skúsenosti s bezlepkovou múkou, toto bude hračka... 😎 Mne sa chlieb v pekárničke vôbec nedaril, nevykysol a po upečení sa to nedalo jesť, tak som to skúsila inak. Dala som program iba na prípravu cesta, krásne nakyslo a potom som normálne v trúbe upiekla žemličky... Tiež som dala pomer 1:3 Cesto asi potrebuje viac času.... 😉 Daj vedieť, ako to dopadlo, rada sa poučím.... 🙂

happysmile
18. júl 2011

@tiffanka veru sa nam pochval, ja som velmi na take handmade vecicky. ja stale nieco motam, odlievam, lepim... 😀 😀 😀
@elina313 no lebo sme tu zakotvili uz nadobro 😅 tak sa musim niecomu venovat, ked nemozem ist mimo domu pracovat 😉 a ver mi, ze vela kamosiek z Svk mi toto prave vycita, ze som na tomto konci sveta... 😨 😎

elina313
autor
18. júl 2011

@happysmile jooooj úžasný výber, ja milujem ľevandulové, škoricové, tie čerešne to by som si tiež dala povedať... no asi každú by som odskúšala 😀 😀 😀 ešteže tu nie si ! Inak by som minula majland 😀 😀 😀 😀

pondelnicka
18. júl 2011

@elina313 rozkaz šéfe 😉 Manžel na mňa kuká, či mi nehrabe, vyžieram cukor z pohára a tvárim sa degustačne... 😀 Ja neviem, no je sladký, čo ti mám povedať, ale nie je to normálny cukor, no a na jazyku necháva takú pachuť... Ale nie je to nič hrozné, ak by som ho používala pravidelne, tak sa dá na to zvyknúť.... Možno to je len tým, že nie som naňho zvyknutá.... Ten druhý xylitolový nemám otvorený, takže netuším ako chutí....

mamisqva
18. júl 2011

@happysmile krasa ja sviecky môžem 🙂 sikulka.

elina313
autor
18. júl 2011

@pondelnicka 😀 😀 😀 😀 sa tu rehocem ako koza, všetci po mne zazerajú ... ďakujem za degustačné okienko 😵 😵 😵 a Tvoju obetu 🙂 😉

happysmile
18. júl 2011

@elina313 ved pockaj par rokov, rozbehnem tu velky business a budem expedovat aj na Svk 😀 tak uz teraz zacni setrit xixixi....

happysmile
18. júl 2011

@mamisqva dakujem!!! 😀

pondelnicka
18. júl 2011

@elina313 aj nabudúce 😀 😀 😀 Aspoň budem mať sladké sny.... 😅

mamisqva
18. júl 2011

@lubica2000 Teraz si mi to pripomenula ja to poznam ze paprika najlepsie mala sa vysype vegetkou vnutro potom sa natlaci syr a osmahne mnamka ale ten tvoj vyskusam hned zajtra.Ozaj s tou vegetou moze byt U1?

mamisqva
18. júl 2011

@happysmile Nemas zaco,ja som tiez na take vela som vysivala obrazy ale to uz nieje moderne .Aj som šila starsej dcerke ked bola mala ,to sa uz neoplati ked teraz kupis oblecko za par drobnych.Ale najnovsie som pricuchla k pleteniu z papiera strasne ma to oslovilo ale nemam na to cas popri materskej striham ,zahradka mala,mala tak teraz sa neda SNAD NA DôCHODKU 😀 😀 😀 😀 😀

kaja73
18. júl 2011

baby viete co mi nejde do hlavy? Ak sa nema jest cukor od 12h,prečo nevadi mlieko-polotučne-ved aj to ma dost cukru.Alebo taky zakys-mala som ho na večeru a čitam,že kolko cukru ma.Sice menej ako to mlieko,ale ma.Nechapem to.
@teri3 tie pohankove chlebičky su take tvrde obdlžniky,nie klasicke makke pečivo.Tak teraz neviem.

emily_666
18. júl 2011

@mamisqva
asi sme tie tipy, čo priberú aj z pohárika vody 😝 😝 😝

zofrinka
18. júl 2011

@lubica2000 a výborné je to aj pečené v rúre, aj na studeno - vôbec neupravené tepelne!!! Moc dobre to poznám, často robievam!!! A nemusí byť ani kapia, stačí aj PCR.