Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@kaja73
@luciapejkova
@teri3 kočky a vaše foto ? 😕 🙂 pozrite aké sme už vyobrázkované
@akika722 sa skoro nezorientovala kde je 😀 😀 😀 😀
@elina313 Sorry ,ale ja si ho dat nechcem,ked chces dam si tak ako priatela a uvidis nase fotky 😉 na dakej som aj ja,ale myslim o par kil este lahsia-pribrala som poslednych 8m,čo nekojim. 😝 Dovtedy super prisna dieta-maly je/bol alergik a tak som skoro nič nemohla a potom som si to vynahradila. 😲 Ale aj vtedy to už bolo viac ako moja povodna vaha.
@luciapejkova Možno mate daku lepsiu vahu,my sme len taku obyc.kupili-bola jedna z najlcnejsich-este pred XX rokmi.
no damy, mrkla som ten jumping, kedysi som byvala o dva cinzaky dalej od toho centra,, teraz to mam asi na 7 minut peso 😀 vyzera to dobre, asi sa vyberiem a vidim ze maju aj ricochet, tak aj to vezmem segru, ked teraz dojde a obcas tatina 😀 idem tlacit melon 😀
@pondelnicka
@alciatko13 aj vam dik za rady a psylium poznam tiez musim kupit ked som bola tehu tak som nebrala musim zacat.Inak tiez mi pomahalo jaka som ja blba a zabudla som nan fakt dik len som si myslela ked ladujem tolko zeleninky ze sa to upravi.Snad mi tiez pomoze ten eter,,, 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Inak ste akcneeeee.Ani neprecitam vcera tu bola burka ze bojim bojim aj net vypadol tak som sa tu nedostala. ☹
@elina313 veruze kaslu 😒 dakujem, no sice som nespraskala polku melonu, ale dost 😀 chodim na wcko kazdu chvilku. bola som velmi hladna, naposledy som jedla o 2hej a len salat. no a ako pises, tak je to tiez voda a dnes som zas vypila 2litrovu flasu + pol litra caju a este melon, asi som trhla nejaky rekord 😀 😀 😀 zajtra to bude horsie, chystam sa do mesta, musim kupit ten ich cukor a do dm sa chystam kupit plienky a alnatura bylinkovu sol 🙂 videla si update recept na langose, co som sem dala? ktovie, co stoji muka. ale zas, ked je to smazene, tak len do 12tej a potom tam mozem dat aj normalnu, no nie? poznam vyrobky v lidl, uz len tam chodim nakupovat okrem peciva vsetko 🙂 akurat tie linessa som nikdy nekupovala, max. camembert light. ked som sa jeden cas zdravo stravovala, pocitala som bielkoviny, sacharidy, tuky KJ, tak sa nesmeli jest light potraviny, ale uz sa nepamatam preco 😖
a co tie psenicno - razne polystyrenove chlebicky? jete ich do 22:00? zajtra sa chystam urobit bryndzovu pomazanku a na co si to mam natriet? 😀
@lubinka26 ja ju mam tiez v chladnicke, a davam si to na polystyreny 😀 nie je to sice roztek cerstvucky, ale no co uz 😀
@kaja73 dakuje, pocula som o tom chlebe, ale zevraj je velmi drahy ☹
@mamisqva ze hniloba stara, ty mas 3 deti, obracias sa viac nez dost. ja ked je taketo pocasie cely den lehnim s malou v posteli 😀
@gebeente77 tak to si ma potesila. a ako robis pomazanku? cibula, sol, c. paprika? ty tlacis melon aj takto neskoro? 😲 😀
co ste dnes jedli?
@lubinka26 je drahsi,ale ked to porovnam s tym ako sa u nas doma plytvalo s chlebom 😒 -mm kupoval každy den cerstvy-hold sme rozmaznani- a potom polovicu sme vždy vyhodili a tento chlebik sa zje až "do dna",tak som mm nan ukecala-aj on si ho dava večer a normalny chlieb už kupujeme len stvrtku na dva dni pre syna a už sa nič nevyhadzuje.
@lubinka26 sak este mam pol hodinu 😀 ja davam maslo, bryndz, cer. papriku a iba cibiky - sol nedavam, lebo bryndza sama o sebe je dost slana 🙂
@kaja73 jaaaj, tak u nas je to ine. ked som ho jedavala aj ja, tak na veceru sme zozrali 3/4 a niekedy aj viac. mame doma pubertiaka, zje za dvoch. takze momentalne nas potraviny stoja koooopec penazi a este som zacala vymyslat ja 😀 ten cukor idem kupit tajne 😀 ked tam chodis, co stoji presne a kolko je toho chleba?
@gebeente77 maslo je do 22hej? ja by som to chcela na veceru. jasne, vsak ani ja sol nedavam 😀 co je to cibiky?
@lubinka26 poviem ti pravdu, že ceny moc ani neviem-nakupuje mm,aj na chlebik som sa musela zbehnut spytat. 😝 Kym som nemala menu,tak mi kupoval jogurty-ovocne,potom pudingove krupicove kase-hotove,dalej mam cukor od nich,dake cestoviny.Ale maju aj cerstvo napečene sladke pecivko-to som este nemala.ved uvidis,ked tam zbehnes.
@lubinka26 no ved mlada cibulka 😀 to vies, my od madarov to volame cibiky 😀 😀 😀
@mamisqva nečítam všetko dozadu, ale pozerám, že píšeš o ľanových sem. Ja som mala obrovskú zápchu v tehu a mlela som si ľanové semienka na kávovom mlynčeku. Denne som si dala jednu plnú kávovú lyžicu do niečoho alebo aj čisté som zapila vodou. A bolo po zápche. Nedávno som ich skúšala jesť nepomleté a nemalo to až taký super účinok.
@kaja73 no uz sa tesim, ked tam nabehnem 😀
@gebeente77 u vas v Slotovciach su madare??? 😀 😀 😀 ja to fakt prvykrat pocujem, ze cibiky 🙂 zas som o nieco mudrejsia 🙂
Čo myslíte, do ktorej skopiny patrí ricotta. Dnes sme kúpili kilo, je to lacnejšie ako tvaroh a podľa toho čo som našla na nete, tak je to aj dobré. Viď info. Mohla by patriť do skupiny 6 -22?
Ricotta sa väčšmi podobá na náš krémový tvaroh, ale je jemnejšia a menej kyslá. Ricotta vznikla z odpadového materiálu – zo sladkej plnotučnej srvátky, ktorá zostane po výrobe syra. Aj preto sa ricotta nazýva srvátkový syr, ale podľa niektorých kulinárskych majstrov to vlastne ani nie je syr, ale mliečny výrobok.
Pravá ricotta obsahuje iba ľahko stráviteľné mliečne bielkoviny, preto je vhodná aj pre malé deti, seniorov a diabetikov. Má vysokú nutričnú hodnotu, ale nízky obsah tuku – do 10 percent, aj nízku energetickú hodnotu – okolo 500 kJ/
100 g. Medzi najcennejšie zložky patrí vápnik, fosfor a vitamíny A a B2. Z ricotty sa neuvoľňuje srvátka ani sa skladovaním nemení jej chuť. Môžete ju použiť všade tam, kde je potrebný tvaroh, ale vynikajúco chutí aj samostatne. Ak sa chcete diétne a zdravo stravovať, pokojne ňou môžete nahradiť v receptoch predpísané mascarpone a eidam. Vynikajúca je v nátierkach, na pečených zemiakoch, v cestovinách, ale nesklame vás ani v múčnikoch, dezertoch, omáčkach či slaných koláčoch. Navyše budete mať dobrý pocit, že ste zjedli podstatne menej joulov.
@lubinka26 Ja som povodne z Levic, takze zato 😀
@lubinka26 joj veru ano som stale v pohybe deti,zahradka,zavaranie....ako na dedine,ale ja mam pocit ze moje telo to neberie ako pohyb je na to zvyknute a mala by som pridat cvicenie ale mne s atak nechce uz som pozerala nejeke sedacky na bycikel pre malu a budem radsej labzovat s malou na bajku a po navstevach kamosiek 😀 😀 😀 😀 ako funet na sterery 😝 😝 😝 😝 😝

@luciapejkova
no raz je 3oo g hore, raz 5oo g dole
ako na húpačke
už sa preto nevážim každý deň, len raz týždenne sa budem