Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@kaja73 ja som volala na tu ich infolinku, ze aky je rozdiel medzi 6,25€ a menu za 10€ a povedala, ze ak chceme rychlejsie schudnut, tak to za 6 je lepsie, rozdiel je ze my mame jednoduhsie jedla, a za 10€ su zlozitejsie pripravou a trosku aj mnozstvom, ale to nase mnozstvo je niekedy az moc!!! 😵 a od kolegyne viem, ze maju super keksiky ak chcete maskrtit, su UP1 a vraj su lepsie ako bebe dobre rano!!! vraj su skveleeeeee 😎
@tanicka321 ja som sa tiež na to pytala a mne povedali v podstate to iste a že muži si skor beru to za 10 a zeny za 6-je tam rozdiel vo velkosti porcii.Do nasej predajne chodi jeden chlapik a ten aj na tej za 10 euro dal dole cca 15 kil za mesiac.Inak mne tiež toto stači-aj dnesny obed som ledvy zjedla,len ta desiata mi chyba,kedže maly vstava aj o 5 niekedy-napr dnes 😖 Takže mi to do obeda nestači.Poobede je už OK:
Ahojte babenky. Mam chvilu tak pisem. Chcem vam v prvom rade poradit, hlavne tym ktore necitali knihu Norbiho tajomstvo, ze tam Norbi pise, aby ste sa vazili iba raz za mesiac a nie castejsie.
Mam jednu otazku. Dostal sa mi do ruk letak DM a je v nom Spaldova muka a Spaldove cestoviny. Viete mi povedat ze co to je? Mozno znie moja otazka hlupo, ale fakt neviem o co sa jedna. Mate s tym niektora skusenosti? Ako to chuti a do ktorej skupiny by ste to zaradili? Odpovede poprosim so @. Dakujem.
@kaja73 ja som to spominala tiez tej pani v predajni, ze od ranajok s jogurtom je do obeda strasne daleko a ona len suhlasila s tym, ze si mame dat desiatu, dnes som schrumala par bobuliek hrozna, snazim sa hlad klamat tekutinami 😀 obed - olovrant - vecera to je suprove, a mnozstvo byva aj vela, no dnes som fucala 😅
@tanicka321 Ja to robim tak,že bud si dam ranajky-chlebik so syrom a kavicku a desiatu mam ich ranajky,alebo si rano dam ich ranajky a na desiatu potom ovocie-podla toho ako mam naladu. 🙂
...a nám zas teplota stúpa..... 😢 😢 😢 😢 ach jaj!!! 😢 😢 😢
@zofrinka Možno mate siestu chorobu-tam nie je nič ine len horučky 3-4 dni a potom vysyp na koži.Zubky horučky nerobia-max zvysenu tt.Ale skus jej dvat c vitamin-v DM ku dostat praskove ciste cečko a daj jej 100O mg za den-ale nie naraz-rozdel to aspon na 4-5 krat počas dna.Pomože to k rychlejsiemu uzdraveniu. Ja malemu zarabam do cajiku a davnejsie aj do mlieka po jednej odmerke z toho DM koveho DAS GESUNDE PLUS-to je 120mg.A opakujem to vela krat za den-aby to bola aspon ta tisicka dokopy.Aj do stravy možes zarobit.
@emily_666 ten puding nie je zas až tak kalorický, rozhodne lepšie ako krémové zákusky 😉 hlavne to bolo v správnom čase 🙂
babuľky, ktoré máte krízu držte sááááááá, prejde to 😉
@happysmile áno, počas MS telo zadržiava vodu...ja som napríklad dnes mala rovnakú hmotnosť ako včera, ale tiež by som tam rada neskákala každý deň, len s touto závislosťou sa dosť ťažko bojuje - ale to len v čase chudnutia...keď som hmotnosť neriešila, tak som sa vážila naozaj len občas, tak cca 1x za mesiac
@zuzulienka28 našla som toto: Špaldová celozrnná múka
V múke zostávajú zachované všetky cenné zložky špaldovej pšenice. Pevný dvojitý obal zŕn (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni pred kontamináciou. Vysoký obsah vlákniny podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Múka bohatá na bielkoviny je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemná oriešková príchuť špaldy. Je výborná na chlieb, koláče, zákusky. Môže sa používať na zahustenie pokrmov i na prípravu halušiek.
Biela špaldová múka je vhodná na palacinky, kysnuté cesto, do piškóty a pod.
Hrubá je vhodnejšia na chlieb, alebo na zahusťovanie.
Ja som z nej skúšala piecť koláč a bol fajn, ale ja som zmiešavala s norbi múkou, takže to bola U1. Múka ako taká, myslím, že norbi nerozlišuje celozrnnú a normálnu je U3, alebo sa mýlim? 😒 Cestoviny, keďže sú celozrnné, tak U2.
@tanicka321 ahojky...a chodíš si pre to sama? Aké majú otváracie hodiny, prosím ťa? Ď...páááá
ahojte kočiceeeeee 😎
hlasim sa od svokry,ešte žijem 😀
držim sa,len nedelu som si dala zmrzku 😅 ale inač poslucham 😀
už som si zvykla na ten jedalniček a aj my celkom vyhovuje 😉 zmenu na sebe ešte necitim ale citim sa lepšie že sa večer nenapchavam hlupostami 😀
Tak som bola dnes v obchode a nechala tam 28 eur 😝 ale aj knižku som si kupila,snad ju niekedy prečitam 😀
mam jogurty,pudingy ,aj čokynu som si kupila 😀 a chlebik @kaja73 prave mi ho drahy ofrflal 😀 😀 že si mam dať naš a nemam vymyšlať 😀
@martinka1981 Inak to ma tiež napadlo,že co mm povie-ani mala ani ty-max doobeda- nebudete jest vas chlieb. 😨
ahojte, my sme už doma z pohotovosti, nič moc sme sa nedozvedeli, ale mne sa zdá, že reaguje plačom, keď sa jej siahne na bruško, len neviem, či od bolesti, alebo preto, že je tak rozpálená a keď m niekto chladnejšie ruky, tak sa jej to proste nepáči!!! Teraz spí, ale teplota jej neklesá, dala som jej aj Nurofen, ale nepomáha, už má až 40,0, fakt to bude asi dlhá noc!!! No ak to nebude klesať, tak ju proste vezmem do nemocnice, tam sú na to študovaný, nech ju liečia!!!
ešte sme jej pridali cebion, a probiotiká biogaya, zajtra máme ísť na odbery, moč má úplne OK, tak uvidíme čo je v krvi. ☹ ☹ ☹
@zofrinka Uvidis, že zrazu horučka skonci a nastane vysyp-to je koniec choroby--je to bežna detska choroba,neboj bude to ono-ta siesta choroba.Držim palce aby to bolo ono. 😉 http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1591/pi...
@zofrinka no teda.. držím palce..mám to doma.. 😖 Nicolas od piatku angina...dva dni nonstop teplota-38,5-39,5st...po troch hodinách som striedala paralen a nurofen..zabaly...toto bolo dva dni...nonstop..teraz sa mu urobilli afty v puse..takze ho to vsetko fest štípe...samozrejme nepapame..zo vsetkého tak dve lyžicky...a placeme kede chodíme..v týždni Oliverko dva dni 39-40 st horucky..syn mava febrilné krce...takže vieš asi aký stres...pre mna...no celu noc prevracal..cca 8 x..uz samozrejme nevladal chodiťani stát..potom zase zacal hnačkovat..nekonecno popri vsetkej diete a symptomatickej therapii...a dnes my došla domov teraz večer Dominika od babky že ju bolí hlava..s revom.. a mame tiež vysoke teploty...takže ma caka desná noc..dalsia prebdetá...
apropo dnes som sa vážila u našich a mám dole 3 kilá...mam pokazenu vahu tak nemám prehlad..uz od juna sa relatívne snažím akože chudnut...takze snád uz mám organizmus naštartovaný a pojde to pekne dole..knihu som ešte nekupila..info zatím cerpám z netu...
@martinka1981
nenechaj sa zvyklať, nech si frfle, však on dofrfle, keď budeš zasa o pár kilečiek lahšia
@mamisqva
mi hovor o uhorkách, už máme v pivnici cez 80 pohárov, s kôprom, s cibulkou, s dekom, s cesnakom, s baraním rohom, ale aj tak sú najlepšie tie, kde naspodu nájdeš cibulku aj mrkvičku, akurát mám doma kôš malej cibulky, tiež budem zavárať, lebo velkej máme dosť a takto na sladkokyslo zavarená je tiež vynikajúca
@mamisqva
napodobne, na dedine je to tak. ale tie kupovane by som nejedla, ked si predstavim, co je v tom humusu. 😢
ako nám je v zime dobre, zbehnem do pivnice a vyťahujem, broskyne, hrušky, marhule, uhorky, čalamády robíme aj 5-6 druhov, nehovorím o džemoch, rozne zmesi každý rok iná, naposledy som robila z belíc, celkom sa podaril. a inak aj robime orechy, su ako cerstvo vylupane.

@happysmile to naozaj jeden pohár vinei môže niečo také urobiť? Ja myslím, že ti "niečo" zadržalo vodu v tele alebo čo, o pár dní to klesne, uvidíš - a viac ako o kilo. Hlavu hore, musíme to zvládnuť.