icon

Oddelená strava

johaninka
21. júl 2014

Ahojky všetci čo ste zavítali do mojej diskusie, budem rada ak sa aj zapojíte. 😀 Viem že diskusii na tuto temu je veľa, ale vačšinou sú už neaktívne, preto som sa rozhodla jednu rozbehnúť 😝 Oddelenu stravu som držala asi cca 10 rokov dozadu, pekne som schudla, a dlho aj udržala, ale prve a druhe tehotenstvo mi lepili pomaly kilo za kilom a teraz sa idem pustiť do chudnutia znova. Je síce leto a to vačšinou nik nedrží diety ale prečo nie? Na pultoch je široka ponuka zeleninky a ovocia a v takom teple menej chutí a potom sa to skôr snaď 😅 odrazí na klesaní váhy.
Oddelenu stravu držím podľa Horeckej, alebo Kořinkovej. čiže princíp veľmi jednoduchý:

Živočíšna skupina: mlieko, syry (nízkotučné), tvaroh, jogurt (biely), vajcia, mäso
- Rastlinná skupina: chlieb, pečivo (tmavé), strukoviny, zemiaky, ryža, múka, sója, cestoviny (bezvaječné), vločky, sója, múka, med
- Zelenina
- Ovocie
- Neutrálne sú orechy, mandle, kakao, soľ, pochutiny a káva

Základné pravidlá pri dodrživaní delenej stravy sú:

- Rastlinná a živočíšna skupina sa nesmie kombinovať.
- Potraviny zo živočíšnej skupiny môžeme kombinovať len so zeleninou.
- Potraviny rastlinnej skupiny môžeme kombinovať so zeleninou alebo s ovocím(nikdy nie súčasne)
- Ovocie so zeleninou sa nesmie kombinovať.
- Potraviny s neutrálnej skupiny, môžeme kombinovať so všetkým. V živočíšnej skor menej v rastlinej akekoľvek množstvo.

Budem rada aj pridáte aj nejaké nové odskúšane receptíky ja sa budem snažiť tu hádzať moje výtvory.

Oddelená strava
katinka71
21. sep 2014

ahojte iba na skok mam stresove obdobie,som dlho v praci a tam sa na jedlo neviem pozriet a nie este nieco zjest,a ked som doma tak sa drzim sa oddelenej stravy zatial staojim na 5 kg dole a dalej sa to nehybe, 🙂

emma_932
21. sep 2014

@lienka737 aaa konecne niekto s Korinkovou delenou 😉 tak ja som ju pred dvomi rokmi drzala dooost dlho, ale vtedy som este nevedela varit 😅 tak som jedla hlavne "suche/, ako rozky s tymi sojovymi natierkami, kt. spominas, so soj. parkami, sojovym rezom, hranolky s tatarskou omackou, chipsy 🤐 /zemiaky ako zemiaky 😅 /. cez zviratky syrovu roladu, maso zapecene so syrom, zapecenu brokolicu, leco, a dietnu Milku na tony.
je to fajn dieta, mozes sa najest, prejdu ta chute na "zakazane" jedla, lenze ja som potrebovala schudnut 3 kg, co som aj schudla, ale potom som pribrala desat 😠 a keby to nestacilo, aj som otehotnela, takze rodit som isla ako prasiatko...

emma_932
21. sep 2014

@lienka737 inak, co mam od nej tu "zakladnu" knihu, tam je dost vela receptov + ma aj kucharky. ak ma este nieco nepadne, napisem 😉

daniela40
21. sep 2014

@emma_932 prosím ta to je aká dietna milka?? 😉 dakujem..

emma_932
22. sep 2014

@daniela40 dietna milka je sladena fruktozou, pocas tej diety som ju jedla na tony a chudla som 😉 mala aj prijemnu, taku jemnu chut. davala som si ju aj po diete, ked som mala chut na sladke, ale samozrejme nie v takom mnozstve.
ma len jednu jedinu chybu: prestali ju vyrabat. 😠 nechapem preco, ale chcem ju naspaaaaaaaat!!!!!!

lienka737
22. sep 2014

@emma_932 Dietna Milka je aká? Kde sa to dá kúpiť? Sem -tam by som si dala kúštik, ja som strašne na sladké....

lienka737
22. sep 2014

@emma_932 nevšimla som si, že už si odpovedala 🙂 Ešte mi veľmi chutia DIA džemy, lebo som nevedela, čo si dať na pečivo ráno. Kupujem ich v Tescu. Variť moc nemám kedy, som celé dni v práci, takže ja uvítam skôr takéto "vychytávky" 🙂

johaninka
autor
22. sep 2014

Babenky mám skúškove tak dlho som sa neozvala, práca deti domacnosť a ešte aj škola nemam čas na net, ale po skúške sa polepšíiim. Vitam nové tváre 😝 A Katinka stresak je stresák prajem nech sa ti to ukľudní

majka29n
23. sep 2014

Aj ja sa k Vám pridávam, už som to tiež dodržiavala ale pred 7 rokmi, tak dúfam, že vydržím a hlavne sa budem dobre cítiť 🙂

johaninka
autor
24. sep 2014

Babenky slniečkoooooooooooooooooooooooooo 😀

johaninka
autor
24. sep 2014

Všimli ste si že skoro každá píšeme ja som držala oddelenú stravu pred 7, 10 či inými rokmi a potom sme vyskúšali x diet a uznali sme že táto je najlepšia 😀 lebo narozdiel od iných sa netrápime len delíme 😀 😀 😀

zuzanarichard
24. sep 2014

ja som začala opäť s delenou stravou podla Lenky Kořínkovej zrovna pred týždňom,zistila som,že mi najlepšie vyhovuje...za týždeň je dole 2,5kg---

zuzanarichard
24. sep 2014

inak,k tej čokoláde...neverila by som,že dia čokoláda bude parádna,ale v Jednote majú v dia kútiku,síce je drahá a malá,ale fakt je výborná!!!🙂)
k mojmu jedálničku🙂)na raňajky som si dala FIT rožok s francúzskou nátierkou,Obed akurát dováram - sójové kocky na paprike a cibulke a asi mi ostane aj na večeru🙂)

majka29n
24. sep 2014

@johaninka No to je pravda, ja som začala len v pondelok a už teraz sa cítim lepšie, niežeby som schudla ale nieje mi ťažko na žalúdku. Dnes som mala živočíšny a zajtra bude rastlinný a mám aj domáci celozrnný chlebík upečený v rúre

johaninka
autor
24. sep 2014

Super hoď receptík na chlebík 😝

majka29n
24. sep 2014

@johaninka Mám ho na mojom fotoblogu - spravím si jeden, nakrájam a dám si do mrazničky,lebo ho jem len ja

zuzanarichard
25. sep 2014

aj ja Vám dievčatá pridám jeden recept na chlebík,je fantastický!!!
http://varecha.pravda.sk/recepty/fit-chlebik-fo...

cencula
25. sep 2014

ja držím tiež delenú stravu síce len týžden a zatial som len na bielkovinovej strave, schudla som necelé kilo, ide mi to dole strašne pomaličky a to som mesiac držala herbalife - držala som poctivo, som tiež schudla len 1,5kg. Ja držím delenú stravu, kde sa bielkoviny s chlebom nesmú jesť, bielkoviny so zeleninou sa môžu s ovocím nie, chlieb sa môže aj s tým aj s tým, zelenina a ovocie sa v jeden deň nemôže. Len ťažko sa hľadajú recepty, ked niektoré suroviny sa v receptoch kombinujú a to ja nemôžem. Drží niekto aj takúto verziu delenej stravy?

johaninka
autor
25. sep 2014

Ešte sa u Vás najdu nejake cukety??? u mňa ano :D a že som sa ich ešte neprejedla 😝 😝 😝
KURACIE PRSIA V ALOBALE SO ZELENINOU. Kuracie prsia pripravené v alobale so zeleninou sú ideálnym pokrmom pri chudnutí i pri stravovaní sa formou oddelenej stravy.
SUROVINY
• 150 g kuracích pŕs
• 150 g cukiny
• 100 g mrkvy
• 1⁄2 zelenej papriky
• 1 ČL rastlinného oleja
• soľ
• grilovacie korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Cukinu a mrkvu nakrájajte na hrubšie tyčinky. Kuracie prsia osoľte, potrite olejom, posypte grilovacím korením, spolu so zeleninou zabaľte do alobalu a pečte v rúre pri 185 °C asi 20 minút. Papriku nakrájajte na tenké pásiky a pridajte k hotovému jedlu.

johaninka
autor
25. sep 2014

TOTO MAŤ DOMA V CHLADNIČKE 😀 😀 😀

johaninka
autor
25. sep 2014

@johaninka Moja obľubena je francúzka a vaša???????

majka29n
25. sep 2014

ja som dnes kúpila tataráčik, francúzsku a cícerovú ale ešte som ich nejedla

daniela40
25. sep 2014

@johaninka stačíí len kúpiť 🙂

johaninka
autor
27. sep 2014

Dnes som zhrešila zmrzlinou tak mi treba večer 100 brušákov 😀 😀 😀

katinka71
27. sep 2014

@johaninka no mne zisla vaha na 65 kg so stresov,nastupili sme namiesto 5tich iba 2 na smenu to som behala 12 h v kuse,aj zavazie som mala na dvihanie akurat dost , aj pribor mi vypadol z ruk co som neudrzala ani jest som nestihla 😀

johaninka
autor
27. sep 2014

@katinka71 Joj chuďa stresy niekedy fakt vedia zamavaťaj s vahou, čo vlastne robíš? ake maš zamestnanie 12 ťahať to nie je sranda Kati prajem nech sa ti to ukľudní 😉 Ani dietu ti netreba 😀 😀 😀

actimela
28. sep 2014

@johaninka ahojky...ak smiem vediet kolko sa ti uz podarilo schudnut?
😉

johaninka
autor
28. sep 2014

@actimela aktimela stale som len na 4 kilách a odmietam sa už važiť 😀 😀 😀 😀 😀

actimela
29. sep 2014

@johaninka to nevadi....vsak to je uspech 😉 aspon,ze drzis oddelenu stravu -urcite sa citis lepsie
🙂

johaninka
autor
29. sep 2014

@actimela tak tak v tom je to super, cítim sa ľahšia :D