Oddelená strava
Ahojky všetci čo ste zavítali do mojej diskusie, budem rada ak sa aj zapojíte. 😀 Viem že diskusii na tuto temu je veľa, ale vačšinou sú už neaktívne, preto som sa rozhodla jednu rozbehnúť 😝 Oddelenu stravu som držala asi cca 10 rokov dozadu, pekne som schudla, a dlho aj udržala, ale prve a druhe tehotenstvo mi lepili pomaly kilo za kilom a teraz sa idem pustiť do chudnutia znova. Je síce leto a to vačšinou nik nedrží diety ale prečo nie? Na pultoch je široka ponuka zeleninky a ovocia a v takom teple menej chutí a potom sa to skôr snaď 😅 odrazí na klesaní váhy.
Oddelenu stravu držím podľa Horeckej, alebo Kořinkovej. čiže princíp veľmi jednoduchý:
Živočíšna skupina: mlieko, syry (nízkotučné), tvaroh, jogurt (biely), vajcia, mäso
- Rastlinná skupina: chlieb, pečivo (tmavé), strukoviny, zemiaky, ryža, múka, sója, cestoviny (bezvaječné), vločky, sója, múka, med
- Zelenina
- Ovocie
- Neutrálne sú orechy, mandle, kakao, soľ, pochutiny a káva
Základné pravidlá pri dodrživaní delenej stravy sú:
- Rastlinná a živočíšna skupina sa nesmie kombinovať.
- Potraviny zo živočíšnej skupiny môžeme kombinovať len so zeleninou.
- Potraviny rastlinnej skupiny môžeme kombinovať so zeleninou alebo s ovocím(nikdy nie súčasne)
- Ovocie so zeleninou sa nesmie kombinovať.
- Potraviny s neutrálnej skupiny, môžeme kombinovať so všetkým. V živočíšnej skor menej v rastlinej akekoľvek množstvo.
Budem rada aj pridáte aj nejaké nové odskúšane receptíky ja sa budem snažiť tu hádzať moje výtvory.

@lienka737 aaa konecne niekto s Korinkovou delenou 😉 tak ja som ju pred dvomi rokmi drzala dooost dlho, ale vtedy som este nevedela varit 😅 tak som jedla hlavne "suche/, ako rozky s tymi sojovymi natierkami, kt. spominas, so soj. parkami, sojovym rezom, hranolky s tatarskou omackou, chipsy 🤐 /zemiaky ako zemiaky 😅 /. cez zviratky syrovu roladu, maso zapecene so syrom, zapecenu brokolicu, leco, a dietnu Milku na tony.
je to fajn dieta, mozes sa najest, prejdu ta chute na "zakazane" jedla, lenze ja som potrebovala schudnut 3 kg, co som aj schudla, ale potom som pribrala desat 😠 a keby to nestacilo, aj som otehotnela, takze rodit som isla ako prasiatko...
@daniela40 dietna milka je sladena fruktozou, pocas tej diety som ju jedla na tony a chudla som 😉 mala aj prijemnu, taku jemnu chut. davala som si ju aj po diete, ked som mala chut na sladke, ale samozrejme nie v takom mnozstve.
ma len jednu jedinu chybu: prestali ju vyrabat. 😠 nechapem preco, ale chcem ju naspaaaaaaaat!!!!!!
Babenky mám skúškove tak dlho som sa neozvala, práca deti domacnosť a ešte aj škola nemam čas na net, ale po skúške sa polepšíiim. Vitam nové tváre 😝 A Katinka stresak je stresák prajem nech sa ti to ukľudní
Aj ja sa k Vám pridávam, už som to tiež dodržiavala ale pred 7 rokmi, tak dúfam, že vydržím a hlavne sa budem dobre cítiť 🙂
Babenky slniečkoooooooooooooooooooooooooo 😀
Všimli ste si že skoro každá píšeme ja som držala oddelenú stravu pred 7, 10 či inými rokmi a potom sme vyskúšali x diet a uznali sme že táto je najlepšia 😀 lebo narozdiel od iných sa netrápime len delíme 😀 😀 😀
ja som začala opäť s delenou stravou podla Lenky Kořínkovej zrovna pred týždňom,zistila som,že mi najlepšie vyhovuje...za týždeň je dole 2,5kg---
inak,k tej čokoláde...neverila by som,že dia čokoláda bude parádna,ale v Jednote majú v dia kútiku,síce je drahá a malá,ale fakt je výborná!!!🙂)
k mojmu jedálničku🙂)na raňajky som si dala FIT rožok s francúzskou nátierkou,Obed akurát dováram - sójové kocky na paprike a cibulke a asi mi ostane aj na večeru🙂)
Super hoď receptík na chlebík 😝
aj ja Vám dievčatá pridám jeden recept na chlebík,je fantastický!!!
http://varecha.pravda.sk/recepty/fit-chlebik-fo...
ja držím tiež delenú stravu síce len týžden a zatial som len na bielkovinovej strave, schudla som necelé kilo, ide mi to dole strašne pomaličky a to som mesiac držala herbalife - držala som poctivo, som tiež schudla len 1,5kg. Ja držím delenú stravu, kde sa bielkoviny s chlebom nesmú jesť, bielkoviny so zeleninou sa môžu s ovocím nie, chlieb sa môže aj s tým aj s tým, zelenina a ovocie sa v jeden deň nemôže. Len ťažko sa hľadajú recepty, ked niektoré suroviny sa v receptoch kombinujú a to ja nemôžem. Drží niekto aj takúto verziu delenej stravy?
Ešte sa u Vás najdu nejake cukety??? u mňa ano :D a že som sa ich ešte neprejedla 😝 😝 😝
KURACIE PRSIA V ALOBALE SO ZELENINOU. Kuracie prsia pripravené v alobale so zeleninou sú ideálnym pokrmom pri chudnutí i pri stravovaní sa formou oddelenej stravy.
SUROVINY
• 150 g kuracích pŕs
• 150 g cukiny
• 100 g mrkvy
• 1⁄2 zelenej papriky
• 1 ČL rastlinného oleja
• soľ
• grilovacie korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Cukinu a mrkvu nakrájajte na hrubšie tyčinky. Kuracie prsia osoľte, potrite olejom, posypte grilovacím korením, spolu so zeleninou zabaľte do alobalu a pečte v rúre pri 185 °C asi 20 minút. Papriku nakrájajte na tenké pásiky a pridajte k hotovému jedlu.
ja som dnes kúpila tataráčik, francúzsku a cícerovú ale ešte som ich nejedla
Dnes som zhrešila zmrzlinou tak mi treba večer 100 brušákov 😀 😀 😀

ahojte iba na skok mam stresove obdobie,som dlho v praci a tam sa na jedlo neviem pozriet a nie este nieco zjest,a ked som doma tak sa drzim sa oddelenej stravy zatial staojim na 5 kg dole a dalej sa to nehybe, 🙂