P90x, Insanity, Beachbody - cvičebný program na chudnutie
Kočky nenašla som tu nič podobne ohladne tychto cvicebnych programov , poznate ich ? skusali ste cvicit ? v zahranici su velmi popularne a ohromne vysledky dosiahli s tymito cviceniami , ja som minuly rok schudla upravou stravy a sem tam aj cvicenim vyse 30kg, tento rok by som chcela zacat formovanie pomocou tychto cvicebnych programov, ak si pozriete na youtube vysledky myslim ze vas to hned nakopne, dufam ze sa tu pozbierame a budeme sa podporovat 🙂
@rybecka Ahoj nemôžem sa akosi do tej sukromky dostať...naozaj funguje ?
@rybecka viesco 1 tku som necvicila na tej žrdi to nemakm doma ani nemienim byt burat🙂 tak mam kilove cinky a kym oni na tom ja po svojom zostavy napr kliki co su tam tie macacie to tiez nie lebo ja som mavala problemy s krizami takze to by ma dorobilo🙂 tak pomimo som si tiez svoje cviky co sa tyka 2 tak to je brut 😀 😀 mi dalo zabrat dnes riadne 🙂 ktoresi cviki so cele ani nedala a nechcela som skakat kedze byvame na druhom a je tu stukator aby som sa nahodou neprepadla hehe 😀 tak tiez som si svoje cviky mam posilnovac an vnutornu stranu stehien tak s tym som si ale tato 2 ako ze riadna🙂)zajtra dam 3 4 joga sa mi nevidi tak to premyslam ze dam to tvoje cvicko 😉
@rybecka sranda mne vobec enjde ta sukromka len moja
:
@lucinda1989
si tam aj ty mozes pisat🙂
Nvo inak tak kutram po ente a tu je kratky opis:
Tak vám tu trochu osvětlím tento cvičební program.
Power90Extreme - power=toto cvičení je zaměřené především na sílu (dále také na ohebnost a pružnost), 90=trvá celkem devadesát dní, Extreme=je to velmi náročné cvičení, které není určeno začátečníkům, ani občasným sportovcům. Je nutné mít za sebou nějakou sportovní historii.
Zda si nejste jisti, jestli jste schopni toto cvičení zvládnout je dobré, možná i nutné, si udělat tzv. Fit test (najdete na youtube, nebo jiných stránkách). Je to základ, který je potřeba zvládnout, abyste mohli začít s P90X. Pokud nedokážete zvládnou požadovaný počet opakování či cvik, je nutné, abyste na sobě ještě pracovali.
Existují různé verze tohoto programu např. klasický P90X, Double P90X a Lean P90X. Všechno mají ale jedno společné. Jsou rozděleny na fázi, kdy si tělo zvyká na pohyb, fázi hlavní, kdy tělo na tento typ cvičení reaguje a fázi odpočinkovou - odpočinková fáze ale neznamená, že se budete válet na gauči, je to stejně intenzivní cvičení jako ty předtím.
Projdete třemi tréninkovými bloky během 90 dní. Každý následující blok navazuje na ten předchozí.
Výsledkem tohoto cvičení je krásné pružné tělo, naplněné energií. Cena, kterou za krásné tělo ale zaplatíte je bolest svalů, ať už během cvičení, nebo druhý den po něm, budete svádět boj se svou vůlí, protože cvičíte každý den, musíte tu bolest svalů překonat. Ale jelikož byste měli mít něco nasportováno, neměla by být taková, že byste ji nedokázali překonat, nebo nedejbože ani vstát z postele.
Konkrétněji zde psát nemá příliš smysl,protožeby to bylo na dlouho. Na např. ulozto.cz naleznete nejen kalendář, ale i videa a instrukce (bohužel jen v aj, ale v dnešní době překladačů, atd. to zas nebude takový problém).
Každé cvičení trvá cca hodinu a to včetně rozcvičení a protahování, ale zase se během něj nezastavíte.
Tento program je založen na tzv. "zmatení svalů", tzn. díky tomu, že každý den cvičíte něco jiného nemá vaše tělo téměř žádnou šanci si na tyto pohyby zvyknout a tudíž je nuceno neustále pracovat a budovat svaly. (po cvičení v posilovně stále stejného souboru cviků si tělo na tyto pohyby zvyká a už nemá potřebu se dále vyvíjet).
Co se týče jídelníčku v jejich instrukcích píšou, že první měsíc by strava měla být složena převážně z bílkovin (hlavně živočišných), druhý měsíc by měl příjem bílkovin a sacharidů být vyvážený a třetí měsíc by měli přesahovat sacharidy. Nedokážu posoudit zda je to ta nejlepší cesta. Osobně si myslím, že by si měl člověk hlídat příjem B, T, a S během i po skončení tohoto programu. Protože na tři měsíce přejít na určitou stravu a pak se vrátit ke starému neřízenému stravování mi zavání jojo efektem. Samozřejmě po skončení programu je třeba cvičební výsledky neustále udržovat (ať cvičením, tak i jídelníčkem). A i proto si myslím, že jíst vyváženě celý život je lepší volba, než to změnit na pár měsíců. Jen bych během tohto cvičení podpořila příjem bílkovin proteinovými nápoji. Protože svaly potřebují výživu, jinak je všechny během kardio cvičení ztratíte a zaděláte si na zdravotní problémy.
Dále bych jen upozornila, během hlavně posilovacích fází si nejprve projet každý cvik, vyzkoušet si ho a naučit se ho správně. Např na cvik na zádové svaly: posadíte se na židli, předkloníte, v každé ruce držíte činku a přitahujete ji k horní polovině těla. Je to cvik na záda tudíž je nutné procít zádové svaly tzv. tlačit lopatky k sobě a uvědomit si své svaly, abyste ty činky netahali rameny. Je dobré cvičit, ale je nutné cvičit správně. Proto doporučuji nejprve cviky vyzkoušet, než se vrhnete na hodinovou jízdu. Já osobně si je zkouším před každým cvičením..opakování matka moudrosti.
Víc mě k tomu takhle na osvětlení asi nenapadá
+ rozpis co je o com
nakolko mne envyhovuje vsetkych 7😉
No ono to není posilovaní každý den, takhle je to v tom plánu na první týden:
1 den - posilují se ramena,záda a proste takhle celý vršek(cviky jsou převážně kliky a shyby podhmatem i nadhmatem)+ješte se posiluje břicho -- celé cvičeni trva cca hodinu.
2 den - je zaměřen spíš na nohy ale ne přímo(jde jen o takový skákání,asi spíš jen o fyzičku) cvičení má taky hodinu.
3 den - se zase posilují ruce ale spíš bicepsy a tricepsy + zase cvičení na břicho
4 den - cvičení se jmenuje Yoga což mluví samo za sebe, je to takový protahování
5 den - je zaměřen na nohy a záda, takže různé druhy dřepů a shybu + zase cvičení na břicho( to je pokaždé stejné)
6 den - v tomto cvičení se "boxuje" a "kope" (jen tak na prázdno)
7 den - jde o protahování celého těla.
takze mne envyhovuje 4 a 7:D:D nicnerobenie mi nejde heh takze tie dve vylucim celkom cez vikendy by som ajtak nestihala mam pocit ze si tu pisem sama zo sebou heheh baby kde steeeeeeeeeee 😀
No dnes som dala 5tku tak ta sa mi zatial pacila najviac vrelo odporucam zienkam ktore chcu nejake fajne cvicko na obmenu toto bola prva seria ktoru som odcvicila zaradom a vsetko o stenu opieracku som v 5 sek vzdala..ale ostatne vsetko;, tie zdvihy na klade sa daju supis nahradit zdvihanim ciniek a akurat som ostala dnes napalena lebo ked to skoncilo aj strecink; som cosi robila okolo drobca a len sa divam ze to ide dalej..a tam 15 min este cviky na bruchooo 😠 😠 😠 dofrasa a ja cakam ze kedy bude seria na brucho a a ono to asi po kazdom skonceni no riadny odvecak 😝 takze makam cca 4 ty den bez brucha sikovna som hej..takze uz budem o tyzden ukratena 😀 😀 no nist var dobehnem
Baby pripajam rozvrh cviceni p 90x , podla tohto rozvrhu cvicite kazdy den ten cvik ktory je uvedeny , tento program je na chudnutie 😵 sprave si foto pred zaciatkom a po 90dnoch cviceni a uvidite ten krasny rozdiel , vsetkym vam drzim palce, foto pridavame v sukromkach nie tu 😵 tento obrazok nieje ten spravny :D
blizsie info o sukromke piste lucka127 , ja som bola nesikovna a moja sukromka nefunguje 😅
ahooj, ja poznam Insanity, je to hrozna makacka, ale neuveritelne krasne vysledky. 😀 Ked sa k tomu prida uprava stravy tak je to uplny zazrak, ale clovek vypoti aj tu poslednu kvapku. 😀 Beachbody som pocula hlavne US, ale P90x vobec. 😉
@rybecka ahoj je to narocne ale kazdy ma problem na zaciatku cvicis tak ako vladzes , postupne pridavas a po tyzdni zisits ako naberas kondciku ako sa ti lahsie cvici , ako sa ti telo pomalicky akoze spevnuje aj ked je to mozno blbost ze tak skoro 😀 ale ten pocit stoji za vyskusanie 😉
@radlinka ahoj ano insanity na to sa chystam az po 90x kedze to je pre mna nehorazna makacka a momentalne moja kondicka je stale posviatocna 😅
@moischaaa na fb je aj česká skupina,kde si radia 😉
@lucka127 ahoj ja zacinam konecne od zajtrA lebo som musela ist neplánovane na služobku 😠 a tam som nemala moznost sa vyskakat 🙂 tak zacinam od zajtra a ano idem cvicit od zajtra kazdy den, ale rano pred pracou,mna to tak nabije potom cely den fungujem 🙂 no a my deticky zatial nemame takze u mna je to urcite iné,obdivujem vsetky mamicky ktore to zvladate
@moischaaa no moja by si mala vidiet nas byt kym odcvicim tu hodinu:D:D:D
Ben mi vyhadze uplne vsetko od hrncov cez skrinu s miskami a varechy proste stazene cvicebne podmienky ale je hrozne zlaty ze vydrzi:D ja enmozem cvicit kym spi lebo spava len hodinu:D a to pracujem za pc 😀 ako dobre ze uz len do Marca:D:D:D tak som zvedava na vysledky das potom aj foto pred a po?ty ides len na rysovanie vsak?
@moischaaa hadam sa nepresilim uz nemavam ani svallovicu len jemne citim , ja som cvicila 5x do tyzdna tak mi to nerobilo az taky problem dnes som dala to kardio no maly sa po men valal:D tak poslednych 10 minut len tak tak:D:D:Didem podla toho rozpisu velmi ti dakujem zan ja koza by som to cvicila rad radom:D akuratr ma mrzia tie vikendy ze nebudem stihat ☹ hadam sa to velmi neodrazi
Inka idem sa vam pochvalit ako som zacala zo stravou od Mirka Veseleho + P90X k dnesnemu dnu mam -2kg dole a z pasa -1.5 za 5 dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀 😀 😀 ak to pojde takto tak do leta to bude supiiis
@lucka127 luciiii to je paraaaaada super len tak dalej , drzim silno palce, presne toto strasne motivuje , 🙂 ked uz sa to rozbehne, ale v tomto pripade su dolezite hlavne cm , aj ked sa vaha zastavi tak cm pojdu stale dole uvidis 😉
a aka je to prosim ta podla toho veseleho ? aspon v skratke ?
@moischaaa dakujeeem som celkom nastartovana🙂)nezastavim sa az an 65kg 😀 😀 😀
pozri jedalnicky mam pocit ze prasknut idem kym dam jednu porciu ja jem 5x denne mimo to ak ma prepadne hlad tak si dam banan hlavne poobede, inak kdesi aj pri P90X som citala ze je dobre si dat po cviceni ako regeneraciu ci co🙂

@moischaaa tak am za sebou 2 kolo c. 2 prosim ta vies mi povedat ako sa rozdeluju tie kola-levely? 1 tyzdens a 3 cvicia dookola ci kazdy den ine?az po 12
inak musim povedat amkacka riadna nebolo na mne meista sucheho:D:D