icon

Podarilo sa vám schudnúť po pôrode? Vaše skúsenosti!

15. jan 2024

Mám taký problém - mentálny aj fyzický, asi polroka pred otehotnením som podstúpila operáciu - 2 mesiace kľudový režim, dosť som pribrala vlastnou vinou, kadečo som pojedla a tak veď to poznáme😂pár mesiacov pred operáciou som necvičila ani sa nevážila ale predtým pravidelne a teda po operácii som mala asi o 10 kg viac ako bola pôvodná váha z čoho som bola zhrozená a že teda ide sa makať🤣ale neplánovane som otehotnela a zatiaľ nepriberám nejako extra, max 5 kg a som v 6. mesiaci ale teda potrebujem asi nejaké upokojenie že po pôrode to pôjde pekne dole😊Zaujímajú ma vaše osobné skúsenosti že sa to naozaj dá aj keď to bude asi makačka, keďže v okolí mám len ženy čo sa ozaj vypapali a už to nejako neriešili, a teda práve od nich počúvam že brucho mi už ostane a mám zabudnúť na nejaké kraťasy pritom si nemyslím že som tlstá (až na strie momentálne🤣) práveže mi každý postavu chváli - ako sa hovorí “all the right places”, zadok a prsia mám prirodzene väčšie a užší pás 160 cm/ pôvodne 58 kg a teraz max 75, mám 24 rokov a čakám prvé bábo
Neviem či také veci niekto hovorí zo závisti ale dosť ma to deptá aj keď v iných veciach nie som takáto citlivka, ale toto sa ma vie dotknúť

dzejsik
15. jan 2024

so stravou a cvičením to pôjde 👍 a dačo pre tehotné môžeš cvičiť aj teraz, aby svaly ako tak neochabli

veklipo
15. jan 2024

Ja som mala pri prvom 35r. Pribrala som 22kg, do roka po pôrode som bola na pôvodnej váhe. Pri druhej som mala 39r, pribrala som 25kg a schudla len 15kg. Zvyšok som už musela odcvicit.
Ale da sa to, neboj. Stravuj sa zdravo a váhou sa netráp.

evickuska
15. jan 2024

nepohla som ani prstom len strava prisna a 25 kg dole do 2 mesiacov

miadi
15. jan 2024

Ja som mala pred prvym teho 57kg a pribrala som 20kg no vela bola aj voda ( zavodnena) hnet po porode islo 10kg dole. Brusko za par dni po porode zmizlo no Kym som kojila tak sa nedalo dostat pod 60kg ked som dokojila tak bum hnet som bola na 57kg ale zas som na to otehotnela 😊posledne teho som pribrala 25kg a tiez to slo polka hnet same prec . Mam 172cm 41r a vaha 60-63kg uz by som nechcela 57kg zas by som nemala prsia 😉tie mam vdaka kg a tehotenstvam o 2c vacsie. A ani roky kojenia nic nepokazili . Kazde telo je ine niekto naopak kojenim chudne . Ak budes len davat um mozes mat od zaciatku dietu. Ja som vzdy jedla vsetko co mam rada. Metablizmus sa vekom spomaluje. Brucho mi neostalo po 2 detoch 😊ludia niekedy strasia. Ani strie nemam na bruchu. Nerob si dopredu zbytocne obavy. Mala si màlo pohyb . A ber to tak ze aj rok po porode mas narok mat nejake to kg na viac .. nemusis to vsetko hnet zhodit. Ked zacne babo chodit tak sa nebudes mat cas najest 😜budes za nim behat a zachranovat. Tes sa a uzivaj si aj to teho brusko- nie si tucna si tehotna .

miadi
15. jan 2024

Vsetky kamosky sa po porode vratili k povodnej vahe. Telo si Podla mna pamata..

kati301
15. jan 2024

Tak moj príbeh asi počuť nechceš, ale, po pôrode som mala 80kg, plus mínus rovnaká váha ako pred pôrodom. Tesne pred tehotenstvom som začala chudnút, dala som dole 3kg, lebo to bolo stále strašne veľa… 🙈
aktuálne mám 85 🙈 cize tak 😂😂 proste sa teraz neviem stravovať tak ako by som mala, pri malej som rada že sa najem na obed a večer.. a cvičenie nepomáha zatiaľ moc 🙈 uvidíme, snáď sa zo tento rok zlomí 🙃

antonia15
15. jan 2024

@evickuska mohla by som sa spýtať čo znamená prísna strava? Ďakujem

mane01
15. jan 2024

Si mlada, neboj, kila pojdu dole. Ja som pribrala pri oboch tehu 20kg a do polroka boli dole… same id seba… ale nemala som babku na vypomoc a oboch som dva roky kojila… takze bol to zaberak aj bez diet a cvicenia 😂🤷🏼‍♀️

monikamama
15. jan 2024

3krat som zhadzovala 25 kil, uspesne, ale bolo to tazke vela som cvicila a davala si pozor na jedlo. Ale ide to.

darkswan
15. jan 2024

V tehotenstve som pribrala 9kg, 5 mesiacov po porode som mala tych 9prec, plus este dalsich 9 k tomu (39r), ale vela chodim, tak to bude aj pohybom

mima1608
15. jan 2024

Schudla som na pôvodnú váhu, ale bruško mám stále také škaredé 😩 brušáky sa mi robiť nechce, takže na leto si kúpim celé plavky 🙈

deti95060810
15. jan 2024

po každom pôrode som schudla na pôvodnú váhu... mne stačilo kojiť.

yoxinka
15. jan 2024

Prvé dieťa (27 rokov), po pôrode som sa úplne bez problému dostala na pôvodnú váhu (61kg); druhé dieťa (31 rokov), tam som sa dostala po pôrode na 64-65 a nižšie to nešlo. Po druhom dieťati som cvičila/behala. Tretie dieťa (34 rokov) a schudnúť je najvačší problém. Momentálne mám 39, 67-68kg … ako, keby si dávam väčší pozor na stravu, tak by to asi aj išlo dole, ale už sa mi moc tieto veci nechce riešiť tak dramaticky ako keď som bola mladšia. Ja pravidelne cvičím, plávan, hýbem sa, snažím sa telíčko udržiavať v kondícii. Keby pridám stravu, tak by to bolo lepšie. Ako ja nejem nejaké úplné somariny, ale ľúbim aj sladké aj papať, tak si dám. Zase na druhej strane, mám 168cm a 67-68kg po troch deťoch … áno, pre niektoré ženy som asi tučná, ale to mňa vôbec netankuje 🤣🤪.

muchacici
15. jan 2024

Nooo, ja mám 35, pri prvom som pribrala okolo 20 kíl, po pôrode išli 3 kilá dole a potom rok ani ťukes, až pokiaľ som neprestala kojiť... 😔 potom pohyb a strava a pomaly to schádzalo. Zostalo mi 5 kíl naviac od pôvodnej, zase tehotenstvo, plus 22 kíl, avšak tentokrát sa ma úplne všetky kilá držia... 😖😣 skoro 4 mesiace po pôrode a vôbec nič, aj kojím.. ostalo mi hlavne brucho a "muffin tops"😓

guinevre
15. jan 2024

Podarilo, akurat som este na diete 🙂 Po porode mi zostalo cca 8 kg. Devat mesiacov po porode som si povedala, ze stacilo. Nedrzim hladovku, ale nejem sladkosti, chlieb iba obcas na ranajky, ziadne dzusy, okrem citronady... Ja som vyhladala pomoc vyzivovej poradkyne. Dala som dole 9kg za 2 mesiace. Cez Vianoce 3 tyzdne pauza, a vyzieracka, ale aj tak pripudlo iba 1.5kg. Teraz pokracujem, chcem este 2-3 kg dole. Kojim, a mlieko mam, dokonca tym, ze pijem vela vody, este mi aj pribudlo. Takze, to, ze nesmies chudnut, lebo kojis nie je pravda. Ide o kvalitu stravy.

cimage
15. jan 2024

Ja som pri prvom v 28r pribrala 20kg a do roka schudla 30kg 🤦🏽‍♀️, potom nie a nie pribrat. Pri druhej tiez 20kg hore a po porode som sa vykrmovala aby som neschudla viac ako som chcela. A pri tretej , v 38r som pribrala 15kg a tiez neviem ako som schudla. Cvicim ako sa mi da a hlavne chce. Mam obdobie, ze kazdy den 15-30min a potom aj mesiac nic. Samozrejme postava nie je uplne tip top podla mojich predstav, ale to nemam nikdy🤷🏻‍♀️, stale je co vylepsovat. V obleceni sa to skryje. Vsetky deti boli dlhodobo kojene.

kiki68
28. jan 2024

Jasne, rodila som cca 74kg, povod a vaha 54kg, po 6 mes som bola na 51kg, potom to islo do roka dole na 48kg, teraz som po 3 rokoch konecne vytiahla vahu na 53kg. Lenze cvicim od tych 3 mes od porodu. Mne Ta vaha isla dole rychlo, jednak to bola voda ( Takze 10kg islo naozaj hned) a dalsich 10 islo tiez dost lahko. Tie kila za tym isli ani neviem ako. A to som uz mala 35 ked som rodila