icon

Poznáte chudnutie systémom vlastného tela?

adriatica28
17. mar 2023

Milujem sladkosti, a jedlo. V januári mi váha ukázala 70 kg. Normálne vážim okolo 57 a už to fakt bola katastrofa. Tak som si zaplatila program s trénerom čo robí extrémne premeny a začala som cvičiť a upravila stravu. Všetci mali super výsledky len ja som stale stala na mieste 2 kilá mi lietali hore dole a viac ani ťuk.. Vraj svaly, ale poznám svoje telo veľa som športovala aj posilka mi nie je cudzia a vedela som že to nie je ok. Som síce po zlomenine členka , ale zaťala som zuby a išla som. Navyše som mega trpela lebo vždy som mala chuť práve na to čo sa jesť nemá. Tvaroh dodnes nemôžem ani vidieť 🙈 Vo februari keď sa váha stále hýbala okolo 68-70 kg som sa naštvala a vyskúšala som systém vlastného tela, čo som našla na FB v jednej skupine o chudnutí. Týpek tam dával mega premeny svojich klientov.. Zaujalo ma že môžem jesť absolútne čokoľvek, áno kľudne aj celý deň sladkosti ( to som hneď na začiatku programu otestovala, a výsledok bol že váha išla dole ale ja som sa na druhý deň sladkostí nemohla ani doktnut, taká som bola presladena 🤣)takže nebola potrebná žiadna investícia do nákupu zdravých a vhodných potravín. A hlavne žiadne zákazy čo sa môže a čo nie. Priznám sa že cena programu na mesiac bola riadna pálka preto som si to ďalej nepredlzila, (fungujem s tým čo mi dalo online školenie v prvom mesiaci, na ktoré sa dosť dlho čaká ) ale dnes mám 62 kg a denne vidím úbytky na váhe aj keď jem všetko na čo mám chuť a vôbec, ale fakt že vôbec sa nehýbem. Zo začiatku som to nedokázala pochopiť, lebo však o strave a deficite , kalorickych tabuľkách, makrách a výdaj vs. príjem viem za tie roky športu všetko. Podotykam že už mám dosť po 45-tke, čo bolo ďalšie. Už to nepôjde lebo vek a bla bla. Ale opak je pravdou. Vidím to denne na váhe, na oblečení a celkovo som nakoniec mega šťastná že som na to narazila. Takže baby nevzdávajte to a hľadajte. Určite si každá ktorá naozaj chcete nájdete ten svoj správny systém s ktorým to dokážete.❤️

e, Ale funguje to a je to super..

Strana
z3
alzbeta1301
23. mar 2023

@h2 čokoládový deň mal zjavne horšie nasledky 😀

veronika12345678
14. apr 2023

Milujem ked tu začnú komentovať slepice a hovno sa do toho rozumejú !!!!vy uz ste tak mentalne v riti??? všetky studovane zdravou výživou! No MK čo čakať

kvetinka75
14. apr 2023

@adriatica28 predstav si, že telo vie, odkiaľ energia ide. A telo nepotrebuje len energiu ale aj živiny a tie asi z čokolády nedostane.

lucka_miuu
15. apr 2023

Dievčatá, pre zjednodušenie (a ušetrenie peňazí). Ten pán, o ktorom zázračných premenách sa bavíte, čerpá svoje informácie z veľkej časti z "intuitívneho stravovania". Spočíva v tom, že papáte, len keď cítite hlad, pretože hlad znamená, že práve v tú chvíľu vaše telo potrebuje energiu. Intuitívne stravovanie vás naučí nejesť, keď je iba chuť prezlečená za hlad a naučí vás počúvať signály vlastného tela. Keď má chuť na sladké, dá si sladké. Keď na zeleninku s mäskom, dá si tú (ale vždy vo fyzickom hlade, nie vtedy, keď "hmm mám chuť na raffaelo, tak to je určite signál"). Odporúčam knihu Nebojte sa jedla od Svetlany Bronnikovej, kde sa to krásne vysvetľuje. Práve je tam aj veľká časť venovaná tomu, že je dôležité zabudnúť na všetky "zaručené diéty" a podobne. Je to reštart, je to návrat ku prirodzenému stravovaniu. (ako pekný príklad tam uvádza malé deti- plačú, keď potrebujú jedlo, prestanú jesť, keď sú sýte.). Tým, že jeme, len keď telo potrebuje, tak vieme, že tú potravu vtedy využije naplno = neukladá ju do zásob. A potom tá magická časť je o tom, koľko toho jeme. Pokiaľ jeme v ten moment hladu menej, ako telo potrebuje, tak si telo vezme ďalšiu energiu z toho, čo má v zásobách = chudneme, dievčatá. (To je celá podstata toho, za čo by ste inak zaplatili peniaze, pričom tie informácie sú online zadarmo). Tam sa tvorí kalorický deficit, ktorý prejde do praxe. Dôležité je vždy jesť keď je pocit hladu, ale vždy tak, aby sme boli viacmenej polosýte - a telo si tak dobralo to, čo už má. Preto to môže znieť, že "papáme celý deň" - pretože pri takých malých dávkach jedla, prichádza hlad - signál tela o doplnení energie - častejšie. Je veľa článkov aj o tom správnom "dávkovaní" - že porcie majú byť v skutočnosti omnoho menšie a dá sa orientovať podľa dlane, päste a pod. Nájdite si. Čo sa týka pitia - pijeme to, čo je bez kalórií, aby sme, zaseraz, neprijímali kalórie vtedy, keď ich telo nespotrebuje a nepotrebuje = takže žiaden alkohol, džúsiky či mlieko (maximálne vtedy, keď je čas konzumácie = keď príde na vás hlad) 🙂 Pri kalorickom deficite ide o porcie o max. veľkosti dlane. Veľkosť dlane je veľkosť žalúdka - dostávame ho na prirodzenú, "nerozožanú" veľkosť. Dôležité je mať aspoň hodinu rozostup medzi jedlom. Zo začiatku to trvá pár dní, kým si človek zvykne, na začiatku bude hladný, potom ale, keď sa žalúdok dostane na vlastne normálnu veľkosť, tak to bude všetko vpohode! Takže ajkeď zo začiatku ten hlad bude častejší ako raz za hoďku, vydržte chvíľu.) Hlavné je potom (potej hodine) ten hlad nikdy nepotláčať a vždy tomu telu niečo dať, v takom množstve, aby ste mu dali "tak akurát" - to už si potom samé regulujete a samé určujete, či budete chudnúť, alebo si váhu udržovať. (jeme do polosýta/sýta - nikdy viac) Pokiaľ telo nebudete poslúchať a nedáte mu jedlo, tak si bude myslieť, že je nejaká krízička a začne šetriť zásoby = nebude ich používať. Preto sa nedoporučuje hlad hrdinsky ignorovať. Spôsobí to len to, že chudnutie zasekne. Preto niektorí, ktorí síce jedia málo a myslia si, že tak schudnú, chudnú napr, pomalšie, pretože ich telo sa bojí tie zásoby dať preč, lebo sa bojí, že jedlo už "nedostane". Uvedomujem si že tu o tele píšem akoby malo vlastnú hlavu, ale veď, vlastne má. 🙂 Intuitive eating. Je toho viac, ale toto je nejaký ten základ, podľa ktorého sa riadim a úspešne chudnem bez zdravotných problémov, svižným, veľmi motivačným tempom. Páči sa mi, že je to fakt návrat k prirodzenosti a nesnaží sa to určovať pravidlá čo sa môže a čo nie, kedy a tak. Nejesť vtedy, keď "sa má" ale vtedy, keď to vaše telo fakt potrebuje. A pokiaľ už aj na toto niekto začne vymýšľať, že je to blbosť, tak nech si ďalej pečie tie nekonzumovateľné dukanovské chlebíky.

mk1111111111
15. apr 2023
veronika12345678
15. apr 2023

@lucka_miuu 🙂🙂🙂🙂 perfektne po lopate napísané 🙂🙂

hajnalecka
25. apr 2023

@adriatica28 aj ja nad tým rozmýšľam 🙏

hajnalecka
25. apr 2023

@adriatica28 prosím vás to stačí len mesiac, aby som tomu pochopila.?Lebo som rozmýšľala o kúpu 3 mesiacov 😬Ďakujem za odpoveď

jajanela
26. apr 2023

@hajnalecka ja som momentalne 3 tyzden z 1 mesiaca,viac idem sama,viem co mam robit,tak skusim ako to dam sama

hajnalecka
28. apr 2023

@jajanela a ste si zaplatili toho pána?

zuzkabeuty
21. okt 2023

@adriatica28 je to tým, že nie siv strese a netlačiš dobre sa vyspiš inzulín a leptin sa stabilizuje a žiješ udržateľné. Tiež mi prišli extrémne premeny extremne život ma byt o radosti.

katka253111
24. mar 2024

@lavazzake ahoj, pls ta, vies, v com to cele spociva? Ze ako sa chudne? Dakujem

chudnutiesystem
9. jún 2024

Ahojte mam cele podklady zo školenia, posuniem ďalej za symbolickú cenu

jajanela
14. jún 2024

@chudnutiesystem Dobrý deň,mate uz aj to nove info ohladom ovplyvňovania zásob?Ďakujem

portret7
14. jún 2024

@lucka_miuu 👍 so vsetkym suhlasim, je to pre nase telo prirodzene. Ja to praktizujem roky. Ludia casto argumentuju, ze ak by sa nenajedli napr. kazde 2 hidiny, tak su hladni - ale v skutocnosti castym jedenim si vyvolavaju “umely” hlad z dovodu vysokych vykyvov glukozy. Pri “skutocnom” hlade nie su tieto vykyvy take mohutne. Na tuto temu je aj vela odbornych publikacii, je skoda, ze malo lekarov, trenerov a vyzivovych poradcov zaspali dobu a nesleduju najnovsie studie. A pritom je to tak jednoduche - nasi prarodicia tiez jedli iba v case hladu😉je to telu to najprirodzenejsie stravovanie.

chudnutiesystem
14. jún 2024

@jajanela nie to ni3 nemám ale viem o com to cca je

Strana
z3