icon

Prečo ľudia používajú Ozempic na chudnutie?

16. jún 2025

Tiez vas to hnevá,ze si pichaju ozempic , preto,ze su lenivi cvicit a vyvazenejsie sa stravovat a je im to pohodlnejšie,?? co ak sa kvoli tomu diabetici nebudu moct k lieku dostat?
Nahnevala ma aj jedna znama, ktora jedava piate cez deviate, je znacne obezna, cvicit nebude ani za boha, ale s lekárkou sa dohodla,ze jej ozempic predpise,su kamosky. Ja zasnem...

mk1111111111
17. jún 2025

Tak, ked sa s tym.nevies vyrovnat, popros kamosku, nech zozenie aj Tebe a nezavid jej. A ked ho nechces uzivat, tak ju nechaj napokoji, nech si so svojim telom robi, co uzna za vhodne. Riad sa heslom Zi a nechaj zit.

bludna
17. jún 2025

Ani nahodou ma nerozculuju ludia, ktori sa doslova vyzrali na take sialene hodnoty BMI, ze sa musia uchylit k tomuto lieku. Nerozumiem, ze ta to vobec rozculuje. Ak roky sportujes, tak sa nemozes porovnavat s ludmi, ktori schudnu 20 a viac kil a su celi ovisnuti a aj napriek akoze stihlemu telu vyzeraju velmi nezdravo. Ja ich skor lutujem, ze su taki slabi a nedokazu sa o seba postarat sami. Je to odpudzujuce. Cela obezita je odpudzujuca.

ssimusska
17. jún 2025

@autorka absolútne ma to nehnevá, nech si robia čo chcú. Ja si radšej pôjdem zacvičiť a budem sa venovať svojmu zdraviu. 🤗

autor
17. jún 2025
@bludna

Ani nahodou ma nerozculuju ludia, ktori sa doslova vyzrali na take sialene hodnoty BMI, ze sa musia uchylit k tomuto lieku. Nerozumiem, ze ta to vobec rozculuje. Ak roky sportujes, tak sa nemozes porovnavat s ludmi, ktori schudnu 20 a viac kil a su celi ovisnuti a aj napriek akoze stihlemu telu vyzeraju velmi nezdravo. Ja ich skor lutujem, ze su taki slabi a nedokazu sa o seba postarat sami. Je to odpudzujuce. Cela obezita je odpudzujuca.

@bludna to si pekne napísala, asi by som sa takto mala na to pozerat. Mas pravdu,ze si zasluzia skor lutost

autor
17. jún 2025
@pralinka25

tak tu mas identicke dvojca pretoze rovnaky styl pisania aj poburenia ohladom rovnakej zalezitosti. aka je realne pravdepodobnost ze viac ako jeden clovek sa bude v kratkom obdobi poburovat rovnakym stylom na rovnakej veci. takmer nulova. ale ked to tvrdis ....
kazdopadne plati ries seba nie ostatnych. svojpravny clovek je za svoje ciny zodpovedny sam. chodis robit kazanie aj fajciarom a tym so si davaju vecer vino?

@pralinka25 pozri, presviedcat niekoho o opaku, ked sa zaryto drzi svojej pravdy nema vyznam, tak si teda mysli, co chces.

autor
17. jún 2025
@mk1111111111

Tak, ked sa s tym.nevies vyrovnat, popros kamosku, nech zozenie aj Tebe a nezavid jej. A ked ho nechces uzivat, tak ju nechaj napokoji, nech si so svojim telom robi, co uzna za vhodne. Riad sa heslom Zi a nechaj zit.

@mk1111111111 to vobec nie je zavist, skor je to smutne,ze nenajdu tolko sily v sebe,zeby zacali cvicit a zmenili stravu,ale uchyluju sa k tomuto.

veronikaszabova
17. jún 2025

Preco anonymne, ked polka koňa isto vie, kto si? 🙂 v kazdej teme ides proti Ozempicu 🙂

autor
17. jún 2025
@veselo_neveselo

Podla jednej baby sudis celu populaciu obeznych ludi? Mna zas hneva taketo zovsobecnovanie. Takato reakcia mi ale pride trochu prehnana...

Ja to beriem tak, ze niektori ludia s tym chudnutim potrebuju pomoct viac, ako druhi.
U mnohych ludi totiz mozog tak trochu nespolupracuje, ale to sa strasne tazko vysvetluje niekomu, kto to nezazil.

U tych, co maju spravne mozog, len sa nejak okolnostami vypapkali (ako baby po tehu, alebo zeny na zaciatku menopauzy), ti nebudu dlhodobo tlsti. Ti to schudnu, ked si uvedomia ze to zaslo dalej nez je dobre, vypnu stravovacieho autopilota, zapoja mozog a idu.
Ale preco to tak nevedia vsetci?

Ci myslis, ze tlsti ludia nevedia, ze nemaju zrat a maju sa hybat? Jasne, ze vedia.
Podla mna je vysoka obezita psychosomaticky problem, a pokial k tomu nebudeme tak pristupovat, tak to lepsie nebude.

Ja mam kamosku, co mi vysvetlila, ako u nej zafungoval ozempic. Pred nim, vravela, ze na jedlo myslela furt..co bude na ibed, kedy bude vecera, co bude na veceru, ci si moze dat sladke, ze pojde cvicit a potom si da cokosku, proste od rana do vecera sa jej tocilo v hlave okolo jedla. A pritom nebola extremne obezna, cvicila, aj jogu (aby ukludnila hlavu), turistika,...
Ale s Ozempicom, ze tento sum jedla v hlave prestal. Proste uz v hlave nema furt, ze co sa bude jest a kedy, na jedlo uz nemysli stale. Mysli nan ked zacne byt hladna - ako kazdy normalny clovek. A potom aj ta vaha isla dolu. .

No a tu sa hnevaj na nu, ze siahla po lieku. Ale lahko sa sudi, ked tieto vnutorne pochody nepozname.

@veselo_neveselo pozri, zovseobecnovat som nechcela, aj ked sa mi to podarilo. U ludi ako tvoja kamarátka to chápem. Ona chodi cvicit a nedari sa jej schudnut, lebo jej v hlave ide tento kolotoc, to je iny pripad. Mna hnevaju ti , co su lenivi ako voš a ani sa nepokusia to zmenit, sportom, stravou, radsej si tuto cestu zlahcia injekciami a este si aj dobrovolne skazia zdravie. Opäť

autor
17. jún 2025
@veronikaszabova

Preco anonymne, ked polka koňa isto vie, kto si? 🙂 v kazdej teme ides proti Ozempicu 🙂

@veronikaszabova ano a kto som? Povedz mi 🙂 pokojne hod aj link, nech sa pozriem, kolko ozempicovych tem tu mám.

autor
17. jún 2025
@kiki68

@tairyx no Lebo ked si znicia pankreas tymto, kto to bude platit? No predsa poistovna a bude na nich mint obrovske peniaze a zachranovat tymto ludom zivot. V tom je ten problem, ze oni tie lieky zneuzivaju. Ano existuje kadeco, opiaty, barbituraty, to neznamena, ze to maju ludia jest ako lentilky. Tie lieky maju mozne vazne nasledky, hlavne pri neriadenom pouzivani. A niekto musi tie nasledky tym ludom hradit. Cize vela spolocnost.

@kiki68 konecne mudra reč 👍👍

veronikaszabova
17. jún 2025
@anonym_autor

@veronikaszabova ano a kto som? Povedz mi 🙂 pokojne hod aj link, nech sa pozriem, kolko ozempicovych tem tu mám.

Ty nemas ziadnu, v kazdej si vsak proti nemu 🙂
@balerina2025

autor
17. jún 2025
@veronikaszabova

Ty nemas ziadnu, v kazdej si vsak proti nemu 🙂
@balerina2025

@veronikaszabova myslis,ze len jeden clovek moze mat takyto nazor??
@balerina2025 prosim Ta, ozvi sa, nech ta zbytočne neobvinuju.

balerina2025
17. jún 2025

na co sa mam znova vyjadrovat k hluposti ludi?
ked zdravi ludia do seba pchaju nieco, co im to zdravie moze v konecom dosledku narusit?

veronikaszabova
17. jún 2025

Tak budete dve, co tak proti nemu idu hlavou proti muru 🙂

Preco ti tak vadi, ze kamoska ho berie? Ona si znici zdravie 🙂 a mozno nie. Poznam par ludi, co ho brali, schudli, ziadny Jojo efekt a zdravie je zatial OK

balerina2025
17. jún 2025
@veronikaszabova

Tak budete dve, co tak proti nemu idu hlavou proti muru 🙂

Preco ti tak vadi, ze kamoska ho berie? Ona si znici zdravie 🙂 a mozno nie. Poznam par ludi, co ho brali, schudli, ziadny Jojo efekt a zdravie je zatial OK

@veronikaszabova tak stastni ludia. ked nemaju nasledky. o to viac ze nemaju jojo efekt. gastro problemy su naozaj velmi vazna vec a ludia hazarduju. no kazdy z nas ma stale moznost, ako nalozime so svojim zivotom...

veronikaszabova
17. jún 2025
@balerina2025

@veronikaszabova tak stastni ludia. ked nemaju nasledky. o to viac ze nemaju jojo efekt. gastro problemy su naozaj velmi vazna vec a ludia hazarduju. no kazdy z nas ma stale moznost, ako nalozime so svojim zivotom...

@balerina2025 presne... Kazdy ma volbu, ktorou cestou sa vyberie. Preto nechapem tento utok voci ludom, ktori ho beru.

kiki68
17. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 to sa behom 10 rokov zisti ake budu nasledky, stale je to novy likes hlavne jeho zneuzivanie nevieme kde povedie. Ak ma nejaky diabetik 130kg, ok, pod vedenim lekara ide do nejakeho kontrolovaneho rizika, ale ked vidim 65kg celebrity, co tym idu na 45kg vahy. Tak nikto nevie kolko a ako to uzivaju. To je ako steroidy vo fitku. Tie su tiez pod kontrolou lekara relativne bezpecne, ale nadivoko vieme ako to dopadne

balerina2025
17. jún 2025
@kiki68

@balerina2025 to sa behom 10 rokov zisti ake budu nasledky, stale je to novy likes hlavne jeho zneuzivanie nevieme kde povedie. Ak ma nejaky diabetik 130kg, ok, pod vedenim lekara ide do nejakeho kontrolovaneho rizika, ale ked vidim 65kg celebrity, co tym idu na 45kg vahy. Tak nikto nevie kolko a ako to uzivaju. To je ako steroidy vo fitku. Tie su tiez pod kontrolou lekara relativne bezpecne, ale nadivoko vieme ako to dopadne

@kiki68 ved prave ze tie gastro problemy prichadzaju necakane nenapadne, rakovina zaludka sa vyvija napr cca 10--15 rokov, hrube crevo tiez par rokov, vela chorob je asymptomatickych, ci napr vela ludi ma neliecene chronicke choroby, toto vsetko proste moze skoncit zle. uplne suhlasim co si napisala. mna zaujima, ktora lekarka ma gule predpisat lieky 60kg osobe ktora je uplne zdrava? len pretoz e 60kg nevie radsej cvicit a upravit stravu? ta osoba je fat skinny a to len preto ze cely zivot ani nevie co je sport?

kiki68
17. jún 2025
@balerina2025

@kiki68 ved prave ze tie gastro problemy prichadzaju necakane nenapadne, rakovina zaludka sa vyvija napr cca 10--15 rokov, hrube crevo tiez par rokov, vela chorob je asymptomatickych, ci napr vela ludi ma neliecene chronicke choroby, toto vsetko proste moze skoncit zle. uplne suhlasim co si napisala. mna zaujima, ktora lekarka ma gule predpisat lieky 60kg osobe ktora je uplne zdrava? len pretoz e 60kg nevie radsej cvicit a upravit stravu? ta osoba je fat skinny a to len preto ze cely zivot ani nevie co je sport?

@balerina2025 tak vela ludi sa k tomu dostane ilegalne. Vieme ako je to s liekmi. Ma to aj cierny trh…

katka533
17. jún 2025

Lebo chudnúť je veľmi ťažké a málokto si dokáže udržať zdravý životný štýl s cvičením dlhšiu dobu

majamat
17. jún 2025

bola som u internistu a ten sa tym zaoberal, on sa divl, preco sa viac nepredpisuju lieky na chudnutie, hoci ich mozu pisat aj obvodaci, samozrejem su tam urcite kriteria.
a on hovoril, ze trba mat na chudnutie partaka. nemusi to byt zrovna niekto, kto bude aj chudnut aj cvicit, ale mozno aj ako btlavu vrbu, hlavne oporu treba mat. niektori ludia tuto opuru nemaju a chudnutie sa pre nic stava narocnym a nezvladnu ho.

mame naucene casto zle strav. navyky, jedlom si kompenzujeme stres, unavu, s jedlom sa nam spajaju rozne emocie. preto jedlo pouzivame inak, ako mame a eda je tu este aj tendencia, byt na nom zavisly. aj na jedlo sa vytvara zavyslost rovnaka ako an ine navykove latky - samozrejme na konkretne druhy jedla, nie na vsetko. a tak ako si niekto nevie poradit s fajcenim, iny si nevie s jedlom.
ja chapem, ked ted aniekto chudnut nedokaze. co je horsie, ak sa chce nastartovat, nepomoze mu nik iny, len on sam. on si to musi upratat v hlave, najst motivaciu - penu neoblomnu a teda aj volu. no tot je proces, ktory vobec nie je lahky. a teda u zien este aj tie hormony. tiez nas casto v tomto ngativne ovplyvnuje zle pocasie, depresivne obdobia s nedostatkom slnka a pod. niekto je voci tomuto viac vnimavy, iny nie a v spojeni s kompenzacaciou negativnych pocitov a stavou jedlom, to vytvara dobre podmienky pre vznik obezity, pre nezvladnutie diety.
ja som kedysi drzala dietu a sestra pindala, ze jedavam zalostne malo. KT vtedy neboli, ale teda nic mi nebolo, bola som fit, mala som vela energie, niekedy som citila hald, ale nevadilo mi to, jedla som vela zeleniny, aj ovocie, aj celozrnne vyrobky, cize aj vlakniny dost, aj bielkovin, proste vsetko tma bolo. no ak tatko reaguju vaiceri clenovia domacnosti, pripadne sa pred dietujucim veselo kdecim napchavaju bez ohladu na to, ze dietujuci moze mat v danom case krizu, tak hrozi zlyhanie.

balerina2025
17. jún 2025
@katka533

Lebo chudnúť je veľmi ťažké a málokto si dokáže udržať zdravý životný štýl s cvičením dlhšiu dobu

@katka533 ale ani ozempik sa neda brat cely zivot. kde je istota ze ludia znova nenabehnu do starych kolaji?

katka533
17. jún 2025
@balerina2025

@katka533 ale ani ozempik sa neda brat cely zivot. kde je istota ze ludia znova nenabehnu do starych kolaji?

@balerina2025 sak nabehnu urcite

fidorka7
17. jún 2025
@zobaka

pri tom su aj ine lieky na trhu, ktore maju rovnaky vedlajsi efekt a netreba si nic pichat a lacnejsie, ked sme uz pri tom, len tiez s neziaducimi ucinkami

@zobaka napríklad aké lieky?

gov
Odpoveď bola odstránená
kiara987
17. jún 2025

Keďže píšeš túto temu tak ako píšeš tak je zjavne že o ozempicu nic nevieš. Ozempic za tých ľudí neschudne a musia aj tak cvičiť a zdravo jesť. Je to len barlička

zobaka
17. jún 2025
@fidorka7

@zobaka napríklad aké lieky?

@fidorka7 nebudem konkretizovat, lebo vidim ako s tymi liekmi na cierno obchoduje a ludia si ich zhanaju ako blbci napriek neziaducim ucinkom, nechcem to podporovat, ale su to lieky zvysujuce dopamin a su na predpis tam kde ich je treba

balerina2025
17. jún 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov netreba srandovat. ale ked ludia toto podstupuju, podotykam zdravi ludia..

janka_23
17. jún 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov nuž...kazdy ma vlastný rozum a slobodnú vôľu rozhodnut sa. Keď im to za to stojí 🤷🏼‍♀️

rozculena
17. jún 2025

nie,mňa to vôbec neštve,že si niekto do seba pchá sajrajt