icon

Prečo nechudnem aj pri kalorickom deficite?

prosimopomoc
14. aug 2025

Ahojte,
používam kalorické tabuľky. Všetko si vážim a zapisujem. Dbám na to, aby som mala každý deň pohyb (chôdza, fitko, plávanie). Samozrejme, mám aj odpočinok. Nechudnem a cítim sa frustrovane, nakoľko som čakala, že to pôjde rýchlejšie pri počiatočnej vysokej váhe.
Čo môže byť chybou?

telefon00
15. aug 2025

Jednoducho ako sa k telu stávate teraz, tak sa Vám to prejaví o 10 rokov...ak máte teraz telo super...tak pred desiatimi rokmi ste na tom pracovali. Nechcite od tela to že mu dávate 30 rokov odpad...že bude poslúchať na starobu...ak si ho nicite tým co sa teraz predáva od pitia a stravy...nevyberate to správne, tak potom neplaťte že máte problémy. Telo sa vám za to problémami odvdaci a to je už neskoro... na to ste mali mysliet skorej a predysli by ste tejto problematike mnohé...

martina21
15. aug 2025
@telefon00

Jednoducho ako sa k telu stávate teraz, tak sa Vám to prejaví o 10 rokov...ak máte teraz telo super...tak pred desiatimi rokmi ste na tom pracovali. Nechcite od tela to že mu dávate 30 rokov odpad...že bude poslúchať na starobu...ak si ho nicite tým co sa teraz predáva od pitia a stravy...nevyberate to správne, tak potom neplaťte že máte problémy. Telo sa vám za to problémami odvdaci a to je už neskoro... na to ste mali mysliet skorej a predysli by ste tejto problematike mnohé...

@telefon00 to je pekna myslienka, len nie sme vsetci takí uvedomelí ked mame 20 a pekne telo je skoro zadarmo (zenske) vela zacne cvicit a rozmyslat nad stravou az 30+ ked pridu prve problemy. Ani na tom nie je nic zle, každy clovek ma inu cestu zivotom. Autorka chce so sebou nieco robit a to je super, len sa jej nedari. Chcelo by to od nej viac informacii.

biba_18
15. aug 2025

@telefon00 božemoj, ty trepeš. veď si sám písal že si schudol 25 kíl. tie si nabral ako? tým že si sa správne stravoval??

telefon00
15. aug 2025
@biba_18

@telefon00 božemoj, ty trepeš. veď si sám písal že si schudol 25 kíl. tie si nabral ako? tým že si sa správne stravoval??

@biba_18 ale keď som mal tých 25 kíl navyše...boli to oveľa väčšie svaly, ale plus tuk a tiež som bol zavodnený...ale vyzeral som perfektne, len som bol moooc mohutný a chcelo to zmenu 😀. Životnú zmenu a tá sa podarila..
Síce som netušil, že až tak moc pôjdem dolu, ale šlo a bol som v nemom užase, že to ide 💪... s kľudom by som.si to zopakoval znova 😎

telefon00
15. aug 2025
@martina21

@telefon00 to je pekna myslienka, len nie sme vsetci takí uvedomelí ked mame 20 a pekne telo je skoro zadarmo (zenske) vela zacne cvicit a rozmyslat nad stravou az 30+ ked pridu prve problemy. Ani na tom nie je nic zle, každy clovek ma inu cestu zivotom. Autorka chce so sebou nieco robit a to je super, len sa jej nedari. Chcelo by to od nej viac informacii.

@martina21 a sme doma, a sme doma. Preto treba začať práve teraz 💪... aby o par rokov človek bol na tom lepšie a nie horšie. Len ľudia majú zle zvyky a sú pohodlný 😁... potom to tak aj za tie roky vyzerá. Tučný a zdravotne zle... lenže to sa už mlieko rozlialo. Za mňa má rešpekt a poklonu každý, čo to dá a fakt zmení postavu že schudne. Moc tu mudrujete o tom prečo nezačať... vidím to na ľuďoch co začnú cvičiť...po týždni sa na to vybodnú, lebo nevidia výsledky alebo ich to jednoducho prestane baviť. Chudnutie nie je pre každého a popri tom je to tak jednoduché, nežrať a nepiť sprostosti, poriadne späť, no stres... a toto všetko sa vola tak, že človek vedie zdravý životný štýl 😁💪😎... preto sa ťažko chudne ľuďom, sú pohodlný a zhýčkaný. Na mesiac každého zavreť do vezenia s pravidelnou stravou na pridel a ti garantujem že schudne každý 😎

spenat9
Autor odpoveď zmazal
spenat9
15. aug 2025
@telefon00

@martina21 a sme doma, a sme doma. Preto treba začať práve teraz 💪... aby o par rokov človek bol na tom lepšie a nie horšie. Len ľudia majú zle zvyky a sú pohodlný 😁... potom to tak aj za tie roky vyzerá. Tučný a zdravotne zle... lenže to sa už mlieko rozlialo. Za mňa má rešpekt a poklonu každý, čo to dá a fakt zmení postavu že schudne. Moc tu mudrujete o tom prečo nezačať... vidím to na ľuďoch co začnú cvičiť...po týždni sa na to vybodnú, lebo nevidia výsledky alebo ich to jednoducho prestane baviť. Chudnutie nie je pre každého a popri tom je to tak jednoduché, nežrať a nepiť sprostosti, poriadne späť, no stres... a toto všetko sa vola tak, že človek vedie zdravý životný štýl 😁💪😎... preto sa ťažko chudne ľuďom, sú pohodlný a zhýčkaný. Na mesiac každého zavreť do vezenia s pravidelnou stravou na pridel a ti garantujem že schudne každý 😎

@telefon00 ty si riadne mimo :D ja som schudla 20kg za 6 mesiacov a dala som si aj latecko a aj kazdy den plnohodnotnu tuhu stravu a nemusela som hlad zapijat vodou 🤦‍♀️

telefon00
16. aug 2025
@spenat9

@telefon00 ty si riadne mimo :D ja som schudla 20kg za 6 mesiacov a dala som si aj latecko a aj kazdy den plnohodnotnu tuhu stravu a nemusela som hlad zapijat vodou 🤦‍♀️

@spenat9 kto zapijal hlad vodou???

subartic
16. aug 2025

schudla som 25 kg za asi rok . Používala som prerušovaný pôst a behám . nereišim žiadny kalorický deficit, jem zdravo a to čo mám rada, a jem v okne 16:8. Už mám za sebou ráno 10 km odbehnutých , práve som zjedla domácu uvarenú ovsenú kašu, do nej lyžička medu a černice zo záhrady. Pol hodina počkám a ide zelený jačmeň + kolagén . Vitamíny 50+ a pupalka . Obed je dnes v reštike so synom a jeho priateľkou , a o 15 hodine mám ešte tuniakový šalát zo zeleninou a jedno vajíčko . A potom fajront až do rána. Od septembra zaraďujem ľahký silový tréning. Moja váha je 50 kg pri výške 160 cm.

lllaila
16. aug 2025
@telefon00

@lucia13022023 napísal som môj spôsob, ako som ja dal dole 25 kil za 6 mesiacov 😎. A dokonca tak, že mi všetky svaly ostali 😁 a ešte som ich aj zväčšil 😁. Napísal som treba zmeniť zvyky... na každého zaberá niečo inšie... ale rovnica väčší výdaj ako príjem je alfa a omega. Toto ak človek nepochopí, je odkázaný k neúspechu. A ak sa človek málo hýbe..tak by mal jesť ešte menej, ako človek aktívny. Som zvedavý, ako vyzeráte vy, čo radíte..koľko ste schudli vy ženy. A to že ak 3 kila sa neráta... no dajte fotku nech zhodnotíme či viete z vlastnej skúsenosti ako chudnúť... ja dám jednu z dneška, pozdravujem od bazéna s kávičkou. A to som mal 117 kg a dal dole na 92kg 🤜

@telefon00 takže silový tréning, proteín a veľa polievok a mäsa? Mne to neznie zle, len žena môže prísť o tuk v prsiach, takže aj tučné mliečne vyrobky jesť aspoň.

mk1111111111
16. aug 2025
@subartic

schudla som 25 kg za asi rok . Používala som prerušovaný pôst a behám . nereišim žiadny kalorický deficit, jem zdravo a to čo mám rada, a jem v okne 16:8. Už mám za sebou ráno 10 km odbehnutých , práve som zjedla domácu uvarenú ovsenú kašu, do nej lyžička medu a černice zo záhrady. Pol hodina počkám a ide zelený jačmeň + kolagén . Vitamíny 50+ a pupalka . Obed je dnes v reštike so synom a jeho priateľkou , a o 15 hodine mám ešte tuniakový šalát zo zeleninou a jedno vajíčko . A potom fajront až do rána. Od septembra zaraďujem ľahký silový tréning. Moja váha je 50 kg pri výške 160 cm.

@subartic prosim Ta, kolko mas rokov a za aky cas Ti zacala klesat vaha? Ja sa priblizne tak stravujem, ale vaha nic 😤

subartic
16. aug 2025
@mk1111111111

@subartic prosim Ta, kolko mas rokov a za aky cas Ti zacala klesat vaha? Ja sa priblizne tak stravujem, ale vaha nic 😤

@mk1111111111 50 rokov mám . A schudnutá som asi 3 roky, vstúpila som do perimenopauzy. Váha mi v podstate začala klesať ihneď .

subartic
16. aug 2025
@mk1111111111

@mk1111111111 ak sa ti dá a nemáš nejaké obmedzenie, zaraď pohyb. Ja som začala behať , lebo som prežívala veľmi zlé životné obdobie aby mi doslovne nej... blo , a začiatky boli pre mňa veľmi ale veľmi ťažké , ale z 500 metrov , bol 1 km , potom 2 , potom som behala 5 km asi pol roka , neskôr 10 a teraz zabehnem bez problémov 15 km. Začali sa u mňa prejavovať už príznaky perimenopauzy , tak od septembra zaraďujem aj ľahší silový tréning.

majkadu92
16. aug 2025
@telefon00

Ja za 6 mesiacov 25 kíl 😁🤜. Všetko je to o zmene zvykov a kalorickom deficite. Inak to jednoducho nejde a ani nepôjde. Už cuky a luky to povedali, nežer cica. Ja som znížil príjem jedla o 90%, prestal piť kávu, nejedol pečivo ani sladké a bol len na polievkach... samozrejme že sem tak som dal aj tuhú stravu, ale veľmi striedmo. Žalúdok sa mi zmenšil možno o polovicu. Keď som jedol, tak len do takej miery, že keď som to zapil čistou vodou, bol som ešte ste hladný. Na ten pocit sa dá zvyknúť. Keď som dospel až do toho štádia, že som neustále cítil hlad...vtedy som doslova očami videl, ako sa zmenšujem a bol to parádny pocit. Len takýto stav nedá hocikto a preto chápem, že chudnutie je náročné...

@telefon00 tu su moje kavicky, latečka, aperol pečivo zas to netreba hrotit a všetko s rozumom

martina21
16. aug 2025

@majkadu92 presne tak a hlavne mat ako zena dostatok tukov na spravne fungovanie hormonov

zuzanaam
16. aug 2025
@lucia13022023

@sisska96 čiže tvoja teória je taka, že mäso so zeleninou o 17:30 má 350kcal a to isté mäso so zeleninou o 19:00 bude mať 3500kcal?

@lucia13022023 teória je taká, že telo úplne inak reaguje na jedlo počas dňa a inak v noci. Súvisí to s hormónmi a cirkadiánnym rytmom. Telo potrebuje mať dosť veľké časové okno bez trávenia, aby mohlo fungovať v zdraví tak ako má. Potvrdí každý, kto kedy skúsil časovo obmedzené stravovanie. Čiže rada nejesť po 18h je jedna z najlepších, aká tu padla.

lucia13022023
16. aug 2025
@zuzanaam

@lucia13022023 teória je taká, že telo úplne inak reaguje na jedlo počas dňa a inak v noci. Súvisí to s hormónmi a cirkadiánnym rytmom. Telo potrebuje mať dosť veľké časové okno bez trávenia, aby mohlo fungovať v zdraví tak ako má. Potvrdí každý, kto kedy skúsil časovo obmedzené stravovanie. Čiže rada nejesť po 18h je jedna z najlepších, aká tu padla.

@zuzanaam radis to aj ľuďom ktorí sú na nočnej?

mk1111111111
16. aug 2025
@subartic

@mk1111111111 ak sa ti dá a nemáš nejaké obmedzenie, zaraď pohyb. Ja som začala behať , lebo som prežívala veľmi zlé životné obdobie aby mi doslovne nej... blo , a začiatky boli pre mňa veľmi ale veľmi ťažké , ale z 500 metrov , bol 1 km , potom 2 , potom som behala 5 km asi pol roka , neskôr 10 a teraz zabehnem bez problémov 15 km. Začali sa u mňa prejavovať už príznaky perimenopauzy , tak od septembra zaraďujem aj ľahší silový tréning.

@subartic dakujem za odpoved. Ja asi najskor navstivim lekara. Celkom sa mi to nepozdava. Uz som v menopauze, mam 53. Fakt som si ubrala a nic. Ja nebeham, mna to nebavi. Viac turistikujem, ziadny sport u mna za cely zivot nepresiel, ciste trapenie a nechut to bola.

biba_18
16. aug 2025

@mk1111111111 nemusíš behať, dokonca to ani nie je potrebné - začni chodiť a cvičiť s činkami…

mk1111111111
16. aug 2025
@biba_18

@mk1111111111 nemusíš behať, dokonca to ani nie je potrebné - začni chodiť a cvičiť s činkami…

@biba_18 ja chodim cez vikend, dam aj 40 km na sup, ale, pravidelne cvicenie jednoducho nie. Pre mna je to jednoducho trapenie a ja sa mam fest rada. Ja chcem dat tych 5kg nejak stravou. Skusila som teda 16/8 a asi to pre mna nie je

telefon00
16. aug 2025
@majkadu92

@telefon00 tu su moje kavicky, latečka, aperol pečivo zas to netreba hrotit a všetko s rozumom

@majkadu92 bývam 5 km od teba 😎. Vidno, že tu v doline je kvalitný materiál, čo si drží formu 💪

biba_18
16. aug 2025

@mk1111111111 keď nechceš tak nechceš. ale svaly potrebuješ 🤷‍♀️

simsalabim
16. aug 2025
@biba_18

@biba_18 presne. Silovy trening je potrebny, svaly spalia viac energie, postava sa spevni. A navyse, predchadza sa tym ostroporoze, co uz je dostatocny argument sa 3x tyzdenne na 20 min obetovat.

zuzanaam
16. aug 2025
@lucia13022023

@zuzanaam radis to aj ľuďom ktorí sú na nočnej?

@lucia13022023 ľuďom na nočnej radím nájsť si inú prácu. Každý, kto pracuje v noci na to zdravotne doplatí. Mne by to za to nestálo. Písala autorka snáď, že pracuje v noci?

mk1111111111
16. aug 2025
@biba_18

@simsalabim
@biba_18
Baby, prepacte, ja sa jednoducho nebudem premahat. Mam vela inych aktivit, tie su, zial, dolezitejsie, ako mojich 5 kg naviac. Chcela som len od koceny vediet, kedy jej zacali ubudat kg pri 16/8. Ale, aj tak vdaka.

lucia13022023
16. aug 2025
@zuzanaam

@lucia13022023 ľuďom na nočnej radím nájsť si inú prácu. Každý, kto pracuje v noci na to zdravotne doplatí. Mne by to za to nestálo. Písala autorka snáď, že pracuje v noci?

@zuzanaam myslela som si, že toto napíšeš. Nemáš na to jednoducho správny argument. Viac sa baviť nemusíme.

biba_18
16. aug 2025

@mk1111111111 to nie je chudnutí predsa - ale o zdraví vo vyššom veku 🤷‍♀️

mk1111111111
17. aug 2025
@biba_18

@mk1111111111 to nie je chudnutí predsa - ale o zdraví vo vyššom veku 🤷‍♀️

@biba_18 ved ja som zdrava, silove cvicenie nepovazujem za nieco, co mi zlepsi zdravotny stav, ja pohyb mam, len nie riadeny, ze musim do posilnovne 3x tyzdenne-to mne jednoducho nevyhovuje. Stravujem sa zdravo, velkost oblecenia mam S/M. Ja nepotrebujem schudnut-nemusim, ja len chcem, pre svoj lepsi pocit.

simsalabim
17. aug 2025
@mk1111111111

@biba_18 ved ja som zdrava, silove cvicenie nepovazujem za nieco, co mi zlepsi zdravotny stav, ja pohyb mam, len nie riadeny, ze musim do posilnovne 3x tyzdenne-to mne jednoducho nevyhovuje. Stravujem sa zdravo, velkost oblecenia mam S/M. Ja nepotrebujem schudnut-nemusim, ja len chcem, pre svoj lepsi pocit.

@mk1111111111 ved do posilovne chodit vobec nemusis, to sa da aj doma. A silove cvicenie ma zasadny vplyv na kostnu hmotu, co este vytvoris pred menopauzou, velmi pomoze proti osteoporoze vo vyssom veku. A ine druhy cvicenia - napr. na rovnovahu - zas predchazaju demencii. Toto potvrdzuje mnozstvo vyskumov. To len na vysvetlenie, nie na to, aby ta niekto do cvicenia nutil. Mnoho zien to totiz netusi a podla mna by to mala byt jedna z veci, co sa uci v skole a o ktorej sa robi osveta. Nie je to o chudnuti, ale o tom, ako si udrzat zdravie vo vyssom veku.

mk1111111111
17. aug 2025
@simsalabim

@mk1111111111 ved do posilovne chodit vobec nemusis, to sa da aj doma. A silove cvicenie ma zasadny vplyv na kostnu hmotu, co este vytvoris pred menopauzou, velmi pomoze proti osteoporoze vo vyssom veku. A ine druhy cvicenia - napr. na rovnovahu - zas predchazaju demencii. Toto potvrdzuje mnozstvo vyskumov. To len na vysvetlenie, nie na to, aby ta niekto do cvicenia nutil. Mnoho zien to totiz netusi a podla mna by to mala byt jedna z veci, co sa uci v skole a o ktorej sa robi osveta. Nie je to o chudnuti, ale o tom, ako si udrzat zdravie vo vyssom veku.

@simsalabim nebudem do posilky chodit a nebudem cvicit doma. Mna to nebavi. Nie som sportovy typ. Niekoho nebavi lyzovat, mna ano, ale nenutim ist na svah niekoho koho to nebavi a nebudem ho presviedcat, ake je to dobre na jeho nedementnost. Ja respektujem, ze ho to nebavi. Ja viem, ze to mozno nevies pochopit, ale pre mna nutene cvicenie nie je. Ja kludne cez vikend prejdem v rychlom tempe 30km s prevysenim 1500m. Ale do tej posilky, ani doma cvicit nebudem. Konec.