icon

Prečo nechudnem aj pri kalorickom deficite?

prosimopomoc
14. aug 2025

Ahojte,
používam kalorické tabuľky. Všetko si vážim a zapisujem. Dbám na to, aby som mala každý deň pohyb (chôdza, fitko, plávanie). Samozrejme, mám aj odpočinok. Nechudnem a cítim sa frustrovane, nakoľko som čakala, že to pôjde rýchlejšie pri počiatočnej vysokej váhe.
Čo môže byť chybou?

Strana
z4
simsalabim
17. aug 2025
@mk1111111111

@simsalabim nebudem do posilky chodit a nebudem cvicit doma. Mna to nebavi. Nie som sportovy typ. Niekoho nebavi lyzovat, mna ano, ale nenutim ist na svah niekoho koho to nebavi a nebudem ho presviedcat, ake je to dobre na jeho nedementnost. Ja respektujem, ze ho to nebavi. Ja viem, ze to mozno nevies pochopit, ale pre mna nutene cvicenie nie je. Ja kludne cez vikend prejdem v rychlom tempe 30km s prevysenim 1500m. Ale do tej posilky, ani doma cvicit nebudem. Konec.

@mk1111111111 ved ok, nehadam sa, rob, ako uznas za vhodne. Len sirim osvetu, informacie, ktore mozno niekomu v budcnosti pomozu. Ani ja nie som sportovy typ, ale su sporty, ktore kvoli svojmu zdraviu robim, hoci sa mi casto nechce. Ale rozumiem, a vidim okolo seba, ze to tak kazdy nema.

mk1111111111
17. aug 2025
@simsalabim

@mk1111111111 ved ok, nehadam sa, rob, ako uznas za vhodne. Len sirim osvetu, informacie, ktore mozno niekomu v budcnosti pomozu. Ani ja nie som sportovy typ, ale su sporty, ktore kvoli svojmu zdraviu robim, hoci sa mi casto nechce. Ale rozumiem, a vidim okolo seba, ze to tak kazdy nema.

@simsalabim dakujem 💕

milanemila
17. aug 2025

Je to jednoducha matematika, ak je telo v optimalnom kalorickom deficite, tak chudne. U teba moze byt zle vypocitany optimalny prijem a nasledne teda aj nastavene kaloricke tabulky, nadhodnoteny vydaj, narazovo prilis velky deficit a telo je v strese (ale aj tak by si chudla len by to malo ine neziaduce ucinky z dlhodobejsieho hladiska) alebo jednoducho zapisujes zle. Nepises ani to ako dlho si v deficite. Ak dlhodobo nevidis ziadnu zmenu (nebavime sa o menej ako mesiaci), tak by som zacala riesit, ci nie je nejaky zdravotny problem. Nepises ani pociatocnu vahu a ci teda ide o nejake chudnutie par kil alebo mas obezitu/nadvahu, lebo to je tiez rozdiel.

milanemila
17. aug 2025

Fasting, kt tu spominate tiez nie je nejaky zazrak ak pocas okna clovek “zozerie aj vola”, stale je to iba prijem vs vydaj. Ja ho tiez viac menej dodrzujem, lebo mi robi dobre aj na travenie a celkovo sa citim lepsie + mne rano nechuti jest, takze zacinam az obedom.
A suhlasim s tym, co tu viacere pisete, ze jednoducho neexistuje vseobecny navod, ze behaj a schudnes. Beh sa ani pri vyssej vahe neodporuca, lebo si clovek akurat tak ublizi. Kazdy nech si najde pohyb, kt mu vyhovuje a bude ho robit aspon s akou takou radostou, lebo ked nieco neznasam, tak dlhodobo a pravidelne to vykonavat nikto nebude.
Pre mna je velmi dolezity silovy trening a aj pre zeny, doslova nas tie nadobudnute svaly aj v starobe budu drzat pokope. Mat pekne silne vytvarovane a pruzne telo je uz iba prijemny bonus.

telefon00
17. aug 2025
@milanemila

Fasting, kt tu spominate tiez nie je nejaky zazrak ak pocas okna clovek “zozerie aj vola”, stale je to iba prijem vs vydaj. Ja ho tiez viac menej dodrzujem, lebo mi robi dobre aj na travenie a celkovo sa citim lepsie + mne rano nechuti jest, takze zacinam az obedom.
A suhlasim s tym, co tu viacere pisete, ze jednoducho neexistuje vseobecny navod, ze behaj a schudnes. Beh sa ani pri vyssej vahe neodporuca, lebo si clovek akurat tak ublizi. Kazdy nech si najde pohyb, kt mu vyhovuje a bude ho robit aspon s akou takou radostou, lebo ked nieco neznasam, tak dlhodobo a pravidelne to vykonavat nikto nebude.
Pre mna je velmi dolezity silovy trening a aj pre zeny, doslova nas tie nadobudnute svaly aj v starobe budu drzat pokope. Mat pekne silne vytvarovane a pruzne telo je uz iba prijemny bonus.

taktotedanie
17. aug 2025

Nieco mas zle, napis tu viac info
Ja som dala 25kg za 6mes, z Xl-az XXL som isla na S

Strana
z4