icon

Prečo som pribrala 10 kg za rok?

13. feb 2026

Ahojte. Mam 36 rokov, vysku 171, vaha 69. Pred rokom som mala 59. Mam chronicke traviace problemy, nemozem jest vsetko a su obdobia ked napr tyzden som pomaly ldn na hriankach a varenom mase a zemiakoch. Inokedy mozem s obmedzeniemi jest ale normalne. Aktivitu mam tak na striedacku, elipter, nordic walking a tai chi. Mala som kusok problem so stresovym obdobim a k veceru som do seba nahadzala tycinky, keksiky, nejake mensie cokoladky. S tym som ale sekla pred vyse mesiacom. Jedla som aj dost sladkeho peciva. To som tiez uz limitovala. Sladkosti si obcas dam ale nie vela. Pred 2tyzdnami som si stiahla appka na sledovanie kalorii. Vyslo mi ze na schudnutie potrebujem cca 1200 kcal. Appka je prepojena s hodinkami cize po cvicenie mi zvykne vystupit hodnota aj na 1500. Za tie 2 tyzdne sa pohybujem s prijmom vacsinou okolo 1200. Ale vaha nie ze sa nepohla ale isla este o kilo hore. Zaradila som do jedalnicka jedla s vyssim obsahom bielkovin a menej sacharidov. Ja nechapem co robim. Mate niekto nejake tipy? Neictim sa vo svojej kozi prijemne. Pribrala som na zadku stehnach a bruchu. Taku vahu som ani v tehotenstbach nemala. Dakujem

autor
13. feb 2026
@patrike

Zameraj sa najpv na tie chronicke traviace problemy, bola si na gastre ? Ak ti bolo 4 mesiace zo vsetkeho zle, to poukazuje to na vazny problem.

@patrike riesim ich uz 20 rokov, zoaden nalez nenam len je tam funkcna porucha, ani lieky nepomahaju musim len davat pozor na stravu

autor
13. feb 2026
@anonym_ad5161

Prečo si to tak nechala ďaleko zájsť. Pribrať 10 kg je aj dosť.
už keď človek priberie 2-3 kg tak spozná na oblečení že sa niečo deje.

@anonym_ad5161 riesila som to s dr uz ked islo 5 kg hore, urobili odbery na stitnu, na hormony vsetko bolo ok, tym to bolo vybavene

anonym_ad5161
13. feb 2026
@biba_18

@anonym_ad5161 nevieš o čom píšeš ... to nie je pribratie z toho že veľa je

@biba_18 ale viem. Pani alebo veľa papá, alebo tam bude zdr. problém.

anonym_c25b21
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_ad5161 riesila som to s dr uz ked islo 5 kg hore, urobili odbery na stitnu, na hormony vsetko bolo ok, tym to bolo vybavene

@anonym_autor pridala si do stravy fermentované potraviny kefír, kvasenú zeleninu... ?Podporujú trávenie, zároveň aj chudnutie.

autor
13. feb 2026
@anonym_ad5161

@biba_18 ale viem. Pani alebo veľa papá, alebo tam bude zdr. problém.

@anonym_ad5161 pani vela nepapa. Ved neviem zjest ani 1200 kcal… u dr som s tym bola, nic nenasli a preto je to take frustrujuce

autor
13. feb 2026
@anonym_c25b21

@anonym_autor pridala si do stravy fermentované potraviny kefír, kvasenú zeleninu... ?Podporujú trávenie, zároveň aj chudnutie.

@anonym_c25b21 zial kvoli traviacim problemom nic z toho nenozem jest

amonet
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c25b21 zial kvoli traviacim problemom nic z toho nenozem jest

@anonym_autor podla mna tym ze nejes vela a nevies zvladnut ani bazalny vydaj/prijem si tvoje telo robi zasoby aby malo odkial cerpat energiu na zakladny vydaj. zacni postupne pridavat kalorie a kvalitne jedlo, bielkoviny a pojde aj vaha dole

anonym_4ff28f
14. feb 2026
@amonet

@anonym_autor podla mna tym ze nejes vela a nevies zvladnut ani bazalny vydaj/prijem si tvoje telo robi zasoby aby malo odkial cerpat energiu na zakladny vydaj. zacni postupne pridavat kalorie a kvalitne jedlo, bielkoviny a pojde aj vaha dole

@amonet to nie je pravda , veď si vezmi len také anorekticky, alebo ľudí v koncentračných táboroch. Tí by podľa tejto teórie boli asi ťažko vychudnutý na smrť. Pretože ak by jedla dlhodobo pod bazalom telo si nemá ani z čoho ukladať. A ak má hormóny , štítnu až všetko výsledky v poriadku tak môže jesť síce malo ale je v kalorickom nadbytku , pretože priberať môže aj zo zdravej stravy

autor
14. feb 2026
@anonym_4ff28f

@amonet to nie je pravda , veď si vezmi len také anorekticky, alebo ľudí v koncentračných táboroch. Tí by podľa tejto teórie boli asi ťažko vychudnutý na smrť. Pretože ak by jedla dlhodobo pod bazalom telo si nemá ani z čoho ukladať. A ak má hormóny , štítnu až všetko výsledky v poriadku tak môže jesť síce malo ale je v kalorickom nadbytku , pretože priberať môže aj zo zdravej stravy

@anonym_4ff28f no podla tabuliek a vypoctov nie som v kalorickom nadbytku. Bazalny met mi vyratalo okolo 1600-1700 a zjem 1200. To nie je ani bazal. A k tomu mam aj pohyb aj cvicenie. Chyba niekde bude len neviem prijst na to ze kde

autor
14. feb 2026
@anonym_4ff28f

@anonym_4ff28f tiez ked som mala obdobie ze mi bolo zle a som ledva daco zjedla tak som isla vahou dole. Za 3 tyzdne isli dole 4 kg, ale akonahle som nabehla na normalnu stravu nielenze isli tie 4kg spat ale este nieco naviac

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4ff28f no podla tabuliek a vypoctov nie som v kalorickom nadbytku. Bazalny met mi vyratalo okolo 1600-1700 a zjem 1200. To nie je ani bazal. A k tomu mam aj pohyb aj cvicenie. Chyba niekde bude len neviem prijst na to ze kde

@anonym_autor napis svoj typicky jedalnicek aj s hmotnostou surovin.

anonym_4ff28f
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4ff28f tiez ked som mala obdobie ze mi bolo zle a som ledva daco zjedla tak som isla vahou dole. Za 3 tyzdne isli dole 4 kg, ale akonahle som nabehla na normalnu stravu nielenze isli tie 4kg spat ale este nieco naviac

@anonym_autor takže vidíš sama že váha išla dole, keď si jedla malo. Veď daj printscreen niekoľkých dní čo si presne jedla. Malo množstvom, nemusí znamenať malo kaloricky. A riadiť sa vydajom podľa hodiniek je úplná blbosť, keďže merajú veľmi nepresne.

autor
14. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor napis svoj typicky jedalnicek aj s hmotnostou surovin.

@simsalabim ranajky su vacsinou ovsena kasa. Ale prestriedam s hriankou s cottage cheesom alebo prazenica z bielok plus jedna celozrna hrianka. Obed do 100g kuracieho prsa varene dusene alebo grilovane priloha quinoa bulgur zemiaky plus nejaka dusena zelenina zelenina okolo 70-100g priloha 100g, olovrant jedno jablko, alebo hrst cucoriedok alebo hrozna alebo mensi banan, vecera v zavislosti od toho co boli ranajky a co obed, bud este nejake maso ale uz len so zeleninou, natierka s hriankou, jeden zapeceny toast so syrom a sunkou, hrianka s cottage cheese.

autor
14. feb 2026
@anonym_4ff28f

@anonym_autor takže vidíš sama že váha išla dole, keď si jedla malo. Veď daj printscreen niekoľkých dní čo si presne jedla. Malo množstvom, nemusí znamenať malo kaloricky. A riadiť sa vydajom podľa hodiniek je úplná blbosť, keďže merajú veľmi nepresne.

@anonym_4ff28f malo znamena ze som ledva nieco zjedla lebo mi v kuse zle bolo, tak 2 suchare denne a varena ryza alebo zemiaky s varenou mrkvou a kuskom vareneho maso. Na takej strave sa neda dlhodobo fungovat… vyzivovu hodnotu to nema vobec ziadnu

anonym_2f5d3f
14. feb 2026

strasne malo jes. ja mam 155cm a na chudnutie bez pohybu mi vyslo 1350-1450kcal.
a podla toho co jes sa ani nedivim, ze ti nechuti jest viac...

autor
14. feb 2026
@anonym_2f5d3f

strasne malo jes. ja mam 155cm a na chudnutie bez pohybu mi vyslo 1350-1450kcal.
a podla toho co jes sa ani nedivim, ze ti nechuti jest viac...

@anonym_2f5d3f ako to prosim myslis ze podla toho co jem sa ani necudujes ze mi nechuti jest viac

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim ranajky su vacsinou ovsena kasa. Ale prestriedam s hriankou s cottage cheesom alebo prazenica z bielok plus jedna celozrna hrianka. Obed do 100g kuracieho prsa varene dusene alebo grilovane priloha quinoa bulgur zemiaky plus nejaka dusena zelenina zelenina okolo 70-100g priloha 100g, olovrant jedno jablko, alebo hrst cucoriedok alebo hrozna alebo mensi banan, vecera v zavislosti od toho co boli ranajky a co obed, bud este nejake maso ale uz len so zeleninou, natierka s hriankou, jeden zapeceny toast so syrom a sunkou, hrianka s cottage cheese.

@anonym_autor co to je oatmeal with blueberries? To mas naskenovany konkretny vyrobok alebo je to genericky zaznam v databaze appky? Lebo ak ano, toto je zradne. Tak isto wheatbread with butter - kolko chleba? Masla? Grilled chicken vreast - nasucho? S olejom? Kolko oleja? Je to zadane za surova ci varene? Napoje? Kolko bananu, cucoriedok? Mlieko v kasi ake? Kolko?

anonym_2f5d3f
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_2f5d3f ako to prosim myslis ze podla toho co jem sa ani necudujes ze mi nechuti jest viac

@anonym_autor ze mi to pride prilis jednoduche, bez chuti, plane... ja si robim napr. na veceru sosovicovy/cuketovy privarok s vajcom, sosovicovy dhal, toskansku fazulu, polievky, cuketu so smotanou a cestovinou, atd. a stale maju tie vecere do 350-400kcal.

autor
14. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor co to je oatmeal with blueberries? To mas naskenovany konkretny vyrobok alebo je to genericky zaznam v databaze appky? Lebo ak ano, toto je zradne. Tak isto wheatbread with butter - kolko chleba? Masla? Grilled chicken vreast - nasucho? S olejom? Kolko oleja? Je to zadane za surova ci varene? Napoje? Kolko bananu, cucoriedok? Mlieko v kasi ake? Kolko?

@simsalabim je tam gramaz, oatmeal je ovsena kasa doma varena a sedelo to s kcal

autor
14. feb 2026
@anonym_2f5d3f

@anonym_autor ze mi to pride prilis jednoduche, bez chuti, plane... ja si robim napr. na veceru sosovicovy/cuketovy privarok s vajcom, sosovicovy dhal, toskansku fazulu, polievky, cuketu so smotanou a cestovinou, atd. a stale maju tie vecere do 350-400kcal.

@anonym_2f5d3f zial som obmedzovana aj traviacimi problemy takze nemozem hocico. Mne tie jedla nastastie chutia, uz som si asi zvykla

anonym_2f5d3f
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_2f5d3f zial som obmedzovana aj traviacimi problemy takze nemozem hocico. Mne tie jedla nastastie chutia, uz som si asi zvykla

@anonym_autor a tie obmedzenia su ake?

autor
14. feb 2026
@anonym_2f5d3f

@anonym_autor a tie obmedzenia su ake?

@anonym_2f5d3f nemozem mastne a vyprazane, cesrtve kysnute, cibula cesnak vacsinu strukovin, smotany, majoneza, brokolica, jogurty kedy ako, mastne zrejuce syry takze je toho celkom dost

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim je tam gramaz, oatmeal je ovsena kasa doma varena a sedelo to s kcal

@anonym_autor ja viem, ze oatmeal je ovsena kasa. Ale pokial nepouzivas konkretny vyrobok, potraviny je treba zadavat samostatne a v surovom stave. Kolko vlociek, cukru, ake mlieko? Napr ja ju mrtobim len s vodou ako Skoti. Tvoja kasa moze mat ine kcal ako moja. Mozno ja ju varim dlhsie a hoci ma 175g, bude mat menej tekutiny ako tvoja kratsie varena - bude tazsia kvoli obsahu tekutiny. Tvoja moze mat 30g cukru, moja 10g. Zadavat v appke nahodene jedla je maximalne zradne.

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_2f5d3f nemozem mastne a vyprazane, cesrtve kysnute, cibula cesnak vacsinu strukovin, smotany, majoneza, brokolica, jogurty kedy ako, mastne zrejuce syry takze je toho celkom dost

@anonym_autor a tie penne 80g a grilled chicken breast su zadane v akom stave? Lebo ak je to 80g vo varenom stave, je to zalostne malo.

anonym_5ea989
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to si na večeru zjedla suchý krajec chleba?

anonym_2f5d3f
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cize rastlinne smotany mozes nie? cibulu a cesnak pouzit nemusis. mastne, vyprazane a kysnute nejem ani ja. v receptoch co robim nemam ani syry, ani zivocisne mlieka ci smotany, jogurty ja tiez moc nejem. len na ranajky s ovocim.

autor
14. feb 2026
@anonym_5ea989

@anonym_autor to si na večeru zjedla suchý krajec chleba?

@anonym_5ea989 nie, krajec chleba s maslom

autor
14. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor a tie penne 80g a grilled chicken breast su zadane v akom stave? Lebo ak je to 80g vo varenom stave, je to zalostne malo.

@simsalabim ano v surovom stave, plus k tomu bolo to kuracie maso a aj to som mala problem dojest lebo som nevladala. Maso bolo vazene varene, appka ma funkciu ze ci je varene alebo surove. K ovsenym vlockom cukor nedavam a varim s obsenym mliekom… ked vyberiem hotoby produkt viem este v appke upravovat hodnoty podla svojich ingrediencii

anonym_5ea989
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak prečo máš zapísaný iba chlieb? Však to je druh chlebu a teda ti tam chýba zapísané maslo
strašne divne zapisuješ...

anonym_5ea989
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 100g kuracieho je tak detská porcia ...
Stravuješ sa veľmi zle a zarábaš si na riadne zdravotné problémy (ak teda neklameš pri zapisovaní)
Chcela by som vidieť dospelu ženu ktorá zje neochutené na vode varené mäso a suché cestoviny