icon

Prekonajte hanbu a buďte sebavedomí v plavkách

3. júl 2024

Ahojte, mám už dlhodobo taký problém, že sa cítim veľmi nekomfortne v plavkách medzi ľuďmi na kúpalisku, či pláži. Doteraz som sa im aj pre toto úspešne vyhýbala, ale aktuálne mám dvojročného syna, ktorý miluje byť vo vode a týmpádom chodime k vode častejšie. Väčšinou s ním chodí manžel, ale občas sa musím prekonať na dovolenkách aj ja, keďže syn je nadšený, keď sa "kúpe celá rodina" a ja mu to nechcem odopriať. Próblém ale je, že ja sa cítim extrémne nekomfortne, cítim sa ako keby som bola holá a každí sa pozerá na mňa...väčšinou sa po nejakej hodine už poberiem prezliecť naspäť do šiat lebo je mi tak nepríjmne byť v plavkách. 🫤 Viem že je to úplná blbosť a nikoho nezaujímam v plavkách 😅...aj tak si neviem pomôcť. Viem, že to pravdepodobne pramení z mojej nespokojnosti s mojou postavou a sebavedomím v tomto smere, ale keď som oblečená, tak moje sebavedomie stúpne a som úplne inak uvažujúci človek. 🤷 Váhu mám takú normálnu, 168 cm a 60 kg s postavou hrušky, takže mám plnšie stehná a zadok a bruško relatívne ploché...aj keď ano, potrebujem spevniť, čo som aj začala cvičiť, je to ale ešte krátko na akýkoľvek efekt. Sama ale viem, že moja postavá neohúri a ani nepobúri...tak ju nikto okrem mňa určite nebude riešiť a aj tak mám tieto stavy 🤦. Ako to prekonať? Podarilo sa to niekomu a má vlastnú skúsenosť? Ďakujem za rady.

lilitela
3. júl 2024

No a keby si doma trenovala chodenie v spodnom pradle? Ci doma nemas problem?

lakebabe
3. júl 2024

Vždy si opakuj, že nikoho nezaujimas. Co je aj pravda. Ľudia na dovolenke oddychujú, vypnú a nikto neriesi druhých okolo.

svokrinjazykmonika
3. júl 2024

Skús celé plavky, nie dvojdielne. Ja sa v nich cítim super aj keď nemám vôbec dobrú postavu. Ale nie také škaredé, nudné ale nejaký rafinovaný strih.

basska_b
3. júl 2024

Chapem, ze si robis obavy z toho, ze niekto ta moze pozorovat a sudit. Ale erealne, kolko ludi to robi? Ty sama to robis? Zalezi ti na nazore cloveka, ktory to robi? Ja ked nahanam 2rocne dieta po kupalisku, mohol by tam niekto prejst okolo mna obleceny vo vreci na zemiaky a ja by som.si to ani nevsimla.. absolutne si nevsimam inych ludi, ani ich pohlady. Ked na nich nechcem pozerat, robim sa, ze sa rozpravam s detmi. A mam pokoj 😃

barborachors
3. júl 2024

ja ta naopak chapem, tiez sa necitim dvakrát super v plavkách, mam pocit ze vsetci na mňa zizaju a ono zizaju, hlavne starí chlapi. Treba to len prekonať a dokola si opakovať ze zizajuci chlap uz večer ani nebude vedieť ze dakde bol. Je to len okamih. A ze naozaj nikoho nezaujimas lenze proste Slováci zizaju a jednoducho netreba si to tak brať. Mne pomaha sa nejako nad tým zakaždým povzniest a to ani nenosím tanga plavky a niekedy nechápem ako to tie mladé baby môžu nosiť, je to uz dosť vyzyvave mať celu rit vonku. Ale tak im to zizanie asi nevadi, asi sa majú rady 😂 Ja sa mam rada si myslím tak akurat a aj tal nepotrebujem ukazovať mäso ako na trhu, a to mam 50 kil a pravidelne cvicim..Ale pohľady vadia aj mne a ak mam krízu dam si celé plavky a mam pocit ze som viac zahalena...

lilitela
3. júl 2024

@barborachors Presne. Pomaha si povedat, ze su to sami cudzi ludia a uz ich v zivote neuvidim, nech si myslia co chcu.

autor
3. júl 2024

@darinkaninka
@pralinka86
Baby, odfotila som sa v tych plavkach, vazne je to take zle? Mne sa celkom pozdavali, ale teraz si uz nie som ista...ak by mali opticky zvacsovat moje problemove partie, tak si dam radsej nieco ine 🫣. Dakujem.

kastia
3. júl 2024

Podľa mňa máš za prvé úplne normálnu postavu a za druhe kašli na ostatných. Čo by som ja dala za tvoje miery. Ja mam 165 cm a asi 97 kg a to som mladá bezdetná baba, 27 ročná. Mam postavu presypacich hodín takže tiež ma riadne naloženy zadok, stehná ale aj prsia a už aj bruško. Nosím dvojdielne plavky s vyšším pásom. Dovolenku ktorú som si zaplatila si chcem aj užiť, takže stále som vo vode, v mori alebo sa slním (aj so stiahnutými plávka mi) na lehátku. Za svoju postavu si môžem sama, ale tak nezakopem sa za to pod zem. Bud s tým niečo spravím do budúcna alebo si pomaly zvyknem.

autor
3. júl 2024

Vsetkym vam dakujem za prispevky a mate uplnu pravdu, je to vsetko v hlave, to si uvedomujem 🫤.
Budem to musiet asi trenovat a vyvodenie z tejto mojej komfortnej zony bude asi najlepsi ucitel...budem nusiet chodit na kupaliska castejsie 🥴😁. Tak drzte palce a vdaka este raz za vase nazory a rady. Pekny den prajem.

lenkakravcova
3. júl 2024

Ono záleží aj na tom, či proste sa nechceš ukazovať alebo si len nevyrovnana so sebou samou.
Lebo ja si myslím, že mám dobrú postavu, ale proste mi to príde nevhodné chodiť sa kúpať v bikinách 😀 Zvykla som si na iný štandard zahalenia, takže by som sa v bikinách už dosť hanbila 😅 ja toto ale nechcem nejako meniť,, necítila by som sa v bikinách proste dobre a komfortne.

darinkaninka
3. júl 2024

Máš pekne formované štíhle nohy, zbytočne ťa tá šortkova dĺžka rozširuje. Určite vyššie vykrojene nohavičky, plavky dvojdielne.

autor
3. júl 2024

@lenkakravcova Hmm...u mna su to asi tak trocha oba aspekty 😁 i ked neviem, mozno ak by som mala super telo a bola by som spokojna, tak by som vobec takto neuvazovala. Vo vseobecnosti som ale hanblivy typ cloveka, takze asi by som sa ani pri mega krasnej postave necitila komfortne v tanga plavkach 🫣 asi tak, ako pisala aj @barborachors

kvieta
3. júl 2024

Začni šatovými plavkami, sú fakt skvelé na prekrytie dolných partií, a časom možno naberieš toľko sebavedomia, že budeš v pohode chodiť aj v dvojdielnych.

autor
3. júl 2024

@darinkaninka Dakujem za nazor. Zatial sa mi stiahol zaludok aj z pomyslenia na to, ze by som si take plavky mala obliect na verejnosti 🫣 ale mozno casom sa na ne odhodlam a nieco si v obchodoch zatial povyskusam, mozno nieco sadne 😁.

autor
3. júl 2024

@kvieta Ja neviem, mne tie satove plavky pridu ako sexy nocna kosielka 🥴 osobne som take videla iba raz na jednej dame a ak to uputalo mna, tak to bude asi putat aj oci inych...Mozno sa ale mylim, naozaj nemam prehlad.

lenqua_12325
3. júl 2024

Ja nosím tiež niečo ako krátke burkiny a som spokojná.
Spodok je pod kolená a vrch ako šaty, krátky rukáv a siahajú pod zadok. Ako tu pridala Lenka.
Tiež by som sa necítitla komfortne v klasických.

trema
3. júl 2024

Ved mas uplne peknu postavu, nemas ani brucho ani tucne nohy.. s kludom by som si dala bikini a uzivala si s rodinkou. A co ze sa ludia pozeraju, maju oci 🙂

vyrovnanaosoba
3. júl 2024

Si úplne chudá, s normálnou postavou, ale prepáč, v tomto keby som niekoho videla, zavolám plavčíka, nech ho vyvedie preč, ze sa prišiel vyprať do bazéna rovno z posilňovne 😳🙈 to radšej nech na mňa každý pozerá.
Toto ti nelichoti postave, ani náhodou.

autor
3. júl 2024

@vyrovnanaosoba Vazne? 😅 Akoze chapem, ze to nie je asi uplne standardne, ale prislo mi to ako nejake retro plavky, mne sa celkom taky styl paci. Ale teda poobzeram sa po nejakych inych modeloch, budem tak ci tak potrebovat viacej kusov, kedze mame este dalsie dovolenky pred sebou a leto v plnom prude 🥴😁.

vyrovnanaosoba
3. júl 2024

To radšej si kúp nejake pareo cez seba, keď sa hanbis, pri bazéne dáš dole, pôjdeš do vody, vyjdes, hneď prehodis cez seba. Ale toto vážne nie.

kp7333
3. júl 2024

@autorka: mas ultrastihlu postavu, kludne si daj dvojdielne plavky. Volila by som veselsie farby a podprdu, ktora prida prsiam objem.

svokrinjazykmonika
3. júl 2024

Máš úplne krásnu postavu ale tie plavky sú príšerné 🙈 rozširujú ti boky ktoré si sa asi práveže snažila nejako zamaskovať. Bože čo ja by som dala za takú postavičku

sedrik89
3. júl 2024

Ver tomu, že každému to je jedno. Vôbec to nerieš.

bu1bu
3. júl 2024

Popracuj na svojom sebavedomi, ak si na fotke naozaj ty tak hravo strcis fo vrecka 85% zien na plazi/ kupalisku a tie plavky zahod najdalej ako sa da a kup si nieco smrcovnejsie, fakt si to mozes dovolit!

autor
3. júl 2024

@vyrovnanaosoba
@kp7333
@svokrinjazykmonika
@bu1bu
Dakujem vam velmi pekne, ale teda za mna su stihle zeny o 5-10 kg menej, hlavne "ultra stihle" 😅 a teda na 30 rokov, by som mohla byt na tom urcite lepsie. Je mi ale jasne, ze moja postava je teoreticky uplne v poriadku a musim popracovat na sebavedomi, uz som rozmyslala aj na odbornikovi, ktory by mi s tymto pomohol, myslim, ze by mi to prospelo vo vseobecnosti.
Co sa tyka plaviek...zjavne to nie je uplne najstastnejsia volba, ale osobne si myslim, ze na hanbliveho cloveka je to celkom v poriadku volba ☺️, co sa tyka ist do niecoho "odvaznejsieho" a "farebnejsieho" to urcite nie...aj keby som mala postavu modelky 😁. Mam rada, jednofarebne, hlavne tmavsie alebo pastelove farby, velmi kriklave nemam rada a ani sa to nejako nehodi k mojej osobnosti 🤗. Dakujem ale za zdielanie nazorov a cenim si to.

janci27
3. júl 2024

Mas velmi dobru postavu, ale ten vyber plaviek podla mna nie moc dobry, mne osobne sa vobec nepacia a praveze ja by som sa hanbila ist na kupalisko v takych 🙂 podla mna aj putaju pozornost, lebo proste nie su to tie bezne vykrojene plavky 🙂 ak nechces nejake farebne, kludne by som si dala len cisto cierne a nejaky ozaj obycajny strih, ktory nijak neuputa. Tieto a vsetky, co tu boli pridane tie rafinovane strihy skor putaju pozornost a ludia by sa na teba pozerali, preto by som isla skor do nejakych tuctovych nezaujimavych, alebo s beznym strihom, ked nechces putat pozornost.
K bazenu nosim normalne plavky, ved aj tak som len vo vode alebo na lehatku, a ked sa chcem ist prejst niekam okolo alebo do bufetu tak si prehodim na spodok plaviek plazovu satku alebo dam na seba saty.

januska12323
4. júl 2024

Pri takejto postave si môžeš dovoliť aj úplne mini plavky, problém máš len v svojej hlave.

bu1bu
4. júl 2024

Nemusis ist vobec do kikiriky farieb, aj tmave farby mozu byt super, strih je zaklad. Vyber je v sucasnosti nekonecny, zober kamosku alebo manzela a najdi si obchod kde vedia poradit a skusaj, hlavu hore fakt sa nemas za co hanbit ale to cudo zahod, docielis tym akurat tie pohlady ktorym sa chces vyhnut.☺️

kiki68
4. júl 2024

Mozno nejake plavky, co maju nejaku suknu akoby? Alebo kratky neopren? Ako vzdy je riesenie za mna. Ja uz som ako potapac videla vsetko mozne. Mala som aj zahalenu instruktorku, tam mala napr normalny Neopren a mimo toho mala tenke neoprenove plavky a taky tenky prehoz z plavkoveho materialu cez to. Ako v dnesnej dobe zozenies cokolvek. Pozri napr muslima swimwear. Aj zahalene zeny sa chcu kupat, potapat.