Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte babulky taaak kto sa pridal a zacvičil si?? ja som dala 45min.fitko a 30min beh A10 rýchla chodza do kopca hihi no mam zdr.problémy asi, ako keby som zase mala mrchu ....slabuuuu a to som po asi tri tt 😖 hm???
zajtra čakam zase naladu pod psa ....mam volný den bez cvičenia bože to aby som si našla daku robotku s malou na celý den 😀 😀 😀 žeby okná???
Ahoj @gabriela_michaela - v prvom rade dovol mi za vsetky kocky privitat ta medzi nami. Ak mas chut nieco spravit so svojou vahou, si na spravnom mieste v spravnom case. Je jedno akym tempom, ale isto nieco poriesime 🙂
Ku kojeniu - isto mas co-to prestudovane takze netreba ta velmi zasobit informaciami typu "kojenie versus chudnutie ci cvicenie". V skratke moj osobny nazor - ak sa to neprehana, da sa pekne pomalicky aj chudnut aj cvicit a pritom kojit.
Ja som sa tiez uz do toho pustila a kojime sa este stale. 😝 Zatial to moc s cvicenim neprehanam, ale chudnutie mi ide strasne rychlo - ale to je len preto, lebo som to rychlo pribrala.
Aj keby si mliecko stratila, nebud smutna - najdolezitejsia je laska ktoru malej Miske davas, ano, aj kojenie je dolezite, ale niekedy to ide menej alebo sa nepodari vobec. Tvoja mala potrebuje pokojnu, stastnu a zdravu maminu. Mnohi z nasej generacie boli odchovani na sunare a sme tu zivi, krasni a zdravi. Takze koj dalej, ak to pojde. Ak nie, tak podakuj bohu, alebo komu-comu chces za prilezitost kojit pol roka, rozlucte sa s kojenim a uz na to nemysli 🙂 Svojej malinkej si uz to najdolezitejsie dala (a teraz nemam na mysli zivot, nechcem byt pateticka 😀)
Co sa tyka pravidiel - dohodli sme sa ze ziadne pravidla nie su. Ak ma niekto chut drzat nejaku speci dietu, nech sa paci. Mnohe dievcata sa tu ale pripajame k nazoru, ze chudnut treba pekne po poriadku, pomalicky a natrvalo. Dodrziavanim pravidiel racionalnej stravy, vratane pitneho rezimu, a cvicenim.
My sme tu zacali pred 4 tyzdnami, a celkom pekne sa nam dari, spolu sme schudli uz 35 kil. Mame tabulku, aj grafy - takze sa hrajkame aj s motivaciou 🙂
Ak sa ti chce pridat sa k nam, tak mi posli svoju vysku, aktualnu vahu a daj si ciel do silvestra, kolko si myslis ze je pre teba realne zhodit. Ak chces, mozes miery (prsia, pas, zadok, stehno). Vazime sa v pondelok.
Ak sa ti nechce takto oficialne, tak citaj, motivuj sa, pis, pytaj sa, a hlavne CHUDNI 😀
Nejake otazky? 😉
@debbie nechci to vediet, lebo sa na mna nahnevas. Nielenze som neslapala ale dokonca som dnes poslala muza von s kocikom (takze rychlochodzu absolvoval za mna) a ja som si sadla po par tyzdnoch k telke, zakryla som sa dekou a zaspala som. Tak nejak som z toho celeho unavena a bohuzial moja nalada zo vcera sa nezlepsila ani po dobrych spravach ktore mi dala moja vaha dnes rano 😒
Ale ja sa spravim, neboj.
Aj vy mi budete chybat ... som planovala ze co vsetko na odchod pobalit, ale to ze tu nebudem dva dni mi doslo ako uplne posledne, dokelu 😖
😀 @yennn ale tak nedepkuj nam,na to som tu ja 😀 😎 😀 si šikulka a skoro kilečko dole to je úúúúúúúúúúúúúžasné a si taká rýchla že ma dobehneš už, ja pojdem pomaly kedže toto už moje telo pred par mes.zažilo ide to strááááášne zle .. ☹ ale nevzdavam sa a viem že ked si daš tie veci čo su ti volnejšie a povieš si že čoskoro ti nohavice padnú na zem hihihihiih ťa posunú dalej a povzbudia.... 😀 a ked budeš musieť riešiť svokru a jej ponukanie s jedlom zober kočík a spomen si na mna MP3 maly buvka , krásne svieti slniečko a ty si v mysli prechádzaš šatník vo veľkosti 42 a uvažuješ čo si tak ako prvé vyskúšaš 😀 😀 😀
@debbie si strasne zlata, dakujem dakujem dakujem 🙂
Najhorsie je ze ja fakt bravcove rezne nemusim. Nejde ani o to, ze by to bolo pre mna pokusenie. A kedze som taka sikulka, tak som po porode stihla uz aj zlcnik zoperovat (lebo mi cez tehu vznikli kamienky) tak mi fakt take veci nerobia dobre, naposledy som bola u svokry a zjedla som bravcovy obed a fakt mi bolo vecer zle, a este do mna chcela napchat zakusky a zmrzlinu (o desiatej vecer). Asi sa tusim vyhovorim zase na zdravotne problemy. Nieco vymyslim.
No predstavit si satnik velkosti 42 bude pre mna tazke, pretoze taku velkost si vo svojej skrini nepamatam. Horko-tazko si spomeniem na nejaku 44. Ale mas pravdu 🙂
@debbie
@yennn ja som s behanim asi skončila. viem vie kto nechce najde si dovod... ale u mna je to uplne inak. Vždy ked som potom kojila mala so strašne vyčitky svedomia, v hlave mliečko plne toxinov a podobne.. nechcem tu rozputavať tuto dobatu zas, len proste nemožem, nedokažem to. Skušala som minule že som mliečko po cvičeni odsala a dala havinovi, ale potom som nemala v noci dosť kedže maly je zrejme v rastovom šprute a celu ma vciciava... Ešte rozmyšlam že začnem chodiť na zumbu, to nieje až take namahave ako ten beh. Tak uvidim, inak dnes som depkovala a popri tom so aj nejake blbosti pojedla... Strašne ma to serie, chcela by som cvičiť strašne moc, ale depkuje ma to... 😔 To len pre vysvetlenie. Inač ja sa na pondelok moc netešim, ale ved uvidime ako bude
@debbie a vies nechcem ju ohovarat pretoze je to strasne mila osôbka a mam ju rada. Len tato vec je hrozne tazka, je to strasne zla situacia. Lebo ja pekne slusne odmietnem, alebo podakujem a poviem ze UZ si viacej neprosim, ze mam PLNY zaludok a ze som PREJEDENA a ona ma stale nuka a nuka. A ked uz moj muz vidi, ze zacinam byt nervozna, a ze si neviem rady, tak zacne on na nu kricat a ja mam potom vycitky, tak si schvalne este zoberiem. To je proste fakt zle ☹
@vejula tak si najdi nieco neaerobne. Najdi si nejaku trebars kalanetiku, pilates alebo power jogu. Nieco kde posilnujes cele telo, ale nezrychluje sa tep. Chapes co myslim?
A nikto ti tu vycitat nic nebude, nie sme tu na to. Kazdy ma svoje priority a vie co je prenho a jeho blizkych dolezite.
@vejula no netrap sa stačí a upravíš trošku stravu na zdravšie veci a ked dokojíš to rozbehneš naplno , času dosť ved nebudeš kojiť večne hihiih a ak ťa to ma stresovať nieje to dobré ani pre teba ani pre babatenko ,,,,, tak sa upokoj a užívaj si kojenie a nebehaj ..... ved aj 0,200kg je pri tvojej vahe super a to sa da týždne zvladnuť iba stravou 😀
@yennn uhm mysliš že aj to pomože odburať tuk? lebo dakto tu hovoril že tak sa len buduje sval pod tukom či čo... jaj všetko krasen ma svoje obete.. ako kojenie milujem som vdačna za to že som v podstate nemala žiadne važnejšie krizi ani zle obdobia čo sa kojenia tyka, ale zas viem o sebe že mi zabranuje schudnuť, drži mi vahu.... Akosi to vo mne bojuje, na jednej strane viem že kojiť čim dlhšie je lepšie na druhej strane viem že kym budem kojiť tak neschudnem na taku vahu akou by som chcela...
A už samu seba nemam moc rada, strašne sa sebe nepačim aj ked manžel mi tvrdi že nie som tučna ja si to o sebe nemyslim, strašne sa sama sebe nepačim 😔
@yennn jeemine, dakujem pekne. Tato stranka sa mi zacina pacit, len sa tu musim este naucit orientovat 🙂 No samozrejme, ze by som rada sla do toho a teda kazdy pondelok na vahu 🙂 Vies co, ja som sa uz nevazila asi mesiac, tak ani poriadne neviem... nemala som doteraz na to odvahu...
No a kde by som nasla tu tabulku a grafy? Nech vas pochvalim ako vam to vsetkym pekne ide 🙂
A to ked sa v pondelok odvazim, tak to napisem sem do textu?
A mozem vidiet aj uspechy inych kociek, ze kolko mali kil pred a po?
Takze som sa prave odvazila = 74kg (pred porodom 61kg)
Vyska len 164 cm
a miery neviem... ale mam okolo pupku po porode toho dost :(
Do Silvestra su 2 mes. takze by som chcela zdravo schudnut a popri tom aj kojit asi tak 5kg, myslis, ze je to realne?
@vejula presne viem o com pises, mame toho vela spolocneho, ale ja uz som si povedala, ze musim aj popri kojeni nieco so sebou urobit... Nic drastickeho, ale aspon co sa tyka sportu, zacnem sa s tym kocikom rychlo prechadzat, ziadne vychdzocky... Najhorsie na tom je, ze Misenka mi niekedy v kociku prespi aj 3 hodiny a neviem si predstavit, ze tolko dlho by som vonku vydrzala v takom tempe 🙂
@debbie velmi p ekne si to napisala 🙂
@gabriela_michaela 😵 takže sme na tom podobne aj babatka mame v podobnom veku.. takže tiež aprilovka?
inač kraaasne ti hajinka, že tri hodky, paradička 🙂 ja možno začnem opať so zumbou... bolo to super ale nebolo to take ako ten beh, to som išla na plno davala som aj 7 kilačou naraz a to fakt ked som odchdzala z toho pasu tak som bola mrtva, a ja to tak milujem, tento pocit, pred tehu som behavala dosť často, a chyba mi to 😔
Babulky ved počkajte kým prestanete kojiť a môžte to športovanie rozbehnuť naplno, ved vas to prejde 😀 ked budete mať doma už pobehujúcich malých čertíkov..... nabeháte sa ajajajajjjááááááááááááááááááj 😀
@vejula všetky čo sme tu chceme vyzerať lepšie a nepači sa nám obraz čo vidíme pri pohľade do zrkadla, každa ma svoje depky a každa si tu poplače ved ako inak by sme to preventilovali...??? Sme tu aby sme to spolu zvladli , aby sme napísali čo nas štve, čo sa nam naopak podarilo , na čo sme hrdé ale aj v čom sme sklamali samé seba.
@vejula moja to sa mi necita velmi dobre, ze samu seba nemas moc rada. Naozaj by si sa najma mala prestat stresovat. Ved si krasna mamina, mas krasneho synceka a (verim ze) stastne partnerstvo. @debbie ma pravdu, nestresuj sa s tym. Verim ze ak sa ti podari schudnut stravou, tak spevnis svalstvo inym cvicenim. To s tym cvicenim si nie celkom spravne pochopila - to plati pre mna, ktora ma vyse 30 kil nadvahu, ked budem robit brusaky tak mi to nepomoze lebo nema vyznam risovat (ci rysovat ? 😀 ) brusne svalstvo ktore je skryte pod minimalne 5 kilami tuku.
Pre teba je dolezite a strasne je super ze si prestala jest sladke po nociach a teda ze robis vsetko co sa v danej situacii robit da. Zastavila si priberanie, aj to je uspech. A ked bude ten spravny cas, tak zacnes chudnut. Ale naozaj, ako vravi debbie, kazde deko dolu sa rata, takze vydrz a nevzdavaj to. 🙂
@gabriela_michaela neboj nic,o mliecko neprides 😉.staci len viacej prikladat ak mas pocit,ze mliecka je menej,pi cajiky na podporu dojcenia ,mozes si nasadit homeopatika ricinus communis 5ch(stoja len nieco cez 2 euri).tvoje telo vytvori tolko mliecka kolko je dopyt.takze neboj,ze by sa malo stratit.ja stale kojim a je to ok.🙂 su sem tam take male laktacne krizy ked tomu treba trosku pomoct,ale neboj 🙂 ja inak stale kojim a chudnut som sa rozhodla aj tak.jasne,ze nemozes chudnut rapidne a nejest napr,potrebujes jest racionalne ,zdravo,len mozno obmedzit porcie a viac pit a uvidis,ze to pojde.denne si vyclen par minut na nejaky ten brusacik a postupne tak telo pripravis na proces chudnutia 🙂.dolezite je zacat a neocakavat hned od zaciatku,ze do mesiaca bude 10kg dole a z nas budu onedlho modelky 😀 .neboj nic,kocky su tu zlate,pomozu ti 😉
baby spominali ste tu trosku klamarov serial-tak ja som uuuplne nadsena z toho,no nepozeram to v tv,ale na nete.ja nemam rada dabing.ja to musim v originali pocut. a to,ze ten hlavny je brit s poriadnym akcentom este viac jeho postavu robi vynimocnou.ak viete po anglicky,tak si mozte dat http://www.free-tv-video-online.info/internet/ tam mate dole abecedu a tak si kliknete na L (v originali je to lie to me)pod elkom to najdete ,kliknete na to a tam vam otvori season 1,2,3.kliknete na season,otvori vam jednotlive casti a pod tym linky cez ktore to otvorite.niektore linky nacitava dlhsie,ale da sa 😉 ja som na tom denne. a takto si cez project free tv mozte pozerat akykolvek serial len chcete a zadara 🙂.
a co sa vianoc tyka,tak minuly rok som nejedla nic koli miskovi,lebo bol malicky a kojeny a ja som nicim nechcela drazdit jeho brusko a slubila so si,ze tento rok si uz z vianocneho dam.nebudem sa prezierat,to iste nie,no ochutnam aj z kapustnice,aj zo salatu a dam si aj suhajdu kazdy den pocas sviatkov (24.12,25.12,26.12) z toho iste nebudem mat kila navyse a trosku si uzit sviatky je podla mna ok. 😉 piect nemam v com,nemam ruru,takze to je vyriesene
😀 inak ja som si zacala robit mlsandu a to je postruhane jablko s mrkvou.celkom to aj zazenie moju chut na sladke. a ked potrebujem daco chrumkat tak ukradnem malemu pohankove chrumky http://www.bezlepkoshop.sk/product/pohankove-ch... super fajne to je,alebo si davam maces http://www.ravita.sk/main.php?page=kategorie&id... skuste.podla mna je to superfajne 🙂
@yennn paradna foto 😉 kocica 🙂
@gabriela_michaela hej, v pondelok ked sa odvazis rano nalacno tak to sem co najskor napises, ale bud mne na IP alebo ma spomenies @yennn na zaciatku spravy, lebo je nas dost - uz vyse 20 tak niekedy je to tazke to odsledovat.
No a v pondelok vecer vacsinou ked uz to mam zosumarizovane, tak poslem link vsetkym babam ktore su v tom s nami, kde sa uvidia. V tabulke su datumy, miery, zaciatok, ciel, aktualne vahy. A graf je jeden spolocny, na ktorom je skala od 50 kil do 110 kil, datumy a kazda tam mame svoj farebny grafik s legendou, takze sa krasne vidis a ked ti ciara klesa tak to neuveritelne motivuje 🙂
V tabulke aj grafe vidis vsetky koceny...
5 kil je realne na dva mesiace, treba zacat pitnym rezimom a prve 2 kila pojdu rychlejsie, ak si doteraz poriadne nepila, pretoze organizmus zadrziaval vodu tak ju teraz pusti. No ak to nepojde, tak sa na to pozrieme, poradime ze co by sa dalo zmenit. A ak budes mat 100% istotu ze vsetko robis spravne a aj tak to nepojde, tak budes aspon hrda na to, ze si zastavila priberanie 🙂
@bobocka dik za ten link na lie to me. Ja rozumiem po anglicky celkom dobre, akurat ze pred tehu som dost aktivne pouzivala az priam by som povedala ze slovencina v robote moc nebola, takze som doma na ang. zanevrela. Ale moj muz je stale blazon, ten by vsetko kukal v angl. takze tomu linku sa isto potesi. No kde a kedy to bude kukat ked kazdu volnu chvilku ja vysedavam na nete, to neviem 😉 😝
Babulocky, ja sa lucim, uz je neskoro, muz uz na mna zazera skaredo 😝
Takze ako som uz informovala, skoro dva dni sa nebudeme citat, ale verte ze budem na vas mysliet a budem sa snazit, akoby som ani nebola u svokry, snad mi ten jeden a pol dna neublizi. A ak aj ano, maximalne zastagnujem, no nie?
Takze majte sa krasne, vyuzite este krasne nedelne pocasie na prechadzky a oddych.
A NEJEDZTE NIC CO BY SOM NEJEDLA JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@yennn no to dufam aj ja ale uz mi je ovela lepsie lebo som vcera zjedla aj s muzom rybaciu pomazanku na rano a bolo nam obom zle z toho tak to bude tym...a dakujem ale v pondelok ideme na to🙂