icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

liana81
1. nov 2010

@yennn a ozaj ako svokra? Všimla si že si schudla?

yennn
1. nov 2010

@liana81 dakujem 🙂
Neni treba ma obdivovat, treba chudnuuuuuut 😉 😝

yennn
1. nov 2010

@liana81 ale čo si?! Ta si to vsimne az neviem kedy, ak vobec ... aj moje okolie si to vsimlo len ti, ktorym som povedala, ze chudnem. Ini to nekomentovali. Ale som trpezliva, viem ze tych kil bude aj viac a ze to jedneho dna na mne bude naozaj naozaj vidiet 🙂

liana81
1. nov 2010

@yennn ale veď robím čo môžem ☹ čo si ma nepustí....teraz sa konečne dostávam po 3 týždnoch choroby, aj ja som bola chorá, aj malá - ešte vo štvrtok mám kontrolu na krčnom....a už tento týždeň chcem zase začať cvičiť

yennn
1. nov 2010

@gabriela_michaela k tvojej starsej otazke spred 2 dni:
ak budete odcestovani, tak mi povies ze odchadzate a ze na teba v pondelok nemam cakat, alebo ak by ste odchadzali v nedelu, moze byt aj nedelnajsia vaha 😉
Ale ak zabudnes (ako pises) - nuz tak zabudnut by si nemala. To by pre mna znamenalo ze kasles na chudnutie. Pretoze ak pojdes do toho s nami naplno, tak sa na pondelok budes tesit, aj ked tvoja vaha bude stat tak budes minimalne zvedava na to, co ostatne kocky 😉 No ak niekto zabudne, tak sa snazim ho upozornit na to, ale sama si nepripustam ze zabudol (lebo to sa pre mna rovna = kasle na nas), ale beriem tak ze momentalne maju ine starosti. Ale netreba to prehanat, kto na to nema momentalne naladu, nech radsej povie. Ostatne kocky to nijako neovplyvni, ale ja mam s tym zbytocnu pracu 😎

yennn
1. nov 2010

@liana81 ved ja ti nic nevycitam, len som ta trosku stuchla 😎 Ved ja viem, ked je choroba, a este aj dietky ked su chore, clovek sa vo vseobecnosti na svet diva inac. Ja som to mala tiez - 3 tyzdne sme sa vylizovali z chorob, moj maly bol tento tyzden konecne zdravy a v sobotu rano znovu dostal sople a znovu kasle, nemozem uverit 😢
Takze ja ta chapem

yennn
1. nov 2010

@kitchima blahozelam ti, a kedy pride tvoj drahy dom? Tak nam ale potom musis dat aj vediet, ci to tvoje snazenie malo aj u nho uspech, ked uz to robis kvoli nemu 🙂

@adky a ty uz si doma potom zumbu necvicila? A co tie myslienky ist na zumbu do spolocnosti? Este si sa do toho stadia nedostala? 😝

yennn
1. nov 2010

@katkav super tak 4 centi zo zadku za tyzden je parada 😀

@lusia_99 ty to valis, uz je to za dva tyzdne -5.1 kil 😀

@bobocka, to tvoje "aj dake drobne" som teda odignorovala, ked si to nechcela prezradit, takze ti to v tabulke vyzera pozitivnejsie 😉

@katkav tvoje motivacie, co si tu popisala su perfektne, divas sa na to zo spravneho uhla 😀

yennn
1. nov 2010

@gabriela_michaela nechcem ti do toho moc kafrat, ak si odhodlana ist urcitym stylom, tak to skus. Ale ak by si chcela moju radu - podla mojho nazoru uz teraz vidim to co pises, kde je chyba :
= na ranajky mliecko s grankom a 2 rozky s maslom - to je totalna pecka. @adky by ti mohla pomoct vyratat to ze kolko je to z denneho prijmu. Ranajky by mali byt 25 %
= chyba ti v strave olovrant a desiat
= 2 litre vody je malo, ano - tekutinu z polievky mozes priratat.
= jogurt ti neublizi, ak nedas sladky, takze pokojne na olovrant ci desiatu

yennn
1. nov 2010

@dominikuska @debbie ..... ja uz som to pisala aj @adky v suvislosti so zumbou... Dominikuska, ty neries co si ini ludia vo firku alebo na zumbe o tebe myslia. A chces vediet preco? Pretoze si nemyslia nic. Je to miestnost so zrkadlom a hadaj 3x kam sa ludia pri cviceni pozeraju v tom zrkadle 😀 😀 Ak mas pocit, ze si drevo, tak chod dozadu, nestoj v predu, aby si nezavadzala ci nebodaj trenerovi nestupala po nohach. Ale ak ta to bavi a vies z tej zumby vyziskat aj energiu. No ak mas pocit, ze to nie je to prave pre teba, hladaj dalej. Ale ak ta zumba bavi, kasli na ostatnych, nasla si spravny sport ktory ta posunie dopredu. Plus - po 2-3 hodinach sa uz naucis predvidat tie pohyby a pojde ti to lepsie.
PS: ja som sla na zumbu 100kilova a bolo mi to suma fuk 😀

yennn
1. nov 2010

@bordinka ahoj, vitaj v teme 🙂
Tak ak si nas naozaj docitala (za co ti po 100 stranach sluzi velka poklona) tak isto vies presne co mas robit 😀 😀 😀
Nejake otazky? 😝

yennn
1. nov 2010

Dievcata prave som si precitala, ze nesmiem pisat velkymi pismenami, vsak ma niktora nebonznete adminom? Ja tie velke pismena nemyslim v zlom, myslim to vzdy LEN NA POVZBUDENIE!!! heheh 😎

nanika
2. nov 2010

@yennn ja som vcera zabudla zahlasit stehno 61 cm 🙂
Baby, ja som hrozna, pomooooooc, ja som zasa padla do kolotoca prejedania, uz mi zacina byt jasne, z coho to mam, no z mojho muza, lebo bol tri dni doma a ja som z neho na nervy, aaaaach

nanika
2. nov 2010

@gabriela_michaela Prepac, ked je muz doma, pocitac u mna nehrozi. Takze, ak som spravne pochopila, jes len rano a vecer? Takze moje typy, dat si do poriadku pitny rezim, ak pijes stylom, ako jes. Druha vec, musis, opakujem, musis jest castejsie, lebo ak jes len dva razy denne, telo vola po kaloriach, je strasne hladne, tak ti chodi chut na sladke, lebo je to rychle doplnenie energie. Ak uz nic ine, daj si do chladnicky cottage, acidko, do spajze celozrnne rozky, knekenbrot. Ak ti rodina dovoli, mne nie, skus si chystat jedlo vecer na den dopredu, aby si si to mohla iba zjest, alebo len prihriat a spapat. Tie rozky a kakao, teoreticky kakao mozes nechat, ak si ho nerobis velmi sladke, rozky si daj kludne dva, ale celozrnne, nech si dlhsie syta, ale to maslo tam nedaj, radsej si daj platockek syra, sunky, mala by sa nejaka zelenina prihodit, ale k tomu kakau by sa mi to uz nehodilo... Potom si daj desiatu, nejaky jogurtik, kludne mozes aj pol rozku sucheho k nemu, obed, poobede uz ale skor len take veci ako to acidko, cottage s paradajkou, kludne zasa pol rozka, alebo platok dva knekenbrotu. Ak ovocie, tak len doobeda a daj si k nemu nejaku bielkovinu, bud jogurt, alebo kusok syra. Ale hlavne nieco jedz a nie len rano a vecer. Pri takomto rezime, ako mas, sa neda schudnut, skus si tie zmeny zaclenovat postupne, ale hlavne pri nakupe si premysli, co budes papat, aby sa to lahko jedlo. Ver, ze za prvy mesiac uz budu prve vacsie vysledky a hlavne budes spokojnejsia 🙂

nanika
2. nov 2010

Teda baby, teraz pozeram tabulku, na cm ste to dali krasne dole poniektore...

nanika
2. nov 2010

Teraz su v lidli grecke tyzdne, nehodi sa nam nieco z toho do jedalnicka? 🙂

oacka
2. nov 2010

ahojte, kočky, aj ja by som rada začala chudnúť,ale dojčím, nerada by som to nejako ovplyvnila a nemôžem jesť mlieko a mliečne výrobky. odporúčali by ste cvičenie počas dojčenia? mám dobré skúsenosti s rotopedom,rada by som si večer 20-30min zabicykolovala. mám ešte s chudnutím počkať? nedáte mi link na vašu tabuľku,nech sa inšpirujem,že chudnúť sa naozaj dá? dík.

nanika
2. nov 2010

@oacka ahoj dievca, cvicit mozes, ale neprehanaj to, nemuselo by babu chutit mliecko, aspon ta davka po cviceni. Chudnut sa da, len treba troska este stravu upravit a dodrziavat pitny rezim, tabulka bola asi stranu dve do zadu. Mliecko by si nemala stratit, v tomto case by uz malo byt stabilizovane, samozrejme diety ziadne, ale jest zdravo a primerane.

oacka
2. nov 2010

@nanika dik

kitchima
2. nov 2010

@yennn domov pride o dni. tak to este to kilecko dole dam 🙂 a jasne, dam potom vediet 😀 inak krasne tu baby chudnu 😉

michele11
2. nov 2010

Ahojte baby, chcela by som sa vas spytat, kedze ste to uz zrejme vsetky davno vybavovali, kde sa vybavuje rodicovsky prispevok? Akosi som na to popri malej pozabudla a uz by sa mi peniazky aj celkom zisli. A co k tomu potrebujem? Diky moc.

michele11
2. nov 2010

@yennn, mea culpa, zase meskam s vysledkami, ale ked cez vikendy a pondelky zvycajne nie som na nete, tak neviem, ako to spravime. Ale aspon nieco pozitivne, opat maly ubytok, pol kila dole, cize 86. Ide to slimacim tempom, ale mam tesne pred menzesom, tak asi to bude tym.

lilithka26
autor
2. nov 2010

@yennn moc sa ospravedlnujem, riesila som milion veci, a ešte na dovažok vás nepoteším +0,5 😢 a potvora ešte nedošla. Verím že keď príde pohnem sa dole 😠

adky
2. nov 2010

@yennn nie,uz som necvicila-zatial som sa k nej nemohla dokopat 😀 a do spolocnosti? to zatial radsej nieee 😀 😀

bobocka
2. nov 2010

@yennn ved ale to nie je tak,ze nechcem prezradit,ja len mam ten druh vahy co ti rucicka ukazuje kolko mas a nie tu digitalny a mihalo sa to trosken nad 64,ale hovorim mam mrchu,takze v stredu to bude istych 64 a mozno aj menej 😉

gabriela_michaela
2. nov 2010

@yennn dakujeme 🙂 zatial som nestihla este pomerat rozmery, len vysku mozes doplnit 164 cm. Ostatne tiez dodam 🙂 cmuki

gabriela_michaela
2. nov 2010

@yennn dakuejm pekne za tipy, budem s tym musiet nieco robit. Zbehnem este dnes do obchodu a nakupim do chladnicky aj nejake obycajne jogurtiky, acidka, zeleninku tak 🙂 No uz teraz sa tesim na dalsi pondelok 🙂

dicinka1
2. nov 2010

Ahojte..chcela by som sa pridať ak môžem... 😵 😉 ked som šla na IVF-ko vážila som 70 kg..po stimulácii som pribrala na 80 kg..a rodit som šla s 97 kg..po porode slo dole 10 kg a 7 kg som schudla..ale počas roku a pol som pribrala na 88 kg..zase som tam kde som bola..pomaličky by trebalo mysliet aj na druhe babo...a nechcem vyzerať ako sud!Tak aj preto by som chcela schudnut..mám doma kopu krásnych veci co nemozem obliect ☹ a som s toho neštastná..hlavne musím prestať žrat...lebo prasknem..málo kto si uvedomuje že tu nejde len o krásu,o postavu,ale aj o to,aby si nekomplikovali zdravotny stav.. 😕 lebo ja už cítim,že nejako mi ten žaludok nepracuje..už mi vynechávajú kramiky...atd..

aj napriek tomu stresu či zaživam,tak priberiem...

katkav
2. nov 2010

@michele11 rodicovsky prispevok sa vybavuje na urade prace, socialnych veci a rodiny....treba ist tam a spytat sa, tam Ti povedia, co vsetko potrebujes. 😉 http://www.upsvar-bb.sk/articles.php?article_id=82

yennn
2. nov 2010

@nanika stehno som si zapisala 🙂
No a co sa tyka prejedania, tak nechcem hodnotit vase pomery v rodine, ale jedno viem isto - ak si z niekoho na nervy, tak mam napad ako sa mu "pomstit" 😝 - tym ze sa skratka prejedat prestanes a neurobis mu tu radost aby si este kvoli nemu aj pribrala 😀