icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

erika0802
2. nov 2010

ahojte tak dnes som to v celku zvladla..ranajky roztek z horcicou a salamkou na obed polievka a troska kurcata a vecera roztek z pomazankou..a dalsia vecera dzus a zavarany ananas tak as som spokojna nic mi nechyba

erika0802
2. nov 2010

a k tomu som rano este cvicila ze woow prvy krok za nami len vydrzat

vejula
2. nov 2010

@tinika ty papaš na večeru samotne kysle uhorky?? 😝 no to by mi teda nestačilo a hlavne nechutilo 😅 ale sto ludi sto chuti 😉

debbie
2. nov 2010

Ahojte babulky dnes sme boli pre svokru v kupeloch celý den preč, potom varenie , upratovanie no nestihla som ani dočítať tak zajtra uspím na obed malu a prídem vas dočítať .... 😀 papa zatial

yennn
2. nov 2010

@katkav no to poznam, moj maly spi do polnoci a potom prakticky po pol hodinkach sa budi. Takze viem co je to unava, dnes mam vazne cervene oci od rana, bo nespal ani cez obed. Ale viem ze oddych je jednym zo zakladnych kamenov chudnutia, ak si v strese alebo vycerpana, nepojde to, alebo len velmi tazko.
Znie to paradoxne, ale viac energie ti doda poriadny pitny rezim - voda v tomto pripade ozaj funguje ako ziva voda. A tiez prve, ci druhe kilo ti dodaju tolko energie ze potom ta ani len nenapadne utekat k strave 🙂

yennn
2. nov 2010

@bordinka to je tazke, viem co su to krize a naozaj sa s bolavymi krizami neda dobit amerika. Nie som ziaden odbornik, z mojho laickeho pohladu mi to vyzera ze ti nezostava nic ine, len pritlacit na tu stravu. Aj ked uz jes 5x denne (a co pitny rezim, v poriadku?) tak sa pokus pozriet sa na zlozenie a mnozstvo stravy. Ak chces, hod sem taky typicky jedalnicek a mozme sa skusit na to pozriet. Inac musim povedat ze si velmi statocna, mysliet na chudnutie ked mas zdravotne problemy nedokaze kazdy 🙂

@vejula jasné že si v tabulečke 😀

@mimini to je skvele ze su ti volnejsie saty, ved o to ide, nie? 🙂 2,5 kila isto pocitis pri tvojej vahe 🙂

tinika
2. nov 2010

@vejula 🙂 nie len dnes som si dala namiesto večer, som mala neskory obed ta som hrdinka .)) ja milujem kysle veci 🙂

yennn
2. nov 2010

@debbie vitaj späť, tuším každý deň meníš fotky 😀

@erika0802 blahozelam k rannemu cviceniu, to je uspech 🙂 Co sa tyka jedalnicka, pokial by ta to zaujimalo (ale inac nechcem byt za mudru 😝 ) tak ti tam chyba desiata a olovrant. Dzus a zavarany ananas chudnutiu velmi neprospievaju, a uz vobec nie v druhej polovici dna, nieto este ako druha vecera. Dobre? 😉

yennn
2. nov 2010

@atulka20 vidim ze si na koniku uplne nova, takze vitaj 🙂
Skus si precitat trochu viac z tejto temy, ak chces, mam pocit ze by to mohlo byt to, co hladas 🙂

michele11
3. nov 2010

@yennn tak som si na teba vcera spomenula a chipsy som zavrela priam vzduchotesne, odlozila, a to som zjedla ozaj len kusok. Vylepsila som to asi 10 litrami vody, kedze som stale chora a dusi a skriabe ma v krku. Ozaj, baby, neviete mi na to nieco poradit? Moja doktorka chce na mne stale skusat len ATB a ked nezaberu, tak dalsie, nemam na to nervy, nejaky domaci recept by sa nenasiel??? Pisem si ten jedalnicek, vcerajsok nebol prave idealny, pravidelnost ziadna, ale mozem ja za to, ze som skoro 4 hodiny behala po uradoch 😠 ? Ale, ked som si zratala kJ, vyslo mi nieco pod 5 tis, cize som spokojna aspon s tym. Ale uz ocakavam moje "stastne" dni kazdu chvilu, lebo som ako balon, zvacsujuci sa 😠 😠 😠 . Ale ked dorazi, odmeriam sa.

michele11
3. nov 2010

@lilithka26 a ako si sa dohodla s doktorkou, aku HA chces predpisat? Toto je moja druha, ale prva naplastova, z tabletiek mi byvalo hrozne zle a kazdu chvilu boli problemy, ked som nevedela, ci sa mi tabletka uz rozpustila, alebo vysla von. Naplaste su fajn, len to priberanie, ked som to spomenula u doktorky, sestricky vyprskli od smiechu, ze nech to pred doktorkou ani nespominam, lebo ze to nerada pocuva, vraj mi hned povie, ze mam menej jest. Dobra rada stoji gros 😠 . V decembri tam idem, tak uvidim, ci sa to dovtedy nepohne a potom sa skusim nejako dozadovat toho, co si spominala.

michele11
3. nov 2010

Inak dobre ranko vam prajem, zeby som dnes bola prva? A keby ste este vedeli, aka som dnes uz pracovita, uz spalujem tuky jedna radost ateraz konecne ranajky a la tehotenske chutky 😀 , jogurt s paradajkou a lyzickou tuniaka 😀 .

katkav
3. nov 2010

@michele11 mnam, tie Tvoje ranajky mi robia chutky tiez 😉 ja uz mam pozehlene, takze som spalovala rano kalorie tymto sposobom, nejak nevie Tomasko pochopit, ze sa cas posunul a mohli by sme spat o hodinku dlhsie 😀
idu nam zubky, takze som bola celu noc pouzivana ako hryzatko, ale na pocudovanie nie som az taka vycerpana.
@yenn idem sa teda dobre napit a snad si s malym trosku poobede zase pospim, nech mam energiu na dalsiu nocnu 😀

katkav
3. nov 2010

@michele11 ja si davam homeopatika oscilo....nieco to je, to su take granulky, ktore si mozes dat, ked mas pocit, ze na Teba lezie chripka, ozaj zaberaju, aj pocas chripky, mozu ich aj babatka. Na hrdlo je pre kojacie mamicky septisan, to tiez pouzivam. To su take tabletky na cmulanie...

michele11
3. nov 2010

@katkav fuj, zehlenie mi nespominaj, u nas by sa mohlo aj dva dni zehlit a este stale by nebol koniec, ja uz som rezignovala, len periem, vesiam a skladam, zehlim len pre malu. Sranda, ze nasa mala celkom pochopila, ze sa spi v pohode dalej, cize vstava podla noveho casu tak, ako aj doteraz, absolutne ju to nevykolajilo, co som aj rada. Ale za to vecer, 10 hodin a ziadny spanok 😠 . Inak, tie homeopatika mam, zvyknem ich uzivat, len ja uz nie som chora, len mam stale problem s kaslom a skriabanim v krku, ale uz tyzdne to trva. ALe ma to aspon tu vyhodu, ze musim stale pit, aby som nekaslala nonstop, cize rozbieham pitny rezim 😀 . A co fajne si mala na ranajky??

erika0802
3. nov 2010

@yennn jasne jasne..dakujem no tak ten olovrant nestiham niekedy ked nie som vacsinou domka...no a o pol jedenastej mi mama urobila karamel s mliekom lebo som chora a kaslem jak pes z utulku...🙂 tak to mi zabilo...a pomaly si to musim zafixovat ze aj olovrant treba

erika0802
3. nov 2010

@michele11 ahoj mne mamina robi karamel s mliekom a maslom na kasel aj hrdlo a pomaha to...🙂

adky
3. nov 2010

@michele11 mnam,dobre ranajky-zboznujem tuniaka 😎 Ja som mala cerealnu kaiserku s troskou fit masla a na to paprikovu pomazanku (neviem ci sa smie pri chudnuti,ale sak je tam len roztlacena paprika a ja ju zboznujem 😀 )
a na obed ma caka faaajna husta karfiolova polievocka zo zemiakmi a inou zeleninou-toto lubim,uz som ju dlllho nemala 😀

adky
3. nov 2010

@erika0802 ved ked nie si doma tak si zober na cestu bud 1ks ovocia alebo fit tycinku alebo balenie bebe dobre rano ....a vec je vybavena 😎

erika0802
3. nov 2010

@adky no teeda tak to ma nenapadlo si to vziat dakujem 🙂

adky
3. nov 2010

@erika0802 jasne, šup do kabelky a je to 😎

erika0802
3. nov 2010

@adky no tak to ano...jaaj len clovek aby si na to zvykol...ze pravidelne jest

pepiii
3. nov 2010

ajojte maminky, ja som na tuto temu nadabila az dnes...a mam uuuplne rovnaky problem, otehotnela som, pribrala cca 14 kg, porodila, zhodila, zdalo sa mi, aka som "super", ze budem na tom lepsie ako pred tehu a potom asi pol rocka po porode kukam, ze oblecenie, ktore som si kupila po porode, je mi volajakeee mensie...najprv som upodozrievala pracku, ze sa to tam zrazilo, ale nieeee 🙂 tak sa snazim si upravovat jedalnicek, cvicit, ale pri deturencoch sa to velmi neda, ved to poznate...islo sice uz nieco dole, ale je to chabe...a dala som si zavazok, ze do vianoc musim dat este cosi dole tak, aby som sa cez sviatky nemusela az tak obmedzovat...takze co robit?? ked mne asi chyba aj ta pevna vola, len sa stazujem a planujem a skutek asi utek :D

elvera
3. nov 2010

@yennn ahoj, velmi sa ospravedlnujem, ze sa hlasim len teraz,ale boli sme odcestovani. Takze moja vaha 83,5kg, miery: prsia 98, pas 99, zadok 108, stehno 67. Mne osobne neprekaza, ze nebudes aktualizovat tabulku po kazdom ohlaseni jednej z nas, vsak to je normalne, ze mame co robit okolo deti, ja mam len jedno, ale aj tak nestiham, takze este raz velky obdiv, kolko sa nam venujes a DAKUJEME. 🙂

rainee
3. nov 2010

@pepiii ja som na tom tak isto 😠 pocas teho som pribrala asi 15kg, po porode islo 10 dole a potom zas 5 hore, za chvilu budem vazit ako pri porode, no hruuuza. pritom jem strasne malo a vsetko len zdrave veci /salatiky, kura, ziadne hambace, klobasy a podobne/. ked vidim kamosky ako spazravia celu pizzu a vazia 50kg je mi na zaplakanie. je pravda ze cvicit nestiham chodit ale myslim ze pri malej mam pohybu dost, vedi si cez den ani na 5min. na zadok nesadnem. nerozumiem tomu....

pepiii
3. nov 2010

@rainee 🙂 no ja mam veru niekedy pocit, ze priperam aj z vody a zo vzduchu a to sa tiez pri malom hybem a nestiham jest a ako vravim, snazim sa aj riesit to, co jem 🙂 tak ja neviem a presne, potom kuknem napriklad aj na take ako puskarova, cirova, almasy a je mi do placu...samoska aj kamosky mam take...🙂 po porode je z nich polovica ako pred tehu...nechapem !!!

rainee
3. nov 2010

@pepiii ano aj ja mam taku kamosku co po porode este dokonca tak schudla ze vazi o 10kg menej ako pred nim 😒 ona tvrdi ze je to kojenim, je pravda ze ja som dcerku vobec nekojila. uz si myslim ze je to asi dane genetikou, proste tie chrde baby maju super spalovanie, lebo nech mi nikto nehovori ze je to jedlom, pri mojom jedeni by som mala byt ako topmodelka 😠

pepiii
3. nov 2010

@rainee presne tak, suhlasim s tebou, kojenie, genetika...nuz my si asi musime pekne postavy vydriet 🙂 tak ako zacat, vidim, ze maminky tu uz na tom pracuju a maju nejake tabulky a system, len nechce sa mi prejst vsetkych 110 stran, aby som to zistila 🙂 maminkyyyy, pomoooc...:D

yennn
3. nov 2010

@michele11 som na teba hrda, ze si sa dokazala ovladnut a ujest si zo zakazaneho len trosku 🙂
Na kasel si ocisti cibulu, nakrajaj ju nadrobno a zalej troskou medu, ona pusti cibulovo-medovu stavu, zatvor si to do maleho poharika nech ti nenapachne cela kuchyna. Nie je to bohvieco na chut, ale bohovsky to pomaha na kasel, priedusky...

@katkav poslala si spravu adresovanu mne inej kocke, ktora ma v mene len dve N , uz je z nas zufala 😢
Ale ja som si to aj tak precitala 🙂

@erika0802 @michele11 - tak ako pise @adky ked nie si doma, vezmi na cestu jablcko alebo fit tycinku. Alebo tiez sa da pripravit si maly sendvic a zabalit ho do folie - nech to nevyzera ako lepak, tak trebars prekrojit na polovicku a je z toho taky efektny trojuholnik, ako predavaju v obchodoch 🙂

yennn
3. nov 2010

@elvera blahozelam k zhodenemu kilecku a 9 centimetrikom ! 😀