Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Dievcata nasla som taketo kolecko, ktore rychlo vyrata BMI a napovie, do ktorej vahovej kategorie clovek patri. Tak som sa donho zamilovala 😎
Takze ked budem mat vahu, ktoru som si na silvestra naplanovala, tak uz budem spadat do kategorie "nadvaha" (citaj: uz nebudem obezna). Aby som mala "normalnu vahu" (vrchna hranica s nadvahou) tak by som musela vazit 76 kg - to by som veru prijala, davno som nemala. No ale aby som bola "stihla" (vrchna hranica s normalnou hmotnostou) tak by som musela vazit 63 kil. Prave som dosla na to, ze som stihla nikdy nebola 😒
PS: ak sa vam fotky daju otvorit, tak stredova cervena ciara je nastavena na horeuvedenych hraniciach a teda vy si kazda viete vypocitat to svoje, podla vysky - ktora je vo vnutornom koliesku a vahy, ktoru ukazuje vonkajsie koliesko. Chapete?
PS2: toto koliesko je z Komplimentu, tak pisem sem referenciu, aby ma niekto neobvinil ze kradnem bez dovolenia 🙂
@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @erika0802 @gabriela_michaela
**********************************************************************************************************************
Dneees jeeee soooobooota carija juchacha, teeeen predposlednyyyy den, caaaraaaraaa 😀
Mate este 1.5 dna na to, aby ste vylepsili svoje minusove skore, pripadne zvratili plusove skore. Pocasie je krasne, takze horsa na prechadzky (ak nie do posilky ci na zumbu), a posluchajte do pondelka - nejedzte nic co by som nejedla ja! 😀 😀 😀
PS: tento tyzden stagnujem, takze prosim baby maknite si, tento tyzden vam s chudnutim nepomozem (az nabuduci 🙂 ). Nenechajte to vsetko na @adky - chuda ta si dokonca vybavila crevnu chripku aby nam vylepsila celkove skore 😝
Babule dajte recept na nejaký dobrý netučný koláč. Niečo by som napiekla a neviem čo.
Dietny koláčik. A perfektný postup prípravy. kto máte doma synčeka-čítajte 😀
Koláčiky z ovsených vločiek
Vložil(a) Natinka, 1. Január 2010 - 15:10
* Diétne koláče
Porcie
cez 20 ks
Čas prípravy
1 1 / 2 hod.
Popis
Zdravé koláčiky pre prdelnatky aj pre štíhle
Ingrediencie
* 250 g tuku hera
* 250 g cukru alebo medu
* 250 g ovsených vložiek (tak je na recepte)
* 300 g celozrnnej múky
* 3 tojáše
* 1 balíček prášku do pečiva
* posekané orechy, mandle, hrozienka, kokos - podľa chuti
* lekvár na zdobenie
Inštrukcie
Budem písať krok za krokom, lebo je po silvestri a zrejme sa to bude horšie chápať Chichocem sa
Tento recept mi doniesol opísaný Miňko s prianím, že to chce napiecť, pri čom statočne pomáhal.
Takže pome na to - vytiahnete repcept napísaný synovou rukou, ktorý neviete prečítať a snažáte sa rozlúštiť, čo na ňom je. Zrevete na syna, lapiaceho pri počítači, nech vám to ide prečítať. Ak nemáte syna, buď si ho dodatočne zadovážte alebo zrúknite na cudzie dieťa.
Dieťa nech vám potom zmieša vajcia s Herou a cukrom, prípadne medom a nech to vymieša na hladkú masu. Vy zatiaľ stojte nad ním a buzerujte ho ako to robí. Nezabudnite si obliecť zásteru, aby ste sa pri tom buzerovaní neušpinili.
Do vymiešanej masy pridajte vložky, múku, prášok do pičiva, orechy alebo čo všetko ľúbite. Tak zas všetko zase nie, becherovku tam nelejte.
Potom nech vytiahne dieťa svaly a uhnetie na doske cestíčko, ktoré dosť lepí, tak choďte ďalej, nech si tú peknú zásterku nezašpiníte. Zhoďte mačku požierajúcu vaše super cesto zo stola, vyberte chlpy z cesta a pripravte si plech. Ak nemáte mačku, v rámci dodržania receptu si tam preventívne hoďte nejaké iné chlpy, aby ste mali čo vyberať. Na plech dajte papier a robte malé kôpky, ktoré pritlačte na plech a na vrch lyžičkou cvrknite trošku lekváru.
Pečie sa to pri cca 180 stupňov takých 15 minút. Zatiaľ si pripravte druhý plech, prípadne si skočte na wc, opäť zhoďte mačku, ofrflite špinu, čo pomáhajúce dieťa narobilo, upravte si zásterku, alebo vlastne si robte čo chcete, mne je to jedno.
Pečie sa to rýchlo, papá sa to ešte rýchlejšie.
Keď si odmyslíme ten tuk, je to v podstate zdravé a racio mlsanie, s medom sú lepčie ako s cukrom.
Tak nech chutí a na záver ešte hádanka:
Varí sa to, pečie sa to, smaží sa to, z jaternice drevo je to. Čo je to?
Tak už sa mi pečie toto:
Kornfleksové keksy
Vložil(a) Elena, 21. November 2007 - 10:56
* Diétne koláče
Porcie
Plech
Čas prípravy
1 / 4 hod.
Popis
Výživná hodnota jedného keksíka je 83 Kj
Ingrediencie
* 80 g kryštálového cukru
* 125 g margarínu
* 1 vajce
* 150 g polohrubej múky
* 1 čaj.lyžička prášku do pečiva
* 100 g kornfleksov
* 120 g sušených hrozienok
* 2 čaj.lyžičky mletého nového korenia
Inštrukcie
Cukor vymiešajte s margarínom, potom primiešajte vajce. Múku a prášok do pečiva preosejte a primiešajte do zmesi. Kornfleksové lupienky rozdrvte v dlani a spolu s hrozienkami a novým korením vmiešajte do cesta. V dlani vypracujte malé kopčeky a uložte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečú sa v predhriatej rúre pri 150°C až 180°C asi 15 minút...
@yennn to kolecko je super, takze som na tom sice blbo,ale teda ak pojdem na tu hmotnost co chcem budem aspon na tej hranici normalu 🙂 takze aspon nieco 🙂 ale priznam sa nejako sa mi nedari.. chcela som aspon kilo tento tyzden ale zase len par dekov :( takze vam moc nepomozem, ako vzdy,ale snazim sa aj to sa ceni,ci nie? 🙂
tak sa drzte baby a v pondelok poslusne nahlasim snaaad aspon trosku ubytku. pekny vecer.
@yennn no ja by som mala mat idealnu hmotnost 62 kg, ale ked si to pri mojej vyske a tazsich kostiach znova predstavim, tie vytrcajuce rebra a postavu typu LOLLIPOP, velka hlava, chuducke telicko 🙂 tak pre mna je idealna tak 67 kg, takze mam co robit...ale ja sa tam dokopem, verim tomu, vsak nemozem cely zivot vyzerat ako panak Michellinu 😀
@sssimi ten prvy recept co si dala je celkom vtipny 😀 a tiez aj zdravy, to ano. 🙂
ALE PRI DIETE NANHO ZABUDNI!
* štvrťkila tuku, štvrťkila cukru, štvrťkila muky aj ovsennych vločiek, orechoviny, lekvár ??????
Vela ludi si myli zdrave s dietnym. Zdrave budeme papat potom, ked budeme mat normalnu vahu 🙂
@tinika tak ale plaval hlavne maly, nie? I ked ... to precvicovanie bicepsov s takou zivou vahou nie je na zahodenie 😀
@ivca17 tak este zajtra posluchaj, snad nieco bude dole 🙂
@katkav heheh, ze panak Michellinu 😀 No... ja ked som povedala mojej mame, aku by som mala mat vahu, ak by som chcela podla "kolecka" byt stihla, tak pokrutila hlavou, ze nehrozi, to by dopadlo zle. A to moje chudnutie vrelo vita a podporuje. Vravi ze my, zeny nasho rodu, co lahko rodime, lebo mame velke panvy.... a tazke kosti 🙂
@yennn no to si opisala presne mna, mne sa maly narodil za 4 hodiny od prasknutia plodovky, rodim lahko 😉
dnes sme boli na ihrisku, trosku sme sa s malym nahanali, aspon nejaky sport pestujem aktivne 😉 neviem, ci mi tento tyzden pojde vaha dole, nevladzem vypit 2 litre, hruza so mnou, ale je to uz pokrok, lebo pijem viac ako predtym, predtym som do seba nedala ani liter. ☹
@katkav heheh nie je lahko ako lahko, moj maly sa narodil do 30 minut od prasknutia plodovky, zaplatena doktorka takmer nestihla dobehnut na salu 😝 a to myslim bez prehanania, pamatam si ze muz na mna naliehal "milacik vydrz, doktorka uz vraj je v budove" 😀
K tej vode - snaz sa prosim ta doobeda vypit 1.5 litra. Ale tak nic sa nema prehanat, ak vravis ze robis pokroky v piti, tak je to super, daj si zavazok ze vypijes xy a potom po 3 dnoch pridaj dalsie deci a tak dalej...
hm hm hm.... ja ohlasim ze tu dnes nebudem, a ked zmenim plany a pridem vas skontrolovat, tak tu nikto nie je. Dufam ze vsetky ste niekde v posilke alebo odpocivate po zdravom, a sportovo namahavom dni 😀
@yennn tak vy potom mozete mat aj futbalovu jedenastku 😉 mne po hodine a pol povedali, ze ma este nic nemoze boliet, ved len teraz som prisla a potom zrazu, ked ma prezrela PA, ze zavolajte manzelovi, snad stihne prist...do 6 minut bol v nemocnici...keby ho chytili policajti, tak mu zoberu aj rodny list. Ja to pitie mam asi po mame a po babke, tie vypiju za den tak dva deci a par kaviciek a hotovo...vypili hrozne vela...myslim si vsak, ze to je sila zvyku, naucim sa na pitie a telo si bude pytat potom samo. dobru noc, idem si lahnut, vstavame o piatej, mame este stale posunuty cas 😉
@michele11 - no ona je nervózna z toho , že jej tie zúbky nechcú vyjsť, mám kamošku tunak a tá má rovnako starú babuľu a tá tiež ešte ani zub a je nervózna, jedovatá a všetko žuje, no ja sa im chudiatkam nedivím.
Slnečný deň sem si teda riadne užili, ani sme neboli poriadne doma, prišli sme až o osmej večer domov, a zajtra ráno tak isto len rýchlo upečiem kura a mizneme zase z domu, no u n ás sú víkendy také rozlietané furt a ževraj sú na oddych- prd makový :DDD.
a ešte ma napadlo, že čo sa týka toho hrozna a banánu- sú to ovocia najväčším obsahom cukru, ale neviem ako by to mohlo súvisieť, skús niečo vygoogliť, možno zistíš
@yennn 😅 no neviem či by si zavidela aj po hodinach porodnych bolesti??? 😖 bolo to faaakt hrozne, som myslela že umrem a taaak strašne som chcela prirodzene rodiť, no ale v tych bolestiach bol pre mna cisarsky vykupenie, fakt.. ale už som zabudla a na druhe sa zas pripravujem že pojdem prirodzene, len musim manžovi nakazať nech mi druhe spravi menšie 😅 😉
adky tych 10kg bolo po porode.. to znamena plodova voda, plodovy kolac, zmensena maternica, vsetka ta zadrzana voda v tele a v hlavne babatko, ktore malo cez 4 kilka.. teda to nebolo regulerne chudnutie..len som proste do 2 tyzdnov mala o 10 kg menej ako v den porodu. Regulerne som schudla 11kg od marca do terz a teda za 7 mesiacov.
subica2 zozen prestan sa trapit dietami, diety nie su riesenie - ked s nimi skoncis, priberies to spat. Jedine riesenie je zmena v stravovani. Papat treba kazde 4 hodiny, postupne trosku zmensit porcie, nehladovat (nikdy) a nevyzierat somariny medzi jedlami. Prvy tyzden treba kazdy vecer zjest len misku ovsenych vlociek (ja osm ich jedla s troskou jablka) aby sa ti precistili creva (uvidis ako sa to pekne odrazi na vahe). Zlozenie stravy nie je nutne velmi vyrazne menit, pokial sa nestravujes len na hranolcekoch a tatarskej omacke. Ak mas nejake otazky, pokojne sa pytaj, rada odpoviem, je to naozaj parada.
jej baby,porod preberate 🙂moje oblubene 🙂 ja som mala podla mna super porod.prve dve hodiny som si myslela,ze som daco pojedla a ma behacku 😀 no prvorodicka,co vam poviem 😀 misko sa narodil za 5 a pol hodiny od prvej kontrakcie a vooobec to nebolo take strasne ako som pocuvala a videla v dementnym usa filmoch.teraz v piatok idem k zubarovi a uz teraz sa toho bojim a rodit by som za to sla hned 😉
inak aj my chodime plavat s miskom a je to na tretom poschodi a fakt neskutocne dlhe su tie schody,takze dole nechavam kocik a potom s ruksakom,dalsou taskou a miskom na rukach slapem hore a to je vam riadna makacka veru 😀 hore vzdy fucim jak lokomotiva 😀 a aj v bazene robime kadejake cviky,takze aj tam trosku precvicujem. 😉
inak tento tyzden som sa celkom pekne drzala no nema pocit,ze by sa nieco dialo.teraz som sa vazila a len nieco malo pod 64kg mam a to som cakala min polkilo dole.fakt som sa snazila ,nejedla som blbosti a cvicim denne a 😒 .nepribrala som,to je fajn,no cakala som vacsi ubytok.predtym som sa zase az tak nesnazila a slo to a teraz ked sa snazim tak 😒 dufam,ze je to len hluche obdobie. 😒 podla toho ako to ide uz nemam take ruzove okuliare a ak sa mi do konca roka este 2kg podari dat dole ,tak budem rada 😒 .ja pre to uz viac spravit hadam ani nemozem.chodim s miskom na superdlhe prechadzky,nejem blbosti,jem male porcie,pijem pomerne dost vela ,cvicim po nociach.ja by som na zumbu ist nemohla.neviem si dost dobre seba predstavit v miestnosti plnej inych zien jak tam poskakujeme a tvarime sa,ze sme superhappy.mna to nebavi.nikdy som take nemala rada,ja som skor na posilovanie a kardio.no nemam na to peniaze a ani cas.fakt sa snazim byt co najviac s miskom a mojim muzom.moja vaha nie je zas nejak mozmu zdraviu nebezpecna,schudnut chcem pre svoj pocit a nie pre nejaky iny dovod,ale aj tak,je to deprimujuce ked sa clovek snazi a vysledok tam takmer ziaden nie je.
Bre ranko dievcence, tak sa opat hlasim, ze som dnes nalacno znovu 2 kilometriky zabicyklovala. Viem viem nie je to vela, ale treba si z toho spravit zvyk a stavim sa ze jedneho dna zistim po 2 km ze ma uz az tak sialene nebolia stehna a mozem ist na treti km 🙂
@bobocka k porodu len tolko - ja tiez nemam nejake dramaticke spomienky, ale radsej sa zdrziavam komentarov ohladne toho, co som videla v telke alebo co mi rozpravali ine rodicky. Viem ze niektore porody su naozaj naozaj naozaj tazke, a zdlhave, a rodicky su vycerpane, uz aj epiduralka prestava zaberat, plus niekto ma naozaj uzucku panvu plus ovela nizsi prah bolesti ako mas napriklad ty.... ale vlastne diskusie o porode patria do inej temy 😉
Teraz k tvojej vahe: podla mna ti to ide nadherne 🙂 , ved si zhodila 2 kila 😀 , pri vahe 66 som ani nepredpokladala, ze ti to takto krasne pojde, teda ukazkovo podla tabulky. Myslim si ze sa na to divas zle, myslim si ze sa ti krasne dari. Nenechaj sa opantat cudzimi vysledkami, napriklad ja mam nie nadvahu, ale obezitu, t.j. 30 kil navyse, tak je logicke, ze moj organizmus uznava ze to nie je dobre a preto rad a pomerne rychlo (aspon zozaciatku) sa toho zbavi. Ale tvoj organizmus neuznava zdravotne dovody, ako pises, chudnutie nie je nutne zo zdravotnych dovodov, ale pre dobry pocit. A o dobrom pocite ho musis presvedcit svojou vytrvalostou a pevnym presvedcenim. A ide ti to krasne, uprimne - naozaj som necakala ze pojdes (priemerne) polkila tyzdenne, tak ako sa odporuca. 🙂

@michele11 no,ja som tiez behala po cintorine.....ale nabuduce sa urcite ozvy 😀