Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@lilithka26 pohoda, napisala som ti stagnaciu, tak si ju tam nechaj a mozno sa ti tento tyzden podari schudnut. Je mi luto ake mate starosti, nedokazem si predstavit ze by mojmu malemu diagnostikovali srdieckovu vadu ☹
Tak sa drz.
@marthuska dakujem, aj ja si to dost casto obzeram a predstavujem si vzdy ked som na prechadzke, a tiez kazdy vecer, ked uz idem spinkat a zavriem oci, tak snivam o vahe, ktoru som si predsavzala na silvestra. 🙂
@adky aj mna fascinuje ten graf, ani nie tak tabulka. Najprv sa to nezdalo, ked tam boli len 1-2 bodky, ale teraz je to uzasne, ten tvoj je genialny 🙂 Ja na grafe ficim cele roky. Najprv som mala stvorcekovy papier, potom som si pocitacom tlacila mriezku a rucne znacila bodky a ciarky, posledne 3 roky ficim na exceli - hold, doba ide dopredu 🙂 Keby si videla ten moj graf za roky 2008 az doteraz, vyzera jak vysoke tatry - najprv schudla 24 kil, potom otehotnela, potom zase porodila a schudla, potom zase pribrala, teraz zase chudne ... 😎
@vejula blahozelam, jednak si zvysila nase tyzdnove skore na 6.5 a tiez doteraz si schudla uz 2.5 kila, perfektne 😀
Myslim ze aj pri tvojej vahe su 2 kila za 8 tyzdnov celkom realne 🙂 A to ze sa ti striedaju tyzdne chudnutia a stagnacie je celkom normalne 😉
@michele11 blahozelam, polkila je vyborne, niet sa kam ponahlat 🙂
@gabriela_michaela este 8 tyzdnov, mozno nebude 5 kil ale 3-4 by sa dali 🙂
Oprava k mojmu prispevku Dnes o 14:44 tie pohare boli 4 - pre kazdeho 2 🙂
@yennn a presne podla takeho grafu vidis ake zmeny sa s tvojim telom deju za posledne roky,ze Vysoke tatry 😀 Ja som na tom asi podobne 😀 pribrala,schudla,otehotnela,porodila,lezala v nemocnici a pribrala,dosla domov a pribrala este viac a teraz kus schudla a chudnem dalej.......a potom chcem uz len rovinuuuuu 😀 😀
@michele11 - v ovocí je iný cukor, cukry sa delia na ľahkostráviteľné (tie sa menia rovno na energiu) a ťažko... ( tie sa v tele menia AJ na tuky) , no jednoducho o cukroch je to celá veda, ja som len jeden deň študovala cukry, ked som mala tú tehotenskú cukrovku, a poznámky za A4, no poviem ti, doktorkou by som nechcela byť :DDD
ahojte, vcera som si perfektne zazumbovala...poviem vam, ze je to o sto percent lepsie cvicit s ostatnymi ako sama doma, lebo doma ked uz clovek nevladze vypne DVD a hotovo, ale medzi ostatnymi babami sa to neda....plus mala som pocit, ze som stihla, jedna z bab mala urcite 130 kg. 😉 ale to nevadi, hlavna vec, ze s tym nieco robi. Tak krasne som sa nabila energiou...potom som nevedela zaspat. 😉 dufam, ze aj ja budem mat tento tyzden ubytok.. 😀
ja sa trápim kvôli mojej váhe, lebo od pôrodu to ide takto 😒 hocičo robím, tak žiadné výsledky akurát, som pri 90-dnovej diete schudla 3 kg ale potom som nedávala pozor a zase som pribrala..... 😠 no včera som s tou diétou konečne zase začala a zatial sa držím. A dnes po chorobe som bola na kontrolu, tak som dnes začala opäť aj cvičiť, hurááá, ešte večer si dám brušáky, veď o ide len o moje brucho 😝 😝 😝
@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @erika0802 @gabriela_michaela
*******************************************************************************************************************
Ladies, chcela som sa s vami poradit este o jednej veci. Neviem ci ste si to niekto uvedomili, ale medzi dnesnym dnom a tym nasim silvestrom .................... su este VIANOCE! Tak som myslela ze by sme mohli o tom uz teraz podiskutovat a pripravit bojovu strategiu. 😉 Kto ma nejake fajne dietne ci zdrave receptiky na vianocne pecenie, mohol by ich sem hodit. Ak by sme sa aj dohodli na tom, ze vianoce asketicky po kalorickej stranke odignorujeme a nic nebudeme piect - neviem ci by nam to preslo u nasich drahych. Ak by sme sa aj dohodli na tom, ze aj ked budeme piect, nic si nedame... neviem ci to nakoniec zvladneme. Tak dohodneme nejake kompromisy? Napr. dohodneme sa na tom, ze stagnacia je povolena? Alebo nebodaj aj prirastok - napr. max kilo? Alebo 1 kolacik doobeda je povoleny a ak budu dva, treba si to odmakat? Alebo co navrhujete? Vianoce su svina a tu je kazda rada draha 😀 Alebo tyzden pred vianocami zhodime 2 kila, aby sme potom mohli jedno pribrat 😝
Chce sa niekomu uz teraz bavit o vianociach?
ahojtéééééééé babulky , rano fitko mala som nohy .... ☹ nezášam tento tréning ) a predvečerom zase fitko a beh 😀
@yennn som na teba pyšnááááááááááááááááááááá si fakt super a som rada že si sa premohla a že si aj dačo pridala tak tri tt teraz takto a potom zase pridaj dáky km 😀 😀 😀 , teším sa z teba ,,,si riadne zabrala a uvidíš ako tu stagnáciu dobehneš 😀
@yennn Fúha 😀 No ja by som bola za to nepiecť, ale veď by ma rodina roztrhala v zuboch 😀 😀 😀 No keďže ja si sledké dávam aj tak, tak to pre mňa až taká tragédia nebude. Ja si to radšej odmakám.
Ja mám dnes aerobik za sebou a ešte som do kulturáku a späť dala rýchlu chôdzu, tak som so sebou dnes spokojná. Doma stíham bohužiaľ len brušáky.
@yennn no ja to mam troska lahsie, moj manzel kolače nemusi, ale zaroven tazke lebo ja ich milujem a sviatok ako Vianoce, je pre mna prilezitost konečne niečo upiect, lebo to ma kto zjest - navsteva a samozrejme JA. A určite budeme aj u rodičov a u nich je kolačov habadej takze tiez dufam ze aspon stagnacia povolena, hoci ja teraz stagnujem nejako uz dlho, dnes som sla na zumbe na 120% aj ma bolia kolena s tej snahy 😀 a zase som si sval natiahla, nikdy som s tym problem nemala len teraz, no nic, vo stvrtok fachčim znova 🙂 a dufam uz dačo zhodim, na večeru len zeleninku na troske masielka tak snad aj to niečo urobi
@debbie ja mozem baileys ale to sa premozem, inak alkohol velmi nemusim. Ale kolaciky - aj doma aj na navsteve, to uz je ina. Myslim si ze sa budem hodne krotit, ale asi sa nevyhnem. Aj chcem piect, pretoze som piekla vzdy, okrem minuleho roku kedy som bola 3 tyzdne po porode a fakt som mala ine starosti, to mi bolo velmi luto, tento rok budem spravna gazdina ako sa patri. Ale co s tym, aky plan si spravit 🙂
@yennn neviem bud dačo zdravšie , alebo normálne tradičné a vyšportovať to , to pre tie čo musia sladké ja koláče nemusím moc a to ma čaká 19.12.oslava dcérkyna 2ročky tam budem robiť tortu a dam si , to viem ku kavičke kusok a ráno aj poobede si to odmakám to sa da vieš že ten den bude na nule ak chce niekto mlsať nech si to popíše kolko príjme a koľko mu treba vydať energie, 😉 hm?
@debbie no veru alkohol je tiez dost kaloricky, ved je z cukru 😉
@yennn myslim si, ze aj ja budem musiet piect, lebo pridu svokrovci a ti su dost maskrtni, minuly rok som piekla pred Vianocami a oni to do Vianoc skoro cele zosrotovali 😀 poucila som sa, budem piect tak maximalne tyzden pred a dobre to schovam. Asi niekde vysoko, aby sa ani mne nechcelo maskrtit, na mrazaku to vyzera, ze bude idealne. Ja zemiakovy salat robim uz roky s bielym jogurtom, ide tam aj lyzica majo, ale to len tak trosku pre chut, lebo ked je cisto majonezovy, tak ma z neho zbytocne boli vecer zaludok a nemozem spat, plus este kojim, takze nechcem, aby bolelo brusko aj maleho. Uz bude vecerat normalne aj on...ak teda uz nepojde spinkat 😉 Rybku spravim pre ostatnych obalenu a sebe asi iba na prirodno nejak. Uz to, ze sa papa vecer nam asi prida nejake to deko na vahe ale mozno, ked sa dohodneme, ze 24.-26. je dovolene trosicku hresit, ak ste na navsteve a donutia vas (a pocas pecenia dobrot si mozeme dat tak jednu doobeda, ak to potrebujeme ochutnat 😉 ) a potom od 27. do 31. zase naspat posluchat 😉 tak sa to chystam spravit ja, snad mi to aj vyjde 😀
@katkav tak to mas super, moja svokra ked pečie tak babovku abo bublaninu, a najnovsie uz len objednava, sice fajn ale stale to iste a ja mam rada aj domace kolače, tie mam u nasich takze si maskrtim aj tam aj tam .))) akurat alkohol ja velmi nepijem takze sa to kompenzuje, takze ja kolačiky a vy alkohol?
aha tak 70, no to by som mohla zmaknut, este skoro 2 kg .)
@tinika to zvladnes urcite, ved to nie je vela 😉 moja svokra funguje rovnako, je cukrovkarka ale sladke ma rada, minule som ju ucila robit obrateny jablkovy kolac, mi to pride take smiesne, ze ja ju ucim piect a ona by uz mohla mat 30 rokov skusenosti 😎 tiez rada objednava, ale vzdy donesie nieco, co je dost nechutne, strasne maslove alebo to chuti tak umelo...ja teraz tiez nepijem, lebo kojim...minule som nasla super ruzove vinko dealkoholizovane v Tescu, tak som sa tvarila, ze mam poharik Rose 😀
no a napiect by som chcela len suche kolaciky - linecke, medovnicky a pod., ziadne zakusky s plnkou. Myslim ze vacsie obmedzenie by u nas nepreslo, nejake spaldove susienky alebo kolaciky z ovsenych vlociek...nehroziiiiii
@katkav no ja nejak alkohol nemusim a aspon mam vyhovorku ze som sofer najnovsie .)) ale občas si dam a po pravde od posledneho trimestra mam velmi rada vinko červene s kolkou ale tak kustik a viac koly aj to raz za čas ale inac velmi nepijem 🙂 no sak ja som tiez raz piekla u svokry a mi do toho kafrala bo reku horuci puding na surove cesto? a ja hej, tak som to robila a tak to am byt, a tak to aj dopadlo bo sa starala 🙂) a raz svagor u nas jedol zem. placky ta svokra hned volala čo tam davam ze svagor chvalil ze lepsie ako jej, a svokor raz dosiel a ze krasne tu vonia čo ste varili ta hned dalsi vikend som im varit musela file so sampionami 🙂) ale musim uznat ze nejako sa svokra polepsila mi viac chuti a nerobi uz furt to iste odkedy svagor byvaju sami, bo oni len masko, ziadny privarok a neviem čo a pritom taky fajny robi tekvicovy 🙂

Ahojte babulky, tak dnes rano som bicyklovala (@debbie ) o 1 km viac, cize dlllllhe 3 km 😀
A tiez som vramci svojho sado-maso (@adky) varila mame a muzovi vanilkovy puding s piskotami, bananmi, orechmi a hrozienkami, ktory som navrchu este dozdobila cokoladovym sirupom v tvare hviezdicky 😀 😀 Boli z toho dva pohare - pre kazdeho jeden. Tak mi prosim drzte palce, aby som od nikoho jeden pohar nevyzobrala. Verim ze nie. Ani hrniec som nevylizala - supla som ho do drezu a naliala don vodu 🙂
Idem citat co ste dnes popisali 🙂