icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bobocka
5. okt 2010

@yennn ja som tak na tom so sojovou tycinkou.ta vzdy padne dokym domov pridem 😀

yennn
5. okt 2010

@bobocka jasne ze sa budeme povzbudzovat. To je fajn, ze mas len jednu nerest, ja ich mam viac, takze zvazujem s cim zacat. Ty vies ze je to nocne papanie - s tym sa nieco da spravit. Kazdopadne, budeme si drzat palce.
A s tym "zdrave-nezdrave" ja sa nechcem na nic vyhovarat, ako povedala @adky, kazdy ma dovod preco vyzera tak ako vyzera - ten moj je jasny. Je to cele o mne, nie som si ista, ci keby som mala take iste podmienky, ako tie celebritne mamicky, ci by to vyzeralo inac - ja som mala nadvahu aj predtym nez som bola tehu, vtedy som aj trosku viac zarabala, nez je materska, mala som viac casu, neriesila som kto mi postrazi dieta. Takze ja bojujem sama so sebou, nie s okolnymi podmienkami 😉

yennn
5. okt 2010

@bobocka to s tym muzom mas pravdu - ani moj to nechape. Prenho je to jednoduche, ked chce mat trosku plochejsie brucho, skratka prestane jest blbosti. A uspeje. Nechape, preco ja to tolke roky riesim, ved je to take jednoduche 😀 😀 😀 A ma pravdu. Az to boli ☹

dominikuska
5. okt 2010

Ja sa snazim nechodit do obchodu kazdy den, takto nakupim sladkosti aspon o trosku menej 😉 . A snazime sa uz aj bez peciva fungovat, pecivko kupujem len malemu. Ale on aj tak uprednostnuje zeleninku pred pecivkom 😀 . Takze doma sa snazime fungovat na delenej strane, doprajeme si aj parky ale musia sa zjest zo zeleninovy salatom 🙂 .
A co sa tyka ranajok, to bude boj, lebo nemam skym ranajkovat, maleho rano kojim a on potom nechce nic ine jest. No budem musiet premysliet, ze ako poriesime ranajky.

dominikuska
5. okt 2010

Ja mam podporu u partnera, on ked sa zatne tak prestava jest somarinky, ale zase neodpusti si sem tam pivecko alebo ine alko miesane napoje vecer. Ale sladkosti neje vobec, to len ja som schopna zozrat velkansku milku cokoladu a este sa mi je malo ☹

marthuska
5. okt 2010

no mne sa osvedcilo ist kupit rozky do obchodu a mat v penazenke naozaj len euro. akonahle mam celu penazenku, tak kupujem tiez akoze pre navstevy, cize to zjem ja. momentalne mam problem, kde ziskat motivaciu. mam sice kopu krasnych veci v skrini, do ktorych sa nezmestim. ale to mi nestaci.

elvera
5. okt 2010

vcera som kupila malemu safari detske susienky od hami, su hrozne tvrde a to na krabici pisu, ze od 6 mesiacov, tak drobcovi ich dat nemozem, takze ich odlozim pre navstevu alebo spapam ja? fiha, su otvorene predo mnou na stole, tak musim odolavat ☹

sssimi
5. okt 2010

Tak ja už mám "telocvik" domáci za sebou. A dnes mi volal manžel, že príde na noc domov, tak aj večer bude nejaké cvičenie 😀

Baby držte palce. Dnes dávam prvý krát spať dcérku do jej izbičky. Dúfam, že nebudem celú noc lietať hore dole. Poobedný spánok jej nevadí. To zaspí kdekoľvek, ale večera sa obávam.

Ja už mám "obedík" za sebou. Chlebík so syrom a rajčinkou. Ja skôr robím teplé večere 😀 , ale ešte som nevymyslela čo to bude. No vidím to na cestoviny. Tie milujem.

adky
5. okt 2010

@yennn pre chlapov je vsetko jednoduche,povedia si,ze chcu schudnut a schudnu raz dva bez zbytocneho trapenia sa alebo obmedzovania v strave-staci trosku klikov a je to 😒

sssimi
5. okt 2010

@elvera neviem či by ti chutili 😀 Skús dať malému do výživy alebo jogurtu ak ešte nemá zúbky. A ak má tak mu ich veselo daj. Sú tvrdé, ale rýchlo rozpustné.

adky
5. okt 2010

@elvera toe safari susienky nechce moja Vaneska ani teraz-a to uz ma 15 mesiacov,su drahe a strasne tvrde.....to mu daj radsej kukuricnu chrumku alebo tie obyc. keksy- Indianky ci jak sa volaju 😀

dominikuska
5. okt 2010

Co sa tyka veci ja mam strasne vela oblecenia ale nezmestim sa do nich, zo zaciatku som ani nekupovala, nosila som tehu veci, potom som si dokupovala teplaky a mikiny, ale aj to ziadne znackove, lebo som si verila ze ich nebudem dlho potrebovat a takto to u mna funguje uz skoro 2 roky 😢 . v skrini mam az jednu policku svojich veci, ktore su mi dobre a pod postelou velikansky spacebak kde su moje male veci. A co je najhorsie, neviem v akom stave skoncia moje prsia, pred tehu som nemala ziadne 😀 , nosila push up podprdy a teraz mam 85dd a nemozem pomaly ist ani do sprchy bez podprdy lebo mi nenormalne vadia moje prsia ☹ . No co uz hlavne, ze mojmu malemu sa pacia a je zavislak na ne 😀

sssimi
5. okt 2010

@marthuska mne staší prelistovať nejaký časopis s tými štíhlimi kočkami a mám po chuti. Kedysi sme si s maminou lepili na chladničku plagáty s štíhlimi babami, ale to sme mali špajzu. Ja si teraz nevycapím do kuchyne nejakú onúúú 😀

nanika
5. okt 2010

na mna taka motivacia nezabera, aj tak su tie nadhery vyretusovane, zoci-voci, sice by boli o nieco lahsie ako my, ale ci krajsie, asi ani velmi nie 🙂

nanika
5. okt 2010

Ja mam prsia asi tak do ruky a to kojim, ked s tym prasknem a nebodaj schudnem pod 70 kg, tak asi mi zostanu len psie usi, ha

yennn
5. okt 2010

@elvera so safari susienkami ti poradim, ak mas v plane odolat. Ano su tvrde, takze to musis rozmocit do desiatej, ja mu to do ovocia mixujem.

adky
5. okt 2010

@nanika aj ja mam len take do ruky-a to mam 110 kil 😀 Ale mne vyhovuju-keby bolo vacsie tak aj ja by som vyzerala celkovo o dost vacsie 😎

yennn
5. okt 2010

Ozaj baby, vratim sa na chvilku k tym veciam pre navstevu - napadlo ma, ze som isty cas kupovala pre navstevy veci, ktore su fajn, ale ja ich moc nelubim. Ak aj vy mate nieco take, mozno by to mohol byt dobry tip aj pre vas.

yennn
5. okt 2010

@adky ja si nepamatam, kedy som "ich" mala len take do ruky, mam ich take fakt ze do dvoch 😀 a suhlasim s tebou, vyzeram o dost vacsia ☹

adky
5. okt 2010

@yennn no ved to-velke prsia robia zenu omnoho vacsiu ako v skutocnosti je....ja mam len slabunke dvojky-ak by som mala velke prsia tak by som vyzerala nenormalne velko so svojou uz teraz velkou postavou 😝

mimini
5. okt 2010

Ahojte baby, tak ste to tu rozbehli, že ste ma nažhavili a pridávam sa k vám, ja som sa počas tehotenstva vyšplhala na váhu
83 kg, po púrode som mala o 5 menej, potom to naskočilo na 80 a tie mám stále, nech robím čo robím, držia sa ma ako kliešť, skúšala som diéty všetkého druhu a výsledok nulový, tak som si kúpila veci nacvičenie, tipu rotana, posilovač na stehná, najnovšie mi muž kúpil aj gumený pás na cvičenie, no do ruky ich vezmem akurát, keď z nich utieram prach, 😠
Takže moja výška je 165 cm, váha 80 kg a miery dodám večer
Chudnutiu zdar 😎

yennn
5. okt 2010

@mimini ahoj, vitaj tu. Zatial rozbiehame, dufam ze nebudeme rozbiehat 3 mesiace 😉
Miery prosim napis mi do IP, robim tabulku, kde su vsetky babule zosumarizovane, kuky vyssie niektory z mojich prispevkov. Ak to myslis vazne, porozmyslaj nad cielom - zatial sme si dali taku metu, ze Silvester 2010 -. co sa nam zda byt realne, ani nie prilis blizko, ani nie daleko. Takze porozmyslaj, kolko by sa ti realne dalo zhodit.

No a teda ... chudnutiu zdar 🙂

liana81
5. okt 2010

vy píšete teda ako české pisárky 😀 😀 😀 😀 ale nemôžem tu len sedieť a čítať 😠 ☹ ☹ ☹ nestíham...takže ja vám asi len v pondelok budem chodiť nahlasovať stav 😝 😖 😉

nanika
5. okt 2010

@yennn obavam sa, ze nezozeriem ak je doma len med a cukor a granko, ked pride kriza, schromstnem vsetko, aj co nemusim. ale momentalne doma fakt nic nie je, takze nemam ziadne pokusienie, v obchode ma nelamalo, som momentalne so sebou spokojna 🙂

nanika
5. okt 2010

@liana81 jasan, tak v pondelok 🙂

yennn
5. okt 2010

@liana81 jasne ze tu nemozes len sediet a citat............. treba chudnúť !!! 😝 😝
Skus trosku kuknut aj medzitym, nech nestratis energiu, oki?

yennn
5. okt 2010

@nanika hehe, to ja som nemala problemy s grankom ☹ 🙂 (neviem ktory smilik mam dat, lebo je to smiesne, ale zaroven strasne smutne 😝 )

missy97231
5. okt 2010

@nanika mas pravdu, ze som mohla byt hladna aj po ovoci... a ako sa poznam, tak este viac 😀 ale... ako som spominala, tak uz od 2.8 sa pokusam drzat 90dnovu dietu,,, ak ju poznas, tak vies o com hovorim, ked poviem,,, ze dnes som "mala mat vitaminovy den" 😀

missy97231
5. okt 2010

@elvera zajtra pokracujem 😀 mam bielkovinovy den... cim sa aj zacina,, takze to mozeme skusit 😉 a dodavat si odvahy a sily 😀

missy97231
5. okt 2010

a inak - bola som u dr, takze cvicenie mi zakazal - aspon docasne, kym budu vysledky,,, ide mi robit krvny obraz, kultivaci, a neviem co este.. 😒 tak hadam to bude OK, a fakt to bolo len po tych brusakoch 😖 .