Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@debbie vieš čo, ty už moju krízu nerieš, ja sa za to docela hanbím, nechápem čo so mnou je, asi mám nejaký problém. A určite nemôžem od vás chcieť, aby ste ma z toho každý druhý týždeň ťahali. Neboj že som myslela na to či ti mám poslať sms, ale ja dobre viem že už vás s týmito výpadkami s..riem. Keby to nebolo také zbabelé, tak sa tu ani neohlásim. Ale tak zase ja som človek s rovným chrbtom, tak sa prídem priznať. Ale do kedy vás to bude baviť? Hm?
ale už som našla aj odpoveď prečo sa to stalo - môže za to tá torta, čo mi ostala po oslave v chladničke (zdroj: http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/tipy-c... ) :
Cukor treba vynechať pretože do jedla dodáva zbytočne veľa energie. Navyše je to energia, ktorá sa v tele veľmi rýchlo spracováva, na čo telo reaguje vyplavením inzulínu. To má za následok jednak uloženie prebytočnej energie do tukových zásob a druhak pokles krvného cukru. Pokles krvného cukru sa volá hypoglykémia a tá má okrem iného ako prejav aj veľmi intenzívny hlad, kedy človek doslova žerie čokoľvek, na čo naďabí. Tento hlad, u niekoho až záchvat žravosti sa dostavuje asi hodinu a pol až dve hodiny po zjedení sladkosti a človek si väčšinou zas dá len niečo sladké. Tak sa chudnúť nedá. Ak nebudete jesť sladkosti, hladina krvného cukru bude stabilná a vy nebudete mať žiadne záchvaty žravosti a vlny túžby po sladkostiach.
@katusradus super že si skoro v cieli no toto som ja presne na začiatku každej píííísala , treba stanoviť viac kg na zhodenie do silvestra viac to potiahne aj motivuje ..... ale ved posunieš si ako adky a je 😀
K prasiatku sa nevyjadrujem 😀 dostať ho , tak ho otrepem dotičnej osobe o hlavu 😠
No a čo som tu ostala sama??? ☹
baby nepozeráte dámsky magazín? nejaká pani tam hovorila, že tieto vianoce je tak dobré postavenie hviezd, že si kľudne človek môže dopriať tie dobroty a nepriberie 😀 😀
No takto povedzme si plus a mínus....
Mínus: no takto ... odvážiš sa denne a za tri dni sa nevyprázdniš dostatočne alebo telo si uloží trošku vody a za dalšie štyri dni do dobehneš krásne sa to pustí aj -aj a nakoniec budeš mať mínus ...a povedzme si úprimne ,tie prvé tri dni by si nemala depku???? možno by si si po troch neskutočne blbých dňoch prevažovania a plusu dákeho dala niečo ,čo nemôžeš...na nervy , a tie štyri dni by neboli už tie mínusové ...hápeš 😀
no a ak sa neodvážiš za celý tt a vieš že si posluchala lebo sa tešíš ako ťa váha poteší nemáš kedy špekulovať ,ideš podla pravidiel celých 7dní
Plus: ja osobne nevidím žiaden, lebo cez sa prevažovať nemá význak ak ješ zdravo , ak by si nejedla tak aaaano to zmysel ma
Ale ak maš na to iný nazor ja to beriem , na každého zabera iné ja píšem za seba ako si chcela 😀
ok idem krpčok je hore ide sa do snehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu večer som tu papa
@debbie priznam sa vcera uz som bola zufala, nevedela som sa dojest. Myslela som ze uz to mam zmaknute, ze chapem ze nedietujem, ale "menim zivotny styl" ale asi to az tak nebolo, lebo ak clovek meni zivotny styl, nema potrebu zjest celu chladnicku a špajzu ☹ Takze to vazenie denne bolo len taky pokus o riesenie, samozrejme ze ked ti ma nieco pomoct, vazenie to urcite nie je
@vejula ano, v pondelok sa meriame. 4 tyzdne boli uz tento pondelok, ale som zabudla pripomenut, takze sa budeme merat po 5 tyzdnoch 🙂
Neviem, jedna kocka mi povedala ze vraj papam malo a preto sa to stalo. No ja myslim ze ide o nedostatok vôle... jednoducho som si pri oslave povedala ze mozem, ved na druhy den pokracujem, a nestalo sa.... a ked uz torta bola v chladnicke, tak ...... no proste som slabsia, nez som si myslela

@yennn no to mas pravdu,keby som len tak znenazdajky dostala prasiatko pod stromcek,tak by sa ma to iste dotklo,ale ak by to bolo tak,ze to bobcovi ukazemm a zasmejeme sa na tom a on mi to potom kupi,tak by to bolo ok 😉 sice to ne je ten naidealnejsi darcek pod stromcek,ale ako zart je to ok-pokial vies,ze ho dostanes 😀